abonnement Unibet Coolblue
pi_205169436
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2022 03:02 schreef PinkyBrain het volgende:
In deze bizarre tijden ben ik steeds meer onderzoek gaan doen. Ik kan slecht tegen onduidelijkheid. Probeer vanuit meerdere hoeken zicht te krijgen over wat er gaande is.
Ik ben gelovig opgevoed maar heb er verder niks mee. Ik hoorde nu steeds vaker de term " mark of the beast voorbij komen. Is iemand hiermee bekend?

Ik werd nieuwsgierig dus ben vervolgens de bijbel aan het uitpluizen.
Moet zeggen dat nu ik de texten bewust lees dat er vrij veel bizarre gebeurtenissen in beschreven staan waar ik niks van wist. Of die stukken vermijden ze bewust in de kerkdienst?

Dit zijn overigens gewoon de dingen wat me opvalt. Geen kritiek.

1. Mark of the beast.
Een voorstelling? Een merkteken van het beest op het voorhoofd of rechter hand( ze zijn al micro-needles als een soort pleister die het "vaccin" op die manier inbrengen. Deze laat dan ook meteen een soort tatoeage achter. Zo kunnen ze de geprikte van de ongeprikte uit elkaar houden.
Dus soort Mark of the beast.
Zonder dit teken kan men niet kopen of verkopen.
Dit zie je nu in Iran. Voedselbonnen staan bij het digital ID op. Geen prik = Geen eten

Heeft iemand hier ook Openbaringen bestudeerd? Ik zou graag willen weten wat jullie daar van vinden
Zelf vind ik Openbaringen ook een van de meest fascinerende en bijzondere boeken in de bijbel. Het roept vaak meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.

Toch ben ik ervan overtuigd dat het boek in zekere mate te decoderen is. Het is in code geschreven, maar in tegenstelling tot andere profeties in code/symbolen, is de code zelf ook geleverd.

Zo komen we allerlei symbolen tegen die we ook in het boek van Daniël tegenkomen. Het boek openbaringen verwijst ook naar andere gebeurtenissen, personen en locaties in de bijbel die allemaal op een bepaalde betekenis wijzen.

Zo kunnen we uit de bijbel zelf opmaken dat de volgende symbolen de volgende betekenis hebben:

Dier/Beest = koning of koninkrijk (Daniel 7:17)
Hoorn = konink of koninkrijk dat opstaat uit een ander koninkrijk (Openbaringen 17:12)
Kleine hoorn = godslasterlijke entiteit die uit een ander rijk opstaat (Daniel 7)
Zee/wateren = volkeren en naties (Openbaringen 17:15)
Wildernis/woestijn = tegengestelde van zee/wateren, dus plek met weinig of geen volkeren en naties, of plek waar Gods volk heen vlucht
Wind = oorlog/strijd: )Jeremie 49:36) Wind dat de wateren roert is dus oorlog tussen de naties.
Vrouw = spirituele entiteit/kerk (Jeremie 6:2)
Bruid = Gods trouwe kerk (2 Korinthiërs 11:2)
Prostituee = ontrouwe kerk, volgend uit vrouw en bruid
Babylon = rebellie tegen God, arrogantie, verlangen om Gods plaats in te nemen (Genesis 10, Daniel 3)
Egypte = rebellie tegen God door ontkenning van zijn autoriteit (Exodus 5:2)
Sodom en Gomorra = rebellie tegen God in de vorm van seksuele perversiteit (Judas 1:7)
Teken in voorhoofd = rechtvaardigheid door Gods wet in gedachten te houden (Deuteronomium 6:8 & Deuteroniomium 11:18)
Teken op hand = rechtvaardigheid door Gods wet in de praktijk te brengen (Deuteroniomium 11:18 & Deuteroniomium 11:18)
Trompet = oordeel (de Yobel, een trompet gemaakt van een ramshoorn, werd oa op de dag van het oordeel/verzoening geblazen)
Zon = symbool voor God/Jezus Christus (Malachi 4:1, Psalm 84:11)
Maan = symbool voor de kerk (de maan reflecteert het licht van de zon)
Slang/draak = Satan/duivel (Openbaringen 12:9)
42 maanden/3,5 jaar/1260 dagen = profetische periode die voor het eerst in Daniel wordt genoemd en een tijd van zware verdrukking door 'het beest' van openbaringen 13 en 'de kleine hoorn' van Daniel 7 aangeeft. Dezelfde duur als de duur van Jezus' missie op aarde. Net als Jezus ontvangt het beest na deze periode een 'dodelijke wond'.
Lam = Jezus Christus (Johannes 1:36)
Vuur uit de hemel = (wonderlijke) activiteit van Gods geest (Handelingen 2:3, 1 Koningen 18:38)


Enzovoorts.

Met dit lijstje kunnen we dus opmaken dat Openbaringen (in het kort) het volgende beschrijft:

Na de komst en wederopstanding van Jezus Christus (beschreven in Openbaringen 12) zal uit de wereldrijken der aarde een macht opstaan met zowel een politiek aspect (want een beest) en een spiritueel aspect (want er zit een vrouw op het beest). De vrouw is een prostituee en heet Babylon, het gaat dus om een ontrouwe kerk die tevens een natie zal regeren. Dit is het beest uit de zee van Openbaringen 13 en 17. Deze entiteit zal voor zware onderdrukking en vervolging van Gods volk zorgen tot het einde van de profetische periode van 1260 dagen (1260 werkelijke jaren), waarna dit beest een 'dodelijke wond' lijkt te krijgen, oftewel het lijkt op te houden te bestaan. Die dodelijke wond wordt echter genezen, dus deze politieke entiteit zal herrijzen (net als Jezus Christus die stierf en uit de dood opstond, volgt deze antichristelijke entiteit hetzelfde patroon).

De koningen der aarde (politieke machten) zullen met deze entiteit samenwerken en hun macht geleidelijk eraan overgeven. Ook zal er een tweede natie zijn die in het evenbeeld van de eerste, meest prominente natie zal opstaan, vanuit een dunbevolkte locatie (dit is het beest uit de aarde in openbaringen 13). Deze tweede natie lijkt in eerste instantie op een natie die trouw is aan God (heeft hoornen als het lam), maar zal uiteindelijk wetten invoeren die overeenkomen met het eerste beest (spreekt als de draak, het woord = wet, zoals de tien geboden ook wel de tien woorden worden genoemd).

Deze twee entiteiten zullen ervoor zorgen dat de hele wereld wordt onderworpen aan de moraliteit en wet van het eerste beest. Dit wordt uitgedrukt in de vorm van een 'merkteken aan de hand of het voorhoofd'.

In Deuteronomium lezen we dat God zelf een merkteken aan ons hand en in ons voorhoofd wil plaatsen, en dat is zijn woord/zijn wet/zijn geboden. Het gaat er dus om dat Gods autoriteit in ons leven tot uitdrukking moet komen door middel van gehoorzaamheid aan Zijn geboden.

Ook de sabbat wordt vergeleken met een merkteken dat God aan zijn volk heeft gegeven, als teken dat Hij de schepper en hun redder is (Ezekiel 20:12). De sabbat zal dus een centrale rol spelen in dit merkteken, omdat het een duidelijk, zichtbaar onderscheid maakt tussen Gods volk en degenen die niet tot Gods volk behoren.

Het teken van het beest is dan logischerwijs geen vaccin of ID of chip, maar is een andere wet met andere geboden en een alternatieve sabbat die indruisen tegen de wet en sabbat van God. Dit is in lijn met het bijbelse principe dat ongehoorzaamheid aan God zonde wordt genoemd en dat de zonde tot de dood leidt. Aangezien de duivel/Satan (die het beest zijn macht geeft) hier achter zit en de duivel de mensheid haat, is het logisch dat hij de mensheid probeert te dwingen God te ongehoorzamen door universele wetten op te leggen om de mensheid te laten zondigen zodat ze zullen sterven.

Door mensen van hun eerste levensbehoeften af te snijden als ze deze wetten niet gehoorzamen, zullen deze wetten voor een onderscheid zorgen tussen degenen die God daadwerkelijk geloven, vertrouwen en gehoorzamen en tussen degenen die dat niet doen. Het is dus een test van geloof en gehoorzaamheid.

Een manier waarop dit lijkt te worden gerealiseerd in onze tijd is via een groene sabbat op zondag, iets waar de paus al jaren voor pleit in zijn encyclieken zoals Laudato Si om de planeet te redden en uiteindelijk de verplichting om op de bijbelse sabbat te werken, zoals ook de Hebreeën in Egypte door Farao werden gedwongen om door te werken. Het resultaat daarvan was dat God plagen stuurde. Ook in openbaringen zien we de plagen terug. Eenzelfde soort scenario zal zich dus aan het einde der tijden afspelen.Daarom lezen we in Openbaringen 14:

6En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk.
7En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft.
8En een andere engel volgde, die zei: Zij is gevallen, zij is gevallen, Babylon, de grote stad, omdat zij alle volken van de wijn van de toorn van haar hoererij heeft laten drinken.
9En een derde engel volgde hen, die met een luide stem zei: Als iemand het beest en zijn beeld aanbidt, en het merkteken op zijn voorhoofd of op zijn hand ontvangt,
10 dan zal hij ook drinken van de wijn van de toorn van God, die onvermengd is ingeschonken in de drinkbeker van Zijn toorn, en gepijnigd worden in vuur en zwavel voor het oog van de heilige engelen en van het Lam.
11 En de rook van hun pijniging stijgt op tot in alle eeuwigheid, en zij die het beest en zijn beeld aanbidden, hebben dag en nacht geen rust, evenmin als iemand die het merkteken van zijn naam ontvangt.
12 Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen.
13En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen.

Het merkteken van het beest is dus geen fysiek teken en de gebeurtenissen in openbaringen zijn niet alleen dingen die je om je heen kunt zien of als het ware op TV of via youtube kunt volgen, maar ze draaien om de spirituele strijd van ieder individu wat betreft zijn trouw of ontrouw aan God.

De woorden zijn bedoeld om ons erop attent te maken dat iedereen een keuze heeft te maken en dat deze keuze uiteindelijk zal bepalen wat je uiteindelijke lot zal zijn: het eeuwige leven of de eeuwige dood.

De strijd is er dus niet slechts een van vrijheid, rechten, soevereiniteit en dergelijke (al zijn al die dingen wel direct gelinkt aan het soort systeem wat wordt opgetouwd om een dergelijke gedwongen moraliteit op te leggen), maar hij gaat erom of wij daadwerkelijk geloven dat God is en dat hij zal zorgen voor degenen die van hem houden en hem trouw blijven en het eeuwige leven zal geven.

Dit is kort samengevat zoals ik de kwestie zie.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ali_Kannibali op 28-06-2022 12:26:02 ]
  dinsdag 28 juni 2022 @ 12:14:21 #52
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205169728
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 11:46 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
Zelf vind ik Openbaringen ook een van de meest fascinerende en bijzondere boeken in de bijbel. Het roept vaak meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.

Na de komst en wederopstanding van Jezus Christus (beschreven in Openbaringen 12) zal uit de wereldrijken der aarde een macht opstaan met zowel een politiek aspect (want een beest) en een spiritueel aspect (want er zit een vrouw op het beest). De vrouw is een prostituee en heet Babylon, het gaat dus om een ontrouwe kerk die tevens een natie zal regeren. Dit is het beest uit de zee van Openbaringen 13 en 17. Deze entiteit zal voor zware onderdrukking en vervolging van Gods volk zorgen tot het einde van de profetische periode van 1260 dagen (1260 werkelijke jaren), waarna dit beest een 'dodelijke wond' lijkt te krijgen, oftewel het lijkt op te houden te bestaan. Die dodelijke wond wordt echter genezen, dus deze politieke entiteit zal herrijzen (net als Jezus Christus die stierf en uit de dood opstond, volgt deze antichristelijke entiteit hetzelfde patroon).

De koningen der aarde zullen met deze entiteit samenwerken en hun macht geleidelijk eraan overgeven. Ook zal er een tweede natie zijn die in het evenbeeld van de eerste, meest prominente natie zal opstaan, vanuit een dunbevolkte locatie (dit is het beest uit de aarde in openbaringen 13).

Waar maak jij uit op dat met 1260 dagen 1260 jaren wordt bedoeld? Gaat het niet gewoon over 3,5 jaar of 42 maanden? En welke "entiteit" zou hier bedoeld worden?

[ Bericht 1% gewijzigd door hoatzin op 28-06-2022 12:23:34 ]
pi_205169855
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 12:14 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Waar maak jij uit op dat met 1260 dagen 1260 jaren wordt bedoeld? Gaat het niet gewoon over 3,5 jaar of 42 maanden? En welke "entiteit" zou hier bedoeld worden?
In de bijbelse teksten wordt 'dag' of 'dagen' regelmatig voor 'jaar' gebruikt. Zie https://1844madesimple.org/year-day-principle/ voor een reeks voorbeelden.

Ook Jezus gebruikte dit principe in bijv. Lukas 13:33.

De joden zelf hanteerden deze interpretatie ook.
  dinsdag 28 juni 2022 @ 12:54:59 #54
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205170100
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 12:30 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
In de bijbelse teksten wordt 'dag' of 'dagen' regelmatig voor 'jaar' gebruikt. Zie https://1844madesimple.org/year-day-principle/ voor een reeks voorbeelden.

Ook Jezus gebruikte dit principe in bijv. Lukas 13:33.

De joden zelf hanteerden deze interpretatie ook.
Dat vanuit het Hebreeuws "dag" af en toe met "jaar" wordt vertaald is nog te begrijpen. Het NT is echter geschreven in het Grieks. En hoe bepaal je nu wanneer dag gewoon dag betekent, en wanneer wordt er een jaar bedoeld?

Jouw voorbeeld van Lucas 13 lijkt me een voorbeeld waar met dag ook gewoon dag wordt bedoeld. Dat zien we dan ook in het voorafgaande vers 32: En Hij zeide tot hen: Gaat heen, en zegt dien vos: Zie, Ik werp duivelen uit, en maak gezond, heden en morgen, en ten derden dage worde Ik voleindigd.

Hier wordt niet ineens "ten derde jare" bedoeld lijkt me.

Welke entiteit gaat 1260 jaar regeren?
pi_205171886
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 11:46 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
Zelf vind ik Openbaringen ook een van de meest fascinerende en bijzondere boeken in de bijbel. Het roept vaak meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.

Toch ben ik ervan overtuigd dat het boek in zekere mate te decoderen is. Het is in code geschreven, maar in tegenstelling tot andere profeties in code/symbolen, is de code zelf ook geleverd.

Zo komen we allerlei symbolen tegen die we ook in het boek van Daniël tegenkomen. Het boek openbaringen verwijst ook naar andere gebeurtenissen, personen en locaties in de bijbel die allemaal op een bepaalde betekenis wijzen.

Zo kunnen we uit de bijbel zelf opmaken dat de volgende symbolen de volgende betekenis hebben:

Dier/Beest = koning of koninkrijk (Daniel 7:17)
Hoorn = konink of koninkrijk dat opstaat uit een ander koninkrijk (Openbaringen 17:12)
Kleine hoorn = godslasterlijke entiteit die uit een ander rijk opstaat (Daniel 7)
Zee/wateren = volkeren en naties (Openbaringen 17:15)
Wildernis/woestijn = tegengestelde van zee/wateren, dus plek met weinig of geen volkeren en naties, of plek waar Gods volk heen vlucht
Wind = oorlog/strijd: )Jeremie 49:36) Wind dat de wateren roert is dus oorlog tussen de naties.
Vrouw = spirituele entiteit/kerk (Jeremie 6:2)
Bruid = Gods trouwe kerk (2 Korinthiërs 11:2)
Prostituee = ontrouwe kerk, volgend uit vrouw en bruid
Babylon = rebellie tegen God, arrogantie, verlangen om Gods plaats in te nemen (Genesis 10, Daniel 3)
Egypte = rebellie tegen God door ontkenning van zijn autoriteit (Exodus 5:2)
Sodom en Gomorra = rebellie tegen God in de vorm van seksuele perversiteit (Judas 1:7)
Teken in voorhoofd = rechtvaardigheid door Gods wet in gedachten te houden (Deuteronomium 6:8 & Deuteroniomium 11:18)
Teken op hand = rechtvaardigheid door Gods wet in de praktijk te brengen (Deuteroniomium 11:18 & Deuteroniomium 11:18)
Trompet = oordeel (de Yobel, een trompet gemaakt van een ramshoorn, werd oa op de dag van het oordeel/verzoening geblazen)
Zon = symbool voor God/Jezus Christus (Malachi 4:1, Psalm 84:11)
Maan = symbool voor de kerk (de maan reflecteert het licht van de zon)
Slang/draak = Satan/duivel (Openbaringen 12:9)
42 maanden/3,5 jaar/1260 dagen = profetische periode die voor het eerst in Daniel wordt genoemd en een tijd van zware verdrukking door 'het beest' van openbaringen 13 en 'de kleine hoorn' van Daniel 7 aangeeft. Dezelfde duur als de duur van Jezus' missie op aarde. Net als Jezus ontvangt het beest na deze periode een 'dodelijke wond'.
Lam = Jezus Christus (Johannes 1:36)
Vuur uit de hemel = (wonderlijke) activiteit van Gods geest (Handelingen 2:3, 1 Koningen 18:38)

Enzovoorts.

Met dit lijstje kunnen we dus opmaken dat Openbaringen (in het kort) het volgende beschrijft:

Na de komst en wederopstanding van Jezus Christus (beschreven in Openbaringen 12) zal uit de wereldrijken der aarde een macht opstaan met zowel een politiek aspect (want een beest) en een spiritueel aspect (want er zit een vrouw op het beest). De vrouw is een prostituee en heet Babylon, het gaat dus om een ontrouwe kerk die tevens een natie zal regeren. Dit is het beest uit de zee van Openbaringen 13 en 17. Deze entiteit zal voor zware onderdrukking en vervolging van Gods volk zorgen tot het einde van de profetische periode van 1260 dagen (1260 werkelijke jaren), waarna dit beest een 'dodelijke wond' lijkt te krijgen, oftewel het lijkt op te houden te bestaan. Die dodelijke wond wordt echter genezen, dus deze politieke entiteit zal herrijzen (net als Jezus Christus die stierf en uit de dood opstond, volgt deze antichristelijke entiteit hetzelfde patroon).

De koningen der aarde (politieke machten) zullen met deze entiteit samenwerken en hun macht geleidelijk eraan overgeven. Ook zal er een tweede natie zijn die in het evenbeeld van de eerste, meest prominente natie zal opstaan, vanuit een dunbevolkte locatie (dit is het beest uit de aarde in openbaringen 13). Deze tweede natie lijkt in eerste instantie op een natie die trouw is aan God (heeft hoornen als het lam), maar zal uiteindelijk wetten invoeren die overeenkomen met het eerste beest (spreekt als de draak, het woord = wet, zoals de tien geboden ook wel de tien woorden worden genoemd).

Deze twee entiteiten zullen ervoor zorgen dat de hele wereld wordt onderworpen aan de moraliteit en wet van het eerste beest. Dit wordt uitgedrukt in de vorm van een 'merkteken aan de hand of het voorhoofd'.

In Deuteronomium lezen we dat God zelf een merkteken aan ons hand en in ons voorhoofd wil plaatsen, en dat is zijn woord/zijn wet/zijn geboden. Het gaat er dus om dat Gods autoriteit in ons leven tot uitdrukking moet komen door middel van gehoorzaamheid aan Zijn geboden.

Ook de sabbat wordt vergeleken met een merkteken dat God aan zijn volk heeft gegeven, als teken dat Hij de schepper en hun redder is (Ezekiel 20:12). De sabbat zal dus een centrale rol spelen in dit merkteken, omdat het een duidelijk, zichtbaar onderscheid maakt tussen Gods volk en degenen die niet tot Gods volk behoren.

Het teken van het beest is dan logischerwijs geen vaccin of ID of chip, maar is een andere wet met andere geboden en een alternatieve sabbat die indruisen tegen de wet en sabbat van God. Dit is in lijn met het bijbelse principe dat ongehoorzaamheid aan God zonde wordt genoemd en dat de zonde tot de dood leidt. Aangezien de duivel/Satan (die het beest zijn macht geeft) hier achter zit en de duivel de mensheid haat, is het logisch dat hij de mensheid probeert te dwingen God te ongehoorzamen door universele wetten op te leggen om de mensheid te laten zondigen zodat ze zullen sterven.

Door mensen van hun eerste levensbehoeften af te snijden als ze deze wetten niet gehoorzamen, zullen deze wetten voor een onderscheid zorgen tussen degenen die God daadwerkelijk geloven, vertrouwen en gehoorzamen en tussen degenen die dat niet doen. Het is dus een test van geloof en gehoorzaamheid.

Een manier waarop dit lijkt te worden gerealiseerd in onze tijd is via een groene sabbat op zondag, iets waar de paus al jaren voor pleit in zijn encyclieken zoals Laudato Si om de planeet te redden en uiteindelijk de verplichting om op de bijbelse sabbat te werken, zoals ook de Hebreeën in Egypte door Farao werden gedwongen om door te werken. Het resultaat daarvan was dat God plagen stuurde. Ook in openbaringen zien we de plagen terug. Eenzelfde soort scenario zal zich dus aan het einde der tijden afspelen.Daarom lezen we in Openbaringen 14:

6En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en volk.
7En hij zei met een luide stem: Vrees God en geef Hem eer, want het uur van Zijn oordeel is gekomen. En aanbid Hem Die de hemel, de aarde, de zee en de waterbronnen gemaakt heeft.
8En een andere engel volgde, die zei: Zij is gevallen, zij is gevallen, Babylon, de grote stad, omdat zij alle volken van de wijn van de toorn van haar hoererij heeft laten drinken.
9En een derde engel volgde hen, die met een luide stem zei: Als iemand het beest en zijn beeld aanbidt, en het merkteken op zijn voorhoofd of op zijn hand ontvangt,
10 dan zal hij ook drinken van de wijn van de toorn van God, die onvermengd is ingeschonken in de drinkbeker van Zijn toorn, en gepijnigd worden in vuur en zwavel voor het oog van de heilige engelen en van het Lam.
11 En de rook van hun pijniging stijgt op tot in alle eeuwigheid, en zij die het beest en zijn beeld aanbidden, hebben dag en nacht geen rust, evenmin als iemand die het merkteken van zijn naam ontvangt.
12 Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van God en het geloof in Jezus in acht nemen.
13En ik hoorde een stem uit de hemel tegen mij zeggen: Schrijf: Zalig zijn de doden die in de Heere sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, opdat zij rusten van hun inspanningen, en hun werken volgen met hen.

Het merkteken van het beest is dus geen fysiek teken en de gebeurtenissen in openbaringen zijn niet alleen dingen die je om je heen kunt zien of als het ware op TV of via youtube kunt volgen, maar ze draaien om de spirituele strijd van ieder individu wat betreft zijn trouw of ontrouw aan God.

De woorden zijn bedoeld om ons erop attent te maken dat iedereen een keuze heeft te maken en dat deze keuze uiteindelijk zal bepalen wat je uiteindelijke lot zal zijn: het eeuwige leven of de eeuwige dood.

De strijd is er dus niet slechts een van vrijheid, rechten, soevereiniteit en dergelijke (al zijn al die dingen wel direct gelinkt aan het soort systeem wat wordt opgetouwd om een dergelijke gedwongen moraliteit op te leggen), maar hij gaat erom of wij daadwerkelijk geloven dat God is en dat hij zal zorgen voor degenen die van hem houden en hem trouw blijven en het eeuwige leven zal geven.

Dit is kort samengevat zoals ik de kwestie zie.
Waaruit blijkt het waarheidsgehalte van de Openbaring van Johannes? Voor de gemiddelde persoon is dit smakelijk fantasy materiaal. Leuk om een videospel of film van te maken. Maar of het ook echt waar is....
  dinsdag 28 juni 2022 @ 19:01:08 #56
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205172825
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 16:54 schreef Libertarisch het volgende:

[..]
Waaruit blijkt het waarheidsgehalte van de Openbaring van Johannes? Voor de gemiddelde persoon is dit smakelijk fantasy materiaal. Leuk om een videospel of film van te maken. Maar of het ook echt waar is....
Zoals Ali al aangeeft:
quote:
Het roept vaak meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.
Zou dat de bedoeling zijn van een Goddelijk geïnspireerd boek, bedoeld als leidraad? Dat geen hond snapt waar het nu precies om gaat en dat alles multi-interpretabel is?
pi_205172833
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 19:01 schreef hoatzin het volgende:

Zou dat de bedoeling zijn van een Goddelijk geïnspireerd boek, bedoeld als leidraad? Dat geen hond snapt waar het nu precies om gaat en dat alles multi-interpretabel is?
Geen idee, God's wegen zijn ondoorgrondelijk. Als het maar waar is :P
pi_205172972
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2022 11:32 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]
:')
?
"An idiot admires complexity, while a genius appreciates simplicity" - Terry A. Davis
pi_205261767
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205263390
quote:
Paulus geloofde al dat de eindtijd nabij was, en de evangelisten laten Jezus dit ook denken. Er zijn al -tig periodes in de geschiedenis geweest waarbij we bijna bij het einde waren :Y

Zo'n christelijk worteltje dat ze aan een hengel voor je neus bungelen :P
-
pi_205263749
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 08:23 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Paulus geloofde al dat de eindtijd nabij was, en de evangelisten laten Jezus dit ook denken. Er zijn al -tig periodes in de geschiedenis geweest waarbij we bijna bij het einde waren :Y

Zo'n christelijk worteltje dat ze aan een hengel voor je neus bungelen :P
Dit gaat niet zozeer over de eindtijd, maar over wat er nu allemaal gaande is en dat er een narratief in harmonie gaande is.
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205263928
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 09:34 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
Dit gaat niet zozeer over de eindtijd, maar over wat er nu allemaal gaande is en dat er een narratief in harmonie gaande is.
Ok. Dàt zie ik nou als apofenie. :P
-
pi_205265200
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 08:23 schreef Haushofer het volgende:

[..]
Paulus geloofde al dat de eindtijd nabij was, en de evangelisten laten Jezus dit ook denken. Er zijn al -tig periodes in de geschiedenis geweest waarbij we bijna bij het einde waren :Y

Zo'n christelijk worteltje dat ze aan een hengel voor je neus bungelen :P
We lezen dat Paulus later zijn visie aanpaste:

2 Thessalonicenzen 1En wij vragen u dringend, broeders, met betrekking tot de komst van onze Heere Jezus Christus en onze vereniging met Hem,
2 dat u niet snel aan het wankelen wordt gebracht of verschrikt, niet door een uiting van de geest, niet door een woord, en ook niet door een brief die van ons afkomstig zou zijn, alsof de dag van Christus al aangebroken zou zijn.
3Laat niemand u op enigerlei wijze misleiden. Want die dag komt niet, tenzij eerst de afval gekomen is en de mens van de wetteloosheid, de zoon van het verderf, geopenbaard is,
4de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet.
5Herinnert u zich niet dat ik u deze dingen zei, toen ik nog bij u was?
6En u weet wat hem nu weerhoudt, opdat hij op zijn eigen tijd geopenbaard wordt.
7Want het geheimenis van de wetteloosheid is al werkzaam. Alleen is er iemand die hem nu weerhoudt, totdat hij uit het midden verdwenen is.
8En dan zal de wetteloze geopenbaard worden. De Heere zal hem verteren door de Geest van Zijn mond en hem tenietdoen door de verschijning bij Zijn komst;
9 hem, wiens komst overeenkomstig de werking van de satan is, met allerlei kracht, tekenen en wonderen van de leugen,
10en met allerlei misleiding van de ongerechtigheid in hen die verloren gaan, omdat zij de liefde voor de waarheid niet aangenomen hebben om zalig te worden.
11 En daarom zal God hun een krachtige dwaling zenden, zodat zij de leugen geloven,
12opdat zij allen veroordeeld worden die de waarheid niet geloofd hebben, maar een behagen hebben gehad in de ongerechtigheid.

We hebben hier dus een redelijk gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen die moeten plaatsvinden voordat Jezus Christus terug zou komen. Er moet eerst een heleboel verval komen en de duivel zelf zal met wonderen en dergelijke de wereld misleiden. Er moet een 'mens van verderf' komen, maar die werd nog tegengehouden. Door Jezus wordt deze de 'gruwel van verwoesting' genoemd, geciteerd uit Daniël.

Mattheüs 24:7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.
8Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën.
9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.
10En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten.
11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden.
12En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen.
13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.
14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.
De grote verdrukking
15 Wanneer u dan de gruwel van de verwoesting, waarover gesproken is door de profeet Daniël, zult zien staan op de heilige plaats - laat hij die het leest, daarop letten! -

Hij zegt 'u weet wat hem weerhoudt'. Door veel theologen wordt dit als een verwijzing naar het Romeinse Rijk geïnterpreteerd.

Dus nee, Paulus geloofde helemaal niet dat Jezus heel snel zou terugkomen, hij onderwees dat er eerst bepaalde gebeurtenissen moesten plaatsvinden en dat niemand zich moest laten misleiden door te geloven dat die dag al was aangebroken of ineens zou plaatsvinden. Jezus zelf verwijst naar de profeties in Daniël die eerst moeten voltrekken voordat het einde zou komen.

Later krijgen we een volledig panorama van de gebeurtenissen die moeten plaatsvinden in de visioenen van Johannes, die sterk overeenkomen met de visioenen in Daniël en in meer detail de gebeurtenissen tot de wederkomst van Christus beschrijven.

De bijbel geeft steeds aan dat er sprake moet zijn van universele gebeurtenissen. Het evangelie moet in de hele wereld worden verkondigd en de hele wereld wordt misleid. De koningen van de hele aarde geven 'hun macht aan het beest'. De gebeurtenissen in de eindtijd hebben betrekking op de hele wereld waarbij een corrupte en rebelse religieuze en politieke entiteit met de machten der aarde over de aarde heerst. Pas de afgelopen honderd jaar is de wereld klein genoeg en verbonden geworden voor dergelijke gebeurtenissen, met een hoogtepunt in onze moderne tijd waarin praktisch de hele wereld met elkaar is verbonden en het evangelie ongehinderd wordt verspreid.

Mattheüs 24:11
14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Ali_Kannibali op 07-07-2022 12:26:26 ]
  donderdag 7 juli 2022 @ 14:51:22 #64
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205266895
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 12:18 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
We lezen dat Paulus later zijn visie aanpaste:

2 Thessalonicenzen 1En wij vragen u dringend, broeders, met betrekking tot de komst van onze Heere Jezus Christus en onze vereniging met Hem,
2 dat u niet snel aan het wankelen wordt gebracht of verschrikt, niet door een uiting van de geest, niet door een woord, en ook niet door een brief die van ons afkomstig zou zijn, alsof de dag van Christus al aangebroken zou zijn.
3Laat niemand u op enigerlei wijze misleiden. Want die dag komt niet, tenzij eerst de afval gekomen is en de mens van de wetteloosheid, de zoon van het verderf, geopenbaard is....
...

Dus nee, Paulus geloofde helemaal niet dat Jezus heel snel zou terugkomen
Zeker wel. (1 Thessalonicensen 4:17) Daarna wij, die levend overgebleven zijn, zullen te zamen met hen opgenomen worden in de wolken, den Heere tegemoet, in de lucht; en alzo zullen wij altijd met den Heere wezen.

Paulus verwacht een gezamenlijke hemelvaart tijdens zijn leven op aarde, door de lucht de Heere tegemoet.

Ook Jezus dacht dit zelf uiteraard:
(Matheus 10:23) Wanneer zij u dan in deze stad vervolgen, vliedt in de andere; want voorwaar zeg ik u: Gij zult uw reis door de steden Israels niet geeindigd hebben, of de Zoon des mensen zal gekomen zijn.


(Matheus 24:30-34) En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid. En Hij zal Zijn engelen uitzenden met een bazuin van groot geluid, en zij zullen Zijn uitverkorenen bijeenvergaderen uit de vier winden, van het ene uiterste der hemelen tot het andere uiterste derzelve. En leert van den vijgeboom deze gelijkenis: wanneer zijn tak nu teder wordt, en de bladeren uitspruiten, zo weet gij, dat de zomer nabij is. Alzo ook gijlieden, wanneer gij al deze dingen zult zien, zo weet, dat het nabij is, voor de deur. Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht zal geenszins voorbijgaan, totdat al deze dingen zullen geschied zijn. (staat tevens in Marcus en Lucas)

Matth 16: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk. (dit staat ook in Marcus)


quote:
De bijbel geeft steeds aan dat er sprake moet zijn van universele gebeurtenissen. Het evangelie moet in de hele wereld worden verkondigd
Je weet wat er destijds met "de hele wereld" werd bedoeld neem ik aan.
quote:
en de hele wereld wordt misleid.
Dat is al bijna 2000 jaar aan de gang inmiddels... Het is uiteraard duidelijk dat zowel Jezus als Paulus hier niet doelden op een periode van 2000 jaar als ze het hadden over "spoedig". Al zullen gelovigen alles uit de kast halen om ons dit te doen geloven. Ze kunnen niet anders. :P

[ Bericht 13% gewijzigd door hoatzin op 07-07-2022 16:06:47 ]
pi_205267043
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 12:18 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
We lezen dat Paulus later zijn visie aanpaste:

2 Thessalonicenzen 1En wij vragen u dringend, broeders, met betrekking tot de komst van onze Heere Jezus Christus en onze vereniging met Hem,
2 dat u niet snel aan het wankelen wordt gebracht of verschrikt, niet door een uiting van de geest, niet door een woord, en ook niet door een brief die van ons afkomstig zou zijn, alsof de dag van Christus al aangebroken zou zijn.
3Laat niemand u op enigerlei wijze misleiden. Want die dag komt niet, tenzij eerst de afval gekomen is en de mens van de wetteloosheid, de zoon van het verderf, geopenbaard is,
4de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet.
5Herinnert u zich niet dat ik u deze dingen zei, toen ik nog bij u was?
6En u weet wat hem nu weerhoudt, opdat hij op zijn eigen tijd geopenbaard wordt.
7Want het geheimenis van de wetteloosheid is al werkzaam. Alleen is er iemand die hem nu weerhoudt, totdat hij uit het midden verdwenen is.
8En dan zal de wetteloze geopenbaard worden. De Heere zal hem verteren door de Geest van Zijn mond en hem tenietdoen door de verschijning bij Zijn komst;
9 hem, wiens komst overeenkomstig de werking van de satan is, met allerlei kracht, tekenen en wonderen van de leugen,
10en met allerlei misleiding van de ongerechtigheid in hen die verloren gaan, omdat zij de liefde voor de waarheid niet aangenomen hebben om zalig te worden.
11 En daarom zal God hun een krachtige dwaling zenden, zodat zij de leugen geloven,
12opdat zij allen veroordeeld worden die de waarheid niet geloofd hebben, maar een behagen hebben gehad in de ongerechtigheid.

We hebben hier dus een redelijk gedetailleerde beschrijving van de gebeurtenissen die moeten plaatsvinden voordat Jezus Christus terug zou komen. Er moet eerst een heleboel verval komen en de duivel zelf zal met wonderen en dergelijke de wereld misleiden. Er moet een 'mens van verderf' komen, maar die werd nog tegengehouden. Door Jezus wordt deze de 'gruwel van verwoesting' genoemd, geciteerd uit Daniël.

Mattheüs 24:7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen.
8Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën.
9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam.
10En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten.
11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden.
12En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen.
13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.
14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.
De grote verdrukking
15 Wanneer u dan de gruwel van de verwoesting, waarover gesproken is door de profeet Daniël, zult zien staan op de heilige plaats - laat hij die het leest, daarop letten! -

Hij zegt 'u weet wat hem weerhoudt'. Door veel theologen wordt dit als een verwijzing naar het Romeinse Rijk geïnterpreteerd.

Dus nee, Paulus geloofde helemaal niet dat Jezus heel snel zou terugkomen, hij onderwees dat er eerst bepaalde gebeurtenissen moesten plaatsvinden en dat niemand zich moest laten misleiden door te geloven dat die dag al was aangebroken of ineens zou plaatsvinden. Jezus zelf verwijst naar de profeties in Daniël die eerst moeten voltrekken voordat het einde zou komen.

Later krijgen we een volledig panorama van de gebeurtenissen die moeten plaatsvinden in de visioenen van Johannes, die sterk overeenkomen met de visioenen in Daniël en in meer detail de gebeurtenissen tot de wederkomst van Christus beschrijven.

De bijbel geeft steeds aan dat er sprake moet zijn van universele gebeurtenissen. Het evangelie moet in de hele wereld worden verkondigd en de hele wereld wordt misleid. De koningen van de hele aarde geven 'hun macht aan het beest'. De gebeurtenissen in de eindtijd hebben betrekking op de hele wereld waarbij een corrupte en rebelse religieuze en politieke entiteit met de machten der aarde over de aarde heerst. Pas de afgelopen honderd jaar is de wereld klein genoeg en verbonden geworden voor dergelijke gebeurtenissen, met een hoogtepunt in onze moderne tijd waarin praktisch de hele wereld met elkaar is verbonden en het evangelie ongehinderd wordt verspreid.

Mattheüs 24:11
14En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

Diegene wat nu nog weerhoudt dat de antichrist wordt geopenbaard aan de wereld is de Heilige Geest, Hij is nog hier op aarde. Pas als de "gemeente" zal zijn opgenomen/ opgehaald door Jezus, dan is de Heilige Geest uit het midden verdwenen en dan kan dus de antichrist/ tegen stander zich openbaren.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  donderdag 7 juli 2022 @ 20:31:17 #66
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205270669
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 15:06 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Diegene wat nu nog weerhoudt dat de antichrist wordt geopenbaard aan de wereld is de Heilige Geest, Hij is nog hier op aarde. Pas als de "gemeente" zal zijn opgenomen/ opgehaald door Jezus, dan is de Heilige Geest uit het midden verdwenen en dan kan dus de antichrist/ tegen stander zich openbaren.
Heerlijk die kronkelredeneringen van gelovigen om het steeds maar uitblijven van Jezus te verklaren. :)

De antichrist. Jezus zelf had het er nooit over. Paulus ook niet. De antichrist komt alléén maar voor in de brieven van Johannes. En er is niet één antichrist Sjoemie, nee:

"De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent. (1 Johannes 2:18,19,22)"

In dit kader ben ik een antichrist en velen met mij hier op dit forum. Sjonge wat ben ik slecht en wat moet je bang zijn voor mij zeg...

[ Bericht 10% gewijzigd door hoatzin op 07-07-2022 20:56:48 ]
pi_205271006
Ja ja, nu weten we het wel. Het christelijke geloof slaat nergens op. Jammer dat er niks voor in de plaats is gekomen :P
  donderdag 7 juli 2022 @ 21:10:47 #68
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205271181
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 20:59 schreef Libertarisch het volgende:
Ja ja, nu weten we het wel. Het christelijke geloof slaat nergens op. Jammer dat er niks voor in de plaats is gekomen :P
Jij antichrist! o|O
pi_205271227
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 21:10 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Jij antichrist! o|O
Blasfemisch vooral :{
  donderdag 7 juli 2022 @ 21:17:41 #70
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205271272
Antichrist is trouwens gewoon de scheldnaam voor een groep andersdenkenden. Zij waardeerden Jezus zo zeer als hemelse Zoon van God, dat het aardse mens-zijn van Jezus uit het zicht verdween. Hé waar hebben we dat vaker gehoord? Deze mensen werden antichristen genoemd, en leugenaars. In feite is het een "no true Scottsman" redenering. En ze waren zeer zeker niet "anti Christus" of anti-christenen.

Meer is het niet.

Het apocalyptische monster dat Sjoemie er van maakt is een later verzinsel van de (Roomse) kerk.
pi_205271559
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 21:17 schreef hoatzin het volgende:
Antichrist is trouwens gewoon de scheldnaam voor een groep andersdenkenden. Zij waardeerden Jezus zo zeer als hemelse Zoon van God, dat het aardse mens-zijn van Jezus uit het zicht verdween. Hé waar hebben we dat vaker gehoord? Deze mensen werden antichristen genoemd, en leugenaars. In feite is het een "no true Scottsman" redenering. En ze waren zeer zeker niet "anti Christus" of anti-christenen.

Meer is het niet.

Het apocalyptische monster dat Sjoemie er van maakt is een later verzinsel van de (Roomse) kerk.
Volgens mij ging het specifiek om de gnostiek en de uitwassen ervan door de jaren heen tot nu met theosofie.
van demiurge, sofia, baphomet (sophia gecodeerd) tot lucifer, de sofia van blavatsky en de vrijmetselaars. Die ontkennen dat Jezus in het vlees is gekomen en verkondigden een aantrekkelijke perversie, die Johannes antichrist noemt.
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205276784
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 12:18 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
We lezen dat Paulus later zijn visie aanpaste:

Dus nee, Paulus geloofde helemaal niet dat Jezus heel snel zou terugkomen...

Ik zou eerder zeggen "dus ja, Paulus geloofde dat de eindtijd spoedig zou aanbreken (wat ook niet zo gek is in alle apocalyptische verwachtingen rond die 1e eeuw) en merkte na een tijd dat die eindtijd maar niet aanbrak, waardoor hij zijn verwachtingen moest bijstellen".

Zoals zoveel eindtijddenkers hebben gedaan.
-
pi_205277108
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 15:06 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Diegene wat nu nog weerhoudt dat de antichrist wordt geopenbaard aan de wereld is de Heilige Geest, Hij is nog hier op aarde. Pas als de "gemeente" zal zijn opgenomen/ opgehaald door Jezus, dan is de Heilige Geest uit het midden verdwenen en dan kan dus de antichrist/ tegen stander zich openbaren.
Nee, de bijbel leert duidelijk dat de gemeente zal blijven tot de terugkomst van Jezus Christus. Er is geen 'rapture', de gemeente gaat door de tijd van verdrukking. Diezelfde antichrist is zelf verantwoordelijk voor die verdrukking. De hervormers waren het allemaal eens over de identiteit van die antichrist.
pi_205281757
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 15:22 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
Nee, de bijbel leert duidelijk dat de gemeente zal blijven tot de terugkomst van Jezus Christus. Er is geen 'rapture', de gemeente gaat door de tijd van verdrukking. Diezelfde antichrist is zelf verantwoordelijk voor die verdrukking. De hervormers waren het allemaal eens over de identiteit van die antichrist.
Paulus had het zelf over een rapture, hij en de zijnen zouden Jezus tegemoet vliegen op de wolkeren..

Waar men vroeger al niet in geloofde he, niet te filmen _O_

O, daar gelooft men nu ook nog in |:(
pi_205282189
Die Paulus had een zonnesteek en Jezus was aan het hallucineren in de woestijn.
pi_205282344
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 21:41 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
Volgens mij ging het specifiek om de gnostiek en de uitwassen ervan door de jaren heen tot nu met theosofie.
van demiurge, sofia, baphomet (sophia gecodeerd) tot lucifer, de sofia van blavatsky en de vrijmetselaars. Die ontkennen dat Jezus in het vlees is gekomen en verkondigden een aantrekkelijke perversie, die Johannes antichrist noemt.
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 21:41 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
Volgens mij ging het specifiek om de gnostiek en de uitwassen ervan door de jaren heen tot nu met theosofie.
van demiurge, sofia, baphomet (sophia gecodeerd) tot lucifer, de sofia van blavatsky en de vrijmetselaars. Die ontkennen dat Jezus in het vlees is gekomen en verkondigden een aantrekkelijke perversie, die Johannes antichrist noemt.
In die tijd had je nog geen gnostici, die kwamen "pas" in de tweede eeuw..

Voor de rest gooi je alles op 1 hoop zonder kennis van zaken blijkbaar. Wat heeft sofia met Christus te maken? De theosofia gelooft wel dat Jezus in het vlees is gekomen, maar dan als een leraar, niet als god of zoon van god.
En de verhaaltjes zijn allemaal verzonnen aan de hand van inwijdingsrituelen. Ik noem het eerder als joodse Midrasj. De kruisiging kan wel een inwijdingsritueel zijn geweest, zoals bij mysteriecentra.

https://www.theosofie.net/onlineliteratuur/et/hfs24.htm
  zaterdag 9 juli 2022 @ 09:29:07 #77
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205283999
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2022 15:22 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
Nee, de bijbel leert duidelijk dat de gemeente zal blijven tot de terugkomst van Jezus Christus. Er is geen 'rapture', de gemeente gaat door de tijd van verdrukking. Diezelfde antichrist is zelf verantwoordelijk voor die verdrukking. De hervormers waren het allemaal eens over de identiteit van die antichrist.
nog steeds blijven denken dat ongelovigen (atheïsten) hetzelfde is als anti-gelovigen of anti-christendom. Wie niet voor mij is die is tegen mij nietwaar?
pi_205308489
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2022 09:29 schreef hoatzin het volgende:

[..]
nog steeds blijven denken dat ongelovigen (atheïsten) hetzelfde is als anti-gelovigen of anti-christendom. Wie niet voor mij is die is tegen mij nietwaar?
Waar heb je het in hemelsnaam over.
  dinsdag 12 juli 2022 @ 13:55:26 #79
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205316853
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2022 16:09 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]
Waar heb je het in hemelsnaam over.
Jouw gebazel over "de antichrist" die de christenen verdrukt of gaat verdrukken. Het is net alsof er op een gegeven moment niets belangrijkers in de wereld is dan "christenen vervolgen" door "de antichrist".

[ Bericht 10% gewijzigd door hoatzin op 12-07-2022 14:32:48 ]
pi_205317720
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2022 20:31 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Heerlijk die kronkelredeneringen van gelovigen om het steeds maar uitblijven van Jezus te verklaren. :)

De antichrist. Jezus zelf had het er nooit over. Paulus ook niet. De antichrist komt alléén maar voor in de brieven van Johannes. En er is niet één antichrist Sjoemie, nee:

"De antichrist is ieder die de Vader en de Zoon niet erkent. (1 Johannes 2:18,19,22)"

In dit kader ben ik een antichrist en velen met mij hier op dit forum. Sjonge wat ben ik slecht en wat moet je bang zijn voor mij zeg...
Ja, iedereen die niet geloofd is inderdaad anti christ(us) tegen De Christus.

Maar zoals in mijn tekst uit 2 Thessalonicenzen zal er ook nog een bepaalde persoon zich gaan openbaren, de zoon van het verderf, mens van de wetteloosheid. de tegenstander of te wel satan zal zich dan openbaren.
Er zal 1 soort van leider op gaan staan die zal ook mogelijk in de nieuw te bouwen tempel in Jeruzalem plaats nemen en hij zal doen of hij god is etc.

Maar door de jaren heen zijn er ook al antichristen geweest, zoals bijvoorbeeld keizer nero, maar ook ieder ander dus die loochende dat Jezus De Christus is, de enige gezalfde van God of die dus zegt dat Jezus niet de Zoon van God is.
Maar de antichrist die mogelijk de wereld nog zal gaan leiden die moet nog komen en wordt nu dus nog tegen gehouden om zich te openbaren door dat de Heilige Geest nog op dit moment op de aarde is.
Pas na de opname van de gemeente zal de echte/ grote antichrist geleid door satan of hoe het ook precies zal gaan, zal die persoon "opstaan" en zich tonen aan de wereld.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  dinsdag 12 juli 2022 @ 15:47:31 #81
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205317866
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 15:29 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Ja, iedereen die niet geloofd is inderdaad anti christ(us) tegen De Christus.

Maar zoals in mijn tekst uit 2 Thessalonicenzen zal er ook nog een bepaalde persoon zich gaan openbaren, de zoon van het verderf, mens van de wetteloosheid. de tegenstander of te wel satan zal zich dan openbaren.
Er zal 1 soort van leider op gaan staan die zal ook mogelijk in de nieuw te bouwen tempel in Jeruzalem plaats nemen en hij zal doen of hij god is etc.

Maar door de jaren heen zijn er ook al antichristen geweest, zoals bijvoorbeeld keizer nero, maar ook ieder ander dus die loochende dat Jezus De Christus is, de enige gezalfde van God of die dus zegt dat Jezus niet de Zoon van God is.
Maar de antichrist die mogelijk de wereld nog zal gaan leiden die moet nog komen en wordt nu dus nog tegen gehouden om zich te openbaren door dat de Heilige Geest nog op dit moment op de aarde is.
Pas na de opname van de gemeente zal de echte/ grote antichrist geleid door satan of hoe het ook precies zal gaan, zal die persoon "opstaan" en zich tonen aan de wereld.
Je hebt je laten bepraten door fanatieke christenen maar zelf niet onderzocht wat de antichrist is. Het is de benaming voor een groep christenen die het allemaal net iets anders dachten. Die werden dus zonder pardon "leugenaars" en anti-christen" genoemd. Terwijl ze wel degelijk in Jezus geloofden.

Een variant op: wie niet exact hetzelfde gelooft als wij is een ketter en een leugenaar.


Meer is het niet.

Ik heb zelf ooit belijdenis gedaan en snap nu echt niet meer hoe ik het mijn bek uit kon krijgen dat "de Christelijke Gereformeerde leer het enige ware geloof" is. Maar dat was voordat ik zelf begon na te denken.

[ Bericht 8% gewijzigd door hoatzin op 12-07-2022 16:30:07 ]
pi_205343770
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 15:47 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Je hebt je laten bepraten door fanatieke christenen maar zelf niet onderzocht wat de antichrist is. Het is de benaming voor een groep christenen die het allemaal net iets anders dachten. Die werden dus zonder pardon "leugenaars" en anti-christen" genoemd. Terwijl ze wel degelijk in Jezus geloofden.

Een variant op: wie niet exact hetzelfde gelooft als wij is een ketter en een leugenaar.

Meer is het niet.

Ik heb zelf ooit belijdenis gedaan en snap nu echt niet meer hoe ik het mijn bek uit kon krijgen dat "de Christelijke Gereformeerde leer het enige ware geloof" is. Maar dat was voordat ik zelf begon na te denken.
Precies, dit toont aan de religieuze groepen beginnen als sekten (wie niet voor ons is is tegen ons) totdat ze zo groot zijn dat ze ineens gezien worden als de mainstream religie. Maar feitelijk is er weinig verschil tussen sekten en religies.
pi_205343903
Jezus
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_205348018
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 13:55 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Jouw gebazel over "de antichrist" die de christenen verdrukt of gaat verdrukken. Het is net alsof er op een gegeven moment niets belangrijkers in de wereld is dan "christenen vervolgen" door "de antichrist".
Ik begrijp nog steeds de relevantie van je opmerking niet.
pi_205351158
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2022 15:47 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Je hebt je laten bepraten door fanatieke christenen maar zelf niet onderzocht wat de antichrist is. Het is de benaming voor een groep christenen die het allemaal net iets anders dachten. Die werden dus zonder pardon "leugenaars" en anti-christen" genoemd. Terwijl ze wel degelijk in Jezus geloofden.

Een variant op: wie niet exact hetzelfde gelooft als wij is een ketter en een leugenaar.

Meer is het niet.

Ik heb zelf ooit belijdenis gedaan en snap nu echt niet meer hoe ik het mijn bek uit kon krijgen dat "de Christelijke Gereformeerde leer het enige ware geloof" is. Maar dat was voordat ik zelf begon na te denken.
Een antichrist, is niets meer of minder dan iemand die niet belijd dat Jezus de enige geboren zoon van God is, en dat hij gestorven is en lichamelijk is opgestaan. Er zijn of waren namelijk mensen die het alleen maar "geestelijk" zagen, terwijl dat niet klopt.
Een antichrist is dus iemand die tegen Christus is.
Maar ar zal ook uiteindelijk iemand komen die DE antichrist is en die in de nog te bouwen nieuwe tempel in Jeruzalem zal plaatsnemen en die zal doen alsof hij god is.
Die zal dan echt de vertegenwoordiger van satan zijn.

Heeft dus nog niet eens zozeer met gemeentes/ kerken te maken, maar met mensen zelf.

Er bestaat Ik geloof wel dat wat de bijbel ons leert het enige ware geloof is voor de vanuit de joden geziene heidenen. Wat in de tenach bijvoorbeeld staat is het zelfde als in ons oude testament.
Maar met de Joden heeft God nog een ander plan, wat dat plan precies is weet ik ook niet.

Maar het evangelie wat de bijbel dus verteld in het nieuwe testament is het ware geloof dat voor alle heidenen bedoelt is nu, het was voor de joden in eerste instantie, maar sinds petrus op een gegeven moment een bepaald visioen kreeg wist hij dat evangelie ook naar de rest van de wereld verkondigt diende te worden.
En toen kwam een overste van de romeinen tot geloof inclusief iedereen in zijn huis.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  vrijdag 15 juli 2022 @ 15:57:50 #86
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205351240
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 15:47 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Een antichrist, is niets meer of minder dan iemand die niet belijd dat Jezus de enige geboren zoon van God is, en dat hij gestorven is en lichamelijk is opgestaan. Er zijn of waren namelijk mensen die het alleen maar "geestelijk" zagen, terwijl dat niet klopt.
Een antichrist is dus iemand die tegen Christus is.
Nee dus, dat waren gelovige mensen die simpelweg iets anders geloofden. Ze waren dus helemaal niet anti. Ze geloofden in een hemelse Jezus. Het lijkt er sterk op dat Paulus ook zo iemand was. Die heeft het nergens over een aardse Jezus, wel over een hemelse.
quote:
Maar ar zal ook uiteindelijk iemand komen die DE antichrist is en die in de nog te bouwen nieuwe tempel in Jeruzalem zal plaatsnemen en die zal doen alsof hij god is.
Die zal dan echt de vertegenwoordiger van satan zijn.
Waar staat dat?
quote:
Heeft dus nog niet eens zozeer met gemeentes/ kerken te maken, maar met mensen zelf.

Er bestaat Ik geloof wel dat wat de bijbel ons leert het enige ware geloof is voor de vanuit de joden geziene heidenen. Wat in de tenach bijvoorbeeld staat is het zelfde als in ons oude testament.
Maar met de Joden heeft God nog een ander plan, wat dat plan precies is weet ik ook niet.

Maar het evangelie wat de bijbel dus verteld in het nieuwe testament is het ware geloof dat voor alle heidenen bedoelt is nu, het was voor de joden in eerste instantie, maar sinds petrus op een gegeven moment een bepaald visioen kreeg wist hij dat evangelie ook naar de rest van de wereld verkondigt diende te worden.
En toen kwam een overste van de romeinen tot geloof inclusief iedereen in zijn huis.
Gebazel van een hoge plank.
pi_205351373
Het gebazel van sjoemie1985 heeft wel wat hoogs ja, vergeleken bij het atheïstische alternatief :')
pi_205352947
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 15:47 schreef sjoemie1985 het volgende:
En toen kwam een overste van de romeinen tot geloof inclusief iedereen in zijn huis.
-
pi_205353296
"De Bijbel is kut. Weet je wat, ik ga tegen mijn allerdiepste instinct in en mijn eigen bestaan opgeven!"

Hahaha, ik ben een komiek net als Hans Teeuwen :P _O-
pi_205353570
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 19:53 schreef Libertarisch het volgende:
"De Bijbel is kut. Weet je wat, ik ga tegen mijn allerdiepste instinct in en mijn eigen bestaan opgeven!"

Hahaha, ik ben een komiek net als Hans Teeuwen :P _O-
Ik moet regelmatig hard om jou lachen ja.
  zaterdag 20 augustus 2022 @ 15:36:36 #91
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205695515
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 19:53 schreef Libertarisch het volgende:
"De Bijbel is kut. Weet je wat, ik ga tegen mijn allerdiepste instinct in en mijn eigen bestaan opgeven!"

Hahaha, ik ben een komiek net als Hans Teeuwen :P _O-
Nog even over de ziel:

Vrouw moet hoofdloos kind voldragen

Hier wordt een kind geboren zonder hoofd. Heeft het ook een ziel?
pi_205695806
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2022 15:36 schreef hoatzin het volgende:

[..]
Nog even over de ziel:

Vrouw moet hoofdloos kind voldragen

Hier wordt een kind geboren zonder hoofd. Heeft het ook een ziel?
Zonder hoofd zal het kind nooit bij bewustzijn komen. Het hindoe concept van de ziel is veel complexer dan de christelijke en het is niet eens rationeel te begrijpen. Ik zou een theoretische verhandeling kunnen geven om alles kloppend te maken, want dat kan als hindoe, maar ik zal het je besparen.
pi_205696505
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2022 15:47 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Een antichrist, is niets meer of minder dan iemand die niet belijd dat Jezus de enige geboren zoon van God is, en dat hij gestorven is en lichamelijk is opgestaan. Er zijn of waren namelijk mensen die het alleen maar "geestelijk" zagen, terwijl dat niet klopt.
Een antichrist is dus iemand die tegen Christus is.
Maar ar zal ook uiteindelijk iemand komen die DE antichrist is en die in de nog te bouwen nieuwe tempel in Jeruzalem zal plaatsnemen en die zal doen alsof hij god is.
Die zal dan echt de vertegenwoordiger van satan zijn.

Heeft dus nog niet eens zozeer met gemeentes/ kerken te maken, maar met mensen zelf.

Er bestaat Ik geloof wel dat wat de bijbel ons leert het enige ware geloof is voor de vanuit de joden geziene heidenen. Wat in de tenach bijvoorbeeld staat is het zelfde als in ons oude testament.
Maar met de Joden heeft God nog een ander plan, wat dat plan precies is weet ik ook niet.

Maar het evangelie wat de bijbel dus verteld in het nieuwe testament is het ware geloof dat voor alle heidenen bedoelt is nu, het was voor de joden in eerste instantie, maar sinds petrus op een gegeven moment een bepaald visioen kreeg wist hij dat evangelie ook naar de rest van de wereld verkondigt diende te worden.
En toen kwam een overste van de romeinen tot geloof inclusief iedereen in zijn huis.
https://thecripplegate.co(...)ably-the-antichrist/

ik meen dat Johannes doelde op de gnostiek perversie
https://en.wikipedia.org/wiki/Demiurge
https://www.goddessgift.c(...)he-goddesses/sophia/


https://templarhistory.com/baphomet-the-atbash-cipher-theory/
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205710276
quote:
Ik snap niet echt wat je met die linkjes allemaal bedoelt.
Kun je wat uitleg geven?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
pi_205712786
quote:
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 10:00 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Ik snap niet echt wat je met die linkjes allemaal bedoelt.
Kun je wat uitleg geven?
Wat sjoemie1985 zegt. ^O^
pi_205713723
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 10:00 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Ik snap niet echt wat je met die linkjes allemaal bedoelt.
Kun je wat uitleg geven?
Hier wordt het goed uitgelegd vanaf 2:15:00
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_205714420
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 16:51 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
Hier wordt het goed uitgelegd vanaf 2:15:00
Houd eens op met al die video linkdumps.

