abonnement bol.com Coolblue
  zondag 15 mei 2022 @ 01:08:52 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_204756882
Priester Titus Brandsma morgen heilig verklaard, genezen Amerikaan is erbij

Aandachtige lezers,

Hoe maakt u het op FOK!? In de beste Haerlemsche sferen zit de sfeer er goed in :9~ :Y), kan ik *) u vertellen. Het onderwerp over de heiligverklaring van dito waardig rooms-katholiek wijlen Titus Brandsma (1942), die uiteindelijk al snel het leven moest laten in het weerzinwekkende nazikamp Dachau, deed reeds eerder de ronde m.b.t. zijn zaligverklaring in 1985 als martelaar. :!
Maar verluidt lijken wonderen ook werkelijk te bestaan, althans wanneer men enkele getuigenverklaringen omtrent de heiligverklaring voor morgen mag geloven die door ons te Haarlem op de voet gevolgd wordt. :7~

En geloven doet men zeker niet alleen in de kerk O~), die m'n partner :* en ik *)) morgen weer in optima forma zullen betreden. Verder strekt het geloof zich uit over een veel groter vlak dan binnen de deuren van de Haerlemsche parochie O-) en andere kerken. :s) :s) :s) Echter, de parochie blijft the place to be om het geloof als vanouds te belijden en is toegankelijk voor jong *G* :9 en oud. ^)
Sowieso als graag geziene bezoekers en belangrijke leden van meerdere parochies, doen wij op besloten locatie als spreekbuis een eerzame duit in het zakje ten overstaan van het aanwezige publiek met onze gulden bijdrage aan erkenning van deze wonderen. :lijstje:

Welnu. Deze in het verleden zeer bekwame priester op meerdere gebieden; hij die helaas op zo'n nare manier aan zijn eind moest komen in het reeds genoemde kamp + ;( :{, geniet immers ook de volledige erkenning van het Heilige Vaticaan dat recentelijk nog door ons :* *) bezocht werd nadat de samenleving na Corona weer geopend werd. :Y) :9
Er ligt voor ons als vrij bekende Haerlemmers nog zoveel moois en voortvarend goed in het verschiet :lijstje:, het houdt maar niet op. :Y) :9 Derhalve zal men goed kunnen begrijpen dat van mijn kant tijd voor u op FOK! soms flink tekortschiet, maar het is dan even niet anders. :7~

Dus wat u? Bovendien was Titus Brandsma ook nog iemand met veel moed en lef jegens het nazisme. Hij stond op tegen deze gebeurtenissen en stak dat toentertijd allerminst onder stoelen of banken. Mij dunkt, het is iets waar velen oneindig veel bewondering koesteren en zeker wij niet in de laatste plaats. *)
Zélfs op locatie Amsterdam Zuid waar het management welig tiert c_/ en het geld tegen de plinten klotst in VVD-gerelateerde kringen *) :Y), bestaat au sérieux aandacht voor de Heiligverklaring onder alle aanwezige roomsen. :! Enige communicatie hieromtrent met priesters, kardinalen en andere geestelijken verspreid in NL passeerde ook al de revue. O-)

Wat kan ik verder nog zeggen? Er is vanuit zowel de kerk als een groep medegelovigen op andere locaties al enige vorm van bewondering gecommuniceerd richting de meest gelukkige als gevolg van het wonder. :lijstje:
De speciale 'combiclub' van gelovigen en professionals op de Zuidas bestaat veelal uit zeer waardige en ook door velen in de maatschappij op handen gedragen personalia :Y), waaronder ikzelf *), die soms gezamenlijk in een plaatselijk restaurant of ergens in het culinaire in Haarlem :Y) vertoeven om naast zakenkwesties ook wat religieuze onderwerpen te bespreken die af en toe actueel zijn. :7~

Goed, tot zover de OP. Fijn weekend verder!

Scjvb

++++

quote:
BUITENLAND • VANDAAG, 17:02

Priester en pater Michael Driscoll met priester en pater Titus Brandsma FLORIDA CATHOLIC MEDIA

Morgen wordt de Nederlandse priester, journalist en hoogleraar Titus Brandsma heilig verklaard. Brandsma, die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog uitsprak tegen de nazi's en die in 1942 in Dachau werd vermoord, is om die reden in 1985 als martelaar zaligverklaard. Om heilig te worden is echter een door het Vaticaan erkend wonder nodig.

Dat wonder is vorig jaar vastgesteld en houdt verband met de genezing van de Amerikaanse priester en pater Michael Driscoll.

Die kreeg in 2004 huidkanker met uitzaaiingen. Als hij al zou genezen, zo was de verwachting, zou de ziekte waarschijnlijk binnen een paar jaar terugkomen. Dat is tot op de dag van vandaag niet gebeurd en daarin ziet het Vaticaan de hand van Titus Brandsma.

Stukje van habijt

De nu 80-jarige Michael Driscoll hoorde voor het eerst over Titus Brandsma op de middelbare school, vertelt hij telefonisch vanuit Florida. "Daar kreeg ik les van een Nederlandse pater die Brandsma nog gekend had. Hij vertelde ons dat Brandsma durfde op te staan tegen de nazi's. Toen ik later zelf priester en pater werd, heb ik me verder in hem verdiept."

Voor Driscoll was het daarom logisch dat hij, toen hij in 2004 ziek werd, de hulp inriep van Brandsma: "Op zijn voorspraak heb ik gebeden voor mijn genezing. Met dank aan een oproepje in het bisdomblad deed een grote groep mensen met mij mee. Ook zij baden op voorspraak van Titus Brandsma."

Priester en pater Michael Driscoll met in een speciale houder het stukje stof van naar verluidt de habijt van Titus Brandsma SAINT JUDE PARISCH, BOCA RATON, FLORIDA

Kort voor de start van zijn behandeling ontving Driscoll van een medebroeder bovendien een reliek dat aan Titus Brandsma wordt toegeschreven: een klein stukje stof dat afkomstig zou zijn van zijn habijt. "Ik wist dat die relieken bestonden en vertelde op een conferentie aan een medepater hoe graag ik daar een stukje van zou willen hebben", zegt Driscoll.

"En geloof het of niet, mijn gesprekspartner had zo'n stukje stof bij zich en heeft het meteen aan mij gegeven. Met de stof heb ik over mijn hoofd en nek gewreven. Toch is het niet een reliek dat je geneest, dat is je geloof. De behandeling is aangeslagen omdat ik en al die mensen die voor mij gebeden hebben, rotsvast geloofden dat dat kon."

Reis naar Rome

Driscoll is er morgen bij als Brandsma in Rome heilig wordt verklaard: "Dat wordt een bijzondere dag. Er gaan zo'n zeventig mensen met me mee: familie natuurlijk, maar ook een van de artsen die me behandelden toen ik ziek was. Een heiligverklaring duurt jaren en tegen de tijd dat het zover is zijn de betrokkenen vaak al lang overleden. Ik heb de eer om bij de heiligverklaring van 'mijn' Titus te zijn en kan niet wachten tot het zover is."

Vaticaan-correspondent Andrea Vreede:
"Voor veel rooms-katholieken zijn heiligen belangrijk. Je kunt ze aanroepen als je iets kwijt bent, zoals in het geval van Antonius van Padua, of als je een examen moet halen of wilt genezen van ziekte.

Heiligen zijn gewone mensen die een vroom en voorbeeldig leven hebben geleid. Als ze door de Kerk heilig zijn verklaard, bevinden ze zich dicht bij God en kunnen een goed woordje bij Hem doen. Gelovige katholieken bidden op hun voorspraak en hopen dat door die tussenkomst hun gebed wordt verhoord.

De eerste stap op weg naar heiligheid is zaligverklaring. Om zalig te worden is er een wonder nodig. Meestal is dat een wonderbaarlijke genezing, waarbij er diepgravend medisch onderzoek plaatsvindt om uit te zoeken of de genezing echt onverklaarbaar is. De Kerk gaat daarbij niet over één nacht ijs.

Wanneer iemand zijn leven heeft gegeven voor zijn geloof en daarmee een martelaar is geworden, is er voor zaligverklaring geen wonder nodig. Dat was zo bij Titus Brandsma, die in 1985 zalig werd vanwege zijn verzet tegen het nazisme.

Wie zalig is wordt niet automatisch ook heilig. Daarvoor is weer een wonder nodig en opnieuw uitvoerig onderzoek. Bij Titus Brandsma heeft dat even geduurd, maar nu is het er: de genezing van de Amerikaanse pater Michael Driscoll."


© https://nos.nl/artikel/24(...)n-amerikaan-is-erbij
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zondag 15 mei 2022 @ 01:12:38 #2
494321 -Sigaartje
De Maarten van Rossem van FOK!
pi_204756968
Had hij als jonge kapelaan tegen de wind in gefietst?
Wat ik hierboven heb getypt boeit niet zoveel (Capuchon_muts)
pi_204757030
lokwinske
Google is your friend, abuse your friends
  zondag 15 mei 2022 @ 01:41:55 #4
308523 the-eye
It's monkeytime
pi_204757369
Tja de katholieke kerk ........ daar kon je vroeger je zonden afkopen dmv een aflaat.
Zoiets past prima binnen het VVD gedachtegoed
  zondag 15 mei 2022 @ 03:06:57 #5
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_204757834
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2022 01:41 schreef the-eye het volgende:
Tja de katholieke kerk ........ daar kon je vroeger je zonden afkopen dmv een aflaat.
Zoiets past prima binnen het VVD gedachtegoed
Zo werken aflaten niet.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zondag 15 mei 2022 @ 03:37:16 #6
308523 the-eye
It's monkeytime
pi_204757898
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2022 03:06 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
Zo werken aflaten niet.
Hoe werken ze dan wel?
pi_204757999
Terecht
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_204758374
Wat een heiligen, die dokters die hem genezen hebben.
  Redactie Frontpage zondag 15 mei 2022 @ 10:23:14 #9
459297 crew  DarkwingDuck
pi_204758788
Bron van inspiratie. Fijn dat hij nou heilig wordt verklaard.
pi_204759005
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2022 10:23 schreef DarkwingDuck het volgende:
Bron van inspiratie. Fijn dat hij nou heilig wordt verklaard.
Inspiratie?? :D
  zondag 15 mei 2022 @ 13:11:13 #11
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_204760095
Oorlogsheld Titus Brandsma heiligverklaard door paus Franciscus in Rome

Paus Franciscus verklaart Titus Brandsma en negen anderen heiligAFP

De Nederlandse priester en oorlogsheld Titus Brandsma is heilig verklaard door paus Franciscus in het Vaticaan in Rome. Tijdens de ceremonie op een vol Sint-Pietersplein noemde de paus de naam van Brandsma en die van negen anderen, die opgenomen worden in het "boek der heiligen". De paus beval dat zij "in de gehele kerk zoals alle heiligen devoot worden geëerd."

Na de heiligverklaring is wierook bij de relieken van de nieuwe heiligen geplaatst. Het reliek van Brandsma is een stukje van een pij die hij heeft gedragen. Bij de ceremonie waren onder meer aartsbisschop Wim Eijk, buitenlandminister Wopke Hoekstra en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen aanwezig.

De bij Bolsward geboren Brandsma was priester, journalist, hoogleraar in wijsbegeerte en rector magnificus van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij sprak zich tijdens de Tweede Wereldoorlog uit tegen de nazi's en wilde niet dat katholieke bladen advertenties plaatsten van de NSB.

In 1942 werd hij vermoord in concentratiekamp Dachau, waarna hij door de katholieke kerk als martelaar werd gezien. Om die reden werd hij in 1985 zaligverklaard.

Priester en pater Titus Brandsma EDITORIAL

Om vervolgens heilig verklaard te worden moet de kerk een wonder toe kunnen schrijven aan die persoon. De medisch onverklaarbare genezing van de Amerikaanse pater en priester Michael Driscoll werd na jarenlang onderzoek door het Vaticaan toegeschreven aan Brandsma.

Toen Driscoll in 2004 huidkanker kreeg, bad hij op voorspraak van Brandsma om genezing. Tijdens zijn priesterschap had Driscoll zich in Brandsma's verleden verdiept. Tegen alle verwachtingen in werd hij beter en is de kanker niet meer teruggekomen. Daarin ziet het Vaticaan de hand van Brandsma. Driscoll was zelf ook aanwezig bij de ceremonie.Als iemand eenmaal heilig is verklaard, kan dat niet meer teruggedraaid worden. Door een heiligverklaring kunnen gelovigen bidden op voorspraak van die persoon. Tijdens hun gebed richten ze zich tot die persoon, en kunnen ze de heilige vragen om een "goed woordje" te doen bij God. Volgens de katholieke kerk staan heiligen dicht bij God.

Van de negen anderen heiligverklaarden zijn er zeven stichters van kerkelijke orden. Ook werd de Indiase martelaar Devasahayam Pillai heiligverklaard door de kerk, als eerste Indiase persoon ooit. De andere mannen en vrouwen kwamen uit Italië en Frankrijk.

De laatste keer dat een Nederlander heilig werd verklaard was in 2007. Dat was de Limburgse pater Karel Houben.

~~~~

En zo geschiedde!

In het betere en tevens vrij religieuze milieu te Haarlem *) en Amsterdam werd de ceremonie op het Sint-Pietersplein te Vaticaanstad vanmorgen vanaf 10.00 uur vol passend enthousiasme gevolgd. :lijstje: Paus Franciscus voltrok de heiligverklaring ten overstaan van een bomvol Sint-Pietersplein. Door de bediening geserveerde latte macchiato, espresso en dito Italiaanse cappuccino c_/, smaakte voor alle liefhebbers op dat moment duidelijk overheerlijk. :9

Vanaf een niet nader te noemen locatie was aan het eind van de ochtend via het beeldscherm nog even contact met aartsbisschop Eijk, minister Hoekstra van buitenlandse zaken en de naar mijn mening sympathieke burgemeester Bruls van Nijmegen die zelf aanwezig waren bij het voltrekken van de niet alledaagse heiligverklaring, Halsema van Amsterdam en de eveneens sympathieke Haarlemse burgemeester Jos Wienen. :Y)

Al met al een bijzondere dag voor velen die oog hebben voor dergelijke mooie dingen. :s) :s) :s) En het is een zonovergoten dag die op 'n later tijdstip best een culinair gevolg mag krijgen voor meest waardige en goed geproportioneerde personen, mij dunkt. :Y) Denk daarbij aan hen, waaronder ikzelf, die middels belangrijke maatschappelijke functies op een prima locatie economisch gezien al veel voor de samenleving, waaronder u, hebben betekend. :7~

Groet,

Scjvb
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')