Mag nog steeds apart, maar mogelijk loop je dan voordeel mis.quote:Op zaterdag 19 maart 2022 19:22 schreef TheBetterMan het volgende:
Even een vraagje, ik ga dit jaar trouwen met mijn partner. Als je getrouwd bent, moet je dan echt samen belastingaangifte doen of kan dat nog steeds alleen?
De eerste vraag die je had kunnen stellen was: wanneer ga je trouwen?quote:Op zaterdag 19 maart 2022 20:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Mag nog steeds apart, maar mogelijk loop je dan voordeel mis.
Gelukkig is jouw antwoord wel in één keer duidelijk.quote:Op zondag 20 maart 2022 09:40 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
De eerste vraag die je had kunnen stellen was: wanneer ga je trouwen?
Afhankelijk van het antwoord had je tweede vraag kunnen zijn: wil je kiezen voor fiscaal partnerschap?
Als het antwoord op de tweede vraag 'nee' was geweest, dan was je antwoord passend geweest.
Als het antwoord op de tweede vraag 'ja' was geweest, had je antwoord moeten zijn: je kunt apart aangifte doen maar dan is het goed opletten bij de gezamenlijke aftrekposten en vermogensbestanddelen.
Als je fiscaal partner bent, wil het niet zeggen dat je samen aangifte moet doen.quote:Op zondag 20 maart 2022 09:49 schreef Leandra het volgende:
Dat kiezen voor wel of geen fiscaal partnerschap kan alleen maar in het jaar dat je trouwt, daarna ben je sowieso fiscaal partners.
Overigens heeft een huwelijk in 2022 invloed op de aangifte 2022, niet op die van 2021.
https://www.belastingdien(...)rt_er_na_de_aangiftequote:Op zondag 27 maart 2022 16:46 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Wanneer wordt normaal gesproken bekend of de aangifte geaccepteerd is? (En wat je dus terugkrijgt of moet betalen.) Ergens in april?
Vorig jaar deed ik op 1/3 aangifte, 7/5 bericht.quote:Wij streven er naar om u binnen 3 maanden na ontvangst van uw aangifte een bericht te sturen. Krijgt u in het begin van het jaar een aangiftebrief en doet u voor 1 april aangifte? Dan krijgt u voor 1 juli bericht. Meestal is dit een definitieve aanslag inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen, en eventueel een definitieve aanslag Zorgverzekeringswet. Soms krijgt u eerst een voorlopige aanslag. Of u krijgt een brief waarin staat dat u voor 1 juli geen voorlopige en geen definitieve aanslag inkomstenbelasting van ons ontvangt.
Doet u na 1 april aangifte? Dan streven wij ernaar om u een bericht te sturen binnen 3 maanden nadat u aangifte hebt gedaan.
Bedankt! Nog wel een maandje wachten dus.quote:Op zondag 27 maart 2022 16:49 schreef Slumlord. het volgende:
[..]
https://www.belastingdien(...)rt_er_na_de_aangifte
[..]
Vorig jaar deed ik op 1/3 aangifte, 7/5 bericht.
Waarom denk je dat jij de werkgeversheffing zwv zou kunnen opvoeren?quote:Op dinsdag 29 maart 2022 00:15 schreef TheBetterMan het volgende:
Wanneer kan je precies gebruik maken van de Zorgverzekeringswet / wat houdt het precies in? Ik werk gewoon in loondienst en zie op mijn Jaar Opgaaf 2021 staan: "Werkgeversheffing ZVW". Zo te zien staat mijn werkgever dit af aan de Belastingdienst. Ik heb nooit een formulier "Inkomensafhankelijke bijdrage Zvw" ingevuld en doe alleen mijn Inkomstenbelasting Aangifte.
Net een berekening gemaakt als ik mijn werkgevers kosten opvoer en er komt een flink bedrag uit dat ik terug zou krijgen. Ik heb het nooit opgevoerd in de afgelopen 10 jaar.
Ik heb geen flauw idee wat het precies is, vandaar mijn vraag!quote:Op dinsdag 29 maart 2022 00:24 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waarom denk je dat jij de werkgeversheffing zwv zou kunnen opvoeren?
quote:Op dinsdag 29 maart 2022 00:29 schreef TheBetterMan het volgende:
[..]
Ik heb geen flauw idee wat het precies is, vandaar mijn vraag!
Bronquote:Het zorgverzekeringsstelsel in Nederland rust op twee pijlers. Een van die pijlers is de verplichte basisverzekering die iedere Nederlander in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz) moet afsluiten bij een zorgverzekeraar.
De andere pijler is de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw). Deze geldt alleen voor mensen met een inkomen. Dat kan een salaris in loondienst zijn, maar ook winst uit onderneming of een WW- of bijstandsuitkering. Mensen met een hoger inkomen moeten meer bijdragen dan mensen met een lager inkomen.
Werkgever betaalt bijdrage Zvw
In Nederland is het zo geregeld, dat mensen die in loondienst zijn de bijdrage Zvw niet zelf hoeven te betalen. Dat moet de werkgever namelijk doen.
Dit kan je niet opvoeren als gemaakte zorgkosten.quote:Op dinsdag 29 maart 2022 00:15 schreef TheBetterMan het volgende:
Wanneer kan je precies gebruik maken van de Zorgverzekeringswet / wat houdt het precies in? Ik werk gewoon in loondienst en zie op mijn Jaar Opgaaf 2021 staan: "Werkgeversheffing ZVW". Zo te zien staat mijn werkgever dit af aan de Belastingdienst. Ik heb nooit een formulier "Inkomensafhankelijke bijdrage Zvw" ingevuld en doe alleen mijn Inkomstenbelasting Aangifte.
Net een berekening gemaakt als ik mijn werkgevers kosten opvoer en er komt een flink bedrag uit dat ik terug zou krijgen. Ik heb het nooit opgevoerd in de afgelopen 10 jaar.
Per reis naar ziekenhuis een declaratie overzicht maken met de kosten van een los treinkaartje. Er kunnen per maand niet meer kosten worden gedeclareerd dan de kosten van het abonnement. Extra kosten voor bus en metro die niet in het abonnement zitten los op de declaratie vermelden. Op dagen dat je niet terugreist en in hotel verblijft om andere redenen declareer je geen terugreis.quote:Op dinsdag 22 maart 2022 03:21 schreef LAUWESTYLE het volgende:
Voor de rest van het jaar had ik zelf een zogeheten NS Flex Dal Vrij abonnement. Hierbij reis je in de daluren vrij voor een vast bedrag per maand. De abonnementskosten zijn dus voor een hele periode en er is dus ook voor andere doeleinden met dit abonnement gereisd.
De bus- tram en metrokosten (BTM) zijn niet inbegrepen in dit abonnement. Maar ook hier is het me niet helemaal duidelijk wat ik mag opgeven en hoe ik het moet berekenen.
Het kwam namelijk ook voor dat ik na afloop van mijn doktersbezoek een hotelovernachting heb gedaan en nog een dagje de stad ben in geweest alvorens terug te reizen.
Hoe ga je hiermee om bij de aangifte en wat moet ik eventueel voor bewijs kunnen overleggen?
Heb je extreem minder inkomsten in dat jaar, had ik wel en heb toen middeling gedaan en kreeg toen nog eens een flink bedrag terug dus kijk daar ook even naarquote:Op dinsdag 8 maart 2022 21:36 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Klinkt wel logisch. En alle getallen die ik ingevoerd heb kloppen, maar wilde het toch even checken. Thanks.
quote:Op dinsdag 7 juni 2022 18:50 schreef Sebbeszweet het volgende:
Kreeg vandaag de brief binnen dat ik 986 euro terug krijg. Ja dat noem ik koffiegeld, maar toch leuk.
quote:Laten we hier geen topic van maken in de categorie "Ik krijg x euro terug!!" of "Ik moet x euro betalen,...
" Eveneens geen vragen in de categorie: "Wie heeft er al een aanslag ontvangen?" of "Wie heeft het geld al op zijn rekening?" Voor de rest,..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |