abonnement bol.com Coolblue
  vrijdag 17 juni 2022 @ 12:37:18 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_205073776
Het Eurovisie Songfestival heeft volgend jaar niet plaats in Oekra´ne. De overkoepelende organisator European Broadcasting Union (EBU) vindt het gezien de oorlog in Oekra´ne niet veilig om het evenement er te organiseren.De EBU begint nu gesprekken met de Britse omroep BBC, de nummer twee van dit jaar. Britse media meldden gisteren al dat als Oekra´ne het liedjesfestijn niet kon organiseren, dat het Verenigd Koninkrijk die taak dan op zich zou nemen. Glasgow zou aangewezen zijn als de plek worden waar de 68e editie van de Europese muziekwedstrijd plaats moet vinden.

Eerder werd al duidelijk dat in het OVO Hydro in Glasgow een flink gat heeft in mei in de programmering, de maand waarin het Songfestival plaatsvindt. De evenementenzaal heeft op de planning de Magic Mike Arena Tour staan op 25 april, een concert van AndrÚ Rieu op 27 mei en een paar shows van Ozzy Osbourne van 2 tot 4 juni, maar in de hele maand mei is de agenda verder leeg.

De EBU stipt in een verklaring aan dat het songfestival een van ‘de meest complexe tv-producties ter wereld’ is en dat er jaarlijks duizenden mensen aan werken en op af komen. Ook zijn er zeker twaalf maanden nodig om het evenement te organiseren. De Europese omroepenkoepel kon daarom niet wachten met een beslissing. De EBU begrijpt dat de teleurstelling groot is bij de verantwoordelijk Oekra´ense omroep UA:PBC.

Terugkeren
Normaal gesproken gaat de organisatie van het songfestival naar het winnende land. De EBU heeft de afgelopen tijd met de Oekra´nse omroep UA:PBC gekeken naar de mogelijkheden en scenario’s. Oekra´ne liet afgelopen week nog weten een songfestival te overwegen in drie verschillende regio’s.

Het is volgens de EBU wel de bedoeling dat Oekra´ne in de shows van volgend jaar terugkeert. Dit wordt ook besproken met de omroep die het wel gaat organiseren.

Oekra´ne won het songfestival vorige maand voor de derde keer met de groep Kalush Orchestra. Zij sleepten de overwinning binnen dankzij een enorm aantal publieksstemmen. Ondanks de oorlog liet UA:PBC steeds weten serieus te zijn over een songfestival in Oekra´ne. Verschillende landen boden zich al aan om de omroep te helpen met de organisatie of om het evenement helemaal over te nemen.

https://www.ad.nl/show/so(...)nu-met-bbc~a927240a/

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_205073928
Goed dat die onvermijdelijke beslissing toch snel is genomen.
  vrijdag 17 juni 2022 @ 13:04:26 #3
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_205073972
Spanje dan maar
CHILD IN TIME MOET IN DE TOP2000 OMHOOG! STEMT ALLEN!
pi_205075642
Oekra´ne meent dat het festival wel in hun land gehouden kan worden en EIST nieuwe gesprekken. https://www.nu.nl/songfes(...)euwe-gesprekken.html
  vrijdag 17 juni 2022 @ 17:43:26 #5
7889 tong80
Spleenheup
pi_205075835
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2022 17:20 schreef Nia het volgende:
Oekra´ne meent dat het festival wel in hun land gehouden kan worden en EIST nieuwe gesprekken. https://www.nu.nl/songfes(...)euwe-gesprekken.html
Dit meen je niet ?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')