abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206181968
Vrijdagavond begon ik me wat moe te voelen, zaterdag kriebelde mijn keel maar testte ik nog negatief. Vanochtend kon ik me nauwelijks motiveren om uit bed te komen en krijg ik vrijwel direct een dieprode uitslag. En nu voel ik me goed ziek, snotteren, slap, hoofdpijn en koude rillingen.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 2 oktober 2022 @ 19:49:00 #227
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_206182011
Hier nu ook hoofdpijn spierpijn en slap
Hele dag in bed want rillen van de kou
  zondag 2 oktober 2022 @ 23:50:56 #228
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_206185055
Ik zie dat ik geen update meer heb gepost na mijn bericht eind augustus.

Ik heb er 12 dagen mee rond gelopen. Was niet prettig, vooral het brakke en vermoeide gevoel. Heb ook maagzuurremmers genomen omdat ik ook merkte dat daar ook iets niet lekker zat. Daarna is dat bijgetrokken. Op dag 13 was het weer tijd voor een biertje _O_.

Merk wel dat ik sinds corona fysiek niet op mijn best ben. Veel moeten stoppen bij hardlopen, maar pak het sporten in ieder geval wel op. En ik denk dat corona ook de aanloop is geweest naar de middenoorontsteking die ik sinds vorige week heb. Pijn was al snel weg, nu nog vol en algeheel irritant gevoel bij mijn oren, inclusief (tijdelijk) gehoorverlies. En plots vaker hoesten.

Hoop dat dit het was voor dit jaar. Wekenlang niet fit voelen hakt er ook mentaal in. Sterkte iedereen.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  woensdag 5 oktober 2022 @ 12:25:12 #229
219073 pietkanarie
Vreemde vogel
pi_206211114
Ik voel me praktisch fit, alleen de buikklachten zijn hardnekkig. Nu heb ik geen idee of ik nog besmettelijk ben voor anderen of overal weer naar toe kan gaan…
Besloten dat laatste te doen. Echt drukke plekken vermijd ik nog wel even, houd nog (extra) afstand maar vanaf morgen wel weer gewoon de deur uit

Buikklachten zijn een dagje later ook weg. Een week na mijn eerste symptomen ben ik dus weer helemaal hersteld. Energie lijkt ook normaal al heb ik weinig gedaan natuurlijk. Dit weekend voor het eerst weer sporten, lees regelmatig dat dit tegenvalt… ook na milde corona. Dus ben benieuwd. Maar heb er in ieder geval zin in.

[ Bericht 33% gewijzigd door pietkanarie op 06-10-2022 07:43:07 ]
I believe i can fly!
I believe i can touch the sky!
  donderdag 6 oktober 2022 @ 12:15:25 #230
3542 Gia
User under construction
pi_206223849
Bij mij nu 13 dagen na de eerste klachten. Het hoesten duurt maar voort, voor ons alledrie. Zoonlief rookt ook nog, wat niet bevorderlijk voor hem is. Dat hoesten is nog niet zo erg, als het ook 'productief' is, zeg maar, dat er wat los komt. Maar soms is het alleen die prikkel in je keel en een droge hoest, die dan blijft irriteren. Heel vervelend.

Vervelend is ook dat ik nu 3 maanden moet wachten voordat ik gevaccineerd kan worden. Ik weet wel dat ik nu natuurlijke bescherming heb, maar toch. Wordt dan vlak voor Kerst dat het mag. Hetzelfde als vorig jaar.
  donderdag 6 oktober 2022 @ 18:15:53 #231
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_206226659
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2022 12:15 schreef Gia het volgende:
Bij mij nu 13 dagen na de eerste klachten. Het hoesten duurt maar voort, voor ons alledrie. Zoonlief rookt ook nog, wat niet bevorderlijk voor hem is. Dat hoesten is nog niet zo erg, als het ook 'productief' is, zeg maar, dat er wat los komt. Maar soms is het alleen die prikkel in je keel en een droge hoest, die dan blijft irriteren. Heel vervelend.

Vervelend is ook dat ik nu 3 maanden moet wachten voordat ik gevaccineerd kan worden. Ik weet wel dat ik nu natuurlijke bescherming heb, maar toch. Wordt dan vlak voor Kerst dat het mag. Hetzelfde als vorig jaar.
Vaccinatie nu voegt toch niets toe? :? :?

Noscapine werkt trouwens fantastisch tegen kriebelhoest
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 6 oktober 2022 @ 19:23:15 #232
3542 Gia
User under construction
pi_206227584
quote:
1s.gif Op donderdag 6 oktober 2022 18:15 schreef Molo het volgende:

[..]
Vaccinatie nu voegt toch niets toe? :? :?

Noscapine werkt trouwens fantastisch tegen kriebelhoest
Beīnvloedt de werking van de bloedverdunners. Mag ik niet zomaar innemen.
  donderdag 6 oktober 2022 @ 19:32:12 #233
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_206227762
Klein updateje hier.. dag weet ik veel veel.

Heb nu een tijdje fysio das wel erg fijn vooral energie management, heb ergo voor mijn rug en rib klachten en dit helpt me goed pijn daarin raakt onder controle. Van alles bijhouden als in, slapen, eten, wat doe je op en dag, rustmomenten zodat er inzicht komt wat werkt wel/wat niet, waar liggen grenzen etc. oefeningen vooral ontspanning, en wat sport begeleiding tot nu toe.
Heb daar best veel aan en merk ook een beetje stijgende lijn.
Ben nog erg beperkt met energie door moeheid en overprikkeling. Concentratie is ronduit kak..teveel concentratie geeft dan flink hoofdpijn en slecht zicht en dood en dood moe en fysieke inspanning geeft benauwdheid en hartklopping (de boel slaat op hol) en mijn spieren zijn nog steeds fucked-up en kan ook super slecht dingen onthouden, dat had ik al wel een beetje door mijn reuma maar sinds covid is dat echt erg geworden. Ben ik te druk geweest= gegarandeerd slechte nacht.. dus ik plan veel beter taakjes.
Verder zijn we erachter dan mijn hartslag veel te hoog is.. bij inspanning zoals wandelen, maar ook rondje boodschappen en vooral met sporten is dat echt heel nasty gaat de boel te snel op hol, hoop dat daar snel verandering in komt.. maar men blijft dan hameren op geduld blijven houden en proberen, laag tempo etc.. Ik doe wat ik kan zeg maar.. is het echt te dol geweest dan gaat vanzelf het lampje uit en is het verplicht rusten of ik wil of niet _O- je leert er snel genoeg aan toe te geven.. rusten maakt wel dat er meer controle is op hoe ik me voel en korte rustmomenten verdeeld ga ik wel lekker op.

Ik werk ma-woe- vrijdag 2 a 3 uurtjes per keer thuis echt veel langer zit er niet in krijg het gewoon niet mee, sla niets meer op en lees het niet meer.. heb strikte teammeetings met collega die me ook erg fijn begeleid. Kan gelukkig alles bespreken en krijg de hulp die ik nodig heb hierin. Dat geeft vertrouwen en voelt goed.
Verder is het hele covid geneuzel 1 grote mindfuck vind ik.. als mijn hoofd besluit van alles te willen.. wil het vaak fysiek niet en kan ik eindelijk fysiek dingen doen geeft mijn hoofd een error :o
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 7 oktober 2022 @ 14:58:07 #234
189961 ex
aperture science
pi_206236638
10 dagen ziek/klachten waarvan 5 heftig (koorts, spierpijn, misselijk, hoesten) en 5 mild. Na 9 dagen was m'n test weer negatief en op dag 11 voelde ik me in 1x weer 100%.

Voor zover ik merk heb ik nergens meer last van, maar het was (zeker de eerste 5 dagen) behoorlijk heftig.
The cake is a lie!
pi_206236719
Toen ik de besmetting had (paar maanden geleden)

's avonds (twee dagen na positieve test vriendin) erg vermoeid. 's Nachts amper kunnen slapen en voelde me tamelijk slecht. Hoofdpijn maar vooral gigantisch veel spierpijn in m'n benen en rug. Geen enkele positie lag comfortabel.

Bovenstaande zette de volgende dag zich voort. Dag nadien was het allemaal een stuk minder. Dag daarop kiplekker en zat ik weer op de fiets. Vriendin had een paar dagen langer last.

Profiel: Iets te dikke ongevaccineerde en rokende dertiger.
pi_206273132
Ik heb mijn hele leven al problemen met mijn longen dus mijn man en ik doen al jaren voorzichtig. Je kunt covid maar beter zo laat mogelijk krijgen in de hoop dat de wetenschap dan verder is en wat oplossingen heeft.
Mijn man kreeg keelpijn 23 sept en was na twee dagen werkelijk snotverkouden. Thuistesten met tussenpoos van een paar dagen tot 2x negatief. Na een week kreeg ik hetzelfde. Thuistesten bleven ook bij mij negatief. Inmiddels bij beiden reuk en smaak ook weg. Toen ik zomaar opeens koorts kreeg en vreselijk benauwd werd hebben we de huisarts gebeld, die meteen kwam. GGD kwam thuis testen want ik kon er niet naartoe. Mijn man testte op die pcr test positief. Ik testte nog steeds negatief. De huisarts is er voor 99.9% zeker van dat ik ook Covid heb. Ze heeft Prednison voorgeschreven om verdere secundaire infecties in mijn lijf te voorkomen. De hele erge benauwdheid duurde een paar dagen. Veel meer dan zitten of liggen ging niet. Even naar de wc gaan was al een hele onderneming. Ademhalen heeft zoveel energie gekost dat ik iets meer dan 6 kg afgevallen ben. Maar...., langzaamaan knappen we allebei op. Ik kan nu redelijk ademhalen als ik in huis rondloop. Dat is zo fijn!
Mijn reuk en smaak zijn terug, al ruiken sommige dingen nu nog anders. Het natvoer van mijn kat ruikt voor mij op het moment naar BBQ saus. Heel apart maar dat zal wel weer goed komen. Mijn man heeft een klein beetje geur terug maar zijn smaak is nog weg.

De thuistesten hebben bij ons dus steeds negatief aangegeven terwijl mijn man intussen wel mij had besmet. We hebben de testen volgens de handleiding uitgevoerd. Die dingen bieden wat ons betreft schijnveiligheid. Het is op die manier niet zo gek dat Omicron zo om zich heen grijpt. Als je denkt negatief te zijn en je bent toch positief dan geef je het door zonder dat je je daarvan bewust bent.

PS) We hebben alle vaccinaties en boosters gehad. Da's maar goed ook. Scheelde voor mij waarschijnlijk opname in het ZH

[ Bericht 2% gewijzigd door Mirre op 10-10-2022 11:22:39 (Toevoeging) ]
pi_206273615
Ik heb me nog een tijd lamlendig gevoeld. Ziek was ik er niet echt van, alleen de eerste dag aan het eind van de middag een uurtje of twee koorts. Het was 30 graden buiten en binnen, dus het was heel raar dat ik onder het dekbed lag te rillen terwijl ik de warmte van het raam voelde. Die koorts was 's avonds ineens weg en toen kwam ik ook weer tot leven.
Heb wel een ontzettend zere keel gehad en een hardnekkige smerige droge blaf waarbij ik over m'n nek ging, en toen ik na een dag of twee niet meer grieperig was, was ik ineens m'n reuk en smaak kwijt. Die kwamen na een weekje weer terug. Het was alsof alle symptomen zich stapsgewijs aandienden :')
Maar ik heb me nog wel nog een week of drie ontzettend lamlendig en moe gevoeld, maar het was dus ook smerig warm en daar kan ik sowieso slecht tegen.
Ik was ook pisnijdig in het algemeen omdat ik een weekje met vakantie zou gaan en de familie dus leuk aan het strand zat en leuke dingen deed zonder mij, terwijl ik binnen voor pampus voor een ventilator zat en niet kon slapen door het hoesten :') En iedereen van 'Heb je lekkere vakantie gehad? Fijn hoor!' }:|
Tap tap tap
pi_206307351
Afgelopen vrijdag voor het eerst positief getest. De zelftest was binnen een seconde meteen positief. Ik ben er een aantal dagen goed ziek van geweest. Nu nog een beetje hoesten. Zojuist getest en na 5 minuten wachten nog steeds positief

Moet ik nu wachten totdat ik negatief test ik weer uit isolatie kan of mag dat ook na 24 uur symptomen vrij zijn?
pi_206307563
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2022 10:44 schreef Skwish het volgende:
Afgelopen vrijdag voor het eerst positief getest. De zelftest was binnen een seconde meteen positief. Ik ben er een aantal dagen goed ziek van geweest. Nu nog een beetje hoesten. Zojuist getest en na 5 minuten wachten nog steeds positief

Moet ik nu wachten totdat ik negatief test ik weer uit isolatie kan of mag dat ook na 24 uur symptomen vrij zijn?
Ik heb 24 uur symptoomvrij aangehouden.
Tap tap tap
pi_206308703
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2022 10:44 schreef Skwish het volgende:
Afgelopen vrijdag voor het eerst positief getest. De zelftest was binnen een seconde meteen positief. Ik ben er een aantal dagen goed ziek van geweest. Nu nog een beetje hoesten. Zojuist getest en na 5 minuten wachten nog steeds positief

Moet ik nu wachten totdat ik negatief test ik weer uit isolatie kan of mag dat ook na 24 uur symptomen vrij zijn?
Volgens mij minstens 5 dagen en dan 24 uur klachtenvrij en max 10 dagen toch?
Die test kan nog een tijdje positief blijven als ik het goed begrepen heb, dus negatief testen om uit isolatie te mogen is volgens mij zonde van de tests. Nergens in de officiele adviezen staat dat volgens mij .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_206321417
De eerste paar dagen heel moe en veel slapen, spierpijn over heel m'n lijf, hoesten, snotteren, hoofdpijn die niet wegging af en aan lichte verhoging, nog geen koorts gehad. Vervolgens dacht ik het gaat wel weer maar toen een paar dagen heel benauwd met wat lichte hoofdpijn en keelpijn. En net toen ik dacht er vanaf te zijn diarree, weer benauwd, buikkrampen en heel moe.

Qua hoest wisselt het zich ook af tussen de kriebelhoest en de vast zittende hoest. De kriebelhoest heb ik vooral snachts en ik heb daar ook wel Noscasan voor maar die durf ik niet te nemen want dat onderdrukt de hoestprikkel wat dus weer gevaarlijk kan zijn bij slijm.

Het is allemaal niet zo ernstig opzich en ik ben gevaccineerd enzo maar dat het dus langer duurt dan 5 dagen + 24 uur klachtenvrij valt me wel tegen. Ik hoop dat ik maandag weer aan het werk kan maar ik weet niet of ik dan weer meteen vol gas kan gaan wat dat betreft. Ben ergens ook wel bang voor Long Covid. Hoor van best veel mensen om me heen die dat in meer of mindere mate hebben.
pi_206327430
Hoewel ik dus vooral buikklachten had en dat na een weekje helemaal weg was heb ik nu s nachts nog regelmatig een droge hoest of juist wakker worden door/met veel slijm. Overdag geen last van, andere lichaamshouding natuurlijk en geen drinken s nachts… daar zal het verschil wel inzitten
I believe i can fly!
I believe i can touch the sky!
pi_206327474
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2022 05:32 schreef pietkanarie het volgende:
Hoewel ik dus vooral buikklachten had en dat na een weekje helemaal weg was heb ik nu s nachts nog regelmatig een droge hoest of juist wakker worden door/met veel slijm. Overdag geen last van, andere lichaamshouding natuurlijk en geen drinken s nachts… daar zal het verschil wel inzitten
Is dat een nieuw symptoom of zo, die buikklachten? :? Hoor het van meerdere mensen ineens.

