abonnement Unibet Coolblue
pi_204182649
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2022 15:27 schreef Greys het volgende:

[..]
Hoe bedoel je 'redt'? :@
Alles wat je meepakt is toch meegenomen? Het huis ligt qua richting van de dakkanten niet optimaal, maar ze wilden ze eigenlijk allemaal achter plaatsen. Toen vroeg ik 'maar als eind van de middag de zon niet meer op achter staat is het dan niet handig om er voor ook 4 te doen helemaal boven tegen de nok aan om zo ook de avondzon nog een paar uur mee te maken als achter dan al in de schaduw ligt.' En dat kon prima maar dan moest het of in 2 series geknipt of allemaal een eigen omvormer en dan koos ik voor dat laatste want achter heeft bv rechtsonder de eerste paar uur van de dag weer schaduw door een boom.

Of bedoel je dat ik er achter en voor zes had moeten nemen? Daar heb ik geen geld voor. Ik vond dit al een berg. :P

Oh dm gerust je mailadres dan mail ik je de offerte wel door. Maar niet te veel afkraken ajb want ben al akkoord gegaan na veel adviezen van anderen voor deze en heel goed geholpen te zijn en dan voel ik me daarna minder blij als nu. :') :@

Aan de indeling kan ik nog wél veranderen.
Herkenbaar. Ik heb op bijna oost (80 - 85 graden) vijf panelen. Spijt van dat ik niet heb vol gelegd maar dat is ander verhaal.
Op bijna west (265 graden) nog vier panelen, door het huis van de buren en mijn eigen schoorsteentje kon daar echt niet meer en zelfs nu heb ik in de winter dat deels in de schaduw. Toch doen die vier op west net zo veel als die vijf op oost sinds deze maand dat die schaduw minder is.

Geen optimizers. Als een klein stukje paneel schaduw heeft dan wordt de helft van dat paneel door een diode gewoon overgeslagen. Dus een echt klein hoekje schaduw geeft wel gelijk 15% reductie maar het is niet zo dat de hele string gelijk niets meer doet.

We horen van je wat het gaat opleveren. Succes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')