abonnement Unibet Coolblue
pi_205534472
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2022 16:51 schreef HeatWave het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

Amsterdam, 45% nog maar :).
[..]

Ja dan is het dus geen minderheid. Het zijn nog steeds altijd andere groepen die minderheden zijn.
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 22:49:47 #27
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_205534529
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2022 17:04 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]
Dit snap ik niet helemaal. Uiteindelijk zijn we etnisch toch allemaal van buiten Nederland als we lang genoeg terug gaan.
Waar ik op wil wijzen is dat "omvolking" er altijd is geweest. De eerste "Nederlanders" kwamen de Rijn afzakken, maar toen waren er ook al Nederlanders in de Rijndelta.
Het is niet zo dat de nieuwkomers nú heel anders tov de oorspronkelijke bevolking zijn dan de nieuwkomers die destijds binnenkwamen.
Dat zie je dus aan het feit dat men (Kamerleden) in de 30er jaren ook al pleitten voor registratie van de "kerkelijke genootschap" die deze nieuwkomers hadden. Omdat men vreesde de samenstelling van het Nederlandse volk in gevaar te brengen.
Op het moment dat de inheemsen zijn uitgeroeid of geassimileerd wordt die discussie zinloos, want dan is er geen bevolkingsgroep met een grotere anciënniteit die aanspraak kan maken op het territorium. De Nederlandse etniciteit is in zoverre inheems dat ze hier ter plaatse in de loop van honderden jaren is ontstaan, en er niemand is om haar te betwisten omdat er geen oudere claim op het land rust.
  dinsdag 2 augustus 2022 @ 23:02:53 #28
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_205534657
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2022 09:54 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Wat ik graag van de PVV-aanhangers zou vragen.
Geert Wilders heeft het altijd over "onze" Joods-Christelijk-Humanistische wortels die eeuwenlang een fantastische vredelievende en rustige eenheid vormden. Nooit bloedvergieten, achterdocht etc.
Eén en al "pais en vree".
En dan opeens "donder en bliksem" komen er moslims binnen.
En voor t eerst in de geschiedenis is het "heel anders", want.... eh.... Theo van Gogh....
Even vergeten: Els Borst is door een Christenfundamentalist vermoord. Pim door een witte Nederlander, etc.
Maar ja... treintweet...

Hoe kijkt Wilders (En Haarsma Buma CDA, die het ook had over "onze identitiet") naar de motivatie van ARP-persoon van Citteren.
Toen kwamen er Joden binnen, en die wou het CDA (ARP) toch wel graag in kaart hebben, zodat onze natuurlijke samenstelling van "ons land" niet in gevaar zou komen.

Waren "we" toen dommer en schudden wij (met de kennis van nu) meewarig ons hoofd, en gaan we ernstig wenkbrauwfronsen bij onze huidig "o zo intelligente" argumenten om thans de moslims te wantrouwen? Want dat is natuurlijk wel effentjes "heeeeel wat anders", poeh.... Godwin-alarm!!

Het is toch allemaal weer t zelfde?

Iedereen is thans trots op "onze" Anne Frank. Maar dat heeft ook heel wat decennia geduurd.
Ik denk dat je er niet zoveel van kunt zeggen, mede omdat de oorlog alle ontwikkelingen op dat gebied afkapte. Het lijkt me best aannemelijk dat permanente vestiging in Nederland van, bijvoorbeeld, een miljoen orthodoxe Joden uit Midden- en Oost-Europa uiteindelijk tot enorme etnische spanningen en conflicten zou hebben geleid, maar dat scenario heeft zich nooit voorgedaan. Inmiddels zitten wij wel in een enigszins vergelijkbare situatie, maar dan met andere groepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')