Zelf 2 keer gehad, eerste keer moet de Alfa-variant geweest zijn. Dat was net voor de eerste vaccinatieronde. Ben ik 10 dagen zoet mee geweest. Niet heel ziek geweest maar wel moeeeeeeeee ):O , alsof de batterij wel op werd geladen maar dat het voltage te laag was zeg maar :') . En heel de tijd verhoging gehad, en daarna rook ik niks meer, heeft 3 maanden geduurd voordat het weer 100% was.

2e keer was afgelopen juni, dat moet een Omikron geweest zijn. Begon met kriebelhoestje, keelpijn, beetje koorts 2 dagen, daarna 2 dagen echt absurd veel zitten niezen. Ik kon gewoon geen ademhalen door mijn neus zonder dat mijn nasale slijmvliezen over de flos gingen. Maar al met al stelde het weinig voor, een zware 'gewone' verkoudheid vind ik vervelender.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_206332307
Sinds donderdag ziek, het valt me best tegen :X
Gelukkig maar 1 dag koorts (>39) gehad. Ik blaf me de tyfus als ik me inspan of praat en heb de hele dag een drukkende koppijn. Het scheelt dat ik me goed gedeisd kan houden. Sinds vanavond is m'n smaak weg, da's ook wel jammer :+
Tante minthy!! O+
Achtbaan1 is voor mij te intens
  zondag 16 oktober 2022 @ 21:24:53 #245
219073 pietkanarie
Vreemde vogel
pi_206344963
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2022 06:12 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]
Is dat een nieuw symptoom of zo, die buikklachten? :? Hoor het van meerdere mensen ineens.

Zelf 2 keer gehad, eerste keer moet de Alfa-variant geweest zijn. Dat was net voor de eerste vaccinatieronde. Ben ik 10 dagen zoet mee geweest. Niet heel ziek geweest maar wel moeeeeeeeee ):O , alsof de batterij wel op werd geladen maar dat het voltage te laag was zeg maar :') . En heel de tijd verhoging gehad, en daarna rook ik niks meer, heeft 3 maanden geduurd voordat het weer 100% was.

2e keer was afgelopen juni, dat moet een Omikron geweest zijn. Begon met kriebelhoestje, keelpijn, beetje koorts 2 dagen, daarna 2 dagen echt absurd veel zitten niezen. Ik kon gewoon geen ademhalen door mijn neus zonder dat mijn nasale slijmvliezen over de flos gingen. Maar al met al stelde het weinig voor, een zware 'gewone' verkoudheid vind ik vervelender.
Ik dacht ook dat het nieuw was, hoor er nu wel over... tijd terug nog niet. Maar zag dit bericht van mei 2020 en daarin wordt al gezegd dat een derde van de mensen buikklachten heeft. https://www.newscientist.(...)rmcellen-infecteren/

Zelf was ik niet moe gelukkig, terwijl dat een heel logisch symptoom is want lichaam is even extra hard aan het werk. Hoewel... eerste twee dagen wel bedenk ik me nu, maar toen had ik nog geen positieve test.
10 dagen verhoging hakt er wel even in natuurlijk, dat is best lang. Maar na 2x corona zit het qua antistoffen in ieder geval goed zou je denken :)

[ Bericht 0% gewijzigd door pietkanarie op 16-10-2022 21:32:41 ]
I believe i can fly!
I believe i can touch the sky!
pi_206345090
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2022 21:24 schreef pietkanarie het volgende:

[..]
Ik dacht ook dat het nieuw was, hoor er nu wel over... tijd terug nog niet. Maar zag dit bericht van mei 2020 en daarin wordt al gezegd dat een derde van de mensen buikklachten heeft. https://www.newscientist.(...)rmcellen-infecteren/

Zelf was ik niet moe gelukkig, terwijl dat een heel logisch symptoom is want lichaam is even extra hard aan het werk. Hoewel... eerste twee dagen wel bedenk ik me nu, maar toen had ik nog geen positieve test.

Ja, het kan vrijwel elk soort cellen infecteren blijkbaar, wat dat betreft is het zoals ze dat noemen een 'systeemziekte'. Mijn zus had het laatst voor het eerst en die was er alleen maar wat verkouden door met een dagje koorts maar kreeg ook last van bloedend tandvlees. Niet heel ernstig of zo maar wel weer een opvallend symptoom.

quote:
10 dagen verhogen hakt er wel even in natuurlijk, dat is best lang. Maar na 2x corona zit het qua antistoffen in ieder geval goed zou je denken :)
Ondanks dat ik dus niet heel ziek was die eerste keer begin je na een dag of 5 je toch wat zorgen te maken. Van griep en verkoudheid ben je gewend dat je na 5 dagen een beetje aan het einde zit. Maar goed, allemaal goed afgelopen en de 2e keer stelde qua ziekte nog maar weinig voor. Als het geen corona was geweest was ik gewoon na 2 dagen weer naar buiten gegaan.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  zondag 16 oktober 2022 @ 21:41:46 #247
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_206345239
1e keer voor mij was afgelopen maart en de 2e keer afgelopen woensdag, nu 4 dagen geleden. Het begon met een lichte prop in mijn keel maar omdat mijn collega zei dat het zo bij hem begon heb ik me getest en bleek dus positief en stuurde mijn teamleider me naar huis. Heb geen verdere symptomen gehad. Wel lekker veel geslapen. Net als de eerste keer eigenlijk maar toen heb ik nog paar keer gehoest.

Morgen kan ik hopenlijk weer aan het werk ondanks dat de test nog steeds positief is, en snel ook. (Ik bel voor de zekerheid morgenvroeg eerst op naar mn werk of ik wel al welkom ben)

Symptomen beide keren zo mild dat ik er pre-covid zeker niet voor thuis was gebleven.

Ben trouwens niet gevaccineerd.
To BG or not to BG!
  zondag 16 oktober 2022 @ 22:11:09 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_206345773
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2022 21:41 schreef oppiedoppie het volgende:


Ben trouwens niet gevaccineerd.
Op naar de volgende besmetting en het aansteken van anderen. :{w
Poef.....gone! Šgolfer
  zondag 16 oktober 2022 @ 23:20:37 #249
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_206346538
quote:
84s.gif Op zondag 16 oktober 2022 22:11 schreef golfer het volgende:

[..]
Op naar de volgende besmetting en het aansteken van anderen. :{w
Heb ik altijd proberen te voorkomen maar omdat 20% op mn werk corona heeft testte ik me bijna elke dag, hebben daar ook onbeperkte voorraad (gratis) testen, want mijn ouders zijn nogal oud, maar dus nog nooit besmet. Was er erg vroeg bij en heb netjes 5 dagen in quarantaine gezeten. Maar test is nog duidelijk en erg snel positief maar mag blijkbaar weer aan het werk. Ga nog niet naar mn ouders tot de test echt negatief is.
To BG or not to BG!
pi_206380990
Net een positieve test dus hallo iedereen. Eerste keer voor mij, herhaalprik zit er gelukkig al een ruime week in.
Had paar dagen terug contact met iemand die de dag erop positief testte. Steeds getest en omdat ik vandaag begon te hoesten en snotteren nog maar een en het was gelijk raak. Afgezien daarvan voel ik me best prima eigenlijk. Hopen dat het zo blijft.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')