Hoe kijk jij eigenlijk aan tegen PS-korrels in een kruipruimte met een te hoog grondwaterpeil?quote:Op vrijdag 15 juli 2022 00:21 schreef archito het volgende:
Bodemisolatie is maar matig. Omdat je tussen de isolatie en de vloer nog steeds moet ventileren met koude buitenlucht.
Het kan wel helpen om de kruipruimte droger te houden, dat geeft een gezonder binnenklimaat. Daardoor zou het kunnen zijn dat er wat minder ventilatie nodig is en er roosters dicht kunnen. Maar ik zou dat wel spannend vinden met een houten Vloer constructie.
Dat gaat mijn kennis ook redelijk te boven hoor.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:03 schreef ueberduitser het volgende:
[..]
Hoe kijk jij eigenlijk aan tegen PS-korrels in een kruipruimte met een te hoog grondwaterpeil?
Ik zat even te googlen op deze parels en ik zie bedrijven beweren dat deze parels vochtproblemen in kruipruimtes oplossen.
Ergens in mijn bouwkundige geest heb ik hier enorme conflicten mee
Mij ook net, maar iets in mij zegt dat dit nooit met elkaar kan stroken. Vocht+PS+oplossing gaat gewoon niet samen.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:23 schreef archito het volgende:
Dat gaat mijn kennis ook redelijk te boven hoor.
Maar daarmee is het vochtprobleem natuurlijk nooit opgelost.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:23 schreef archito het volgende:
De korrels gaan drijven maar vormen wel nog steeds een dikke laag tussen water en lucht, juist omdat ze drijven.
Ben ik het helemaal mee eens.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:23 schreef archito het volgende:
aar goed, ik vind het kwalijk dat bedrijven bodemisolatie promoten alsof het een hele goede vorm van isoleren/verduurzamen is. Terwijl je het wat mij betreft alleen maar zou moeten toepassen als er geen enkele andere optie mogelijk is en dan nog zou ik overwegen om niks te doen.
Daarom zou ik er vanuit de overheid ook geen subsidie voor geven, nu wordt het vaak soort van 'gratis' gedaan omdat je dan subsidie kunt aanvragen voor een tweede maatregel.
Klopt, dat neigt naar misbruik maken van het gebrek aan kennis bij veel mensen. Verduurzamen is een hot item geworden en steeds meer mensen willen daarmee aan de slag. Daardoor willen ook steeds meer mensen verduurzamen die er zelf weinig vanaf weten en dus afhankelijk zijn van het advies van 'deskundigen'. Dat werkt dit soort praktijken in de hand.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:35 schreef ueberduitser het volgende:
[..]
Mij ook net, maar iets in mij zegt dat dit nooit met elkaar kan stroken. Vocht+PS+oplossing gaat gewoon niet samen.
Sowieso in het verhaal van TS heeft de aanbieder (die is met google zo achterhaald) het over HR++ bodemisolatie.
Kunnen wij dan concluderen dat TS beter van dit bedrijf afscheid kan nemen en een wat kundiger bedrijf moet zien te vinden?quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:39 schreef archito het volgende:
[..]
Klopt, dat neigt naar misbruik maken van het gebrek aan kennis bij veel mensen. Verduurzamen is een hot item geworden en steeds meer mensen willen daarmee aan de slag. Daardoor willen ook steeds meer mensen verduurzamen die er zelf weinig vanaf weten en dus afhankelijk zijn van het advies van 'deskundigen'. Dat werkt dit soort praktijken in de hand.
Even advocaat vd duivel:quote:Op vrijdag 15 juli 2022 11:57 schreef ueberduitser het volgende:
[..]
Kunnen wij dan concluderen dat TS beter van dit bedrijf afscheid kan nemen en een wat kundiger bedrijf moet zien te vinden?
Klopt, maar m.i. dan zeer ongelukkig gekozen, ronduit slecht.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 12:54 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Even advocaat vd duivel:
-er is een product dat HR++ parels heet. Dat is een keuze geweest van de producent; daar kan een aanbieder van een dienst met dat product niet veel aan doen lijkt me
Je gaat nu een organisch materiaal, schelpen, in dezelfde zin gebruiken als EPS, dat kan niet. Schelpen werken namelijk wél vochtregulerend, van EPS kan ik me dat nog steeds niet voorstellen.quote:-als je de bodem van een vochtige kruipruimte afdekt met EPS parels (of schelpen of kunststof folie (zoals bij Ronson)), lijkt het me aannemelijk dat de luchtvochtigheid in de kruipruimte (en de woning) afneemt, wat een positief comfort en energetisch effect heeft.
Een laag van 20 cm EPS parels bovenop een natte bodem bemoeilijkt toch de afgifte van vocht aan de lucht in de kruipruimte?quote:Op vrijdag 15 juli 2022 13:32 schreef ueberduitser het volgende:
[..]
Klopt, maar m.i. dan zeer ongelukkig gekozen, ronduit slecht.
[..]
Je gaat nu een organisch materiaal, schelpen, in dezelfde zin gebruiken als EPS, dat kan niet. Schelpen werken namelijk wél vochtregulerend, van EPS kan ik me dat nog steeds niet voorstellen.
Of is dat heel gek gedacht?
Op zich niet, maar ik kan me nog steeds niks voorstellen hoe een kunststof helpt bij een vochtprobleem in een kruipruimte.
Helemaal waarquote:Op vrijdag 15 juli 2022 13:37 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Een laag van 20 cm EPS parels bovenop een natte bodem bemoeilijkt toch de afgifte van vocht aan de lucht in de kruipruimte?
Ik heb die types gezien die die parels bij mij kwamen aanbrengen. "Ongecompliceerd" is denk ik wel een functievereiste. Figuren als jij en ik gaan waarschijnlijk nadenken als ze dat werk doen en dan worden ze inderdaad claustrofobisch.quote:Op vrijdag 15 juli 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
Ik lees doe even mee met mijn overwegingen voor mijn huis.
...
De toegang -als het er ligt- is niet onmogelijk daarna maar wordt wel zeer bewerkelijk en behoorlijk claustrofobisch natuurlijk. Afgezien van dat de ruimte leegpompen voor de toegang waarschijnlijk nog veel trager en lastiger wordt.
...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |