abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 mei 2022 @ 18:21:53 #251
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204832812
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 15:53 schreef SymbolicFrank het volgende:

[..]
Wat als?

Wat als straks Yellowstone ontploft, of 1 van de andere supervulkanen Daar is de kleine ijstijd niets bij.

Of wat denk je van een komeetinslag? Een dinosauruskiller?

Of iets veel simpelers: een bacterie die plastic eet en zich in sneltempo vermenigvuldigt.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ok, allemaal met een hele kleine waarschijnlijkheid, maar dat heb je altijd met die doemscenario's.

Er zijn trouwens een heleboel brandende koolmijnen. En zelfs natuurlijke kernreactors.
als Yellowstone ontploft dan is dat een zeer groot probleem maar alleen in de USA lijkt me, een flinke komeetinslag kan ook en global iets zijn dat de mensheid kan doen uitsterven of weer ondergronds kruipen

De klimaat verandering is een global proces dat in gang is gezet en zichzelf versterkt, de brandende koolmijnen is gewoon een van de industriele facetten van de laatste 70 jaar die daarin past
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 22 mei 2022 @ 18:40:05 #252
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_204833010
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2022 08:41 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Rustig mensen, geen paniek.

Opa Timmermans heeft een oplossing: alle bomen verbranden.
Nee joh, dat was een stel waardeloze zakkenwassers uit Het Transgalactisch Liftershandboek. Dat was fictie, dat is niet echt. Toch?
Non possumus non loqui
  zondag 22 mei 2022 @ 19:16:16 #253
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204833498
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 20:19 schreef Hanca het volgende:

Ik vind het echt jammer dat het goede financiële kamerlid Omtzigt waar ik fan van was verdwenen is en dat er een extra populist in de kamer is gekomen.
Nee Omtzigt is er nog steeds , aleen is ie volgende verkiezingen een grote partij
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2022 08:41 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:
Rustig mensen, geen paniek.

Opa Timmermans heeft een oplossing: alle bomen verbranden.
Ja die weet het wel , we laten in canada bomen omzagen, die maken daar houtkorrels van en verschepen we naar Europa en verbranden dat hier in een forse houtkachel, die warmte vervoeren we over 10 km naar woonhuizen en die mensen betalen dan de hoofdprijs omdat ze geen keus hebben
Om het allemaal winstgevend te krijgen stoppen we er een enorme bak subsidie in

Nee, als we echt iets aan het klimaatopwarming willen doen , dan kopen we 50% van de koeienboeren weg en planten die weilanden vol met loofbomen, die zijn dol op stikstof en CO2

[ Bericht 6% gewijzigd door michaelmoore op 22-05-2022 20:22:09 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204834872
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 18:21 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
als Yellowstone ontploft dan is dat een zeer groot probleem maar alleen in de USA lijkt me, een flinke komeetinslag kan ook en global iets zijn dat de mensheid kan doen uitsterven of weer ondergronds kruipen
Als Yellowstone (of 1 van de andere supervulkanen) ontploft, dan ligt er over heel Noord-Amerika een metersdikke laag as. En dan wordt het wereldwijd heel donker, omdat de meeste as in de lucht geblazen wordt. Afhankelijk van de grootte van de explosie is het dan jarenlang schemerig tot donker en regent er uiteindelijk over de hele Aarde een decimeters dikke laag as neer.

We hebben dan jarenlang geen eten. Waardoor dus verreweg de meeste mensen, dieren en planten dood gaan.

[ Bericht 8% gewijzigd door SymbolicFrank op 22-05-2022 22:09:12 ]
pi_204834907
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 14:50 schreef SymbolicFrank het volgende:

[..]
De Aarde warmt al op sinds de kleine ijstijd. We hebben zeker veel CO2 geproduceerd en dat is een broeikasgas. Daar is iedereen het wel over eens. Maar in hoeverre dat er voor zorgt dat de Aarde sneller opwarmt? Daar wordt het ingewikkelder.

Als we nu twee Aardes hadden en een tijdmachine, dan was het makkelijk: op de ene Aarde verbieden we fossiele brandstof en op de andere niet. En dan gaan we met onze tijdmachine kijken hoe het er in 2100 voor staat. Maar dat hebben we niet.

Het wordt nog wat ingewikkelder, omdat er veel feedback mechanismes zijn. Als de Aarde opwarmt, verdampt er meer water en krijg je meer wolken. Zorgen die er voor dat het nog warmer wordt, of juist koeler? Als je meer CO2 hebt, dan groeien planten harder, waardoor er meer CO2 uit de lucht gehaald word, er meer waterdamp geproduceerd wordt en dus ook meer wolken.

Speelt de luchtvochtigheid nog een rol? Waterdamp is niet zo'n goed broeikasgas als CO2, maar het is er wel 1 en er is vele malen meer van.

En sinds de industriële revolutie produceren we niet alleen meer CO2, maar ook meer mensen. Die zo'n beetje alle andere zoogdieren gedood hebben en vervangen door een veel grotere hoeveelheid vee. Die veel methaan produceren. En dat is een veel sterker broeikasgas. Dus, als het al sneller warm wordt (wat we niet kunnen meten), komt dat dan misschien door al dat vee, in plaats van die CO2?

En we hebben natuurlijk belachelijk veel bomen omgehakt en daarvoor in de plaats akkers aangelegd, vooral om veel veevoer te produceren, en een heleboel beton of asfalt, die allemaal veel meer zonnewarmte vasthouden. Is dat misschien het probleem?

En hoe zit het met de Zon? Die produceert ook niet altijd dezelfde hoeveelheid straling. En ook niet maar 1 soort: het is een heel spectrum. Soms wat meer van de ene golflengte en wat minder van het andere. Die allemaal weer meer of minder goed geabsorbeerd of weerkaatst worden. Er zijn meerdere cyclussen, allemaal met een andere tijdsduur.

En als je er zo over nadenkt, dan kun je ook tot de conclusie komen, dat die feedbackmechanismes goed in elkaar zitten, want alhoewel we er veel moeite voor doen om het allemaal uit balans te brengen (en de Zon variabel is), blijft de temperatuur toch aardig constant. En ook de hoogte van de zeespiegel.

En zoals ik al aangaf, dan heb ik liever dat we beginnen met minder vlees gaan eten en veel bomen planten.

Zo kunnen we de mensen in China bijvoorbeeld niet verbieden om een auto, koelkast, afwasmachine en een televisie te kopen, nu ze daar geld voor hebben. Of achter een computer te werken, in plaats van in de modder op het land te staan.

Maar dat maakt allemaal niet uit: als we vinden dat we moeten stoppen met het verbranden van fossiele brandstoffen, dan moeten we dat doen. Maak auto's heel duur, verbeter het OV en bouw genoeg kerncentrales en een beter elektriciteitsnet zodat de olie- en gaslevering afgezet kunnen worden. Het is niet moeilijk, we weten hoe het moet. Ja, het kost wel heel veel geld en het zal wel wat jaartjes duren.

Maar wel klagen, toch vlees eten, alle volwassenen een auto (en twee keer per jaar met het vliegtuig op reis) en aanprutsen met zon en wind, omdat kernenergie eng is, dat gaat hem niet worden. Dan is het vermaak en een verdienmodel, dan ben je er niet serieus mee bezig.
Laat mij lekker vlees eten.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_204834971
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 18:21 schreef michaelmoore het volgende:
De klimaat verandering is een global proces dat in gang is gezet en zichzelf versterkt, de brandende koolmijnen is gewoon een van de industriele facetten van de laatste 70 jaar die daarin past
Het zijn niet alleen koolmijnen die branden, er zijn ook grondlagen met kolen er in waar nog nooit iemand in heeft gegraven die branden. Als die laag ergens aan de oppervlakte komt en hij raak in brand, dan krijg je het nooit meer uit. Of misschien als je hem afgraaft, maar dat wordt dan een heel groot en duur gat.
pi_204836375
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 10:12 schreef HeatWave het volgende:

[..]
Uhuh, en datzelfde riedeltje "over xx jaar dan *vul ramp in* horen we nu al letterlijk sinds 1946. En niet 1 van die "nu echt, we weten het zeker hoor!!" doemscenario's zijn uitgekomen.

En nee, sceptisch zijn over doemroepers is niet hetzelfde als "jij geeft niet om de planeet!". Ik ben helemaal voor goed doordachte, daadwerkelijk zoden aan de dijk zettende oplossingen.

Maar deze hysterie, het inspelen op emotie en angst, het is wel uitgewerkt voor velen. Als de milieugroepen nou eens wat aan hun PR zouden doen ipv decennia op decennia alles tot in het extreme te overdrijven om vervolgens weer voor lul te staan als het weer niet is uitgekomen, dan kom je een stuk verder denk ik.

Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld van kijk ons eens goed bezig zijn terwijl het alleen maar geld kost, mensen irriteert en dus niets oplevert:

[ afbeelding ]

Lobbyen, vergaderen, prive jets naar glasgow sturen en waar komen ze mee? Papieren rietjes, die dan in plastic verpakt worden.

Nee, nu zijn we gered!!!!

TL;DR kappen met doemroepen en met normale, praktische oplossingen komen.
Tevens probeert men ook een slaatje uit die hele klimaatsverandering te slaan. Men komt met allerlei "oplossingen" of "ideeën" terwijl er echt wel goedkopere en effectievere oplossingen zijn.

Even een voorbeeldje:
Ik geloof echt wel dat er technologieën bestaan waarmee je een auto 1 op 200 kan laten rijden maar daar hebben bedrijven als Shell geen belang bij en de kans is dat die ontwerpen met veel geld worden achtergehouden of bij Shell zelf in de kluis liggen. Het zou de EU goed aan doen om van Shell te eisen dat ze die technologieën vrijgeven.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_204836404
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2022 07:46 schreef HSG het volgende:

[..]
Tevens probeert men ook een slaatje uit die hele klimaatsverandering te slaan. Men komt met allerlei "oplossingen" of "ideeën" terwijl er echt wel goedkopere en effectievere oplossingen zijn.

Even een voorbeeldje:
Ik geloof echt wel dat er technologieën bestaan waarmee je een auto 1 op 200 kan laten rijden maar daar hebben bedrijven als Shell geen belang bij en de kans is dat die ontwerpen met veel geld worden achtergehouden of bij Shell zelf in de kluis liggen. Het zou de EU goed aan doen om van Shell te eisen dat ze die technologieën vrijgeven.
BNW
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
  maandag 23 mei 2022 @ 08:03:35 #259
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_204836425
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2022 07:46 schreef HSG het volgende:

[..]
Tevens probeert men ook een slaatje uit die hele klimaatsverandering te slaan. Men komt met allerlei "oplossingen" of "ideeën" terwijl er echt wel goedkopere en effectievere oplossingen zijn.

Even een voorbeeldje:
Ik geloof echt wel dat er technologieën bestaan waarmee je een auto 1 op 200 kan laten rijden maar daar hebben bedrijven als Shell geen belang bij en de kans is dat die ontwerpen met veel geld worden achtergehouden of bij Shell zelf in de kluis liggen. Het zou de EU goed aan doen om van Shell te eisen dat ze die technologieën vrijgeven.
Doet mij denken aan de: 3L 1.2TDI-versie van de Lupo... die was in staat om met 1 liter diesel gemiddeld 33 kilometer te rijden. (En dat is ook alweer 20 jaar geleden!)
pi_204836433
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 08:03 schreef Bocaj het volgende:

[..]
Doet mij denken aan de: 3L 1.2TDI-versie van de Lupo... die was in staat om met 1 liter diesel gemiddeld 33 kilometer te rijden. (En dat is ook alweer 20 jaar geleden!)
Dus het kan wel...

En de eerste auto/auto's waren ook elektrisch. ;)
Ô mon citoyens vous serez unis.
  maandag 23 mei 2022 @ 08:29:31 #261
37248 BertV
Handgemaakt
pi_204836524
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2022 07:46 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik geloof echt wel dat er technologieën bestaan waarmee je een auto 1 op 200 kan laten rijden maar daar hebben bedrijven als Shell geen belang bij...
Het is totaal geen probleem om 1:200 te rijden maar dan moeten we enorm inleveren op status, comfort, snelheid en in mindere mate veiligheid.

Boze Shell is daar niet eens voor nodig, we "willen er niet dood in gevonden worden".

Deze 1:111 was ook geen succes.
https://www.autoblog.nl/a(...)wagen-xl1-rijdt-1111
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_204836574
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 08:29 schreef BertV het volgende:

[..]
Het is totaal geen probleem om 1:200 te rijden maar dan moeten we enorm inleveren op status, comfort, snelheid en in mindere mate veiligheid.

Boze Shell is daar niet eens voor nodig, we "willen er niet dood in gevonden worden".

