abonnement bol.com Coolblue
  dinsdag 24 mei 2022 @ 18:27:43 #301
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_204851112
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 14:59 schreef UncleScorp het volgende:

[..]
Ik heb de indruk dat je nogal blijft steken bij bepaalde zaken
Is dat nog het enige waar je je gelijk nog kunt halen mss ?
:{w
Nee, kijk eens even na de vragen die ik bijvoorbeeld gesteld heb aan jou en schaamlap, 9/10 gebeurt er een typisch bnw gevalletje ontwijken en door gaan op ander onderwerp.
Ik heb deze vraag al eerder gesteld en de vraag is simpel.
Van dit hele gezeik krijgt de VS op de flikker gewoon schijnbaar omdat ze Oekraïne ingepalmd hebben of iets in die geest er is vast wel een 2 uur lang durende documentaire over hoe er haarfijn het geniepige gedrag van de VS verklaard kan worden..
Vind ik helemaal prima..
Maaaaaaar kijk het eens van de andere kant, Oekraïne was onderdeel van de USSR en in 1991 flikkerde het zooitje uit elkaar en Oekraïne was een van de eerste landen wat zich onafhankelijk verklaarde.
Rusland ging hier na maanden bijna jaren overleg gewoon mee akkoord.

De VS hing de vlag uit want ze hadden de koude oorlog gewonnen ... Hoezee!!!
Europa heeft daarom in de afgelopen 25+ jaar dus hun militaire apparaat behoorlijk af lopen breken, kijk bijvoorbeeld naar Nederland zelf we zijn op zijn minst 1/3 van ons leger kwijt .. allemaal weg bezuinigd want het was niet meer nodig.
Er was gewoon immers geen dreiging meer, naja terrorisme maar dat viel wel op een andere manier aan te pakken maar een enorm leger was dan niet echt van toepassing.

De VS ondertussen doet wat het doet en bemoeit zich met van alles en nog wat, zo ook met Oekraïne want die ligt al behoorlijk tijd overhoop met Rusland een klein gedeelte van Oekraïne die zich meer Rus voelen schakelen hun grote broer in want ze willen toch liever na hun grote broer in plaats van naar de EU..

Dan vraag ik me af waarom?
Waarom zou je naar Rusland willen, ik heb jullie de vraag ook voor gelegd en jullie antwoord was ook nee..
Dus waarom zou je dus kiezen voor een Lada in plaats van een dikke Mercedes?

Juist Rusland zal wel iets anders dan terug willen geven en dit is iets wat in deze oorlogs periode ook al paar keer naar boven zag komen, macht geld en machtspositie.
Veel zogenaamde pro Russen kregen bepaalde dingen aangeboden vanuit Rusland bijvoorbeeld als je de Oekraïense posities verraad krijg je van ons een enorm stuk land, of als je verteld wie er wapens opgeslagen heeft maken we je burgemeester van dit dorp, allemaal van dit soort dingen l, veelal zijn het mannen die beseffen dat als ze dus de EU richting op zouden gaan ze dat dus never nooit niet zouden krijgen...

Dus dan kan je wel op de proppen komen ja maar de VS...

Wat deed de VS dan zo verschrikkelijk dat Rusland gedwongen vond om binnen te vallen?
Juist ze gaven keuzes, keuzes wat dus een Poetin niet beviel, Poetin heeft graag de vinger in de pap, macht en nog meer macht een groot Russisch rijk het oude USSR en dat kan alleen als je weer aan de touwtjes kan trekken bij andere landen, dat men gewoon weer bang is voor het machtige Russische Rijk.
Zo zie je dit bij Georgië Tsjetsjenie en veel andere landen die in de Russische invloedssfeer hangen, en dus gewoon plat gestampt werden door een grote Russische schoen.

En nu was gewoon Oekraïne aan de beurt.


Dus mijn vraag nogmaals had Rusland een keuze om binnen te vallen?

Jij hebt ook een keuze om te reageren of niet.
Er staat nog een vraag voor u open!!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')