abonnement Unibet Coolblue
pi_205057214
Laat ons nog even juichen over het succes van onze sancties *O*

quote:
Rusland verdiende in mei 20 miljard dollar met olie-export

Rusland heeft met de export van ruwe olie en petroleumproducten in mei ongeveer 20 miljard dollar (ruim 19 miljard euro) verdiend. Dat is volgens berekeningen van het Internationaal Energieagentschap (IEA) een stijging van 11 procent in vergelijking met april. Rusland profiteert daarbij van de hoge olieprijzen.

Het IEA stelt dat daarmee de totale inkomsten van de Russische olie-export weer ongeveer even hoog zijn als voor de invasie van Oekraïne. Vanwege de oorlog kopen westerse klanten veel minder olie uit Rusland, maar dat wordt deels gecompenseerd door grotere aankopen door bijvoorbeeld China en India. Die landen eisen wel flinke kortingen van Rusland.

Het IEA maakte verder bekend dat de wereldwijde olievraag naar verwachting volgend jaar hoger zal liggen dan voor de uitbraak van de coronacrisis, met een gemiddelde dagelijkse vraag van 101,6 miljoen vaten (van 159 liter). Dat komt omdat de vraag vanuit China weer sterk zal toenemen door het herstel na de coronalockdowns in het land. Het IEA denkt dat het aanbod op de oliemarkt volgend jaar moeite kan hebben om te voldoen aan de vraag, omdat de Russische productie daalt door de sancties.

https://www.hln.be/buiten(...)lie-export~a323fcd8/
Het IEA denkt dat het aanbod op de oliemarkt volgend jaar moeite kan hebben om te voldoen aan de vraag, omdat de Russische productie daalt door de sancties.

Volgend jaar in de krant vingertje wijzen naar Rusland dat ze de wereldeconomie boycotten door minder olie te produceren ?
:')
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205057467
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 13:07 schreef theguyver het volgende:

[..]
Klopt Oekraïne lijdt ook meer verliezen dan in het begin, dat komt omdat Rusland de tactiek heeft aangepast gewoon alles van afstand kapot schieten.

En natuurlijk vele doden doordat er ook in verschillende steden huis aan huis word gevochten.
Dit is gewoon meermaals al door de regering van Oekraïne aangegeven alleen exact aantal doden niet maar het moge duidelijk zijn dat dit er een behoorlijk aantal is, om maar te zwijgen over het burger slachtoffers.

En wat mij erg verbaasd is dat de mensen in de donbas soeverein land is beloofd maar daar kan ook dikke streep door worden gehaald alles word gewoon Russisch grondgebied..
En zo blijft Rusland om alles maar door liegen.

Gelukkig zijn hier zat fanboy's die het helemaal fantastisch vinden wat men in een ander land uitspookt..
Zolang ze het zelf maar niet overkomt toch?
Als de Donbass en rest van de Oekraine bij Rusland willen dan mogen ze dat toch?

Voor de rest: de Nazi's blijven maar onschuldige burgers bestoken en hun eigen soldaten executeren.

"Fijn" om te zien dat jij dit allemaal maar goed vindt en goedkeurt...
pi_205057474
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 14:17 schreef UncleScorp het volgende:
Laat ons nog even juichen over het succes van onze sancties *O*
[..]
Het IEA denkt dat het aanbod op de oliemarkt volgend jaar moeite kan hebben om te voldoen aan de vraag, omdat de Russische productie daalt door de sancties.

Volgend jaar in de krant vingertje wijzen naar Rusland dat ze de wereldeconomie boycotten door minder olie te produceren ?
:')
Dat doet die walking dead Biden al.
ALLES is de schuld van Rusland en steeds minder Amerikanen die hem geloven.
pi_205057485
quote:
88s.gif Op woensdag 15 juni 2022 13:19 schreef sp3c het volgende:
althans, laat ik dat nuanceren

ik heb geen moeite met de beschietingen an sich tenzij ze bewust burgers onder vuur namen

Dus je begrijpt wel wat er gaat gebeuren als je die Nazi's zware artillery gaat geven met ver bereik...
pi_205057583
quote:
88s.gif Op woensdag 15 juni 2022 13:18 schreef sp3c het volgende:

das gewoon de bovenste in de lijst, misschien handig om het voortaan eerst 5 seconde te googelen voor het grote boze westerse media praatje van stal komt?
Als belg zijnde lees ik meer belgische shit natuurlijk, en daar vind ik toch wel niet zo veel.

Dossiers Oekraine bijv

HLN https://www.hln.be/dossie(...)3-ac7a-d5bd7a0a8e7c/
De Standaard https://www.standaard.be/plus/tag/oekraine
...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205057599
quote:
China beklemtoont steun aan Rusland

Intussen heeft de Chinese president Xi Jinping beklemtoont dat het land achter Rusland staat “wat betreft soevereiniteit en veiligheid”.
NATO mag zich koest gaan houden vrees ik :X
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205057671
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 15:15 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
NATO mag zich koest gaan houden vrees ik :X
Wat ik begrepen heb is dat China nogal boos is omdat China en Taiwan wat overeenstemming hadden bereikt betreffende de status van Taiwan en langzamerhand zochten beide naar de beste oplossingen TOTDAT grootbek Biden weer eens begon te schuimbekken.
En China begint het een beetje zat te worden.
En wat dat USA gelul betreft over een Chinese basis in de Zuid Chinese zee: kijk eens wat die USA heeft rondom China!. Maar dat is voer voor een andere topic.
pi_205057695
The people and the government of Ukraine, led by President Zelensky, must decide on their own the issue of the possibility of territorial concessions, - US Secretary of State Blinken.

According to the head of the State Department, the United States does not intend to impose its position.

It should be noted that the topic of the loss of territories by Ukraine to end the war is increasingly heard from the lips of the leaders of the West.
https://t.me/intelslava/3(...)raaWJWlwfpqJ1PLyFnGI

Dus ook de USA begint het op te geven...
pi_205058486
quote:
Rusland: “Westen schiet zichzelf door het hoofd” in conflict over Oekraïne

Volgens Rusland heeft het Westen “zichzelf door het hoofd geschoten” met de invoerbeperkingen op Russische olie en gas. Die maatregelen kwamen er immers als reactie op de Russische invasie van Oekraïne. China heeft daarentegen de leveringen van brandstoffen uit Rusland opgevoerd.

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne en van de westerse sancties voor Rusland in een poging om het land te isoleren, zijn de prijzen van graan, plantaardige olie, meststof en energie de hoogte in geschoten. Europa heeft zich bovendien voorgenomen om haar afhankelijkheid van Russische olie en gas terug te schroeven.

Volgens Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft het strategische partnerschap tussen Rusland en China echter de westerse pogingen om verdeeldheid tussen beide grootmachten te zaaien overleefd, terwijl de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten hun relatie met Moskou om zeep hebben geholpen. “Energievoorraden nemen gestaag toe. China weet dat en schiet zichzelf niet in de voet, terwijl ze zichzelf ten westen van Moskou door het hoofd schieten”, zei de woordvoerster vandaag aan journalisten. “Het Westen heeft zich zelf van ons geïsoleerd.”

“Europa en VS links laten liggen”

Rusland is na Saudi-Arabië de tweede grootste olie-exporteur ter wereld en ook de grootste exporteur van aardgas. Het plan van de Europese Unie om zich minder afhankelijk te maken van Russische energie, waarmee Duitsland al sinds de Koude Oorlog wordt bevoorraad, is “suïcidaal”, aldus Zakharova. De Russische diplomatieke inspanningen zullen zich voortaan concentreren op Azië, Afrika en de voormalige Sovjet-Unie, terwijl ze Europa en de VS links laten liggen, klinkt het.

Steun China

Russisch president Vladimir Poetin zegt dan weer dat de relatie met China beter is dan ooit en hij is tevreden met het strategische partnerschap dat volgens hem tegengewicht moet bieden aan de invloed van de VS.

