abonnement bol.com Coolblue
pi_204986431
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 19:19 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik heb een begeleider, die komt 1 keer per maand om te kijken of ik mezelf goed verzorg.
Want ik heb nogal problemen om mijn huis schoon te houden wegens luiheid.
Kijk, de ware allochtoon zit toch in je. Je ontkomt er niet aan. LOL! 🤣
pi_204986948
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 19:19 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik heb een begeleider, die komt 1 keer per maand om te kijken of ik mezelf goed verzorg.
Want ik heb nogal problemen om mijn huis schoon te houden wegens luiheid.


Maar dat is verder een hele linkse vrouw, dus daarom kaart ik dit probleem wat ik meedraag bewust niet aan.

Verder heb ik vroeger wel bij een psycholoog gelopen, maar dat hielp vrij weinig helaas..
Oké dus je bent zelf een vieze stinkturk, oké, probleem opgelost.

Grapje natuurlijk. Maar goed dat je iets probeerde op de markt. Die jongens dat klinkt alsof ze geen contact wilden met anderen, kan best zijn dat ze daarom geīrriteerd waren. Of omdat je een Turk bent.
  dinsdag 7 juni 2022 @ 18:45:47 #103
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_204987230
Racisme is zinloos

Dat allochtonen vaker in aanraking komen met politie is een feit dat op zichzelf helemaal niets zegt over de oorzaak van die problematiek. Het is al decennia duidelijk dat er nauwelijks verschillen bestaan tussen mensen van verschillende rassen, sterker nog, veel wetenschappers vinden begrip 'ras' outdated. Net als mensen opdelen in groepen met blauwe ogen en groene ogen: heeft geen utiliteit.

Rechtse populisten gooien graag met dit soort cijfers (bv ook iq/land van herkomst) om daarmee te insinueren dat er een genetisch verschil bestaat tussen lichtgetinten en blanke mensen. Zonder dat te zeggen natuurlijk. 'het zijn gewoon feiten.'

Check onderstaande video eens (heel uitgebreid maar dan snap je het in detail.)

Verder heeft jouw probleem alles met je vader te maken. Ik heb een hekel aan een kerel die Robert en bij andere mensen die toevallig ook Robert heten heb ik gelijk een zure smaak in de mond. Heeft niks met de andere Roberts net als dat jouw negatieve associaties niets te maken met mensen die er toevallig Turks uitzien.


:')
pi_204989291
Als mensen zeggen dat ze geen racistische gedachten kunnen hebben, liegen ze! Het menselijk werkt nou eenmaal zo om dingen in categorieën te plaatsen. Waarin mensen van elkaar verschillen op dat vlak, is in hoeverre ze zich daarvan bewust zijn en met hun ratio zichzelf kunnen corrigeren en hun perceptie kunnen bijstellen.

Als ik bijvoorbeeld beroofd wordt door een Marokkaanse man, dan voel ik mij automatisch meer gespannen en onveiliger tegenover iedereen met een Marokkaanse achtergrond. Als ik daarover rationeel ga nadenken, dan is het voor mij totaal onlogisch om te veronderstellen dat iedere Marokkaan mij op dezelfde manier zou bedreigen als die ene man waarmee ik toevallig een negatieve ervaring mee heb. Het is veel logischer dat de mensen in Nederland met een Marokkaanse achtergrond net zo divers zijn en van elkaar verschillen als de autochtone Nederlanders of welke bevolkingsgroep dan ook. En ze zijn ook allemaal anders hoe ze omgaan met hun culturele achtergrond, net zoals autochtone Nederlanders ook allemaal op hun eigen manier omgaan met hun culturele achtergrond.

Bij discriminatie en racisme gaat het altijd om mensen die het niet kunnen opbrengen om hun eigen verantwoordelijkheden onder ogen te komen en liever al hun frustraties projecteren op een zondebok.


Moet je dit filmpje zien. Al die mensen zijn boos en ze weten volgens mij niet eens waarover. Waarschijnlijk omdat ze een kutleven hebben en zich een waardeloze loser voelen. Maar de confrontatie met zichzelf is te pijnlijk, dus laten ze zich opfokken door die zwartepieten-discussie en daarbij hebben ze niet door dat ze zichzelf ontzettend voor lul zetten.
  woensdag 15 juni 2022 @ 09:38:20 #105
485791 CharlesKinbote
Koning van Zembla
pi_205055366
quote:
1s.gif Op zondag 22 mei 2022 20:00 schreef Tyr80 het volgende:
Intelligentie is voor een groot deel het maken van onderscheid door middel van op basis van kennis / ervaring herkende kenmerken.

Wees niet te hard voor jezelf.
jij begint ook te schuimbekken wanneer je moslims op straat ziet? _O-
The flat is evil
Full of cavalry and Calvary
  woensdag 15 juni 2022 @ 10:24:40 #106
78680 Nielsch
zie signature
pi_205055683
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 13:28 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Waarom afleren? Is gewoon tribalisme en zo oud als de mens, alleen noemen we het “racisme” opeens.

Persoonlijk kijk ik puur naar gedrag, als 9 van de 10x weer zo’n Allah snackbar figuur de boel zit te verkloten, dan ja krijg ik vanzelf een hekel aan de overige, of ze nog zo aardig zijn of niet.

Je vertrouwt anderen uit een andere stam niet meer.
TS kan nog steeds kritisch zijn op het migratiebeleid van Nederland, maar op dit moment beīnvloedt deze obsessie zijn leven op een zeer negatieve manier. Volgens mij wil hij vooral van dat laatste af.
In Nederland hebben we altijd fans gehad van dictators. Zo hadden we fans van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot en nu met Poetin is dat niet anders.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')