abonnement bol.com Coolblue
pi_205143908
quote:
Dit jaar negenduizend meer bedden voor asielzoekers nodig dan verwacht

De asielopvang zit muurvast en tegelijkertijd zijn er het komende half jaar alleen maar meer bedden nodig. Negenduizend om precies te zijn, meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vrijdag. De burgemeesters van het Veiligheidsberaad zijn opnieuw gevraagd om extra noodopvangplekken te creren, maar willen daarvoor wel wat terug van het kabinet.

Het COA had voor dit jaar rekening gehouden met 42.000 bedden voor asielzoekers, maar dit bleken er niet voldoende. Voor eind dit jaar schat de organisatie in dat er in totaal 51.000 opvangplekken nodig zijn.

Omdat de komende maanden meerdere overeenkomsten met gemeenten over de opvang van asielzoekers aflopen, verdwijnen er daarbovenop nog zevenduizend opvangplekken. In totaal zijn er dus zestienduizend nieuwe opvangplaatsen nodig voor 31 december van dit jaar.

De hoofdoorzaak: ongeveer een derde van het aantal bedden in de asielzoekerscentra (azc's) wordt bezet gehouden door statushouders. Dit zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning die wachten op een woning. Daarnaast zien we dit jaar een grotere instroom dan tijdens de coronacrisis, onder meer door een inhaalslag van nareizigers en de oorlog in Afghanistan.

Het kabinet is al maanden op zoek naar een oplossing voor de vastgelopen asielketen, maar meerdere plannen en afspraken hebben nog niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De afgelopen periode moesten asielzoekers regelmatig op stoelen slapen in aanmeldcentrum Ter Apel. Het kabinet heeft de problematiek vorige week zelfs bestempeld als nationale crisis en de crisisstructuur opgetuigd. Hierbij komt het er vooral op neer dat er vaker en meer overleg wordt gevoerd tussen alle betrokken partijen.

De Jonge gaat tijdelijke huizen bouwen en kabinet geeft gemeenten meer geld


Deze week spraken minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge en staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg dan ook veelvuldig met de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's.

Ze hebben afgesproken dat elke veiligheidsregio 225 noodopvangplekken gaat realiseren en dat de burgemeesters de cordinatie van het huisvesten van 7.500 statushouders op zich gaan nemen. De Jonge heeft op zijn beurt beloofd dit jaar 7.500 tijdelijke woningen voor vergunninghouders te bouwen.

Daarnaast heeft het kabinet extra financiering toegezegd voor de opvang van minderjarige asielzoekers. Hier vroegen gemeenten al langer om. Alleenstaande minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, krijgen voortaan hulp en ondersteuning tot hun 21e jaar. Dit stopte eerder op de dag dat ze achttien jaar oud werden. Ook gaan rijksambtenaren, op vrijwillige basis, de gemeenten ondersteunen in hun werk.

Op papier klinkt het als een mooie tijdelijke oplossing, maar de vraag is of het niet weer een plan is dat in de praktijk weinig resultaat gaat opleveren. Zo beloofden de veiligheidsregio's een aantal weken geleden ook al om elke twee weken zes locaties met 150 bedden te creren. Ook werd eerder al met veiligheidsregio's afgesproken om statushouders sneller te huisvesten. Het doel was 2.500 van hen onder te brengen in hotels, maar dit werden er slechts dertig.

"Het wordt buitengewoon moeilijk en we weten donders goed dat we veel vragen van de gemeenten", zei Van der Burg vrijdag na afloop van de ministerraad. Volgens de bewindsman hebben de gemeenten toegezegd hun uiterste best te gaan doen, maar zeiden ze ook: "Hou ons niet vast aan resultaten."

