Zeer twijfelachtig of je dan echt de nieuwe krijgt.quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:51 schreef anndb het volgende:
Helaas niet mijn smaak. Toch morgen eentje proberen weer.
quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.quote:Op woensdag 15 juni 2022 15:48 schreef golfer het volgende:
Zo niet, worden de haringen weer losgelaten in zee en moeten ze wachten totdat ze vetter zijn", legt Van Diermen uit.
Want?quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:28 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Vangst terug gooien mag toch niet? De kans op overleven is dan ongeveer nul namelijk.
Omdat het de regelgeving is misschien?quote:
quote:Soms gooien vissers bepaalde maten vis terug, omdat andere maten interessanter zijn (die meer geld opbrengen, zeker bij een knellend quotum). Dit wordt high-grading genoemd en is verboden.
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:44 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Omdat het de regelgeving is misschien?
https://www.wur.nl/nl/Dos(...)wenste-bijvangst.htm
[..]
ja, die zijn in een net opgetakeld, volkomen plat gedrukt en een tijdje uit het water. Als het nog beweegt gaat het alsnog dood en is het visvoer voor andere vis.quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
[..]
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn. Gaan de meeste teruggegooide visjes dood dus?
Moet je ook niet een nieuwe 'vraag' stellen die feitelijk al beantwoord is. Komt wat lui over.quote:Op woensdag 15 juni 2022 17:58 schreef FlauwKapsel het volgende:
Je hoeft niet zo'n betweter te zijn.
Ja, want visboeren hebben graag dure vrieshuizen met hoge energiekosten waar je twee jaar haring in gaat bewaren op nix af.quote:Op woensdag 15 juni 2022 22:40 schreef rosita1 het volgende:
Schijnt dat je nooit verse haring krijgt. Is altijd van jaren daarvoor. Ooit eens iets van gelezen of gezien.
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appiequote:Op donderdag 16 juni 2022 23:33 schreef gargamelnl het volgende:
Het mooie van het begin van het nieuwe haring seizoen is dat het niet meer lang gaat duren voordat de mosseltjes er weer aankomen.
Die mosselen die nu in de bonus zijn heb ik eerder gehad, maar ik vond het qua kwaliteit en vlees gehalte niet echt je van het..Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen liggen.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 11:50 schreef Nine. het volgende:
[..]
Hoezo wachten? Ze zijn deze week in de bonus bij Appie
quote:Op vrijdag 17 juni 2022 13:50 schreef gargamelnl het volgende:
Ik wacht wel even tot die zeeuwse joekels van Prins & Dingemanse weer bij de appie in de schappen de viswinkel liggen.
Jep, het is de ellende dat veel visboeren de Haring niet a la minute voor je schoonmaken maar schoongemaakt in stalen gamellen hebben liggen. Nee dank je, die kunnen ze zelf eten. Of ik eet een haring die voor mij wordt schoongemaakt, of eentje die in duopack uit de supermarkt komtquote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:29 schreef golfer het volgende:
Ik koop alleen haring 'vers van het mes', dus ter plekke schoongemaakt door een vakbekwame vishandelaar. Nooit vis die al schoongemaakt klaar ligt.
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:36 schreef qajariaq het volgende:
Ik zie dat eigenlijk nooit meer. De ambulante handel heeft echt altijd een schaal of bak staan. In het beste geval staat er nog een schoonmaakbak in de hoek maar gezien de voorraad in de bak zal dat voornamelijk voor de show zijn.
Hier zit zo'n winkeltje die denk ik gewoon uit een fabriek de kant en klare haring krijgt. Maar op de markt maken ze het gelukkig nog wel schoon waar je bijstaat. Supermarkt haring vind ik echt een vies idee. Kijk er weleens naar maar ze zijn altijd al helemaal grijs. Tegenwoordig zitten er zelfs rode accenten op de verpakking zodat het vers lijkt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:23 schreef qajariaq het volgende:
De supermarkt haring is behoorlijk in de aanbieding. Heerlijk.
Supermarkt haring is in de loop der jaren echt beter geworden en de 'verse' haring vind ik over het algemeen behoorlijk terug gelopen in kwaliteit. Liever een mono verpakking uit een fabriek dan van een schaal met een los cellofaantje er over uit de zelfde fabriek maar dan wel ruim twee keer zo duur.
Die super haring kan ik ook nog bekijken voor ik hem al dan niet koop.
Dat ken ik van hier ook, op bestelling een haring schoongemaakt.quote:Op vrijdag 17 juni 2022 15:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Min vaste viswinkel heeft het gelukkig nog wel, een apart hoekje waar de hele dag iemand op bestelling staat schoon te maken, met als extra de eerste week een korenwijntje erbij.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |