abonnement bol.com Coolblue
pi_203357467
quote:


Van 'de hel' in Afghanistan naar Texel: gezin van bewaker Jamil heeft een nieuw thuis

Vijf maanden geleden vluchtten bewaker Jamil, zijn vrouw Sunia en vier kinderen voor de taliban uit Afghanistan. Nu volgt de grote stap van de noodopvang in Huis ter Heide naar een eigen huis: op Texel. Verslaggever Martin van Norel stapt in Den Helder met hen op de boot, naar dat onbekende eiland dat hun thuis wordt.

Jamil werkte tussen 2004 en 2013 als bewaker van een kamp voor westerse militairen in Pol-e-Khomri, 230 kilometer ten noorden van de Afghaanse hoofdstad. Eerst voor Nederland, daarna voor Hongarije. Door dat werk is hij een direct doelwit voor de taliban: die zien Afghanen die voor het Westen hebben gewerkt als verraders die moeten worden gedood.

Winkeltje met motorolie
Na zijn tijd als bewaker begon Jamil een winkeltje waar hij motorolie verkocht. Het leven was oké, totdat de taliban steeds verder oprukten naar de stad. Een maand voordat ze Pol-e-Khomri innamen, vluchtten Jamil en zijn gezin samen met elf vrienden – allemaal bewakers die net als hij voor Nederland hadden gewerkt – naar de hoofdstad Kabul. Alles lieten ze achter: hun huizen, families, land, Jamils winkel.

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
Abdul bewaakte Nederlandse militairen, maar Nederland wil hem niet helpen
Maar ondanks hun inzet voor Nederland, die hen het leven zou kosten, was de reis naar Nederland lange tijd geen optie. Pas na een demonstratie van de groep bij de Nederlandse ambassade, media-aandacht en een advocaat die dreigde met een kort geding tegen de Nederlandse staat, waren ze hier welkom. De taliban hadden Kabul toen al ingenomen.

Bericht van Nederland
Terwijl de taliban met auto's door de straten reden, stond de groep voortdurend in contact met de Nederlandse overheid. Eind augustus, vlak voordat ook de laatste westerse militairen het land verlieten, kwam het bericht dat ze zich konden melden op het vliegveld. "Het was een hel, maar het is ons gelukt weg te komen", zegt Jamil.

Het bericht van de Nederlandse overheid kwam net op tijd: drie dagen later ging het vliegveld dicht vanwege een terreurdreiging, meteen daarna bracht een zelfmoordterrorist zijn bom tot ontploffing. Er stierven 183 mensen.

Noodopvang
Op 24 augustus werden Jamil en zijn gezin met een bus van het vliegveld naar Huis ter Heide gebracht. Daar is op militair terrein een noodopvang gemaakt voor Afghaanse asielzoekers. Er verblijven bijna 400 Afghaanse asielzoekers, allemaal gezinnen.
Bewoners van de noodopvang in Huis ter Heide zwaaien de familie uit.

We spoelen door naar vandaag. Want na vijf maanden in de noodopvang is het zover: de familie krijgt een huis. Op Texel. Jamil heeft mensen gevraagd hoe het op Texel is. "Het is een eiland, er is veel water en een zee en in de zomer zijn er veel toeristen", weet hij.

Voor het eerst de zee zien
De familie kijkt haar ogen uit: voor het eerst in hun leven zien ze de zee en ook op een boot hebben ze nooit eerder gezeten. De kinderen kijken over de railing als de boot koers zet naar Texel. "Ik vind al dat water maar eng", zegt een van zijn dochters terwijl ze naar beneden kijkt naar de golven die ontstaan door de veerpont. "Maar ik ben wel heel blij. Texel is een mooie plek, zegt iedereen, en we kunnen er naar school."

Jamil is een man van weinig woorden, maar ook voor hem moet het spannend zijn. In zijn provincie in Afghanistan zijn alleen rivieren en een paar meren.

Leven vol uitdagingen
Het leven in Nederland zit vol uitdagingen. Met een vriend die ook oud-bewaker is, fietste Jamil vanuit de noodopvang naar Amersfoort of Utrecht om boodschappen te doen. Ze ontdekten als snel dat er flinke prijsverschillen zijn tussen de Turkse groenteboer in de stad en de lokale supermarkt. Fietsen was de enige manier om daar te komen: ze hadden bijna geen geld en zeker geen bankrekening die nodig is om een ov-chipkaart op te laden.