Sommige burgemeesters hebben al laten weten dat ze het niet kunnen waarmaken. Van der Burg ziet dat niet als "onwil", maar als een "constatering" en als een signaal dat "ze het gewoon even niet meer weten".
Bron: https://www.nu.nl/binnenl(...)ig-dan-verwacht.html

Is dit de beloofde structurele oplossing?
pi_205143925
quote:
Volgens Carolus Grtters, onderzoeker migratierecht aan de Radboud Universiteit, is de speelruimte voor een regering beperkt om de instroom te dempen. Wel ziet hij dat Nederland aantrekkelijk is door de combinatie van ’lange doorlooptijden in de procedures’ en de praktijk dat afgewezen asielzoekers amper worden uitgezet. Grtters vergelijkt Nederland met een supermarkt terwijl het buiten stortregent. „Als de filiaalmanager dan omroept dat de winkel gaat sluiten en dat alle klanten naar de kassa moeten, dan kiest iedereen de langste rij. Daar sta je het langst droog.” Met andere woorden: korte procedures en een kordaat uitzetbeleid kunnen de instroom wel degelijk indammen.
pi_205143927
quote:
Van de pogingen tot uitzetting strandt 50 tot 60 procent. Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wachten nu 26.000 asielzaken op afhandeling. Intussen wordt het beoordelen van de aanvragen steeds ingewikkelder, met claims van homoseksualiteit en godsdienstvervolging. Door de wijze van financiering is de dienst steevast onderbezet als de nood aan de man is. Hiermee komen ook de eendagsprocedures in gevaar voor migranten van wie het vluchtverhaal overduidelijk onzinnig is.

De personeelskrapte bij de IND is zo groot dat ook de duidelijke gevallen weken moeten wachten op een eerste gesprek. „Ook kansloze asielzoekers kunnen het steeds weer opnieuw proberen”, zegt een gefrustreerde IND-medewerker .„Ben je ook na het zoveelste beroep afgewezen als asielzoeker, dan kun je alsnog een verzoek doen op medische gronden, op humanitaire gronden, of omdat je intussen een Nederlandse partner hebt gevonden.”
  zaterdag 25 juni 2022 @ 07:41:06 #4
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_205144031
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 06:27 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Ben je ook na het zoveelste beroep afgewezen als asielzoeker, dan kun je alsnog een verzoek doen op medische gronden, op humanitaire gronden, of omdat je intussen een Nederlandse partner hebt gevonden.”
Hier mag wel wat aan gedaan worden.

Lekker vaag ook. "Humanitaire gronden". Wat moet dat precies voorstellen?
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_205144045
quote:
13s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 07:41 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Hier mag wel wat aan gedaan worden.

Lekker vaag ook. "Humanitaire gronden". Wat moet dat precies voorstellen?
Gevallen als Lili en Howick.

https://nos.nl/artikel/22(...)niet-worden-uitgezet
pi_205144046
Kabinet kijkt eerder om naar nieuwkomers dan eigen inwoners.

Met bv eindeloos asiel kunnen aanvragen en hulp tot je 21ste.
FOK! is net een groot tijdschrift
pi_205144055
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 07:46 schreef Vimbavimba het volgende:
Kabinet kijkt eerder om naar nieuwkomers dan eigen inwoners.

Met bv eindeloos asiel kunnen aanvragen en hulp tot je 21ste.
Kabinet regeert niet maar reageert slechts.

Komen er dit jaar X duizend migranten? O jeetje, dan moeten we gauw X duizend opvangplekken regelen.

Jaar in, jaar uit.
pi_205144069
Tijd voor pushbacks.
Account verwijderd.
  zaterdag 25 juni 2022 @ 07:59:48 #9
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205144074
Dat de asielmaffia een zeer lucratieve business is wisten we al. Nu zien we dat de overheid wederom keihard faalt en nu gaan we zelfs meer woningen bouwen ten behoeve van deze lui ipv de honderduizenden mensen die al 10+ jaar wachten op hun eigen plekje.

Ongelooflijk dat dit zo door mag etteren.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 25 juni 2022 @ 08:00:30 #10
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_205144076
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 07:52 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]
Kabinet regeert niet maar reageert slechts.

Komen er dit jaar X duizend migranten? O jeetje, dan moeten we gauw X duizend opvangplekken regelen.