Tijdens een telefoongesprek met Poetin bevestigde de Chinese president Xi Jinping vandaag dat beide landen bereid zijn elkaar te blijven steunen in kwesties zoals soevereiniteit en veiligheid, meldde de Chinese staatsomroep CCTV.

Het Kremlin beweert dat China tijdens het telefoongesprek ook wees op de legitimiteit van de acties van Rusland in Oekraïne om zijn fundamentele nationale belangen te beschermen.

Volgens Amerikaans president Joe Biden is het Westen verwikkeld in een strijd met autocratische regeringen als China en Rusland. Zowel Russische als Chinese functionarissen zeggen echter dat de VS zich zullen moeten aanpassen aan een wereld waarin zij binnenkort niet langer de grootmacht bij uitstek zullen zijn.

https://www.hln.be/buiten(...)r-oekraine~a732e165/
Laatste paragraaf is niet te onderschatten :7
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205060163
Tweede Kamer: 'Nederland moet eigen wapenvoorraad leegtrekken voor Oekraïne'

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat Nederland op korte termijn veel meer extra wapens levert aan Oekraïne, onder meer door verder in te teren op de eigen wapenvoorraden. Volgens de coalitiepartijen mag er 'geen taboe' bestaan op het welke wapens of wapensystemen Nederland levert.

[ afbeelding ]

Minister Hoekstra en zijn Duitse collega Baerbock op bezoek bij Zelenski in Kiev in mei 2022.

Daarmee geeft de Kamer groen licht voor alle denkbare wapenleveranties aan Oekraïne. ,,We moeten veel meer wapens sturen en de absolute randen van het mogelijke opzoeken", zegt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, die samen met VVD, CDA, CU en PvdA een motie hiervoor heeft ingediend. Sjoerdsma wil de Nederlandse hulp 'bij wijze van spreken de komende weken verdubbelen', zo zegt hij in de Kamer. ,,We kunnen spullen van de plank kopen, wapens leveren via bondgenoten en onze eigen voorraden nagenoeg leeg maken."

Deze oproep van de Kamer komt na een recente smeekbede van de Oekraïense president Volodomir Zelenski. Die zegt 4.800 zware wapens nodig te hebben om niet verder onder de voeten te worden gelopen door Rusland.

VVD en CDA steunen de motie, maar plaatsen wel een kanttekening. ,,We moeten onze krijgsmacht niet te veel uithollen", waarschuwt VVD'er Ruben Brekelmans. ,,Ook voor onze eigen gereedheid en geoefendheid hebben we wapens nodig." CDA'er Agnes Mulder wijst erop dat Nederland nog wel in staat moet zijn om mee te doen aan de huidige internationale missies. SP-Kamerlid Jasper van Dijk reageert bezorgd op de motie. Hij vreest dat Nederland nu ook straaljagers aan Oekraïne zal leveren.

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) kan zich vinden in de motie, maar waarschuwt wel dat Nederland 'niet onbedoeld in een situatie terechtkomt die de voorbode is van een Derde Wereldoorlog'. ,,We gaan keer op keer wegen wat verstandig is", zegt Hoekstra.

De reactie van Hoekstra is opvallend, omdat premier Mark Rutte vorige maand nog zei dat hij niet verwachtte dat Nederland meer zwaar wapentuig naar Oekraïne zou sturen. Ons land levert, samen met de Duitsers, twaalf houwitsers. ,,Er zijn grenzen aan wat we kunnen doen", zei Rutte toen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 20:35:58 #86
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205060349
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 14:59 schreef Schaamlap het volgende:

[..]

Dus je begrijpt wel wat er gaat gebeuren als je die Nazi's zware artillery gaat geven met ver bereik...
ik snap dat er doden en gewonden vallen als je met elkaar gaat vechten ja
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 20:37:19 #87
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205060365
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 15:12 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Als belg zijnde lees ik meer belgische shit natuurlijk, en daar vind ik toch wel niet zo veel.

