FOK!forum / Voetbal / Britse voetbalclub geeft tribune per ongeluk naam seriemoordenaar
tong80donderdag 4 augustus 2022 @ 10:51
Een Britse voetbalclub heeft een van de tribunes van het lokale stadion per ongeluk ‘vernoemd’ naar een seriemoordenaar, wat een reeks kritische reacties op sociale media opleverde. Een sponsordeal van Southend United met een lokaal makelaarskantoor leidde tot de ‘Gilbert & Rose West stand’, onbewust verwijzend naar de naam van seriemoordenaar Rose West.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.8&desiredformat=webp

De voetbalclub sloot een deal met makelaarskantoor Gilbert & Rose en besloot daarom de westelijke tribune van het stadion naar het kantoor te vernoemen. Het samenvoegsel ‘Gilbert & Rose West stand’, dat verscheen op seizoenskaarten en de website van Southend United, zorgde volgens The Guardian voor kritische voetbalfans.

Een woordvoerder van de voetbalclub laat weten dat het de kritiek ter harte neemt en er momenteel met de sponsor wordt gekeken naar ‘een andere rangschikking van woorden’. Reclameborden rond het stadion, met daarop alleen de tekst ‘Gilbert & Rose’ zullen niet worden aangepast.


Seriemoordenaars
Rose West is een seriemoordenaar die samen met haar man Fred in de jaren zeventig en tachtig zeker twaalf jonge meisjes en vrouwen folterde, verkrachtte en om het leven bracht. Het stel liep in 1992 tegen de lamp, toen Fred West zich meerdere keren aan zijn 13-jarige dochter vergreep.

Hij filmde de verkrachting van het meisje. Het kind vertelde haar broers en zussen wat haar was overkomen, die dit op hun beurt op school aan vrienden vertelden. Toen de politie lucht van de zaak kreeg, werd een onderzoek ingesteld naar de jarenlange moordlust van West.

Dertig slachtoffers
Toen agenten het huis en de tuin van West in Gloucester doorspitten, werden menselijke beenderen gevonden. Fred West werd daarop aangeklaagd voor twaalf moorden. Zijn vrouw werd als medeplichtige gezien. Een van de slachtoffers was een dochter, Heather, maar haar verdwijning werd pas zeven jaar later onderzocht.

Fred West bekende na zijn arrestatie in totaal dertig moorden, maar het vermoeden bestaat dat het paar meer doden op hun geweten heeft. De lijken zijn echter nooit gevonden. Rose West werd in 1995 veroordeeld voor haar aandeel in tien gevallen. Zij zit een levenslange gevangenisstraf uit.

Haar man wachtte een veroordeling voor elf moorden niet af en pleegde zelfmoord in de cel. Om ‘souvenirjagers’ af te schrikken, werd de laatste woning van de Wests en het huis ernaast in 1996 gesloopt. De stenen werden daarbij verpulverd en al het houtwerk verbrand.

https://www.ad.nl/sport/b(...)oordenaar~a05628c07/

Oost west Thuis George Best

:T
Gibson88donderdag 4 augustus 2022 @ 10:59
tong80 Tribune, dat klinkt dan wel weer aardig. Wel in het Spleenheup Stadion welteverstaan.

:T

Gr gr

Viola.
Vostokdonderdag 4 augustus 2022 @ 11:03
Je zal maar George West heten.
Marsenalzondag 7 augustus 2022 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2022 11:03 schreef Vostok het volgende:
Je zal maar George West heten.
Dat zou niet best zijn.