"Bone broth", schijnt een "superfood" te zijn dat tegen van alles helpt en je 20 jaar jonger maakt omdat het vol zit met collageen, maar misschien moet je dan je lichaam ermee insmeren.quote:Op maandag 23 mei 2022 09:28 schreef Jan_Onderwater het volgende:
1. Gebruik goede en verse ingrediënten, iets wat niet fris ruikt als je het in de pot stopt zal de geur overdragen op het resultaat.
2. In een bouillon hoor ook vlees.
3. Botten even roosteren in de oven voordat je ze in de bouillon stopt
Bouillon alleen van botten, is dat een hipsterdingetje?
Als je Collageen wilt, ben je beter uit met zenen en bindweefsel, zoals de zeen die in Sukadelappen zit. Ik koop regelmatig een heel sucadestuk en snij dan de zeen in het midden uit, en van de twee lappen aan de beide kanten daarvan snij ik steaks.quote:Op maandag 23 mei 2022 10:05 schreef Farenji het volgende:
[..]
"Bone broth", schijnt een "superfood" te zijn dat tegen van alles helpt en je 20 jaar jonger maakt omdat het vol zit met collageen, maar misschien moet je dan je lichaam ermee insmeren.
Mensen welke bouillon drinken...quote:Op maandag 23 mei 2022 08:20 schreef Tattoorose het volgende:
Ik zoek goede ervaringen met het maken van bottenbouillon: (kalfsbeenderen) plus groenten zoals wortels, prei, laurierbladeren, ui. Ik maak het zelf eens per 2 maanden.
Eerst laat ik de botten kort koken in water en cooking wine om geur te verminderen en er komt schuim af. Daarna zet ik het in de instant pot met groenten erbij. Zowel bij slowcooken als high pressure koken blijft er een soort viezig en muffig smaakje aan. Ik heb dat ook bij kippenbotten. Ik kan er gewoon niks lekker van maken
Ik drink ook wel eens oerbouillon uit de winkel omdat dit zo lekker smaakt (zie plaatje). Het lukt mij niet om die lekkere "clean" smaak te krijgen. Mijn bottenbouillon blijft muffig smaken. Het is niet echt een plezier om het op te drinken. Iemand goede tips voor het maken van echt lekkere bouillon?
[ afbeelding ]
Niet nodig voor een bouillon, en zeker geen plurre gebruikenquote:Op dinsdag 24 mei 2022 20:20 schreef Rode_Wijn het volgende:
Hoe kijk jij @:jan_onderwater naar de cooking wine?
roosteren van botten (en soms ook vlees) is normaal, eigenlijk standaard, je krijgt een Maillard reactie, dat levert smaak op, samen met de roosteraroma's.quote:Op woensdag 25 mei 2022 16:02 schreef Weltschmerz het volgende:
Volgens mij deden ze in het kwaliteitsrestaurant waar ik ooit werkte de schenkels in de oven om er dan later bouillon van te maken, maar ik weet het niet precies meer.
Ik gebruik altijd de Maggi hack. Soort kubusvormig dingetje wat je in een pan water gooit.quote:Op zaterdag 18 juni 2022 07:51 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een eenvoudige hack om een goede rundvleesbouillon te maken is rundvleesextract te kopen en dat met kokend water, wat zout aan te roeren.
De eerste is van Englert, een theelepel in een grote mok, kokend water erover en een beetje zout en je hebt een heerlijke runderboullion.
De tweede is van Hagen Grote, ik kon geen verschil zien tussen de twee. Gewoon een zeer goed product, niet alleen voor het maken van een versterkende warme drank, maar ook als basis voor soepen en sauzen.
Producten als Oxo, Knorr, Bovril, Broothie, Wela, Chef en Feinfix kan ik van harte afraden.
Liebig was ook altijd goed, maar die zijn gestopt met de productie afaik
Dan krijg je zout umami water met wat aroma's. Als jij daar tevreden mee bent, prima.quote:Op zaterdag 18 juni 2022 09:35 schreef borbit het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd de Maggi hack. Soort kubusvormig dingetje wat je in een pan water gooit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |