FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / 46 dode migranten aangetroffen in vrachtwagen in Texas
supernigerdinsdag 28 juni 2022 @ 09:58
46 dode migranten aangetroffen in vrachtwagen in Texas

In een verlaten vrachtwagen in de Amerikaanse stad San Antonio zijn 46 dode migranten gevonden. Zestien mensen werden levend aangetroffen, onder wie vier kinderen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De lokale brandweercommandant zegt dat de gewonden kampten met oververhitting en hitteberoerte. Ten tijde van de vondst was het bijna 40 graden in San Antonio. Er was geen spoor van water in de vrachtwagen, zei de brandweerfunctionaris. Daarnaast leek de koeling van de truck niet te werken.

Stapels lichamen
De vrachtwagen stond geparkeerd op een afgelegen plek langs het spoor aan de zuidkant van San Antonio. De politiechef van San Antonio zei dat zijn agenten iets voor 18.00 uur (lokale tijd) werden gebeld door iemand die in de buurt aan het werk was.

Die persoon hoorde iemand om hulp roepen en zag meerdere lichamen door de deuren van de oplegger, die deels openstonden. Binnen troffen agenten vervolgens "stapels lichamen" aan.

De politiechef zei dat er drie personen na de vondst zijn opgepakt. Er wordt nog uitgezocht wat ze precies te maken hebben met de zaak. Er is nog niets bekend over de identiteit van de slachtoffers. Wel is de Mexicaanse consul op weg naar de vrachtwagen. De afgelopen maanden ziet het grensgebied tussen Mexico en de VS recordaantallen als het gaat om illegale migratie.

Eerdere truckdrama's
In 2017 werd in San Antonio ook al eens een vrachtwagen aangetroffen die werd gebruikt voor mensensmokkel, op een parkeerplaats bij een filiaal van supermarktketen Walmart. Daarin lagen acht dode migranten. In het ziekenhuis overleden er daarna nog twee.

Het koelsysteem van die vrachtwagen bleek niet te werken en er waren ventilatiegaten verstopt, waardoor een aantal van de naar schatting meer dan honderd migranten die door mensensmokkelaars in de truck waren gestopt bezweken door de hitte en een gebrek aan zuurstof.

Europa werd in 2019 opgeschrikt door een soortgelijk drama. Toen werden in de Engelse plaats Grays, niet ver van Londen, 39 lichamen aangetroffen in een koeltruck. De doden waren allemaal van Vietnamese afkomst.

In 2015 werden in een vrachtwagen langs een snelweg in Oostenrijk de lichamen van meer dan zeventig mensen gevonden.

https://nos.nl/artikel/24(...)vrachtwagen-in-texas

Een muur had dit kunnen voorkomen.
RIP
SpecialKdinsdag 28 juni 2022 @ 09:59
Besef even hoe kut Mexico wel niet is als je dit soort risico's gaat lopen om naar een kut land als Amerika te verhuizen.

:')
TheFreshPrincedinsdag 28 juni 2022 @ 10:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 09:58 schreef superniger het volgende:

Een muur had dit kunnen voorkomen.

Waar zijn ze de grens overgekomen?
Harvest89dinsdag 28 juni 2022 @ 10:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 09:59 schreef SpecialK het volgende:
Besef even hoe kut Mexico wel niet is als je dit soort risico's gaat lopen om naar een kut land als Amerika te verhuizen.

:')
Ze kunnen na het ziekenhuisbezoek beter even doorreizen naar Canada.
TheoddDutchGuydinsdag 28 juni 2022 @ 13:23
Ze hadden de verkeerde schoenen gezien. ;(
tong80dinsdag 28 juni 2022 @ 14:06
NWS / Vrachtwagen met 46 dode migranten aangetroffen in Texas.

:T