abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_204763881
Joh zet die lui in een omgedraaide stoel zodat ze kandidaten niet kunnen zien, en dan mogen ze zich nadat ze hun punten hebben ingeleverd de stoel omdraaien.

Dat is pas een concept... oh, wacht.....

Even zonder gekheid: ik was blij dat de jury terug kwam, maar de laatste jaren vind ik hun stemgedrag soms nog dubieuzer dan de televoting eerlijk gezegd.

Grotere jury's en kijkend naar een betere leeftijdsverdeling zoals hier al vaak voorbij komt zou voor nu de beste oplossing zijn.

Iets anders: kunnen we de bookmakers niet afschaffen, eigenlijk verpesten die al jaren de voorpret omdat ze er niet erg naast zitten.
pi_204764054
Ik had gisteren juist meer zoiets van schaf de public vote maar af.
  zondag 15 mei 2022 @ 23:20:06 #28
350717 Redefine
Ignorance is bliss
pi_204766229
Nee pertinent niet afschaffen. Weliswaar maakt de jury diverse keren hele gekke sprongen. Maar je moet de juryvote er juist inhouden om de televote wat tegengas te geven. Want ook bij de televote zitten genoeg problemen (dat zie je nu bij Oekrane die zo extreem veel punten van het publiek krijgt). En hoe leuk ik Moldavi ook vind, zoveel punten vanuit het publiek is ook wat overdreven.

De jury en televoting houden elkaar dus een beetje in balans. Is het nu goed? Nee, maar het is de minst slechte oplossing. Zonder jury ga je weer terug naar de de jaren 2004 - 2012 en dat moeten we echt niet willen.

Wel moet er uiteraard flink gesleuteld worden aan de juryvoting. Maar die opties zijn al genoemd en heb ik de afgelopen jaren ook al vaker genoemd.
Buren wordt doorgeschoven naar morgen.
Mensen vinden wel hl snel iets. Vaak met een minimum aan kennis en een maximum aan oordeel.
  Eurovisie Songfestival Queen zaterdag 21 mei 2022 @ 10:16:29 #29
163650 Greys
Nee.
pi_204818013
Ik ben zelf idd ook niet voor afschaffen van de jury.

Wel voor:

- Grotere jurygroep per land en inderdaad ook verplichte variatie in leeftijd

- Beter selecteren op mensen die het ook echt wllen doen, en betere communicatie van wat er van je wordt verwacht als jurylid, zodat je geen Jenny Lena's meer krijgt (die op de avond zelf pas snapte wat ze eigenlijk kwam doen) f zoals dat (Russische?) jurylid die gewoon een beetje zichzelf zat te filmen voor Instagram terwijl je op de achtergrond Duncan hoorde zingen waar ze dus niet eens naar keek of luisterde, de desinteresse was duidelijker in beeld dan ooit, het ging haar om hr en niet om de deelnemers.

- Een persoon van/via de EBU ter plaatse in elk land tijdens de juryshows n een webcam erop met iemand die het de hele tijd monitort, zodat het ook terug te kijken/luisteren is als er twijfels zijn.

- De namen van juryleden weer pas na de uitslag van de finale openbaar maken zodat er geen zweem van 'vooraf omkoopbaar of benvloedbaar' omheen hangt

- Doe eindelijk eens iets aan de elkaar-altijd-12 gevers-ondanks-de-inzending, zolang dat steeds wordt getolereerd blijft er lacherig worden gedaan over 'vakjury' en nemen anderen het wellicht ook minder serieus.
Koutist in opleiding.
pi_204819686
Juryvotes en Televotes houden elkaar in evenwicht. Het geeft ruimte aan zowel kwaliteit als populariteit, zonder dat het ene het andere overruled. Het maakt dat winnaars van allebei wat moeten hebben. Je zou de winnaar daarmee een compromis kunnen noemen, maar je kunt ook zeggen, dat is wat het is; de winnaar moet zowel de jury als de kijker overtuigen. Dus wat mij betreft blijft de jury.

Wat wel kan is de jury uitbreiden tot 10 mensen, hoogste en laagste uitschieters wegschrappen en op basis daarvan de ranking maken. En wat zeker nodig blijft is een scherp oog houden op vals spelen, nog meer dan nu het geval is. En landen er ook minder makkelijker mee weg laten komen. Voor elk land dat vals speelt wordt standaard het puntenaantal gehalveerd, bijvoorbeeld. Dan leren ze het wel af. En daarbij kunnen patronen over lange termijn ook meetellen als valsspelen.

Ik ben niet voor een andere verdeling dan 50/50. Want dan raakt het evenwicht zoek, en heeft de tweedeling sowieso geen zin.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')