Daar mag je ze dumpen:

F&L / [CENTRAAL] Het grote F&L video topic #3
pi_205714814
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2022 18:10 schreef laforest het volgende:

[..]
Houd eens op met al die video linkdumps.

Daar mag je ze dumpen:

F&L / [CENTRAAL] Het grote F&L video topic #3
Dit is m'n 2e video link en dient als duidelijke uiteenzetting als direct antwoord.
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
  donderdag 25 augustus 2022 @ 14:15:26 #99
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_205742114
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2022 10:00 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]
Ik snap niet echt wat je met die linkjes allemaal bedoelt.
Kun je wat uitleg geven?
er staat nog een vraagje open over de antichrist. Die gaat volgens jou in Jeruzalem in de tempel (welke tempel overigens?) zitten doen alsof hij God is. Wil je me aanwijzen waar dat staat? En is het dus zo dat zolang deze tempel niet in Jeruzalem staat we ons vooral dus geen zorgen hoeven te maken? Want dat gaat natuurlijk niet 123 gebeuren he?

[ Bericht 10% gewijzigd door hoatzin op 25-08-2022 14:36:59 ]
pi_205743587
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2022 14:15 schreef hoatzin het volgende:

[..]
er staat nog een vraagje open over de antichrist. Die gaat volgens jou in Jeruzalem in de tempel (welke tempel overigens?) zitten doen alsof hij God is. Wil je me aanwijzen waar dat staat? En is het dus zo dat zolang deze tempel niet in Jeruzalem staat we ons vooral dus geen zorgen hoeven te maken? Want dat gaat natuurlijk niet 123 gebeuren he?
Die antichrist zal inderdaad daar pas "plaats" kunnen nemen zodra de tempel gebouwd is.
En in principe zouden ze die elk moment kunnen bouwen, de blauwdrukken zijn al gereed en ook zaken die nodig zijn voor de inwijding etc er van.

En geen zorgen maken zou ik niet willen zeggen, want we weten niet of Jezus morgen, overmorgen of over 10 of misschien 100 jaar terug komt.
Maar de bijbel leert ons juist dat we elk moment bereid/ gereed moeten zijn voor als Jezus zijn "bruid" of te wel zijn gemeente komt ophalen. En je kunt daar alleen bij horen als je Geloofd in Jezus.

Hierbij enkele teksten ook uit de bijbel die gaan over de eindtijd / anti christ

Daniël 8:15 Het gebeurde, toen ik het visioen zag – ik, Daniël – dat ik het probeerde te begrijpen. En zie, er stond iemand voor mij met het uiterlijk als van een man.
16. En ik hoorde een stem van een Mens tussen de oevers van de Ulai. Hij riep en zei: Gabriël, laat hem daar het visioen begrijpen!
17. Hij kwam naast de plaats staan waar ik stond. Toen hij kwam, werd ik door angst overvallen, en ik wierp me met het gezicht ter aarde. Toen zei hij tegen mij: Begrijp, mensenkind, dat het visioen betrekking heeft op de tijd van het einde.
18. Terwijl hij met mij sprak, viel ik in een diepe slaap, met mijn gezicht op de grond. Toen raakte hij mij aan en liet mij opstaan op de plaats waar ik gestaan had.
19. En hij zei: Zie, ik laat u weten wat er zal gebeuren aan het einde van deze periode van gramschap, want op de vastgestelde tijd zal het einde er zijn.
20. De ram met de twee hoorns die u gezien hebt, dat zijn de koningen van Medië en Perzië.
21. En de harige geitenbok is de koning van Griekenland, en de grote hoorn die tussen zijn ogen zat, dat is de eerste koning.
22. En dat die afbrak en er vier voor in de plaats kwamen: vier koninkrijken zullen uit dat volk ontstaan, maar zonder de kracht ervan.

23. Aan het einde van hun koningschap,
wanneer de afvalligen de maat hebben volgemaakt,
zal er een meedogenloze koning opstaan,
bedreven in slinkse streken.
24. Zijn kracht zal groot worden, maar niet door eigen kracht.
Op wonderlijke wijze zal hij verderf aanrichten,
het zal hem gelukken, hij zal het doen.
Machtigen zal hij te gronde richten,
ook het heilige volk.

25. Door zijn sluwheid
zal hij het bedrog onder zijn hand doen slagen.
Hij zal zich in zijn hart verheffen.
In hun zorgeloze rust zal hij velen te gronde richten.
Ja, tegen de Vorst der vorsten zal hij opstaan,
maar zonder mensenhand zal hij gebroken worden.
26. Wat betreft het visioen van de avond en de morgen,
wat gezegd is, dat is de waarheid.
En u, houd het visioen geheim,
want er komen nog vele dagen vóór het gebeuren zal.

Het dik gedrukte wil ik mee laten zien dat het dus over de eindtijd gaat.
het onderstreepte betreft dus dat het over de grote ware antichrist zal gaan.
Er zal dus iemand komen die echt gaat doen alsof hij God/ DE Christus is.
Maar het is dus DE antichrist want, hij zal alles uit eigen gewin doen om zo zelf zogenaamd god te zijn.

De volgende teksten probeer ik aan te tonen dat er nog een derde tempel zal komen.
uit het NT en het OT

2 Thessalonicenzen 2:3 Laat niemand u op enigerlei wijze misleiden. Want die dag komt niet, tenzij eerst de afval gekomen is en de mens van de wetteloosheid, de zoon van het verderf, geopenbaard is,
4. de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet.

Aangezien de 2e tempel in het jaar 70 verwoest is, wat gewoon een historische feit is.
Zal er dus nog een tempel moeten komen omdat er toen nog geen antichrist was die toen in de tempel kon plaatsnemen en het was nog geen eindtijd zoals aangegeven met de tekst uit het boek Daniël 8.

Mattheüs 24:14 En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.
En het volgende vers haalt dan weer dus teksten uit Daniël aan.

Mattheüs 24:15 Wanneer u dan de gruwel van de verwoesting, waarover gesproken is door de profeet Daniël, zult zien staan op de heilige plaats – laat hij die het leest, daarop letten! –

Die Heilige plaats kan alleen de tempel zijn.

Verder geeft Ezechiël hoofdstuk 40 t/m hoofdstuk 48 de maten van het bouwwerk, bouw materialen en inwijding etc weer van de te bouwen tempel.

Betreft dat wat ik zei over gereed zijn, zie hier enkele teksten.
Jezus komt op een moment terug dat je het niet verwacht.

Mattheüs 24:43 Maar weet dit, dat als de heer des huizes geweten had in welke nachtwake de dief komen zou, hij waakzaam geweest zou zijn, en niet in zijn huis zou hebben laten inbreken.
44. Weest ook u daarom bereid, want op een uur waarop u het niet zou denken, zal de Zoon des mensen komen.

2 Petrus 3:10 Maar de dag van de Heere zal komen als een dief in de nacht. Dan zullen de hemelen met gedruis voorbijgaan en de elementen brandend vergaan, en de aarde en de werken daarop zullen verbranden.

1 Thessalonicenzen 5:2 Want u weet zelf heel goed dat de dag van de Heere komt als een dief in de nacht.
3. Want wanneer zij zullen zeggen: Er is vrede en veiligheid, dan zal een onverwacht verderf hun overkomen, zoals de barensweeën een zwangere vrouw, en zij zullen het beslist niet ontvluchten.
4. Maar u, broeders, bent niet in duisternis, zodat die dag u als een dief zou overvallen.
5. U bent allen kinderen van het licht en kinderen van de dag. Wij zijn niet van de nacht en ook niet van de duisternis.

Openbaring 3:3 Bedenk dan hoe u het hebt ontvangen en gehoord, en houd het vast en bekeer u. Als u dan niet waakzaam bent, zal Ik bij u komen als een dief en u zult beslist niet weten op welk uur Ik bij u zal komen.

Enkele van deze teksten geven daarbij juist aan dat diegene die dus waakzaam zijn en dus de teken van de tijd in de gaten houden, die zullen weten zodra het zover is dat het ook echt zo is dat Jezus terug gekomen is om de "bruid" te halen. Die zullen dus niet verdwaasd kijken van, wat is hier gebeurd of wat is hier aan de hand.
Maar iedereen die dus niet geloofd voor hen komt Jezus terug als een dief in de nacht.
En het is dus beter om je nu te bekeren dan op elk ander moment of het moment dus voor je uit te schuiven, nee zoals gezegd Jezus kan ieder moment terug komen.
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')