Jaar in, jaar uit.
De overheid heeft nog nooit pro actief opgetreden op wat dan ook.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_205144087
twitter
  zaterdag 25 juni 2022 @ 08:07:21 #12
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205144095
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_205144102
quote:
Het zoveelste verdienmodel. Mensensmokkel... de EU faciliteert het wel. Dat mensen verdrinken en noem alle ellende maar op, daar hoor je de 'beleidsmakers' niet over.
En dat er onderhand geen ruimte meer is voor mensen die daadwerkelijk op de vlucht zijn voor oorlog, is schijnbaar bijzaak.
pi_205144127
De regering faalt hier zo hard dat is niet te beschrijven. Tijd om eens rigoureus anders te stemmen. Profiteurs horen niks meer te krijgen. Geen geld geen, geen status, geen vooruitzicht en een hele korte procedure die altijd eindigt op nee. En geen optie voor beroep. Daarnaast iedereen die dit in Nederland in stand wil houden daarvoor hoofdelijk, persoonlijk en financieel verantwoordelijk maken bij de wet. En EU regels of verdragen gewoon schrappen.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
  zaterdag 25 juni 2022 @ 08:33:38 #15
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_205144166
Je kunt die mensen niet verwijten dat ze massaal op gratis geld afkomen. Er is maar n partij die dit kan stoppen en dat is de politiek.

Je zou dus kunnen stellen dat er gewoon politieke onwil is bij Rutte & Co.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_205144175
Enige oplossing is een limiet op de instroom te zetten.

En toen werd ik wakker, alsof zoiets ooit zal gebeuren.
pi_205144180
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 08:33 schreef thedeedster het volgende:
Je kunt die mensen niet verwijten dat ze massaal op gratis geld afkomen. Er is maar n partij die dit kan stoppen en dat is de politiek.

Je zou dus kunnen stellen dat er gewoon politieke onwil is bij Rutte & Co.
Precies, iedereen zou dat, net als die mensen, doen.

Het ongebreideld toelaten is een politieke keuze. Over dit onderwerp beginnen is politieke zelfmoord, niemand gaat hier zijn vingers aan branden.
pi_205144184
Nederland stemt iedere keer weer op dezelfde onbenullen dus kennelijk krijgen we wat we verdienen.


Het enige dat die lui kunnen bedenken is: laten we dweilen met de kraan open. De kraan zelf eens fixen of iets aan de afvoer doen.. welnee joh, doe niet zo mal.

Incompetentie die bijna crimineel is
pi_205144210
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 08:19 schreef Bloemkool het volgende:
De regering faalt hier zo hard dat is niet te beschrijven. Tijd om eens rigoureus anders te stemmen. Profiteurs horen niks meer te krijgen. Geen geld geen, geen status, geen vooruitzicht en een hele korte procedure die altijd eindigt op nee. En geen optie voor beroep. Daarnaast iedereen die dit in Nederland in stand wil houden daarvoor hoofdelijk, persoonlijk en financieel verantwoordelijk maken bij de wet. En EU regels of verdragen gewoon schrappen.
Stemmen is toch zinloos? Men kan toch slechts stemmen op vooruitgeschoven poppetjes van multinationals?

[ Bericht 0% gewijzigd door torentje op 25-06-2022 09:02:33 ]
pi_205144462
We hebben hier echt een soort Trump nodig. Iemand die dat hele asieldossier op de schop gooit.
pi_205144517
Nederland is een verloren zaak. Het gezwel is tot de hoogste regionen va de Staat genfiltreerd. De vernietiging van de natiestaat Nederland is onomkeerbaar. Hoe meer ze 'hun best' doen om dit 'probleem' op te lossen hoe meer asielzoekers er zullen komen. Bouw je meer opvangplekken, neem je meer IND'ers aan, hoe aantrekkelijker we worden, hoe meer opvangplekken we nodig hebben etc.

