Dat spul is helemaal teringduurquote:Op vrijdag 18 maart 2022 11:12 schreef Farenji het volgende:
Ik ga vanaf nu in babyolie bakken denk ik. Snel ff een aantal flessen hamsteren voordat die ook al op zijn!
Die ruikt ook heerlijk als je er mee bakt Gebruiken ze veel bij de chinees om in te frituren.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 11:20 schreef Ferdii het volgende:
gewoon arachide olie ipv pakken
* rent naar winkel voor ze op zijn*
lol je zou zo aan extreme couponing kunnen meedoen.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 12:28 schreef -Sigaartje het volgende:
Ben ook weer begonnen met inslaan. Ik heb er trouwens vorige keer (twee jaar gelenden) veel plezier aan beleefd. Ik heb een eigen "kruidenierskamer"
Dit is een voorbeeld, zo een heb ik niet, maar het komt in de buurt.
[ afbeelding ]
quote:Run op zonnebloemolie in supermarkt
Supermarkten stellen quotum in voor zonnebloemolie, run op laatste flessen: 'Bizarre situatie'
https://www.ad.nl/koken-e(...)e-situatie~adfe6421/
Afbakbrood wel, twee maand. Zojuist wat ingeslagen. Zonnebloemolie is te vervangen door olijfolie, dus daar ligt het probleem niet. De zonnebloemolie wordt door snackbarhouders gekocht in supermarkten.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 12:41 schreef Maron het volgende:
Bloem kan je trouwens helemaal niet zo lang bewaren..
In die link hierboven staat dat bloem 1 jaar houdbaar is NA de THT.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 14:25 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Afbakbrood wel, twee maand. Zojuist wat ingeslagen. Zonnebloemolie is te vervangen door olijfolie, dus daar ligt het probleem niet. De zonnebloemolie wordt door snackbarhouders gekocht in supermarkten.
quote:Bloem kan langer dan 1 jaar bewaard worden mits bewaard in een droge en koele ruimte en in een goed afgesloten blik of bus. Door vocht en warmte tref je eerder insecten aan in Bloem.
Zonnebloemolie en olijfolie zijn toch volwaardige alternatieven van elkaar? Waarom dan die plotselinge vraag naar zonnebloemolie. Hebben er weer filmpjes op tiktok of feestboek gestaan?quote:Op vrijdag 18 maart 2022 14:25 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Afbakbrood wel, twee maand. Zojuist wat ingeslagen. Zonnebloemolie is te vervangen door olijfolie, dus daar ligt het probleem niet. De zonnebloemolie wordt door snackbarhouders gekocht in supermarkten.
Snackbarhouders. Die kopen dat spul op. Die lopen door de supermarkt en laden hun kar vol. Vandaar dat er nu een quotum is. Gelukkig heb ik geen frituurpan, maar een airfryer. Zonnebloemolie gebruik ik om een eitje in te bakken (in boter wordt alles wat je bakt zwart), of spullen voor de bami, ik noem maar een voorbeeld. Olijfolie kan net zo goed, geen probleem.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 15:50 schreef obligataire het volgende:
[..]
Zonnebloemolie en olijfolie zijn toch volwaardige alternatieven van elkaar? Waarom dan die plotselinge vraag naar zonnebloemolie. Hebben er weer filmpjes op tiktok of feestboek gestaan?
Dan binnenkort weer in ossewit gebakken frietquote:Op vrijdag 18 maart 2022 17:42 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Snackbarhouders. Die kopen dat spul op. Die lopen door de supermarkt en laden hun kar vol. Vandaar dat er nu een quotum is. Gelukkig heb ik geen frituurpan, maar een airfryer. Zonnebloemolie gebruik ik om een eitje in te bakken (in boter wordt alles wat je bakt zwart), of spullen voor de bami, ik noem maar een voorbeeld. Olijfolie kan net zo goed, geen probleem.
En is een stuk duurder. Dat gaan ze niet doen. Mij maakt het niet uit. Sinds ik een airfryer heb hoef ik niet meer naar de snackbar. Alles gaat daarin en een stuk lekkerder ook.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 17:54 schreef Tengano het volgende:
Grote kans ook dat frietzaken langer met hun olie gaan doen. Ik heb er hier 1 in de buurt zitten die ook in van die ransige olie bakt. Daar kun je op besparen in principe, maar je raakt er ook klanten mee kwijt.
En btw, patat bakken in olijfolie gaat toch een heel andere smaak afgeven denk ik.
Ligt er maar net aan hoe je het bewaart. We doen de zakken meel in een afgesloten plastic bak, en zetten die in de koele kelder. Gaat zonder meer een aantal maanden goed.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 12:41 schreef Maron het volgende:
Bloem kan je trouwens helemaal niet zo lang bewaren..
THT betekent ook Tenminste Houdbaar Tot. Dat 'tenminste' is wel een soort van belangrijk. Heel veel producten kan je langer houden dan de THT datum, maar dan moet je het gewoon ff checken.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 14:28 schreef Tengano het volgende:
[..]
In die link hierboven staat dat bloem 1 jaar houdbaar is NA de THT.
[..]
Patat in de airfryer dus? Wordt dat nog een beetje fatsoenlijk bruin? Spray je daar nog een beetje olie op of kun je dat er gewoon 'droog' in doen. Ik kwam een tijd geleden een review tegen van iemand die eigenlijk zei dat het niet te vergelijken is met echt frituren en dat frituren ook gewoon beter smaakt. Vertel.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 18:03 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
En is een stuk duurder. Dat gaan ze niet doen. Mij maakt het niet uit. Sinds ik een airfryer heb hoef ik niet meer naar de snackbar. Alles gaat daarin en een stuk lekkerder ook.
We hebben hier een snackbar in het dorp, maar die is sinds enkele jaren overgenomen door een Chinees, een oude man, een slavendrijver, een vent die altijd chagrijnig is. En dat zie je aan het personeel, met stress in hun ogen.
En het smaakt ook niet meer zoals vroeger. Het is een franchiseketen, hoe heet dat ook alweer. De patat smaakt vreemd en ik had er een keer een hamburger gekocht en ik dacht bij het eten: Sorry, old chap, maar dat kan ik veel en veel beter. Wat een meuk. Op hun keten-folders spat het smakelijke ervan af, totdat je het gaat eten. Allemaal zo gewoontjes. Dan kun je veel beter naar Burger King of nog beter: zelf een hamburger in elkaar knutselen. Nog goedkoper ook.
Nou, het zijn die zakken in de verskoelkasten bij de groenteafdeling bij AH. Ze zijn voorgegaard in, eh, drie keer raden, zonnebloemolie. Dus ze komen bruin en knapperig uit de airfryer. Drupje olie is niet nodig. Het is heerlijke patat zoals we die kennen. Verder, voor andere "frituur" raad ik Mora aan, moet je wel op de verpakking kijken of ze airfryer-geschikt zijn. De kroketten zijn lekker, maar de bitterballen vond ik minder. Ze komen er net zo uit zoals je bij de snackbar krijgt. Ik proef in ieder geval geen verschil.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 18:18 schreef Tengano het volgende:
[..]
Patat in de airfryer dus? Wordt dat nog een beetje fatsoenlijk bruin? Spray je daar nog een beetje olie op of kun je dat er gewoon 'droog' in doen. Ik kwam een tijd geleden een review tegen van iemand die eigenlijk zei dat het niet te vergelijken is met echt frituren en dat frituren ook gewoon beter smaakt. Vertel.
Dat is perfect dus Ik vermoed dat dat in een heteluchtoven dan ook goed af te bakken is. Eigenlijk is dat precies hetzelfde principe. Daar zou ik dan ook nog een pizza oid in kunnen gooien.quote:Op vrijdag 18 maart 2022 18:22 schreef -Sigaartje het volgende:
[..]
Nou, het zijn die zakken in de verskoelkasten bij de groenteafdeling bij AH. Ze zijn voorgegaard in, eh, drie keer raden, zonnebloemolie. Dus ze komen bruin en knapperig uit de airfryer. Drupje olie is niet nodig. Het is heerlijke patat zoals we die kennen. Verder, voor andere "frituur" raad ik Mora aan, moet je wel op de verpakking kijken of ze airfryer-geschikt zijn. De kroketten zijn lekker, maar de bitterballen vond ik minder. Ze komen er net zo uit zoals je bij de snackbar krijgt. Ik proef in ieder geval geen verschil.
Wel is het zo dat je de airfryer daarna moet schoonmaken. Het is niet veel, maar er blijven resten achter van de paneermeel en de olie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |