abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 29 juni 2022 @ 20:15:53 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205183744
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2022 19:56 schreef L3viathan het volgende:
Heel mooi dit
Ondanks
Nieuwe bestuurscultuur van Kaag
Nieuw elan van Rutte
Zwaluwstaarten en fijn slijpen van Wopke

:') _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 09:28:38 #102
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205207615
’Boerenpartij’ CDA koerst af op afgrond vanwege stikstofdebat. *O* *O*

’Onze achterban is woest’

Godvrezend en met grond onder de nagels vormden boeren en plattelanders ooit de ruggengraat van de christendemocratie, en de landelijke politiek. Nu geeft ditzelfde CDA zijn fiat aan vlijmscherpe Haagse stikstofplannen en laat die vrijwel ongewijzigd de Tweede Kamer passeren. Is dit in de provincie nog wel uit te leggen of spiest het CDA zich in zijn eigen mestvork? „Onze achterban is woest.”

Arjan Tolkamp, boer in de Achterhoek en Statenlid voor het CDA , begrijpt de woede onder zijn collega’s. „Hoe stom kun je zijn om als regering alleen stikstofdoelen te formuleren voor de landbouw, en niet gelijk voor de rest?”

https://www.telegraaf.nl/(...)anwege-stikstofdebat

Op naar de nul zetels _O_ ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 12:25:51 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205209437
CDA door het stof tegenover boerenleden in 'waardeloze situatie'

CDA-Kamerlid Derk Boswijk is in een zwaar gesprek met boerenleden en provinciale bestuurders van zijn partij door het stof gegaan. "Het spijt me dat jullie in zo'n waardeloze situatie zitten met zoveel onzekerheid", zei hij tegen CDA-leden op de Dag van de Christendemocratie.
quote:
Partijleider Wopke Hoekstra sloot zich daarbij aan en noemde het "waardeloos ook voor veel van jullie thuis aan de keukentafel".
"Dat hadden wij voor een groot deel kunnen voorkomen. Dat spijt me en dat steekt me ook", zegt Boswijk. Hij zegt zich te hebben verzet tegen de veelbesproken stikstofkaart van Nederland die het kabinet heeft gepresenteerd.

quote:
Hoekstra geeft toe dat er fouten zijn gemaakt "als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd is, lang aan gewerkt is". Het CDA moet ook zijn eigen rol hierin "ruiterlijk erkennen", zegt hij.
:') _O- _O- _O-

Teleurstelling
De voorman van de regeringspartij voegt toe "dat ik ook zou steigeren, dat ik ook razend zou worden op het moment dat je het gevoel hebt: ik wil wel door, maar ik kan niet". Zorgen voor "fatsoenlijke natuur" past ook bij het CDA, maar daarnaast moet het kabinet "zorgen voor een goede boterham voor onze boeren".

Veel leden die tijdens de sessie het woord namen, vaak lokaal politiek actief en betrokken bij de agrarische sector, zijn verbolgen over de positie van het CDA. Ze uitten hun teleurstelling in de partijtop en vooral partijleider Hoekstra. Er is veel kritiek op de stikstofkaart, maar verschillende leden eisen ook dat de stikstofnormen in natuurgebieden (de zogenoemde kritische depositiewaarde) worden losgelaten.

Boos
Jo-Annes de Bat, provinciebestuurder in Zeeland: "Wat er gebeurt is gewoon echt fout. Het móét anders." Hij stelt onder meer voor om zelf met maatregelen te komen om boeren meer perspectief te geven. "Want Staghouwer gaat het niet lukken", zegt hij over landbouwminister Henk Staghouwer.

De Bat heeft weinig goede woorden over voor de houding van het kabinet. "Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk álle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur én de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout."

Kloof
Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, zegt dat de kloof tussen zijn provincie en Den Haag als "gigantisch" wordt ervaren. Hij ziet dat boeren soms ziedend zijn op het CDA. "Er zijn echt mensen die zeggen: wat dóé je nog bij die club."

https://www.msn.com/nl-nl(...)4594947048309dbb51f8

Nou Wopke weer lekker bezig :blauwoog: :|W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:46:25 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212415
Partijleider toont zich niet bereid roer om te gooien

CDA’ers pakken Hoekstra aan om stikstof: ’Dit kan onze partij kapot maken’ *O* *O*

quote:
CDA-leider Wopke Hoekstra heeft tijdens een ledenraadpleging over stikstof in Nijkerk ongenadig ervan langs gekregen. Meerdere CDA-leden verwijten hem onzichtbaarheid en een gebrek aan leiderschap.
_O_ _O_ ^O^

Ze willen dat hij terug gaat naar de tekentafel en het stikstofroer drastisch omgooit. Maar daartoe toont de christendemocraat zich niet bereid.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-partij-kapot-maken



Die kop :D _O- _O- _O-
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:53:16 #105
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212554
quote:
Ook partijleider Wopke Hoekstra erkende dat zijn partij en het kabinet een valse start hebben gemaakt met de stikstofplannen. "Ik ben hier gekomen om goed te luisteren. In dit dossier zijn allerlei dingen niet goed gegaan."
:') :') _O- _O-

"Als je het voor elkaar krijgt als kabinet om werkelijk álle partijen in Zeeland, de boeren, de industrie, de natuur én de politiek, boos te krijgen, dan doe je echt wat fout", zei De Bat bij de bijeenkomst. Zo'n honderd leden zijn afgekomen op de bijeenkomst met partijleider Hoekstra, fractievoorzitter Heerma en Kamerlid Boswijk

"Doe dit onze partij niet aan", zei ze tegen Hoekstra. "Dit voorstel heeft de potentie om onze partij van onderop kapot te maken." Ze kreeg een groot applaus.

https://www.omroepzeeland(...)erde-de-bat-is-woest

Wopke: Hier zijn dingen niet goed gegaan 8)7 Je bedoelt ook hier heb je massief gefaald net als bij de toeslagen affaire :') Hoe lang nog deze idioot aan het roer :?
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:55:10 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212605


Beste boeren, we gaan het wat fijn slijpen en dan zwaluwstaarten en dan komt het allemaal goed :') :r
pi_205212610
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
pi_205212659
Nou boeren. Veel succes met de BBB. :')
  zaterdag 2 juli 2022 @ 16:58:54 #109
3542 Gia
User under construction
pi_205212683
quote:
6s.gif Op woensdag 29 juni 2022 18:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Lekker bezig :')
PvdD - Oudehand? Ze heet toch Ouwehand!
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:00:53 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205212716
Israël niet blij met bezoek Wopke Hoekstra aan ’terreurorganisatie’

Wopke Hoekstra heeft tijdens zijn eerste bezoek aan Israël als minister van Buitenlandse Zaken zijn gastheer enigszins geschoffeerd door ook af te spreken met vertegenwoordigers van de Palestijnse ngo Al-Haq, die vorig jaar door Israël officieel tot een terreurorganisatie werd verklaard. :') _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)n-terreurorganisatie

Ook hier gaat alles goed :blauwoog:
pi_205212723
Wopke fantopic _O_
  zaterdag 2 juli 2022 @ 17:02:01 #112
3542 Gia
User under construction
pi_205212740
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:
Ik kan ontzettend veel dingen/zaken benoemen die Hoekstra verkeerd doet,

maar,

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Mwa, ik lees het graag. Vooral doorgaan! ^O^
  zaterdag 2 juli 2022 @ 21:11:23 #113
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205215561
Onbegrip over Hoekstra

Zíjn woorden werden voor een groot deel met begrip ontvangen. Boswijk, die afgelopen dagen niet naar Den Haag wilde omdat zijn gezin thuis bezoek had gekregen van boze boeren, kreeg er ook waardering voor, complimenten. Voor Wopke Hoekstra gold dat niet. De CDA-leider zei dat hij bereid was „ruiterlijk te erkennen wat wij niet goed doen”. Er waren volgens hem „allerlei dingen niet goed gegaan”. Hoekstra: „Als dit de ontvangst is van iets waar lang op gestudeerd en lang aan gewerkt is, dan moeten we constateren, ook ik, dat er kennelijk echt iets van de rails is gegaan.”

Voor de aanwezigen was het niet genoeg. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde in Zeeland: „Na deze mooie woorden is het ook belangrijk om te benoemen wat er niet goed is gegaan. We moeten erkennen dat het ook echt anders moet. Mij interesseren de verkiezingen van volgend jaar helemaal niets. Wat gebeurt is gewoon écht fout.”

De Bat stelde voor deze zomer zélf een perspectief voor boeren te schrijven. „Want Henk Staghouwer [minister van Landbouw, CU] gaat dat niet lukken.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde in Overijssel, deed een oproep aan de fractie van de Tweede Kamer én aan Hoekstra. „Zadel provincies niet met een onrealistische boodschap op.” Zonder perspectief aan de boeren, zei hij ook, is de stikstofreductie „een bestuurlijke opdracht die ik niet ga accepteren”. Van Hijum noemde de kloof tussen de provincie en Den Haag „gigantisch”. „Er zijn mensen die tegen me zeggen: wat doe je nog bij die club, gooi alsjeblieft je kont tegen de krib. Ik zie dat Derk de goede dingen doet, maar Derk kan het niet alleen.”

‘Jullie moeten je schamen’
quote:
Wopke Hoekstra, die tussen fractievoorzitter Pieter Heerma en Derk Boswijk in zat, knikte, knikte en knikte mee. Hij hoorde leden zeggen dat de doelen van tafel moesten, dat „de partij van onderop kapot gemaakt wordt” als er niks zou gebeuren, over twijfel van boeren of ze nog op het CDA moesten stemmen. Hij stopte pas met knikken toen een CDA’er zei: „Dat CDA’ers hebben toegestaan dat dit naar buiten kwam op deze manier, dat is jullie diep verwijtbaar, daar moeten jullie je diep voor schamen.”

En hij bleef ook bewegingloos voor zich uit kijken toen hij van Jan Arie Koorevaar, fractievoorzitter van het CDA in het Zuid-Hollandse Molenlanden en melkveehouder, hoorde: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.” De zakdoek verdween in de broekzak van Hoekstra en kwam daar de rest van de dag niet uit. Waar voor Boswijk steeds applaus had geklonken, bleef dat bij Hoekstra vaak weg
:') _O- _O- .

Al langer twijfels
De kritiek klonk zaterdag voor het eerst hardop, maar al sinds het begin van zijn partijleiderschap klinkt er twijfel over Hoekstra. Meteen na zijn aantreden wilde hij wijzigingen aanbrengen op het verkiezingsprogramma die veel CDA’ers veel meer bij een liberaal vonden passen. De vraag of hij wel écht een christen-democraat is, is sindsdien nooit verdwenen. En ook: wíl hij wel leider van het CDA zijn?

Dezelfde vragen klonken deze zaterdag, in de wandelgangen, opnieuw. Op het hoofdpodium, na de stikstofsessie, las Hoekstra achter een katheder een verhaal op over het CDA als gemeenschapspartij, over het belang van ‘samen’. De Belgische Sammy Mahdi, voorzitter van de Vlaamse equivalent van het CDA, de CD&V, was er ook. Vorige maand stopte hij als staatssecretaris Asiel en Migratie om de Vlaamse christen-democratische partij te leiden. Mahdi stond midden op het podium, vertelde – met humor – uit zijn hoofd en kreeg de zaal zichtbaar beter mee. Hij sprak over het belang van rentmeesterschap, over politiek van idealen. Het contrast had niet groter kunnen zijn.

https://www.nrc.nl/nieuws(...)as-je-wopke-a4135362

Wopke je bent:
Ongeschikt
Keihard genaaid door de VVD

:R :W
  zaterdag 2 juli 2022 @ 23:21:58 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205217465
twitter


:') _O- _O-
  zondag 3 juli 2022 @ 12:59:53 #115
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205220848
-Michel Mulder- 'Een luisterend briefje aan Wopke Hoekstra'

Samen staan we voor grote uitdagingen in ons land. Juist daarom is het belangrijk met elkaar het gesprek aan te gaan. Naar elkaar te luisteren. Dat is ook wat onze politici en bestuurders iedere dag doen.
— Wopke Hoekstra (@WBHoekstra) June 29, 2022

Uiteraard was jouw oproep dat wij 'samen' voor grote uitdagingen staan een farce, want waar wij werkelijk voor staan zijn grote transities in dit land, gezien het feit dat dit volksvijandige parlement aanstuurt op fundamentele en onomkeerbare wijzigingen in de Nederlandse cultuur, structuur en samenleving zoals wij - de Nederlanders - die in eeuwen hebben opgebouwd.

