abonnement Unibet Coolblue
pi_205178172



quote:
De Amerikaanse betaalzender Epix maakt sinds 2009 topseries die door weinig mensen worden gezien. Misdaadseries zoals Deep State en Perpetual Grace, LTD werden in Nederland uitgezonden op Fox, maar gingen volledig aan de kijker voorbij. The Godfather of Harlem wordt dat lot gelukkig bespaard. Deze moderne klassieker werd op tijd ontdekt en omarmd door Ziggo, en we snappen heel goed waarom.

Plot
De keiharde gangster Bumpy Johnson heeft tien jaar in Alcatraz gezeten. In 1963 wordt hij vrijgelaten uit de zwaarbeveiligde gevangenis en keert hij terug naar Harlem. Johnson ontdekt dat zijn macht in de wijk is afgenomen en maffiabaas Vincent 'Chin' Gigante is nu de grote man in Harlem. Omdat beide mannen werken voor de Italiaanse maffia mogen ze elkaar niet vermoorden, maar dat houdt hen niet tegen om elkaars handel af te pakken.

Bumpy wil de drugshandel in Harlem overnemen en bedenkt verschillende manieren om Chin te slim af te zijn, maar Chin laat niet met zich sollen. Om zijn macht te behouden gaat de maffiabaas letterlijk over lijken. De rivaliteit tussen de mannen loopt al snel uit de hand en het duurt niet lang voordat iedereen in Harlem gevaar loopt. Deze verborgen parel is niet voor tere zieltjes
De harde werkelijkheid
Het vuurwerk tussen Bumpy Johnson en Vincent Gigante - die allebei echt hebben bestaan - zou al genoeg zijn voor een topserie, maar Godfather of Harlem is meer dan een misdaadverhaal. De serie toont de duistere kant van de jaren '60 en doet dit op een briljante, compromisloze wijze. Dat maakt de serie keihard, waardoor Godfather of Harlem niet geschikt is voor tere zieltjes.

Omdat de serie gemaakt is voor betaalzender Epix kan en mag er meer. Geweld wordt op brute wijze in beeld gebracht en de meest racistische en discriminerende scheldwoorden komen talloze keren in een aflevering voorbij. Niet om te shockeren, maar om een realistisch beeld van de jaren '60 te geven. Voor zwarte Amerikanen waren dit geen gezellige 'Swinging Sixties'. De serie geeft een indringend kijkje in duistere kanten van dit bejubelde decennium.

Hilarisch hoogtepunt
Om te voorkomen dat Godfather of Harlem te duister wordt, is er een grote rol weggelegd voor Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandolorian) als de aalgladde politicus en predikant Adam Clayton Powell jr. Hij zorgt voor voldoende luchtigheid en een flinke dosis humor met zijn messcherpe opmerkingen en komische gezichtsuitdrukkingen. Zijn ruzie met de bejaarde kruimeldief Esther James is een hilarisch - en waargebeurd - hoogtepunt. Na de eerste paar afleveringen steelt hij iedere scène en haalt hij het beste uit zijn tegenspelers. Esposito geeft de serie net dat beetje extra, waardoor Godfather of Harlem uitstijgt boven andere misdaadseries.

Topacteurs
Esposito steelt de show als Powell, maar hij is niet de enige topacteur. Forest Whitaker en Vincent D'Onofrio krijgen de kans om te laten zien dat ze meer zijn dan karakteracteurs die alleen schitteren in sterke bijrollen. Ze dragen de serie op hun schouders en geven hun gevaarlijke gangsters een flinke dosis menselijkheid, zonder de scherpe randjes er af te halen.
https://www.veronicasuper(...)lem-perfecte-misdaad

Voor de liefhebbers van series in de sfeer van Sopranos of Boardwalk Empire
Nog meer mensen die hier naar kijken ?Derde seizoen is in de loop van dit jaar te zien o.a bij Ziggo en Disney+

[ Bericht 0% gewijzigd door michiel_merk op 29-06-2022 14:36:05 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')