abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 4 april 2022 @ 23:48:09 #276
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204334993
Kamerleden willen opheldering gebruik privémail Hugo de Jonge *O*

Fractievoorzitters Laurens Dassen (Volt), Jesse Klaver (GroenLinks) en Pieter Omtzigt hebben minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) om opheldering gevraagd. ,,Heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uit kabinet Rutte III voor zijn werk als minister gebruik gemaakt van een iCloud-e-mailadres, wat naar boven kwam in de berichten van de Wob over de aanpak van de corona-aanpak?” zo willen de drie fracties weten.

De vragenstellers doelen daarbij op stukken over de mondkapjesdeal die recent door het ministerie van Financiën zijn vrijgegeven na een Wob-verzoek van de Volkskrant. Op basis daarvan schreef de krant dat zorgminister De Jonge er bij een hoge ambtenaar op heeft aangedrongen contact op te nemen met Van Lienden om hem mondkapjes te laten leveren. ,,Vermoedens zijn vermoedens. Daarom stellen we deze vragen. We willen het fijne ervan weten”, zegt Omtzigt desgevraagd. ,,We vragen ministers zich aan de wet te houden.”

‘Veilig en volledig’

De fracties willen er daarnaast zeker van zijn dat berichten via het iCloud-e-mailadres van De Jonge ‘veilig en volledig’ worden opgeslagen en ter beschikking worden gesteld voor Wob-verzoeken en een parlementaire enquête naar het coronabeleid.

Omtzigt verwijst daarbij naar een uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uit 2019. Die komt er kort gezegd op neer dat sms’jes en WhatsAppjes die bewindslieden versturen vanaf hun zakelijke- en/of hun privételefoons onder de Wob vallen als die berichten in het kader van het werk zijn verstuurd.

In 2016 kwam toenmalig minister Henk Kamp van Economische Zaken in de problemen nadat was gebleken dat hij veelvuldig zijn Gmail-account voor het werk gebruikte. Dat stond haaks op de toenmalige richtlijnen van het kabinet. In het huidige Handboek voor bewindslieden wordt het gebruik van een privé-mailaccount of berichtenapps voor werkgerelateerde doeleinden ‘ernstig ontraden'.

Signal, WhatsApp en Telegram

De drie fractievoorzitters willen ook weten of er andere bewindslieden uit het vorige en het huidige kabinet zijn die privé-e-mailadressen en berichtendiensten, zoals Signal, WhatsApp en Telegram voor hun werk gebruiken, en zo ja, wie dit zijn.

De drie fracties willen voor donderdagochtend 09.30 uur opheldering. Om 10.15 uur is er dan een Kamerdebat over de mondkapjesdeal die het ministerie van Volksgezondheid met Sywert van Lienden sloot en waarover documenten zijn opgevraagd krachtens de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

https://www.ad.nl/politie(...)o-de-jonge~adebf8dd/

Aftreden in 3,2,1 *O* *O* *O*
:W :W :W
pi_204335028
Hugo is klaar. Die kan zn bureau maar vast uitruimen.
pi_204335035
Ik kan me niet voorstellen dat Hugo blijft zitten, en terecht. De man heeft echt zoveel fouten gemaakt in deze kwestie.
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  dinsdag 5 april 2022 @ 00:22:53 #279
168739 Red_85
'echt wel'
pi_204335061
Leugenaar hugo kan toch nu niet meer serieus een politieke functie bekleden, toch?
Weg die vent. En tot ziens bij de PE corona. Oprotten.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 5 april 2022 @ 00:46:33 #280
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_204335101
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 00:22 schreef Red_85 het volgende:
Leugenaar hugo kan toch nu niet meer serieus een politieke functie bekleden, toch?
Weg die vent. En tot ziens bij de PE corona. Oprotten.
Die blijft gewoon zitten hoor
Ik ben inmiddels overleden
  dinsdag 5 april 2022 @ 01:51:18 #281
168739 Red_85
'echt wel'
pi_204335165
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 00:46 schreef Enchanter het volgende:

[..]
Die blijft gewoon zitten hoor
Zo is den haag idd.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_204335190
Bij een gemiddeld bedrijf is dit gewoon ontslag op staande voet.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  dinsdag 5 april 2022 @ 10:46:19 #283
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204336646
Heeft De Jonge gejokt? Vandaag Kamerbriefing over mondkapjesdeal. 16.30 uur live *O*

Het moment van de waarheid voor minister Hugo de Jonge: hij zal met spanning uitkijken naar briefing vanmiddag in de Tweede Kamer over de omstreden mondkapjesdeal met Sywert van Lienden.

De technische briefing wordt gegeven door onderzoekers van accountantsbureau Deloitte, en is vanaf 16.30 uur live te zien op deze site.

De grote vraag is of de onderzoekers helderheid zullen geven over de betrokkenheid van De Jonge bij de mondkapjesdeal. Hij zelf houdt vol geen bemoeienis te hebben gehad, maar door anderhalve week geleden in de Volkskrant gepubliceerde appjes is grote twijfel ontstaan of De Jonge dat kan volhouden.

Ontkenning

Uit de appjes blijkt dat De Jonge - nu minister voor Wonen - als minister van Volksgezondheid aan het begin van de coronapandemie een topambtenaar heeft gevraagd contact met Sywert van Lienden op te nemen, omdat de ondernemer 100 miljoen mondkapjes in de aanbieding had. Eerder ontkende De Jonge elke betrokkenheid bij de deal.

De Tweede Kamer zal de onderzoekers stevig aan de tand voelen. Mocht onomstotelijk blijken dat De Jonge zich er wel mee heeft bemoeid, wordt zijn politieke toekomst heel onzeker. Oppositiepartijen zijn zeer kritisch. En ook regeringspartijen vragen zich af of het klopt wat De Jonge heeft verklaard, melden bronnen aan onze Haagse redactie.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)l-sywert-van-lienden

16.30 npo politiek dus
Nu popcorn halen en straks buikpijn van het _O- _O-
Champagne staat al koud :7
  dinsdag 5 april 2022 @ 11:00:28 #284
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204337287
Normaal gesproken zou die clown toch niet meer te handhaven zijn?
  dinsdag 5 april 2022 @ 12:34:29 #286
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_204337765
quote:
6s.gif Op maandag 4 april 2022 19:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
Oppositie en coalitie twijfelen of De Jonge waarheid spreekt over mondkapjesdeal _O-

Minister in de problemen *O*

Het wordt een spannende week voor minister Hugo de Jonge. Hij dreigt in de politieke problemen te komen door de omstreden mondkapjes-deal met Sywert van Lienden. Zelf zegt De Jonge dat hij zich niet met de deal heeft bemoeid. Oppositiepartijen geloven daar niks van. En ook regeringspartijen vragen zich af of hij wel de waarheid spreekt, melden bronnen aan onze Haagse redactie.

De Jonge is nu minister voor Wonen, maar als minister van Volksgezondheid heeft hij een topambtenaar gevraagd contact op te nemen met ondernemer Sywert van Lienden. Tijdens de coronacrisis presenteerde Van Lienden een 'initiatief zonder winstoogmerk'; de ondernemer had 100 miljoen mondkapjes in de aanbieding die hij zonder winst wilde verkopen, ook aan de overheid.

De Sywert-deal

Later blijkt dat Van Lienden aan de deal 9 miljoen euro overhoudt. Als dat vorig jaar naar buiten komt, ontkent minister De Jonge dat hij op de deal heeft aangedrongen of zich ermee heeft bemoeid. Vorige week blijkt uit aan de Volkskrant vrijgegeven appjes dat De Jonge een topambtenaar persoonlijk heeft verzocht om contact met Van Lienden op te nemen.

Maar De Jonge houdt vol dat hij niet bij deal betrokken was en 'de suggesties niet kloppen', zoals te zien is in deze video van 23 maart:

Smoes

De Jonge's ontkenning is volkomen ongeloofwaardig, zegt PVV-Kamerlid Fleur Agema: "De feiten zijn onomstotelijk. Ik ben heel benieuwd wat voor smoes Hugo de Jonge hier nog op kan verzinnen."

Volgens Agema liegt De Jonge dat het gedrukt staat: "Hij ging als minister niet over de aanschaf van mondkapjes, maar door hem is de deal er wel gekomen. Dus het zou sjiek zijn als hij de hand in eigen boezem steekt en opstapt."

Vertrouwen

Ook GroenLinks leider Jesse Klaver vermoedt dat De Jonge niet de waarheid heeft gesproken. En dat maakt het moeilijker voor het parlement de bewindsman te vertrouwen.

Verder baalt Klaver ervan dat het kabinet weigert de Kamer te informeren over de documenten die de waarheid aan het licht zouden kunnen brengen: "Ik eis dat de huidige minister, mevrouw Helder, deze week ophoudt met rookgordijnen opwerpen en de Kamer informeert."

Regeringspartijen

Niet alleen bij de oppositie klinkt zware kritiek, ook regeringspartijen VVD en D66 kijken zorgelijk naar het aankomende debat van aankomende donderdag over deze kwestie, zeggen ingewijden tegen onze politieke redactie.

In de coalitie is er, net als bij de oppositie, twijfel of De Jonge wel de waarheid heeft gesproken over zijn betrokkenheid bij de deal.

Functioneren in gevaar

Het wordt een spannende week voor De Jonge. Als de hele oppositie laat weten De Jonge niet meer te vertrouwen omdat hij gejokt heeft over wat hij tijdens zijn vorige ministerschap heeft gedaan, komt zijn functioneren in zijn nieuwe baan ook in gevaar.

Een bewindspersoon kan moeilijk werken als de hele oppositie hem wantrouwt. "Hoe kun je als minister van Wonen nog een huis bouwen als de Kamer je niet vertrouwt?’" vraagt een coalitiebron zich af.

Onderzoek vertraagd
Hoe alles precies is gegaan met de deal wordt onderzocht door onderzoekbureau Deloitte. Dat onderzoek is al meerdere keren vertraagd, tot ergernis van de Tweede Kamer. Morgen komen onderzoekers van Deloitte in de Kamer uitleggen wat ze tot nu toe hebben gevonden over de bemoeienis van De Jonge.

Vervolgens debatteert de Kamer donderdag over die bevindingen met Conny Helder. Zij is nu verantwoordelijk voor de mondkapjesportefeuille. De Jonge is vooralsnog niet aanwezig. Dat wil overigens niet zeggen dat hij buiten schot blijft.

Op een betrokken ministerie zijn ambtenaren bevreesd dat de kwestie De Jonge zal blijven achtervolgen. "Dit houdt nooit meer op", verzucht een betrokkene. *O* *O*

Kwestie nog niet voorbij
De waarheid is nog niet boven tafel. Het Deloitte-onderzoek moet nog verschijnen, het ministerie moet nog een uitgebreid zogenoemd WOB-verzoek openbaar maken en er volgt nog een parlementaire enquête.

Als De Jonge de schade weet te beperken met een afdoende verklaring en snelle excuses, komt hij met de schrik vrij. Maar als blijkt dat zijn bemoeienis groter is dan nu bekend, blijft de mondkapjesdeal de minister beschadigen en zou dat weleens gevolgen kunnen hebben voor zijn politieke loopbaan.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)en-fleur-agema-jesse

Stuk stront is het een daar zijn ze in kabinet nu ook achter en dus laten ze hem vallen als een baksteen *O*
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_204337801
DEN HAAG - Hugo de Jonge komt donderdag naar de Tweede Kamer om zich te verantwoorden bij het debat over de omstreden mondkapjesdeal. Dat meldt hij zelf op Twitter. „Hoewel het staatsrechtelijk ongebruikelijk is, hecht ik er aan om vragen die zijn opgekomen zelf te beantwoorden en de context te kunnen toelichten,” aldus de ex-coronaminister.

Via een privé mail gaan lopen kloten is wel gebruikelijk?
  dinsdag 5 april 2022 @ 12:39:54 #288
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_204337830
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 11:43 schreef Halcon het volgende:
Normaal gesproken zou die clown toch niet meer te handhaven zijn?
Alleen PVDA-ers treden helaas af als ze iets fout gedaan hebben, de rest ondermijnt de democratie en blijft aan zijn ministerspost gekleeft ;(
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  dinsdag 5 april 2022 @ 13:10:39 #289
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204338138
twitter


Gelukkig staat er 5 april, dacht ff dat het 1 april was :(
:') :') :r
pi_204338163
Als de Jonge heeft gefaald dan moet ie de consequenties dragen (aftreden imo). Maar al die lui in dit topic die dat vieren alsof ze vader zijn geworden ofzo, is echt de treurigheid ten top.
Met je champagne.
  dinsdag 5 april 2022 @ 13:16:53 #291
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_204338187
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 april 2022 13:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
[ twitter ]

Gelukkig staat er 5 april, dacht ff dat het 1 april was :(
:') :') :r
Dat siert hem :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_204338217
Prima dat De Jonge tekst en uitleg komt geven a.s. donderdag. Zal vast een logische verklaring voor zijn.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_204340726
Van Lienden en compagnons verdienden óók aan order voor ministerie Justitie en Veiligheid

https://www.volkskrant.nl(...)veiligheid~befee2e6/

@ikweethetookniet
  dinsdag 5 april 2022 @ 17:38:39 #294
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204340825
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2022 17:29 schreef Zipportal het volgende:
Van Lienden en compagnons verdienden óók aan order voor ministerie Justitie en Veiligheid
https://www.volkskrant.nl(...)veiligheid~befee2e6/
@:ikweethetookniet
Beerput wordt elke dag groter ;)
Nu nog onderzoek naar donaties aan partijkas cda en je hebt beeld compleet :7
pi_204344834
En ook bij deze deal deed Sywert alsof hij handelde met zijn goede doelen stichting.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 5 april 2022 @ 23:52:26 #296
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204344930
Coalitie vreest uitglijder De Jonge

CDA-minister Hugo de Jonge moet zich opmaken voor een pittig debat over de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden en het omstreden gebruik van zijn privé-email voor zakelijke doeleinden. Zelf denkt hij dat hij het debat wel gaat overleven, maar politiek Den Haag is daar nog niet zo zeker van.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Op de vraag of hij denkt dat hij na deze blunder nog minister kan blijven, reageert hij onverminderd optimistisch: „Ja, ik denk het wel.”
https://www.telegraaf.nl/(...)-uitglijder-de-jonge

Zelfreflectie 0.0
Nieuwe bestuurscultuur :N
pi_204344965
Die 9 miljoen van de mondkapjesdeal is maar klein geld, vergeleken met de 5,1 miljard waarvan de bonnetjes nog steeds kwijt zijn op het ministerie van VWS.
pi_204345240
Ik hoop dat De Jonge de eer aan zichzelf houdt.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 6 april 2022 @ 10:30:03 #299
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_204346525
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 02:38 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik hoop dat De Jonge de eer aan zichzelf houdt.
Ik hoop het ook, maar ik vrees dat hij daar te ijdel voor is. Hij wil koste wat kost doorgaan, ook al ondermijnt hij daarmee steeds meer het vertrouwen in de regering.
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
pi_204346953
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2022 02:38 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik hoop dat De Jonge de eer aan zichzelf houdt.
Daar is hij veel te veel een narcist voor. Dat gaat hij niet doen. Dan zal de rest van het schwabinet echt heel veel druk op hem uit moeten oefenen om hem op te laten stappen om een schwabinetscrisis te voorkomen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')