Waarschijnlijk hebben jullie tijdens jullie overdadige borreluurtjes in de Haagse achterkamertjes iets te vaak naar social media fenomeen Alex Soze geluisterd, want zijn "alles kan kapot," zijn jullie op genadeloze en onmenselijke wijze met een welhaast satanisch genoegen aan het uitvoeren.

Mag ik het van een werkelijk stuitende blinde kortzichtigheid en hypocrisie vinden getuigen dat jij oproept tot de dialoog, en het luisteren naar elkaar, terwijl jullie als Haagse kliek al jarenlang de stem van de kiezer niet alleen verkrachten, maar deze ook nog met een nimmer vertoonde arrogantie de dag na de verkiezingen in de zelfde kliko flikkeren als waar onze nutteloze stemmen bij het kiezen in gedeponeerd zijn.

quote:
Het 'luisteren' begint in het Haagse al tijdens de verkiezingscampagnes, waarin voor die linkse kartelkliek onwelgevallige rechtse partijen al bij voorbaat uitgesloten worden, of ze de verkiezingen nu winnen of niet.
:o

Andere staaltjes van het luistervermogen van de Haagse politiek zijn terug te vinden in o.a. het Oekraïne referendum, de Nee-stem tegen de Europese grondwet in 2005 en het referendum tegen de sleepwet, allen zaken waarin het Nederlandse volk duidelijk een keihard nee liet horen, maar waarin jouw Haagse kliek via inlegvelletjes of iets gewijzigde onderbouwing toch haar zin doordrukt, of nog gaat doordrukken.

Als er in Nederland één groep is die doof en blind is voor de stem der burgerlijke meerderheid dan is het die Haagse roversbende wel - tenzij die stem uiteraard een zelfs linkse minderheid betreft - en een beroep op het luisterend vermogen van de burger, nu het gierwater aan de Haagse lippen staat, is niet alleen een gotspe, maar zelfs een 'realiteitszin' die de normale krankzinnigheid van de Haagse politiek ver te boven gaat.

quote:
Ben je geestesziek als je een oproep doet tot luisteren, als je zelf alle smeekbedes van Groningers en toeslagenouders jaren naast je neergelegd hebt? In mijn bescheiden mening ben je dan niet alleen geestesziek, maar ook tot op het bot verrot.
https://www.dagelijksesta(...)e-aan-wopke-hoekstra

Nou Wopke, kom er maar weer in met een dosis prietpraat :|W :r
  zondag 3 juli 2022 @ 13:27:35 #116
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205221081
Hoe lang blijft Wopke Hoekstra nog CDA-leider?

Het CDA is van oudsher een partij van mensen die aardig doen tegen elkaar.Ze steken elkaar wel messen in de rug, maar nooit zichtbaar. Dat maakt de CDA-bijeenkomst van gisteren in Nijkerk opzienbarend. Gevierd werd 'de dag van de christendemocratie', ingesteld toen die christendemocratie oppermachtig was.

Gisteren werd de bijeenkomst een martelkamer voor partijleider Wopke Hoekstra. Toen hij zichzelf beschikbaar stelde als lijsttrekker voor de verkiezingen van 2021 zal hij gedacht hebben aan een stralende toekomst. Misschien werd hij wel premier.

quote:
Sindsdien verloor hij twee verkiezingen, is zijn partij in alle peilingen weggezakt en gekrompen onder de tien zetels. En steeds openlijker geven CDA-prominenten de schuld aan Wopke. Jan Arie Koorevaar: „Waar was jij, Wopke? Waar was jij als partijleider?” Van Koorevaar kreeg Hoekstra ook een rode boerenzakdoek – het symbool van demonstrerende boeren. „Voor aan je auto, of aan je vliegtuig, want volgens mij ben je daar vaker mee.”
Hij was zeker niet de enige. Er zijn niet veel CDA-ers die veel vertrouwen hebben in de electorale toekomst van hun partij.
quote:
Maar met Wopke aan het roer wordt het zeker niks.
Het vertrouwen van CDA-kiezers in Hoekstra heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Zijn imago staat al lange tijd onder druk, maar voor het eerst staat nog niet de helft van zijn achterban (42 procent) achter hem.

https://www.welingelichte(...)-nog-cda-leider.html

42% en gewoon blijven zitten :|W
  maandag 4 juli 2022 @ 12:30:00 #117
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205233828
Nieuwe ellende dreigt voor boer: Brussel kijkt ook naar ons mestbeleid

Midden in de stikstofcrisis dreigt nieuw onheil voor Nederlandse boeren. Volgens Haagse bronnen velt de Europese Commissie mogelijk nog deze week een oordeel over ons mestbeleid. Dat ziet er niet gunstig uit, melden ingewijden.

quote:
Ons land dreigt de zogeheten mestderogatie te verliezen, waardoor er per direct minder mest uitgereden mag worden. Dit leidt tot torenhoge rekeningen voor veehouders die hun mest dan moeten laten afvoeren. Een andere optie is dat ze het mes in hun veestapel zetten. In politiek Den Haag houdt men de adem in voor het Brusselse besluit. De boerenprotesten zijn nu al hevig. Maandag staan nieuwe acties op stapel.
:D :D

Nadat de vlam al in de pan sloeg bij de VVD, waar leden eisten dat de stikstofplannen op de schop gaan, is de boot nu aan bij het CDA. Provinciebestuurders hekelden zaterdag partijleider Wopke Hoekstra voor zijn gebrekkige leiderschap en manen hem eveneens om de stikstofkoers te wijzigen. Johan Remkes is aangesteld als bemiddelaar tussen boeren en het kabinet.

https://www.telegraaf.nl/(...)-naar-ons-mestbeleid

Ook dit heeft Wopke weer prima voor elkaar gekregen in Brussel |:)
Nu stront aan de knikker, weer eens wat anders dan stikstof :blauwoog: _O-
  maandag 4 juli 2022 @ 13:20:16 #118
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_205234344
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 12:50 schreef BasEnAad het volgende:
Ik zie het verschil tussen de VVD en het CDA niet.
Ik wel, zetels.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  donderdag 7 juli 2022 @ 20:32:44 #119
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205270691
CDA’ers vinden dat hún leider, minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra, zichzelf weleens meer mag laten zien als partijman

. Ze denken dat hij geniet van zijn rol in het kabinet, maar hoeveel hart heeft hij voor het CDA? Leden klagen dat ze hem sinds hij partijleider is nooit een inspirerend christen-democratisch verhaal hoorden vertellen.

quote:
In de partijtop is nu afgesproken dat fractievoorzitter Pieter Heerma maar wat meer het gezicht van het CDA moet worden. Het is nu zíjn opdracht om kiezers te laten zien dat het CDA ook standpunten durft in te nemen die tegen de coalitieafspraken in gaan.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)de-zomer-in-a4135842

:') :') _O- Pieter komt Wopke ff redden van de ondergang _O-
  vrijdag 8 juli 2022 @ 16:29:22 #120
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205277802
quote:
Welk punt denkt Von Meijeren hier te maken?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_205278141
Zolang het christendom aanhang blijft verliezen, zal het CDA aanhang blijven verliezen.
pi_205278758
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2022 16:55 schreef Raw85 het volgende:

TS, je hebt gewoon hulp nodig. Ik heb het eerder gezegd en het is hard, maar je bent totaal geobsedeerd door dit soort figuren en dat is gewoon ongezond.
Dit. Dat elke reactie volstaat met smileys spreekt ook wel boekdelen.
  zondag 7 augustus 2022 @ 18:01:02 #124
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_205574775
twitter


Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
pi_205574825
quote:
6s.gif Op zondag 7 augustus 2022 18:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Nog 4 zetels te gaan *O* *O*
Ik heb Omtzigt gestemd maar ik zie hem niet als een partijleider, daar is hij te autistisch voor. Mocht hij zich aansluiten bij BBB dan zie ik ze wel in een klap de grootste partij worden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')