Dossiers Oekraine bijv

HLN https://www.hln.be/dossie(...)3-ac7a-d5bd7a0a8e7c/
De Standaard https://www.standaard.be/plus/tag/oekraine
...
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 13:16 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Niet echt representatief voor de anders alom vertegenwoordigde MSM maar je krijgt je gelijk :P

Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205060713
quote:
88s.gif Op woensdag 15 juni 2022 20:35 schreef sp3c het volgende:

[..]
ik snap dat er doden en gewonden vallen als je met elkaar gaat vechten ja
Iedereen steigert als de russen burgerdoelen raken...maar geen issue als oekraine zn eigen burgers beschiet...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 21:04:55 #89
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205060734
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:03 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Iedereen steigert als de russen burgerdoelen raken...maar geen issue als oekraine zn eigen burgers beschiet...
quote me maar

tot die tijd kan ik hier helemaal niets mee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205060797
quote:
88s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:04 schreef sp3c het volgende:

[..]
quote me maar

tot die tijd kan ik hier helemaal niets mee
Mja met jouw reacties kunnen we de laatste tijd ook niet veel meer.
Je komt leeg en gevoelloos over. Raar voor een topic over oorlog.

Tenzij ik iets over de VS zeg natuurlijk :P
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 21:11:03 #91
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205060827
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:09 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Mja met jouw reacties kunnen we de laatste tijd ook niet veel meer.
Je komt leeg en gevoelloos over. Raar voor een topic over oorlog.

Tenzij ik iets over de VS zeg natuurlijk :P
nou en :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_205060841
quote:
88s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:11 schreef sp3c het volgende:

[..]
nou en :')
Lol laat maar al ^^
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 21:13:33 #93
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205060868
ok gaan we weer ontopic :Y

als je met kanonnen op elkaar gaat schieten dan vallen er burgerdoden ... das niets nieuws, niet altijd misdadig en zelden te voorkomen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 21:15:20 #94
5428 crew  miss_sly
pi_205060911
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:03 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Iedereen steigert als de russen burgerdoelen raken...maar geen issue als oekraine zn eigen burgers beschiet...
Dat zou ik wel een issue vinden. Ik heb daar echter geen betrouwbare informatie over gezien dat dat zou gebeuren.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_205060989
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 20:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Tweede Kamer: 'Nederland moet eigen wapenvoorraad leegtrekken voor Oekraïne'

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat Nederland op korte termijn veel meer extra wapens levert aan Oekraïne, onder meer door verder in te teren op de eigen wapenvoorraden. Volgens de coalitiepartijen mag er 'geen taboe' bestaan op het welke wapens of wapensystemen Nederland levert.

[ afbeelding ]

Minister Hoekstra en zijn Duitse collega Baerbock op bezoek bij Zelenski in Kiev in mei 2022.

Daarmee geeft de Kamer groen licht voor alle denkbare wapenleveranties aan Oekraïne. ,,We moeten veel meer wapens sturen en de absolute randen van het mogelijke opzoeken", zegt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, die samen met VVD, CDA, CU en PvdA een motie hiervoor heeft ingediend. Sjoerdsma wil de Nederlandse hulp 'bij wijze van spreken de komende weken verdubbelen', zo zegt hij in de Kamer. ,,We kunnen spullen van de plank kopen, wapens leveren via bondgenoten en onze eigen voorraden nagenoeg leeg maken."

Deze oproep van de Kamer komt na een recente smeekbede van de Oekraïense president Volodomir Zelenski. Die zegt 4.800 zware wapens nodig te hebben om niet verder onder de voeten te worden gelopen door Rusland.

VVD en CDA steunen de motie, maar plaatsen wel een kanttekening. ,,We moeten onze krijgsmacht niet te veel uithollen", waarschuwt VVD'er Ruben Brekelmans. ,,Ook voor onze eigen gereedheid en geoefendheid hebben we wapens nodig." CDA'er Agnes Mulder wijst erop dat Nederland nog wel in staat moet zijn om mee te doen aan de huidige internationale missies. SP-Kamerlid Jasper van Dijk reageert bezorgd op de motie. Hij vreest dat Nederland nu ook straaljagers aan Oekraïne zal leveren.

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) kan zich vinden in de motie, maar waarschuwt wel dat Nederland 'niet onbedoeld in een situatie terechtkomt die de voorbode is van een Derde Wereldoorlog'. ,,We gaan keer op keer wegen wat verstandig is", zegt Hoekstra.

De reactie van Hoekstra is opvallend, omdat premier Mark Rutte vorige maand nog zei dat hij niet verwachtte dat Nederland meer zwaar wapentuig naar Oekraïne zou sturen. Ons land levert, samen met de Duitsers, twaalf houwitsers. ,,Er zijn grenzen aan wat we kunnen doen", zei Rutte toen.
Wordt nu eigenlijk Rusland militair verzwakt of Europa?
Als iedereen al zn wapens weg gegeven heeft en de rus kan nog steeds niet tegen gehouden worden ... euh... kan ie evengoed gewoon doorgaan :P
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205061011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:15 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Dat zou ik wel een issue vinden. Ik heb daar echter geen betrouwbare informatie over gezien dat dat zou gebeuren.
Nou vraag aan collega sp3c dan...voldoende media berichten hierover...en ja betrouwbaar
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
pi_205061074
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:20 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Wordt nu eigenlijk Rusland militair verzwakt of Europa?
Als iedereen al zn wapens weg gegeven heeft en de rus kan nog steeds niet tegen gehouden worden ... euh... kan ie evengoed gewoon doorgaan :P
Een paar procent van de moderne Europese wapens is echt wel voldoende om de Russen te stoppen. Tot nu toe is er alleen maar verouderd overschot gegeven.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_205061257
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:24 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]
Een paar procent van de moderne Europese wapens is echt wel voldoende om de Russen te stoppen.
Jaja tuurlijk.
Ik ben overtuigd

quote:
Tot nu toe is er alleen maar verouderd overschot gegeven.
Ow dus hebben we Zeurlensky gewoon in 't zak gezet.
Wow het wordt met de dag beter.

Wie gaat dat die duizenden dode oekrainse soldaten uitleggen?
"Sorry jongens...hadden we jullie een paar procent van onze moderne wapens gestuurd hadden jullie met gemak gewonnen."
Maar jullie mochten sterven zodat wij onze ouwe rommel niet naar het containerpark hoefden af te voeren...
I understand how you feel. You see, it's all very clear to me now. The whole thing. It's wonderful.
  Moderator woensdag 15 juni 2022 @ 21:51:26 #99
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_205061479
we zijn ze sowieso niets verschuldigd dus als het niet goed genoeg is kunnen ze het ook gewoon niet op komen halen :)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  donderdag 16 juni 2022 @ 00:19:57 #100
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_205062828
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juni 2022 21:36 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Jaja tuurlijk.
Ik ben overtuigd
[..]
Ow dus hebben we Zeurlensky gewoon in 't zak gezet.
Wow het wordt met de dag beter.

Wie gaat dat die duizenden dode oekrainse soldaten uitleggen?
"Sorry jongens...hadden we jullie een paar procent van onze moderne wapens gestuurd hadden jullie met gemak gewonnen."

Maar jullie mochten sterven zodat wij onze ouwe rommel niet naar het containerpark hoefden af te voeren...
Ehm Poetin moet dat nog even uitleggen aan de Russen die gesneuveld zijn in Oekraïne..
Waarvoor eigenlijk?

Oekraïne vecht voor hun land..

Maar waar vecht de gemiddelde Rus voor?
En weten ze überhaupt waarvoor ze vechten?

Zoals je hier boven kan lezen is dus annexatie van groot gedeelte van Oekraïne..

Maare als je naar de kaart van Rusland kijkt is dat niet al een immens land op zich?
Kwa oppervlakte is he bijna dubbel van Canada en die staat op 2.
Er staat nog een vraag voor u open!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')