Deze 1:111 was ook geen succes.
https://www.autoblog.nl/a(...)wagen-xl1-rijdt-1111
Qua uiterlijk snap ik het wel want dat ding is gewoon graflelijk. Maar topsnelheid is 160km/u maar waarom zou je sneller willen?
Ô mon citoyens vous serez unis.
  maandag 23 mei 2022 @ 08:49:15 #263
37248 BertV
Handgemaakt
pi_204836615
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2022 08:39 schreef HSG het volgende:

[..]
Qua uiterlijk snap ik het wel want dat ding is gewoon graflelijk. Maar topsnelheid is 160km/u maar waarom zou je sneller willen?
Die 1:111 haalt ie vast niet met 160km/u.
Zo'n banaanvorm moet je voor lief nemen. Het gaat om zuinig, niet om mooi. :P
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_204836620
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2022 08:49 schreef BertV het volgende:

[..]
Die 1:111 haalt ie vast niet met 160km/u.
Zo'n banaanvorm moet je voor lief nemen. Het gaat om zuinig, niet om mooi. :P
Ik kan ook iets moois en zuinig maken. :P
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_204837310
quote:
7s.gif Op maandag 23 mei 2022 08:50 schreef HSG het volgende:

[..]
Ik kan ook iets moois en zuinig maken. :P
Blijkbaar niet als je over lelijk begint terwijl het functionele leidend is om een minimale luchtweerstand te creëren.
  maandag 23 mei 2022 @ 11:32:43 #266
37248 BertV
Handgemaakt
pi_204837746
"Groen" is volledig marketing. Deugconsumeren onder valse voorwendselen.
Alleen minder is de oplossing, maar gaat nooit gebeuren.

"Voor het opladen van 5 miljoen elektrische velomobielen is slechts 11 procent van de nu door windturbines opgewekte elektriciteit in Nederland nodig."

bron: https://www.lowtechmagazi(...)lektrische-auto.html
Huisarts Van Waalwijk Van Doorn en/of voorouders net boven Neder-Rijn? Doe een DNA-test.
pi_204842972
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2022 14:17 schreef SymbolicFrank het volgende:

[..]
Zoals wat?
[..]
https://www.nu.nl/klimaat(...)randering-bloot.html

quote:
Zo nemen hittegolven op veel plaatsen sneller toe dan klimaatmodellen voorspelden. De temperaturen die nu al in de VS zijn gemeten zouden zelfs in een verder opgewarmde toekomst rond het jaar 2100 "slechts eens in de duizend jaar" moeten voorkomen:
beter een knipoog dan een blauw oog
  maandag 23 mei 2022 @ 20:42:27 #268
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204843153
quote:
iedereen is ziende blind en doet net of er niets aan de hand is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  woensdag 25 mei 2022 @ 19:47:03 #269
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204862885
https://www.rtlnieuws.nl/(...)dheidsrisico-om-pfas

Betr als we helemal geen vis mer eten


Het RIVM adviseert Nederlanders geen vis te eten uit de Westerschelde.

quote:
De vis bevat veel te hoge concentraties PFAS: chemische stoffen die op langere termijn gezondheidsrisico's kunnen geven zoals kanker en een verzwakt immuunsysteem.
De waarschuwing geldt vooral voor eigen vangst, omdat in de Westerschelde geen professionele visserij plaatsvindt.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204868121
Mensen die denken dat we nog niet te laat zijn. :N
Ô mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 26 mei 2022 @ 08:26:30 #271
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204868251
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 07:56 schreef HSG het volgende:
Mensen die denken dat we nog niet te laat zijn. :N
Maar paniek is ut de boze.
over 10 jaar staan we er heel anders voor

Jammer dat we nog steeds oorlog maken met elkaar, tewijl het klimaat de echte vijand is
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204875031
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 08:26 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Maar paniek is ut de boze.
over 10 jaar staan we er heel anders voor

Jammer dat we nog steeds oorlog maken met elkaar, tewijl het klimaat de echte vijand is
Het klimaat is de vijand niet. Het klimaat gedraag zich nu alsof je iemand bijna dood hebt geslagen.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_204875182
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 07:56 schreef HSG het volgende:
Mensen die denken dat we nog niet te laat zijn. :N
Niet te laat voor wat?
pi_204875186
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 20:57 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Niet te laat voor wat precies?
Dat de mensheid het gaat overleven.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_204875212
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 20:57 schreef HSG het volgende:

[..]
Dat de mensheid het gaat overleven.
Heb je enig wetenschappelijk onderzoek om dat te onderbouwen? Je loopt in ieder geval een heel stuk harder van stapel dan het IPCC dan.
pi_204875517
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 21:00 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Heb je enig wetenschappelijk onderzoek om dat te onderbouwen? Je loopt in ieder geval een heel stuk harder van stapel dan het IPCC dan.
De enige manier om dit op te lossen is

A)de wereld zou tegelijkertijd op een lijn moeten liggen.
B) de wereldbevolking zwaar reduceren.

Geloof niet dat dat ooit gaat gebeuren.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 26 mei 2022 @ 21:27:13 #277
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204875535
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 21:25 schreef HSG het volgende:

[..]
De enige manier om dit op te lossen is

A)de wereld zou tegelijkertijd op een lijn moeten liggen.
B) de wereldbevolking zwaar reduceren.

Geloof niet dat dat ooit gaat gebeuren.
Gaat ook niet gebeuren zolang er idioten zijn die oorlog voeren met diesel slurpende tanks belangrijker vinden dan loofbomen planten en permafrost vuur bestrijdden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204875555
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 21:27 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Gaat ook niet gebeuren zolang er idioten zijn die oorlog voeren met diesel slurpende tanks belangrijker vinden dan loofbomen planten en permafrost vuur bestrijdden
Nee zolang er grote machthebbers alleen maar denken aan hun eigen belangen. Kijk maar naar China. Wij ons best doen om de CO2 te reduceren en zij bouwen rustig 7 kolencentrales erbij.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 26 mei 2022 @ 21:29:47 #279
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204875558
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 20:57 schreef HSG het volgende:

[..]
Dat de mensheid het gaat overleven.
alleen Musk heeft nog een kans om eene minimaal stukje van de mensheid te redden door naar Mars te vluchten

De rest gaat temperaturen van 40 C meemaken in nederland en stinkende groene oceanen

en hongersnood zoals we die nooit ergens gezien hebben
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204875843
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 21:25 schreef HSG het volgende:

[..]
De enige manier om dit op te lossen is

A)de wereld zou tegelijkertijd op een lijn moeten liggen.
B) de wereldbevolking zwaar reduceren.

Geloof niet dat dat ooit gaat gebeuren.
Het huidige beleid zou het meest waarschijnlijk leiden tot een stijging van zo'n 3 graden *, wat inderdaad een hoop ellende zal veroorzaken en veel hoger is dan afgesproken is in het Parijs akkoord, maar niet het uitsterven van de mensheid (wat sowieso onder geen scenario gaat gebeuren natuurlijk en ik maar even aanneem als een hyperbool.)

Praktisch alle landen van betekenis zien in dat ze moeten veranderen en proberen dit te buigen - wederom, minder dan afgesproken onder Parijs, maar er worden wel stappen gezet. Verder zijn er voor veel landen goede geopolitieke redenen om af te willen van fossiele brandstoffen, zoals de EU nu ook ondervindt. Kijkend naar de top 10 (+Europa) van CO2 producerende landen zie je ook over het algemeen een toename in het relatieve gebruik van hernieuwbare energie:


Al met al is er niet alleen reden voor pessimisme. Er is ook reden voor enig optimisme.

*) Zie bijvoorbeeld hier voor een verwachting van zo'n 2.5-2.9 graad. Of het IPCC waar het meest waarschijnlijke scenario ook zoiets is (als ik me niet vergis).

[ Bericht 0% gewijzigd door SnertMetChoco op 26-05-2022 22:12:05 ]
  donderdag 26 mei 2022 @ 22:28:24 #281
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204876111
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 21:57 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Het huidige beleid zou het meest waarschijnlijk leiden tot een stijging van zo'n 3 graden *, wat inderdaad een hoop ellende zal veroorzaken en veel hoger is dan afgesproken is in het Parijs akkoord, maar niet het uitsterven van de mensheid (wat sowieso onder geen scenario gaat gebeuren natuurlijk en ik maar even aanneem als een hyperbool.)

Praktisch alle landen van betekenis zien in dat ze moeten veranderen en proberen dit te buigen - wederom, minder dan afgesproken onder Parijs, maar er worden wel stappen gezet. Verder zijn er voor veel landen goede geopolitieke redenen om af te willen van fossiele brandstoffen, zoals de EU nu ook ondervindt. Kijkend naar de top 10 (+Europa) van CO2 producerende landen zie je ook over het algemeen een toename in het relatieve gebruik van hernieuwbare energie:
[ afbeelding ]

Al met al is er niet alleen reden voor pessimisme. Er is ook reden voor enig optimisme.

*) Zie bijvoorbeeld hier voor een verwachting van zo'n 2.5-2.9 graad. Of het IPCC waar het meest waarschijnlijke scenario ook zoiets is (als ik me niet vergis).
De politiek laat zich in beslissingen nog steeds leiden door lobby clubjes ipv door de klimaatverandering

Het verbranden van bomen in biomassa warmtecentrales is een gevolg van lobbywerk , voor monopolistische ingestelde handelaren
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204876136
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:28 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
De politiek laat zich in beslissingen nog steeds leiden door lobby clubjes ipv door de klimaatverandering

Het verbranden van bomen in biomassa warmtecentrales is een gevolg van lobbywerk , voor monopolistische ingestelde handelaren
Ons politieke midden en links van het midden neemt juist ook het IPCC serieus, om wat te noemen. Niet voor niets is de klimaatwet aangenomen door een ruime meerderheid met concrete doelen, rapportages en vooruitkijkende beschouwing, is er Europees beleid om onder andere CO2 te beprijzen, etc. En ja, wat je noemt is klote, maar dat is niet alles wat er gebeurt. Defaitisme zoals je hier toont werkt imho juist verlammend.
  donderdag 26 mei 2022 @ 22:36:34 #283
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204876167
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:31 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Ons politieke midden en links van het midden neemt juist ook het IPCC serieus, om wat te noemen. Niet voor niets is de klimaatwet aangenomen door een ruime meerderheid met concrete doelen, rapportages en vooruitkijkende beschouwing, is er Europees beleid om onder andere CO2 te beprijzen, etc. En ja, wat je noemt is klote, maar dat is niet alles wat er gebeurt. Defaitisme zoals je hier toont werkt imho juist verlammend.
CO2 beprijzen dat moet je eens in Afrika , India gaan vertellen, dan sluiten ze je op
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204876174
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
CO2 beprijzen dat moet je eens in Afrika , India gaan vertellen, dan sluiten ze je op
Goed verhaal weer.
  donderdag 26 mei 2022 @ 22:38:39 #285
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204876189
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:37 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Goed verhaal weer.
Dus je bent het welmet me eens dat jij in een alternatieve fantasie wereld leeft ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204876218
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:38 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dus je bent het welmet me eens dat jij in een alternatieve fantasie wereld leeft ??
Nee, je komt gewoon met random ad-hoc dingetjes en gaat niet in op wat een ander schrijft. Klimaatontkenners hebben deze vervelende tic ook, die gaan dan wijzen op koude temperatuur ergens of de lokale penguin- of ijsberenstand ergens ofzo.
pi_204876349
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:36 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
CO2 beprijzen dat moet je eens in Afrika , India gaan vertellen, dan sluiten ze je op
En jij vind dat wij deze landen als voorbeeld moeten nemen? Zal ik dan even een leuk lijstje met dingen samenstellen van waar ze je daar ook voor opsluiten?

Man man wat een niveau.
pi_204876508
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 21:57 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Het huidige beleid zou het meest waarschijnlijk leiden tot een stijging van zo'n 3 graden *, wat inderdaad een hoop ellende zal veroorzaken en veel hoger is dan afgesproken is in het Parijs akkoord, maar niet het uitsterven van de mensheid (wat sowieso onder geen scenario gaat gebeuren natuurlijk en ik maar even aanneem als een hyperbool.)

Praktisch alle landen van betekenis zien in dat ze moeten veranderen en proberen dit te buigen - wederom, minder dan afgesproken onder Parijs, maar er worden wel stappen gezet. Verder zijn er voor veel landen goede geopolitieke redenen om af te willen van fossiele brandstoffen, zoals de EU nu ook ondervindt. Kijkend naar de top 10 (+Europa) van CO2 producerende landen zie je ook over het algemeen een toename in het relatieve gebruik van hernieuwbare energie:
[ afbeelding ]

Al met al is er niet alleen reden voor pessimisme. Er is ook reden voor enig optimisme.

*) Zie bijvoorbeeld hier voor een verwachting van zo'n 2.5-2.9 graad. Of het IPCC waar het meest waarschijnlijke scenario ook zoiets is (als ik me niet vergis).
Geloof me maar dat gaat zeker gebeuren. De aarde herstelt zich pas als de mensheid er niet meer is.

Alles zit met elkaar verbonden. Haal je iets weg dan dondert langzaam het hele kaartenhuis in elkaar.
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_204876886
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 23:12 schreef HSG het volgende:

[..]
Geloof me maar dat gaat zeker gebeuren. De aarde herstelt zich pas als de mensheid er niet meer is.

Alles zit met elkaar verbonden. Haal je iets weg dan dondert langzaam het hele kaartenhuis in elkaar.
Hm, aan de ene kant wetenschappelijk onderzoek waar niet veel wijst op de ernstigste (maar alsnog wel ernstige) scenario’s, aan de andere kant “geloof me, mensen houden op te bestaan hierdoor”. Ik kies dan voor deur nummer 1.

Trouwens, naast wat al eerder gezegd is over huidig beleid heb je ook nog eens dat wereldwijd de urgentie steeds groter wordt wat denk ik extra druk zal zetten op politici. Neem bv. de langdurige wet bulb condities in India dit voorjaar al. Productie zal ook relatief goedkoper worden als voortzetting van een decennia lange trend.
  vrijdag 27 mei 2022 @ 00:54:36 #290
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_204876966
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2022 07:49 schreef Nicksanders het volgende:

[..]
Precies we kunnen best netter met de aarde omgaan.
Maar doen alsof klimaatverandering iets van deze tijd is enkel en alleen bij ons :') goed in de propaganda getrapt.
Lijkt mij toch dat we er alles aan moeten proberen ons voor te bereiden en het probleem in te zien, maar als ik zo naar het topic kijk zijn er nog zat die het probleem niet willen zien.
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 27 mei 2022 @ 00:56:40 #291
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_204876969
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 00:22 schreef SnertMetChoco het volgende:
Hm, aan de ene kant wetenschappelijk onderzoek waar niet veel wijst op de ernstigste (maar alsnog wel ernstige) scenario’s
Wel ernstige, maar niet de ernstigste....vergeleken met wat dan?
Het antwoord op de belangrijkste vraag van alle vragen? 42!
  vrijdag 27 mei 2022 @ 01:50:26 #292
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204877065
quote:
0s.gif Op donderdag 26 mei 2022 22:41 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]
Nee, je komt gewoon met random ad-hoc dingetjes en gaat niet in op wat een ander schrijft. Klimaatontkenners hebben deze vervelende tic ook, die gaan dan wijzen op koude temperatuur ergens of de lokale penguin- of ijsberenstand ergens ofzo.
ne maar europa doet alsof ze jezus zijn met het verdag van Parijs , terwijl India, Afrika , Indonesie er geen zak van af weten en nog nooit zoveel smerige diesels en stinkende tweetakts op de weg hebben als daar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 27 mei 2022 @ 01:52:48 #293
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204877068
quote:
7s.gif Op donderdag 26 mei 2022 23:12 schreef HSG het volgende:

[..]
Geloof me maar dat gaat zeker gebeuren. De aarde herstelt zich pas als de mensheid er niet meer is.

Alles zit met elkaar verbonden. Haal je iets weg dan dondert langzaam het hele kaartenhuis in elkaar.
Dat kan maar de laatste keer dat er zo een methaanexplosie was dat tot een enorme opwarming heeft geleid was 55 miljoen jaar terug , en dat duurde 2 miljoen jaar voor de aarde afkoelde en overging in een kleine ijstijd

https://www.nemokennislin(...)erne-broeikaseffect/
Vooral in Azie kun je de rotsformaties zien waar op 6 meter hoogte dezelfde uitslijting van de zee te zien is als nu op zeewater niveau


https://www.hier.nu/thema(...)miljoen-jaar-geleden
quote:
Koolstofdioxide maakte 55 miljoen jaar geleden de zee zuur.

Nu gebeurt hetzelfde, stellen Nederlandse klimaatwetenschappers.

Twee deels Nederlandse publicaties in Science en Nature van deze week laten zien hoe 55 miljoen jaar geleden een enorm broeikaseffect ontstond door het vrijkomen van 5.000 gigaton koolstofdioxide in de atmosfeer.

Een les voor het heden, want de verbranding van alle bekende voorraden fossiele brandstoffen zal de komende driehonderd jaar zo'n 4.500 gigaton CO2 in de lucht brengen.
Het broeikaseffect op de overgang van het Paleoceen naar het Eoceen leidde in de tropen tot een temperatuurstijging van 4 graden, op hogere breedtegraden werd het zo'n 6 tot 8 graden warmer.
.

Maar als het niet al te snel gaat dan zou de mens zich aan moeten kunnen passen op zeer kleine schaal

[ Bericht 12% gewijzigd door michaelmoore op 27-05-2022 02:04:47 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_204881298
quote:
5s.gif Op donderdag 19 mei 2022 09:55 schreef xpompompomx het volgende:
Doe je nou bewust zo dom?
Zoals ik wel vaker zeg: van sommige mensen zie je meteen dat ze nooit door de zure regen hebben moeten fietsen. (En ondanks bijna dichtgeknepen oogjes strak het spatbord van je voorganger volgen tóch weer met ontstoken ogen thuiskomen. :{ )
pi_204881680
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 01:50 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ne maar europa doet alsof ze jezus zijn met het verdag van Parijs , terwijl India, Afrika , Indonesie er geen zak van af weten en nog nooit zoveel smerige diesels en stinkende tweetakts op de weg hebben als daar
Welk punt probeer je nou te maken?
  vrijdag 27 mei 2022 @ 16:19:37 #296
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204881785
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 16:05 schreef Intint het volgende:

[..]
Welk punt probeer je nou te maken?
Dat 80 % van de wereld totaal geen enkele notie heeft van de aanstormende trein die klimaatverandering heet

Dat we 25 miljard uittrekken voor de stikstof terwijl dat juist een meststof is die bomen sneller doet groeien
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 27 mei 2022 @ 16:20:57 #297
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_204881794
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 16:19 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Dat 80 % van de wereld totaal geen enkele notie heeft van de aanstormenden trein die klimaatverandering heet
En die mensen zijn denk ik een stuk beter af dan iemand als jij die constant in doodsangst leeft om wat grafiekjes.

Je komt nogal panisch over, grenzend aan iemand die radicaliseert.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 27 mei 2022 @ 16:24:35 #298
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204881828
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 16:20 schreef HeatWave het volgende:

[..]
En die mensen zijn denk ik een stuk beter af dan iemand als jij die constant in doodsangst leeft om wat grafiekjes.

Je komt nogal panisch over, grenzend aan iemand die radicaliseert.
ja in Afrika zijn onze smerige mercedes diesels zeer in trek en daar wordt de dieselolie zelfs nog vermengt met afgewerkte stookolie van onze cruisschepen en containerschepen

maar je hebt gelijk als je het hoofd in het zand stopt , dan zie je niets verkeeerd gaan

https://www.ad.nl/buitenl(...)maatdoelen~a88894f2/


quote:
'Plannen voor ruim zeshonderd nieuwe kolencentrales in Azië ondermijnen klimaatdoelen'
Vijf Aziatische landen willen ruim zeshonderd nieuwe kolengestookte elektriciteitscentrales bouwen.
Daarmee zijn ze verantwoordelijk voor maar liefst 80 procent van het totale aantal nieuwe kolencentrales die wereldwijd zijn gepland.
Dat meldt Carbon Tracker, een in Londen gevestigde onafhankelijke denktank die de wereldwijde transitie naar schonere energie analyseert.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  vrijdag 27 mei 2022 @ 16:26:12 #299
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_204881842
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 16:24 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
ja in Afrika zijn onze smerige mercedes diesels zeer in trek en daar wordt de dieselolie zelfs nog vermengt met afgewerkte stookolie van onze cruisschepen en containerschepen

maar je hebt gelijk als je het hoofd in het zand stopt , dan zie je niets verkeeerd gaan
Vast, maar dan nog leef ik liever mijn leven dan 24/7 in doodsangst leven om iets dat evt wel eens zou kunnen gaan gebeuren, misschien...

Doe je ding hoor.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  vrijdag 27 mei 2022 @ 16:27:24 #300
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204881859
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2022 16:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]
Vast, maar dan nog leef ik liever mijn leven dan 24/7 in doodsangst leven om iets dat evt wel eens zou kunnen gaan gebeuren, misschien...

Doe je ding hoor.
Ja ik kan jou en mezelf toch niet van het spoor aftrekken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')