In de noodopvang van Huis ter Heide hebben ze de afgelopen maanden vriendschappen opgebouwd. Ze nemen er afscheid van alle mensen die ze hebben leren kennen.

Verblijfsvergunning
"Maar", zegt Jamil. "We hebben hier nu vijf maanden gewoond. Het was goed, maar het is tijd om te vertrekken. Het is belangrijk voor de kinderen. Zij kunnen nu echt met school beginnen en verder met hun leven." Met een taxibusje worden ze naar Den Helder gebracht, de mensen die achterblijven staan met tranen in de ogen te kijken hoe de familie wegrijdt.

Het gezin heeft een verblijfsvergunning gekregen voor vijf jaar, omdat de Nederlandse overheid Afghanistan als onveilig land ziet. Dat ze op Texel terechtkomen is puur toeval: als statushouders een verblijfsvergunning krijgen, dan koppelt het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) hen aan een gemeente. Elke gemeente moet ieder half jaar een aantal statushouders een woning geven.

In hun nieuwe huis aangekomen, lopen Jamil en zijn gezin wat onwennig rond. De tassen en dozen met hun schaarse bezittingen worden in de keuken gezet. "We hebben dekens, kussens en lakens nodig voor de eerste nacht", beslist Jamil. Matrassen regelt hij later wel. Bij een lokaal warenhuis doet hij inkopen. Hij heeft wat geld gekregen van de gemeente Texel om het huis in te richten. De bonnen moet hij goed bewaren, elke aankoop moet later verantwoord worden.

Dromen en wensen
Het is het begin van een nieuwe periode. Jamil hoopt dat hij een baan kan vinden, zodat hij geld kan verdienen om zijn gezin te onderhouden. En er zijn nog wat bescheiden wensen. "Ik hoop heel erg dat ik nog in contact kan komen met de Nederlandse militairen met wie ik in Afghanistan heb gewerkt. En dat mijn dochters hier kunnen studeren. Misschien worden ze wel dokter of ingenieur."

Het gezin is dankbaar. "Het is geweldig dat Nederland ons heeft willen evacueren en dat we hier mogen blijven. Ja, ik wil wel graag terug naar Afghanistan als het daar weer rustig is. Maar voorlopig is Nederland mijn land en het eiland is leuk. Veel mensen willen hier op vakantie en wij mogen hier gewoon wonen."

RTL Nieuws
Het lijkt me toch maar moeilijk uit te leggen. Een Nederlander moet langer dan 4 jaar wachten op een woning op Texel. En deze mensen krijgen de woning in vijf maanden.

Het lijkt me op zich prima om mensen te helpen. Maar is het criterium niet een beetje te makkelijk? Deze mensen mogen hier namelijk niet blijven omdat ze iets voor Nederland betekend hebben. Maar omdat Afghanistan een onveilig land is. Op die manier kun je miljoenen Afghanen een huis in Nederland geven...

[ Bericht 0% gewijzigd door luxerobots op 25-01-2022 12:46:15 ]
pi_203357558
Geldt die 4 jaar ook voor daklozen gezinnen met kinderen?
pi_203357579
Blijft toch apart hoe 80.000 haatbaarden een land van 40 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
pi_203357599
Toch prachtig? Laat je eigen volk maar barsten. Mensen die blij zijn dat meer en meer asielzoekers binnen worden gehaald, missen toch echt een paar hersencellen.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 12:49:47 #5
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_203357671
POLL
pi_203357697
Al 40 jaar krijgen statushouders absolute voorrang op alle voorzieningen. Op een of andere manier gaan alle registers open voor die mensen. Je kan gerust spreken van honingpotten. Naar Portugal of Litouwen gaan ze amper, daar valt niks gratis te halen.

Opvallend: over het wel en wee van statushouders jaren na aankomst hoor je en zie je nooit wat op tv. Die mensen komen nooit in beeld. Geen interviews, behalve met de hoge uitzonderingen die een goeie baan hebben of succesvol ondernemerschap bedrijven. Dat meer dan de helft structureel in de bijstand zit, lees je heel af en toe op pagina 6 rechtsonder in de krant, that's it.
pi_203357715
#ophef11!!!
pi_203357734
Nooit wat voor Nederland betekend? Lees jij je eigen berichten wel of is makkelijk scoren belangrijker?

