SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dit klinkt wel als een heel goed gesprek! Fijn dat de gespecialiseerde juf erbij wordt betrokken en dat er gelijk ruimte is om bij oudere kinderen mee te doenquote:
Zeker!quote:Op dinsdag 6 september 2022 15:54 schreef MevrouwCactus het volgende:
[..]
Dit klinkt wel als een heel goed gesprek! Fijn dat de gespecialiseerde juf erbij wordt betrokken en dat er gelijk ruimte is om bij oudere kinderen mee te doen
Naja, je zit niet voor niks in dit topicquote:Op vrijdag 9 september 2022 16:22 schreef Phaidra het volgende:
Ja, WISC V inderdaad. Die waar hij de opgave voor 16 jaar had gemaakt vond hij wel moeilijk, hoor. Maar hij vertelde dat hij bij veel dingen die voor 10 jaar (zijn eigen leeftijd) wel makkelijk vond. Wil natuurlijk nog niet zeggen dat alles ook goed ging.
De WISC 5 is inderdaad van 6-16 jaar en ze lopen op in moeilijkheidsgraad. Je kiest per test een instapvraag zodat een 6-jarige op zijn niveau kan beginnen en bij een 12-jarige sla je de makkelijkste vragen over en begin je halverwege. Het kan inderdaad goed zijn dat hij op een gegeven moment het instapniveau voor 15-16 jaar voorbij was en dat gezien heeft.quote:Op vrijdag 9 september 2022 16:31 schreef Phaidra het volgende:
Hij vertelde ook dat die leeftijdsaanduiding alleen op het blad van de begeleider stond, waar ze ook aantekeningen op maakte.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Venus in pocketformaat
© loveli
Dat zeker! Dat is ook zoiets waar je van tevoren helemaal niet bij stilstaat.quote:Op donderdag 22 september 2022 16:42 schreef Deepfreeze het volgende:
Fijn dat je de kinderen erin herkent! Nu kijken of je handvatten kunt vinden om ermee te werken.
Vriendje van jongste heeft ook zo'n profiel. Die neemt alle uitleg mee, krijgt bij het pluswerk extra uitleg. Al lijkt het door zijn verbale score en zelfstandigheid dat hij het vlot op zou moeten kunnen pakken. Toen school dat aanpaste ging het beter.
Waar de mijne veel uitleg overslaat, en hulp krijgt bij de planning van het pluswerk, maar niet inhoudelijk. Er zit nogal wat variatie in de hb-ers. Zolang de leerkracht er maar iets mee kan/wil doen.
Dit vriendje gaat ook naar de plusklas. Nu heeft hij het voordeel dat hij bijna een jaar ouder is dan mijn jongste, maar in dezelfde klas zitten. Dat merk je wel, zeker omdat de mijne jong is in zijn emotionele ontwikkeling. Qua iq zat de mijne tussen de 130(verbaal) en 152(logisch redeneren), TIQ was 145. Bij vriendje was dat tussen de 125 en 140 met TIQ van 132.quote:Op donderdag 22 september 2022 16:51 schreef Phaidra het volgende:
[..]
Dat zeker! Dat is ook zoiets waar je van tevoren helemaal niet bij stilstaat.
Fijn dat het voor dat vriendje gelijk verschil heeft gemaakt, een andere aanpak! Ik hoop ook echt dat school hierin mee wil gaan. Voor de jongste ligt er nog een extra uitdaging omdat het lezen niet wil, maar er wordt geadviseerd om hem wel naar een externe plusklas te laten gaan. Hij heeft op school te weinig peers om het met de interne plusklas af te kunnen, denken we. Ik kan echt niet inschatten of ze daarvoor open staan terwijl hij op andere vlakken 'achterloopt'.
Dat scheelt enorm, een leerkracht die hem ziet. Bij het testen was het opgevallen dat de jongste als hij afhaakt gaat gokken. Maar ze zei ook dat hij dit zo subtiel doet dat het bijna niet opvalt. Dit gebeurt op school dus voortdurend, en zijn leerkrachten doorzien het totaal niet. Het is ook lastiger met een klas vol kinderen natuurlijk. Maar los daarvan, het ligt ook aan een mismatch van leerkrachten. Ze zijn te 'licht' voor hem.quote:Op donderdag 22 september 2022 16:59 schreef Clubsoda het volgende:
Mooie adviezen, @:PhaidraDat van die kaders en structuur is herkenbaar ook. Mijn zoon heeft goddank een leerkracht die hem heel goed aanvoelt en voortdurend aanspreekt op zijn capaciteiten maar tegelijkertijd niet uit het oog verliest dat hij ook duidelijkheid nodig heeft.
Van het gedoe met de plusklasjuf krijg ik een beetje een staart zo langzamerhand. Die heeft inmiddels drie keer gedreigd dat ze hem weg gaat sturen 'als hij niet beter zijn best doet'![]()
na de tweede keer heb ik dus maar gevraagd of ze zijn intelligentieonderzoek wel had gelezen en daarmee niet wat handvatten had. Dat ging ze toen maar doen. Ik begrijp niet zo goed waarom je ECHA-specialist bent als je je niet realiseert dat, zoals jij ook zegt @:Deepfreeze, ook (juist?) in deze groep een disharmonisch profiel veel voorkomt. En we mogen als ouders ook niet rechtstreeks met haar praten dus dit gaat weer over 10 schijven.
Ik snap het bezwaarde gevoel wel hoor, maar je kinderen hebben dit nodig en passend onderwijs nu levert ze zoveel op later. En de adviezen zijn denk ik prima op te volgen voor de leerkrachten .
Wat is het extra werk dan, het doortoetsen? Want verdieping en verrijking is niet bedoeld als extra werk, maar zaken die worden aangeboden als andere dingen worden gecompact.quote:Op donderdag 22 september 2022 16:41 schreef Phaidra het volgende:
uiteraard (verbaast me niet heel veel
)
Ze hebben vooral veel behoefte aan kaders. Ze zien meerdere oplossingen en kiezen dan niet altijd de juiste weg, of worden onzeker en doen helemaal niks. Dus uitleg is wel heel belangrijk ja. Ik denk dat veel leerkrachten toch aannemen dat uitleg ook niet nodig is bij slimme kinderen.
Raar van die plusklasjuf. Juist zo iemand zou beter moeten weten.
Ik vind het wel fijn dat in beide verslagen is aangegeven dat verdieping/verrijking van de lesstof voor hen niet optioneel zou moeten zijn maar juist verplicht aangeboden zou moeten worden. Op dit moment krijgen ze dat namelijk niet aangeboden of te vrijblijvend of juist met allerlei voorwaarden (ander werk af etc).
Er staat ook in dat er (nieuwe) handelingsplannen nodig zijn die elke 8 weken opnieuw bekeken moeten worden omdat ze soms sneller leren dan voorzien en bij de oudste het advies om goed door te testen om zijn niveau en hiaten aan te tonen. Nu voel ik me bij voorbaat al lullig dat we ze met zoveel extra werk opzadelen![]()
.
Nee, dit meen je niet!! Het zou toch na de herfstvakantie starten en Sticker mocht meedoen en alles leek geregeld? Hier word ik boos om.quote:Op donderdag 22 september 2022 20:08 schreef Nanukerst het volgende:
Mag ik even klagen? We zijn onderhand al bijna anderhalf jaar in gesprek met een middelbare school die dus een groep 9 gaan aanbieden. Het was een tijd onduidelijk of het door zou gaan, maar in het gesprek voor de zomervakantie waar Sticker bij zat (!!) is gezegd: 'Groen licht is afgegeven, alles is geregeld, we starten na de herfstvakantie.' Wij dolblij, want hij is echt wel toe aan een volgende stap. Hij heeft voor de zomer (toen hij qua leeftijd in groep 5 zat) de cito midden groep 8 gemaakt en hij scoorde daar erg goed op. Hij beheerst dus alle stof van de basisschool.
Vanmiddag gesprek met alle partijen, zegt de groep 9-mevrouw dat ze toch niet weten wanneer ze gaan starten (HOEZO zeg je dat dan tegen een kind?!) en dat ze ook niet weten of Sticker wel mee kan doen want 'de school waar hij op zit valt onder een ander bestuur dan de school die groep 9 aanbiedt..'
Vooral zo’n handelingsplan schrijven en steeds evalueren. Lijkt me toch best een werkje, terwijl hun dagen bepaald niet leeg zijn. Doortoetsen is iets eenmaligs waarschijnlijk. Maar alles bij elkaar kost onderwijs op maat gewoon extra tijd.quote:Op donderdag 22 september 2022 20:12 schreef Nanukerst het volgende:
[..]
Wat is het extra werk dan, het doortoetsen? Want verdieping en verrijking is niet bedoeld als extra werk, maar zaken die worden aangeboden als andere dingen worden gecompact.
Kak zegquote:Op donderdag 22 september 2022 20:08 schreef Nanukerst het volgende:
Mag ik even klagen? We zijn onderhand al bijna anderhalf jaar in gesprek met een middelbare school die dus een groep 9 gaan aanbieden. Het was een tijd onduidelijk of het door zou gaan, maar in het gesprek voor de zomervakantie waar Sticker bij zat (!!) is gezegd: 'Groen licht is afgegeven, alles is geregeld, we starten na de herfstvakantie.' Wij dolblij, want hij is echt wel toe aan een volgende stap. Hij heeft voor de zomer (toen hij qua leeftijd in groep 5 zat) de cito midden groep 8 gemaakt en hij scoorde daar erg goed op. Hij beheerst dus alle stof van de basisschool.
Vanmiddag gesprek met alle partijen, zegt de groep 9-mevrouw dat ze toch niet weten wanneer ze gaan starten (HOEZO zeg je dat dan tegen een kind?!) en dat ze ook niet weten of Sticker wel mee kan doen want 'de school waar hij op zit valt onder een ander bestuur dan de school die groep 9 aanbiedt..'
Wij zitten in week 3 en ik heb morgen het 4e overleg van een uur over Sjaak. Ik voelde me er een jaar of wat geleden wel schuldig over, maar dit jaar hebben ze maar 8 kinderen dus vind ik het wel prima.quote:Op donderdag 22 september 2022 21:17 schreef SaskiaR het volgende:
Wat enorm stom Nanu!!
Ik vind het ook wel vervelend dat mijn kind zoveel tijd kost. Vandaag met 6 mensen een uur overlegdEn idd ander werk aanbieden, waarvoor dan apart instructie moet worden gegeven - ik hoop dus met name dat dit ook echt gaat gebeuren, want van andere ouders hoor ik vaak dat er veel wordt beloofd maar door tijdgebrek weinig van terechtkomt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |