Angel22 | maandag 3 februari 2003 @ 17:51 |
Ok mensen ik eet vanavond bloemkool en nu wil ik er zo'n maizena papje bij maken... Hoe krijg ik dit voor elkaar zonder klontjes? | |
Angel22 | maandag 3 februari 2003 @ 17:53 |
niemand tips? | |
Pjederdy | maandag 3 februari 2003 @ 17:54 |
Goed roeren. | |
Anja | maandag 3 februari 2003 @ 17:56 |
quote:Bah maizena papje ![]() Maar ok. Wat ik zelf zou doen: In klein beetje olie of boter gesnipperde ui aanfruiten. Klein beetje kerrie er doorheen roeren. Wat peper en zout. Beetje melk er op gieten. In een mok een eetlepel (of 2) maizena doen en met klein beetje water of meilk met een vork gladroeren. Als je melk in de pan kookt snel en tegelijkertijd goed roerend, beetje bij beetje de maizena er door doen. Klaar. Aan te raden kruiden: Nootmuskaat, djahe. Verder nog wat gedroogde kruiden zoals bieslook, dille, peterselie en/of dragon. Smakelijk! | |
Eikelbijter | maandag 3 februari 2003 @ 17:56 |
Niet te heet laten worden. Hitte is goed voor klonten. | |
Anja | maandag 3 februari 2003 @ 18:00 |
Belangrijkste is dus eigenlijk dat je de vloeistof kookt en de maizena apart oplossen in KOUD water of melk. En in een KLEIN beetje vocht. | |
Koningin | dinsdag 4 februari 2003 @ 08:34 |
Daar heb je tegenwoordig toch van die kant en klare pakjes voor of niet? | |
Angel22 | dinsdag 4 februari 2003 @ 08:56 |
Tis gelukt en zonder klonten!!!!! Dankzij jullie!!! | |
Gia | dinsdag 4 februari 2003 @ 12:28 |
Mijn vader zei altijd: Als er saus over de bloemkool zou horen dan groeide dat er wel bij. Hij gruwelt van sausjes en moeder deed dat overal bij. |