abonnement Unibet Coolblue
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 6 juli 2022 @ 20:44:32 #1
74056 crew  ToT
pi_205260650
Net "All of us are dead" gekeken; Koreaanse highschool zombies. Echt best wel leuk, maar de ersonages waren me wel te oppervlakkig en alles werd te veel uitgerekt. Toch best wel een leuke serie voor tussendoor.

Toen las ik ergens een tip van: "Als je dit leuk vindt, check dan ook Kingdom!"
2 seizoenen van 6 afleveringen over een zombie-uitbraak in de Koreaanse middeleeuwen.

Beetje spoilerig dit, maar dit wordt allemaal al snel duidelijk in de serie zelf:

Het verhaal draait zich om de buitenechtelijke kroonprins van Korea. Hij heeft zijn vader al een tijdje niet meer gezien omdat die ziek zou zijn. Zijn schoonmama (die ongeveer net zo oud is als hijzelf) is zwanger en zou best wel eens geboorte kunnen geven aan een zoon die legitiem zou zijn en hem van de toekomstige troon zou kunnen verstoten.

Papa blijft verborgen in zijn vertrekken. Op een paar mensen na mag niemand hem zien, en degenen die hem wel te zien krijgen, verdwijnen vaak tijdens dat bezoek. Wat is hier gaande? (De gemiddelde FOK!ker heeft wel genoeg hersencellen om uit te vogelen wat er aan de hand is.)

Het lijk van1 van degenen die tijdens zo'n bezoek overleden is, wordt naar zijn geboorteplaats overgebracht en kort daarna verspreidt zich een vreemde ziekte in die omgeving.
De kroonprins reist met zijn trouwe lijfwacht die kant op om te achterhalen wat er met zijn vader gebeurd is, en al snel vecht hij om de verspreiding van deze vreemde, vreselijke ziekte tegen te gaan terwijl mensen hem willen vangen voor hoogverraad.

(Alles is in het Koreaans dus ondertiteling is wel gewenst uiteraard.)

Ik vind de serie aan de ene kant heerlijk oud en vertrouwd zonder al die woke crap van Hollywood tegenwoordig en met een herkenbare verhaallijn, en aan de andere kant ook best origineel met onverwachte twists & turns.
De personages zijn veel unieker, interessanter en leuker dan in bijvoorbeeld in "All of us are dead".
Hier en daar is het acteren misschien wat over-the-top met slapstick-achtige reacties, maar misschien past dat ook veel meer in de tijdsgeest van waarin het verhaal zich afspeelt. Het is sowieso wel een stuk prettiger kijken dan naar het emotie-onderdrukkende acteerwerk van de andere zombie-serie waar ik het steeds mee vergelijk.

Het voelt her en der ook wat als Game Of Thrones, althans de goede seizoenen ervan. Diverse scènes hebben sterke overeenkomsten, maar zijn ook wel duidelijk verschillend genoeg om aan te tonen dat ze er niet op gebaseerd zijn.

Seizoen 1 en 2 vloeien naadloos in elkaar over, iets wat je tegenwoordig ook lang niet altijd hebt. Genoeg series gezien waarbij er ineens heel andere spelregels aan het geheel toegevoegd werden, zoals bijvoorbeeld met "Siren" waarbij de transformatie van zeemeermin naar pens ineens zeer gevaarlijk was en de sociale regelgeving onderling ook sterk veranderde.

De finale heeft een open einde waardoor een 3e seizoen mogelijk zou kunnen zijn, maar is ook weer zo masterlijk dat het afbreuk daaraan zou doen door daadwerkelijk een vervolg er op te maken.

Her en der zijn sommige momenten wel erg voorspelbaar, maar toch weet het je te boeien en iets te hebben van: "Het zou toch niet....? Nee, dat gaan ze niet d.....godverdomme, ze doen het WEL!!!"

12 afleveringen kijkplezier. Ik zou het een 8 geven, en zou zeggen: geef de eerste aflevering op Netflix een kans om te kijken of het wat voor je is of niet! :)

[ Bericht 0% gewijzigd door ToT op 06-07-2022 20:51:57 ]
pi_205260677
Kingdom is extreem goed, je ziet dat ze er een hoop geld aan hebben uitgegeven, echt schitterend gemaakt.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 6 juli 2022 @ 20:49:40 #3
74056 crew  ToT
pi_205260694
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2022 20:47 schreef christmastsunami het volgende:
Kingdom is extreem goed, je ziet dat ze er een hoop geld aan hebben uitgegeven, echt schitterend gemaakt.
Echt wel! Dat viel ons ook meteen op, zeker vergeleken met All of us are dead.
Toen ik over Kingdom las, dacht ik dat het meer oubollige onderbroekenlol zou zijn van middeleeuwse boertjes die de rijkelui gingen opeten met cheap-ass special effects enzo, maar niets is minder waar.
pi_205262932
Ik wilde het nog een keer bekijken, zie ik dat er in 2021 een spinoff is gemaakt, geen deel 3, maar deze https://www.imdb.com/title/tt13412252/?ref_=ttep_ep1
Kingdom: Ashin of the North

Ik heb ze maar opnieuw gedownload en eh, dit wordt de derde keer. Eerst met engelse ondertiteling gezien, toen later met nederlandse en nu weer met nederlandse.

Maar het blijft leuk, Kingdom uit 2019, want er zijn meer series met de naam kingdom, ik moest even zoeken.
Het zit echt goed in elkaar, je kan het heel goed opnieuw kijken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')