Deze ts. :')
A303C808I909D
pi_203357786
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Blijft toch apart hoe 80.000 haatbaarden een land van 40 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
Nl telt ca 17 miljoen mensen maar naar rato minder groot leger en relevant ambtenarenapparaat.
pi_203357797
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:53 schreef Document1 het volgende:
Nooit wat voor Nederland betekend? Lees jij je eigen berichten wel of is makkelijk scoren belangrijker?

Deze ts. :')
Ze zagen hun kans schoon om geld te verdienen van de bezetter.
Ik zie echt niet in waarom we deze mensen, die gewoon geld voor hun diensten hebben gekregen, diensten geleverd uit eigen vrije wil (we zijn daar niet als nazi’s tekeer gegaan hè) en dan nu zeuren dat ze niet veilig zijn ondanks dat ze daar met zijn allen de taliban continue beschermd hebben

[ Bericht 0% gewijzigd door TheoddDutchGuy op 25-01-2022 13:10:47 ]
pi_203357803
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:58 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Nl telt ca 17 miljoen mensen maar naar rato minder groot leger en relevant ambtenarenapparaat.
En ook hier zou het leger de bevolking niet onder de duim kunnen houden, maar dan nog is het verschil dramatisch natuurlijk.
Hier hebben ze meer materieel en training, betere wapens etc.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 13:08:43 #12
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_203357912
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Blijft toch apart hoe 80.000 haatbaarden een land van 40 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
Inderdaad, en daarom ben ik altijd sceptisch met betrekking tot verhalen over gematigde meerderheiden. Ik zie binnen religieuze groeperingen altijd weinig tot geen correctief vermogen. Nou ja, ik zie het wel, maar dan gaat het over meisjes met een eigen mening of afvalligen.
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_203357967
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 13:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]
Inderdaad, en daarom ben ik altijd sceptisch met betrekking tot verhalen over gematigde meerderheiden. Ik zie binnen religieuze groeperingen altijd weinig tot geen correctief vermogen. Nou ja, ik zie het wel, maar dan gaat het over meisjes met een eigen mening of afvalligen.
daar klopt ook weinig van

Als alleen al de vrouwen de wapens oppakken hebben de taliban geen kans.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 13:19:04 #14
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_203358039
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Blijft toch apart hoe 80.000 haatbaarden een land van 40 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
Taliban zijn van de Pashtun groep, check hoeveel provincies ze hebben:
pi_203358067
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 13:19 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Taliban zijn van de Pashtun groep, check hoeveel provincies ze hebben:
[ afbeelding ]
Wat maakt dat nou weer uit? Hoogstens dat de grote meerderheid het allemaal prima vind.

Nul komma nul medelijden.
pi_203358092
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Blijft toch apart hoe 80.000 haatbaarden een land van 40 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
Tja.

Kijk naar Nederland, een grootstedelijk elitair clubje trekt aan alle touwtjes, maar hoe representatief zijn ze? Op een of andere manier krijgen ze mensen zo gek om op hen te stemmen. Ik stem zelf niet op Baudet, maar zijn analyse van een partijkartel, en hun wapen het mediakartel, vind ik wel hout snijden.
pi_203358132
Walgelijk. Je kan inmiddels beter een vluchteling zijn dan een etnische Nederlander want de laatste komt altijd op de laatste plaats. Buitenlands tuig krijgt gewoon een royale vakantiewoning op het mooie Texel en wij worden steeds meer vreemde in eigen land en zullen ons eigen vertrouwde landje over een aantal decennia niet meer terug herkennen.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_203358163
Het liep over qua mensen, dus nemen wij de overschotten graag op.

Gele lijntje, verviervoudiging in 60 jaar tijd.

pi_203358254
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 13:21 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]
Wat maakt dat nou weer uit? Hoogstens dat de grote meerderheid het allemaal prima vind.

Nul komma nul medelijden.
Het maakt uit dat het een stammenoorlog is. Dat is in Afrika en het Midden Oosten over het algemeen iets dat overal meespeelt.

En zolang dat een kans blijft krijgen blijft het er een puinzooi en zal de stam die de baas is door nepotisme en clientelisme altijd de anderen benadelen en zo blijft het doorgaan. In Afrika zie je dat ook vaak - president is van stam x, dan komt stam y in opstand.

Zolang de macht over de scheidlijnen van stammen, religie en ethniciteit verdeeld wordt, heeft het helemaal geen zin mensen op te vangen. Volgend jaar is het weer andersom. En hier staan ze elkaar dan ook gewoon weer naar het leven trouwens.

Ik gun het zo'n familie allemaal van harte. Uiteindelijk echter is het beleid onhoudbaar. Wij kunnen en moeten niet altijd het probleem van anderen op willen lossen. We kunnen ook niet iedereen helpen. En schuldig aan de ellende daar zijn we al helemaal niet.
Whatever...
pi_203358273
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:36 schreef luxerobots het volgende:

[..] Deze mensen mogen hier namelijk niet blijven omdat ze iets voor Nederland betekend hebben.
Wtf?
Protège moi de mes désirs.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 13:41:04 #21
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_203358301
Ik woon nog liever in Uruzgan dan op Texel :')
  dinsdag 25 januari 2022 @ 13:43:46 #22
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_203358328
Zijn instelling en houding is in elk geval wel goed.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_203358340
Ja tuurlijk, zijn dochters worden docter of ingenieur, zelf was die zeker apotheker :')
  dinsdag 25 januari 2022 @ 13:47:09 #24
308523 the-eye
It's monkeytime
pi_203358368
Afghaanse bewakers voor militairen? 8)7

[ Bericht 4% gewijzigd door the-eye op 25-01-2022 13:58:23 ]
pi_203358471
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 13:12 schreef fubaaar22 het volgende:

[..]
daar klopt ook weinig van

Als alleen al de vrouwen de wapens oppakken hebben de taliban geen kans.
Ze zouden doodsbang zijn :')
Als ze in de strijd gedood worden door een vrouw, gaan ze niet naar de hemel _O-
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_203358645
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:53 schreef Document1 het volgende:
Nooit wat voor Nederland betekend? Lees jij je eigen berichten wel of is makkelijk scoren belangrijker?

Deze ts. :')
Nee, dat schreef ik niet.

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:36 schreef luxerobots het volgende:
Het lijkt me op zich prima om mensen te helpen. Maar is het criterium niet een beetje te makkelijk? Deze mensen mogen hier namelijk niet blijven omdat ze iets voor Nederland betekend hebben. Maar omdat Afghanistan een onveilig land is. Op die manier kun je miljoenen Afghanen een huis in Nederland geven...
En dat klopt gewoon met wat er in de tekst staat:

''Het gezin heeft een verblijfsvergunning gekregen voor vijf jaar, omdat de Nederlandse overheid Afghanistan als onveilig land ziet.''

De mensen krijgen dus geen verblijfsvergunning omdat ze ons geholpen hebben, maar omdat de Nederlandse overheid Afghanistan als onveilig ziet.

Echter, op die manier kun je miljoenen mensen opvangen, Afghanistan heeft immers 39 miljoen inwoners die allemaal in dit onveilige land wonen.
pi_203358659
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Blijft toch apart hoe 80.000 haatbaarden een land van 40 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
Blijft toch apart hoe 80.000 pro-immigratie-haatbaarden een land van 17 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
pi_203358670
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 14:09 schreef intellectuele_user het volgende:

[..]
Blijft toch apart hoe 80.000 pro-immigratie-haatbaarden een land van 17 miljoen onder controle kan houden, zogenaamd zonder massale steun van de bevolking.
Waar heb jij het nou weer over achmed?
  dinsdag 25 januari 2022 @ 14:21:42 #29
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_203358795
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:42 schreef sjorsie1982 het volgende:
Geldt die 4 jaar ook voor daklozen gezinnen met kinderen?
Scheve vergelijking, want ook deze Afghaanse familie was niet dakloos.

En daarnaast, ja tenzij ze een urgentieverklaring hebben.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 14:22:43 #30
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_203358809
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:53 schreef Document1 het volgende:
Nooit wat voor Nederland betekend? Lees jij je eigen berichten wel of is makkelijk scoren belangrijker?

Deze ts. :')
Dus ze hebben daar een baan gehad als bewaker van een kamp, wat heeft dat bijgedragen voor NL?

En waarom NL en niet Hongarije?
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_203359023
Misschien de grondwet maar wijzigen.