Vergeet het dus maar. Dit jaar al bijna 100.000 vluchtelingen erbij tijdens de grootste woningnood ooit en dit is waar dat tuig mee komt.
  zaterdag 25 juni 2022 @ 09:55:37 #22
156145 Lucifer_Doosje
Licht ontvlambaar
pi_205144652
Opheffen dat COA. Het is genoeg zo
Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
lucifer FTW!!!!
  zaterdag 25 juni 2022 @ 09:57:22 #23
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205144672
Azc's puilen uit, we hebben geen woningen, levensonderhoud wordt steeds duurder maar nee, laten we nog meer kanslozen uit Afrika en het Midden-Oosten toelaten

:')
pi_205144893
Al die asielzoekers zullen niet naar Portugal of Ierland gaan he.
pi_205145026
Er is geen asielcrisis. Er is een instroomcrisis.
  zaterdag 25 juni 2022 @ 11:06:18 #26
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_205145128
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 10:50 schreef Dutchguy het volgende:
Er is geen asielcrisis. Er is een instroomcrisis.
Wat er moet gebeuren is een beleid a la Denemarken. Bijzondere sobere opvang, met alleen kansen voor echte vluchtelingen. Beleid gericht op remigratie. Paspoorten alleen voor hen die zich gedurende meerdere jaren hebben bewezen als aanwinst voor de Nederlandse samenleving. En verkondig die boodschap overal, elke dag.
pi_205146405
Geert Wilders
pi_205146452
Waar blijven de noodmaatregelen voor onze eigen jeugd en daklozen?
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_205146454
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 14:11 schreef Montagui het volgende:
Waar blijven de noodmaatregelen voor onze eigen jeugd en daklozen?
Die komen nadat alle asielzoekers een plekje hebben
pi_205146730
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 08:39 schreef Pleun2011 het volgende:
Nederland stemt iedere keer weer op dezelfde onbenullen dus kennelijk krijgen we wat we verdienen.

Het probleem is ook dat bijna l die partijen hieraan meedoen. Er zijn maar 2 partijen hier op tegen en beide zijn behoorlijk verotte keuzes.

Als links nou even hun eigen hoofd uit hun reet haalt en zorgt voor een realistische optie... humaan beleid maar wel genoeg is genoeg.
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
  zaterdag 25 juni 2022 @ 15:08:11 #31
264415 Jahr00n
Fakkelteit
pi_205146745
hopen dat dit gigantisch uit de hand loopt op korte termijn

dan is het zo afgelopen met deze crisis
pi_205148043
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 15:08 schreef Jahr00n het volgende:
hopen dat dit gigantisch uit de hand loopt op korte termijn

dan is het zo afgelopen met deze crisis
Ja, maar dan zitten we ng steeds met die uitvreters hier.
  KLB - Grappigste user & Beste user 2020 zaterdag 25 juni 2022 @ 20:01:40 #33
428460 Werkman
pi_205148931
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 06:11 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]
Bron: https://www.nu.nl/binnenl(...)ig-dan-verwacht.html

Is dit de beloofde structurele oplossing?
Kan iemand mij uitleggen waarom Denemarken het als enige op hun manier doet?
Geen enkele mensenrechten organisatie klaagt, beter voor die mensen, beter voor Europa
Waar zit het bezwaar?
pi_205149049
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 08:48 schreef torentje het volgende:

[..]
Stemmen is toch zinloos? Men kan toch slechts stemmen op vooruitgeschoven poppetjes van multinationals?
Klopt, ik betwijfel dat de PVV of FvD hier daadwerkelijk iets tegen kunnen/willen beginnen maar als het volk niet eens wil stemmen op die partijen dan zullen we het nooit weten en dan is het toch echt eigen schuld dikke bult. En met elk jaar dat er meer bijkomen en stemrecht krijgen wordt die kans natuurlijk kleiner, iets om over na te denken voor alle mensen die tegen dit beleid zijn maar "Wilders en Baudet gewoon engnekken vind" en dus toch maar blijven afwachten tot de perfecte schoonzoon-kandidaat zich presenteert.

Het is echt nu of nooit.
pi_205150018
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 15:05 schreef Cheeseburgert het volgende:

[..]
Het probleem is ook dat bijna l die partijen hieraan meedoen. Er zijn maar 2 partijen hier op tegen en beide zijn behoorlijk verotte keuzes.

Als links nou even hun eigen hoofd uit hun reet haalt en zorgt voor een realistische optie... humaan beleid maar wel genoeg is genoeg.
Mijn hoop is de SP. Komt nog wel eens op voor de mensen aan de onderkant van de samenleving. Die mensen krijgen het alleen maar lastiger met mr import.

Zag laatst een item op 1vandaag (?) Waar een donkere dame van de PvdA het goed verwoordde (m.b.t. dr samenvoeging PvdA/GL); Als we samen exact hetzelfde doen verliezen we ook samen. Dossiers als immigratie moeten bespreekbaar gemaakt worden.

En zo is het. Zie Denemarken. Nog steeds half werk maar wel effectief.
^ To je nesmysl ^
pi_205150752
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 20:01 schreef Werkman het volgende:

[..]
Kan iemand mij uitleggen waarom Denemarken het als enige op hun manier doet?
Geen enkele mensenrechten organisatie klaagt, beter voor die mensen, beter voor Europa
Waar zit het bezwaar?
https://ecer.minbuza.nl/-(...)ese-jbz-samenwerking

Denemarken luistert naar de eigen bevolking en heeft een opt-out bedongen.

Hier in Nederland is ook een referendum gehouden, maar het resultaat daarvan is in Den Haag gebruikt als wc-papier.
pi_205150848
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 22:01 schreef TyVole het volgende:

[..]
Mijn hoop is de SP. Komt nog wel eens op voor de mensen aan de onderkant van de samenleving. Die mensen krijgen het alleen maar lastiger met mr import.

Zag laatst een item op 1vandaag (?) Waar een donkere dame van de PvdA het goed verwoordde (m.b.t. dr samenvoeging PvdA/GL); Als we samen exact hetzelfde doen verliezen we ook samen. Dossiers als immigratie moeten bespreekbaar gemaakt worden.

En zo is het. Zie Denemarken. Nog steeds half werk maar wel effectief.
:') Ga het standpunt van de SP over immigratie en asielzoekers eens lezen. Zeg dan gewoon gelijk dat het je gene zak boeit.
pi_205150880
quote:
quote:
In de smokkelfolder werd Nederland aangeprezen. Bij aankomst wacht er een uitkering van 220 euro per maand (het leefgeld voor asielzoekers is inderdaad 60 euro per week). Bij erkenning kan het bedrag oplopen tot maandelijks 1600 euro voor families. Onder de kop ’accommodatie’ viel te lezen: ’U verblijft in een huis. De Nederlandse overheid betaalt de huur’.
Vergeet niet dat die 220 in veel Afrikaanse landen meer is dan een maandloon.
pi_205151358
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 08:33 schreef thedeedster het volgende:
Je kunt die mensen niet verwijten dat ze massaal op gratis geld afkomen. Er is maar n partij die dit kan stoppen en dat is de politiek.

Je zou dus kunnen stellen dat er gewoon politieke onwil is bij Rutte & Co.
De bevolking kan het ook stoppen door geen belasting te betalen.
2.
pi_205151446
Al eerder gemeld, maar als de terrasjes in Kiev weer gewoon open zijn dan lijkt me dat we die mensen gewoon terug kunnen brengen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205151514
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 23:38 schreef GoogleFactChecker het volgende:

[..]
:') Ga het standpunt van de SP over immigratie en asielzoekers eens lezen. Zeg dan gewoon gelijk dat het je gene zak boeit.
[quote]Nederland moet in haar asielbeleid uitvoering geven aan de verdragen waaraan we ons gebonden hebben. De asielprocedure moet snel, zorgvuldig, eerlijk en duidelijk zijn. Wie mag blijven, moet zo snel mogelijk inburgeren. Wie niet mag blijven, moet het land verlaten.[quote]

Lijkt me een prima uitgangspunt. Vervolgens Eritrea en Syri als veilig land bestempelen en op papier ben je er.

Moet je wel daadwerkelijk ook overgaan tot uitzettingen, en daar schiet het helaas aan bij de huidige regering. Vandaar dat we ook weten dat het niet vanuit een VVD gaat komen, als er al eens iets gaat gebeuren.
^ To je nesmysl ^
  zondag 26 juni 2022 @ 07:27:12 #42
431030 BlackEyedAngel
Allergic to morons and idiots.
pi_205151526
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 04:43 schreef raptorix het volgende:
Al eerder gemeld, maar als de terrasjes in Kiev weer gewoon open zijn dan lijkt me dat we die mensen gewoon terug kunnen brengen.
https://www.telegraaf.nl/(...)n-door-kruisraketten
:X
It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life.
pi_205151537
quote:
Vervelend, maar hier regent het ook wel eens.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 26 juni 2022 @ 13:26:30 #44
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_205153537
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 23:42 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]
[..]
Vergeet niet dat die 220 in veel Afrikaanse landen meer is dan een maandloon.
Die gasten in dat telegraaf stuk (Gambianen) maken volgens mij weinig kans.
Gambia staat op geel en is volgens mij veilig. (Correct me if i'm wrong...)
Ze hadden het zelfs over Nederlandse toeristen daar in Gambia...
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
  zondag 26 juni 2022 @ 14:00:46 #45
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205153799
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 04:43 schreef raptorix het volgende:
Al eerder gemeld, maar als de terrasjes in Kiev weer gewoon open zijn dan lijkt me dat we die mensen gewoon terug kunnen brengen.
nou die gaan vanzelf wel , maar ik denk dat die oorlog nog jaren gaat duren en dat er nog veel meer komen die nu in polen zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_205153855
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 04:43 schreef raptorix het volgende:
Al eerder gemeld, maar als de terrasjes in Kiev weer gewoon open zijn dan lijkt me dat we die mensen gewoon terug kunnen brengen.
Hier zitten niet alleen maar bovenklasse mensen uit Kiev hoor. Genoeg arme mensen die nooit terug zullen gaan. Beter een uitkering hier dan een fabrieksbaan daar.
pi_205153885
[quote]0s.gif Op zondag 26 juni 2022 07:18 schreef TyVole het volgende:

[..]
[quote]Nederland moet in haar asielbeleid uitvoering geven aan de verdragen waaraan we ons gebonden hebben. De asielprocedure moet snel, zorgvuldig, eerlijk en duidelijk zijn. Wie mag blijven, moet zo snel mogelijk inburgeren. Wie niet mag blijven, moet het land verlaten.
quote:
Lijkt me een prima uitgangspunt. Vervolgens Eritrea en Syri als veilig land bestempelen en op papier ben je er.

Moet je wel daadwerkelijk ook overgaan tot uitzettingen, en daar schiet het helaas aan bij de huidige regering. Vandaar dat we ook weten dat het niet vanuit een VVD gaat komen, als er al eens iets gaat gebeuren.
als eritreeers op vakantie naar eritrea gaan voor familiebezoek dan is eritrea gewoon een veilig land inderdaad.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_205153892
Nieuw-Zeelandse model doorvoeren aub
pi_205153893
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2022 13:26 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Die gasten in dat telegraaf stuk (Gambianen) maken volgens mij weinig kans.
Gambia staat op geel en is volgens mij veilig. (Correct me if i'm wrong...)
Ze hadden het zelfs over Nederlandse toeristen daar in Gambia...
Ja, maar dat ze weinig of zelfs helemaal geen kans maken, is in feite niet waar het om gaat.

Ze blijven al gauw een aantal maanden of zelfs veel langer in de procedure, die keer op keer opnieuw kan worden opgestart. En gedurende die tijd is het gewoon een goed betaalde vakantie met gratis logies en ontbijt.

In Denemarken worden bij aankomst de sieraden, het geld, en andere spullen van waarde in beslag genomen. Zodat de asielzoeker zelf meebetaalt aan zijn eigen procedure. Dat is uiteraard maar een fractie van de werkelijke kosten, maar er wordt wl een belangrijk signaal mee afgegeven.

[ Bericht 13% gewijzigd door SjoukjeHooynaayer op 26-06-2022 14:18:15 ]
pi_205154037
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2022 10:50 schreef Dutchguy het volgende:
Er is geen asielcrisis. Er is een instroomcrisis.
We don't have a imigration problem,we have a capitalism problem.

Het alsmaar binnenhalen van mensen om vergrijzing tegen te gaan voor meer economische groei.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')