"De Tweede Kamer vertegenwoordigt de gehele wereldbevolking, met uitzondering van het gehele Nederlandse volk."
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:14:00 #32
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_203359369
Kijk die mondjes schuimen _O-
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_203359501
Wat een afgunst in dit topic tegenover een gevlucht gezin, dat in een sociale huurwoning op Texel of all places wordt gehuisvest. Ik zou niet willen ruilen.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:27:23 #34
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_203359536
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:23 schreef maghreb het volgende:
Wat een afgunst in dit topic tegenover een gevlucht gezin, dat in een sociale huurwoning op Texel of all places wordt gehuisvest. Ik zou niet willen ruilen.
Achjoh, stelt toch niks voor om gezocht te worden door de Taliban. Ff excuses aanbieden en kun je gewoon door met je motorolie-handeltje. Daarvoor hoef je echt geen Nederlands gezin uit een sociale huurwoning te houden!!? En ze krijgen ook nog geld om hun huis in te richten?!!!?

En ik hier maar met de hand afwassen iedere avond en zij krijgen gewoon een dik vakantiehuis vol met nieuwe Miele's!!!!

Gaaf land he
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_203359589
Bewaking voor militairen, juist jah :')

Een melkertbaantje die men maar wat graag aannam in Afghanistan. Als klap op de vuurpijl nu met voorrang kost en inwoning. Hebben ze goed gedaan :D
pi_203359711
Prima verhaal. Er was een grote meerderheid om deze mensen uit Afghanistan te evacueren - zelfs iemand als Van Hage was daar voorstander van - dus dan moeten ze ook ergens gehuisvest worden. In dit geval toevalligerwijs op Texel.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:52:28 #37
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_203359815
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 12:59 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]
Ze zagen hun kans schoon om geld te verdienen van de bezetter.
Ik zie echt niet in waarom we deze mensen, die gewoon geld voor hun diensten hebben gekregen, diensten geleverd uit eigen vrije wil (we zijn daar niet als nazi’s tekeer gegaan hè) en dan nu zeuren dat ze niet veilig zijn ondanks dat ze daar met zijn allen de taliban continue beschermd hebben
Ze hebben zich ingezet voor Nederland en lopen daardoor nu gevaar voor eigen leven. Moet je deze mensen dan maar gewoon aan hun lot overlaten? Lijkt me niet.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:56:13 #38
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_203359854
quote:
13s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 13:26 schreef DeVerzamelaar het volgende:
Walgelijk. Je kan inmiddels beter een vluchteling zijn dan een etnische Nederlander want de laatste komt altijd op de laatste plaats. Buitenlands tuig krijgt gewoon een royale vakantiewoning op het mooie Texel en wij worden steeds meer vreemde in eigen land en zullen ons eigen vertrouwde landje over een aantal decennia niet meer terug herkennen.
Zoek je heil elders, iedereen blij. Liever ook nog 5 van dit soort gezinnen dan zo'n pessimistische en intolerante jankerd.
pi_203359880
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:43 schreef Sodemieters het volgende:
Prima verhaal. Er was een grote meerderheid om deze mensen uit Afghanistan te evacueren - zelfs iemand als Van Hage was daar voorstander van - dus dan moeten ze ook ergens gehuisvest worden. In dit geval toevalligerwijs op Texel.
Hoeveel mensen hebben er eigenlijk dingen voor de Nederlanders gedaan? 1000? 10.000? En waar trekken we de grens? Een tolk heeft dichtbij de Nederlanders gestaan en wordt daar als verrader gezien, maar geldt dat ook voor een bewaker of iemand die als kok gewerkt heeft?

Overigens vind ik het prima om mensen die echt gevaar lopen, omdat ze voor de Nederlanders gewerkt hebben, hier een huis en uitkering te geven.

Maar, dan moeten we ze niet laten verblijven met de reden: jullie land is gevaarlijk. Want op die manier zet je de deur niet open voor duizenden mensen, maar voor miljoenen (want alle Afghanen leven dus in een gevaarlijk land).
pi_203359882
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:52 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Ze hebben zich ingezet voor Nederland en lopen daardoor nu gevaar voor eigen leven. Moet je deze mensen dan maar gewoon aan hun lot overlaten? Lijkt me niet.
We zijn ze helemaal niets verschuldigd.
Hou dat soort zielige praatjes voor als er echte vluchtelingen zijn.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:02:48 #41
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_203359937
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:58 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]
We zijn ze helemaal niets verschuldigd.
Hou dat soort zielige praatjes voor als er echte vluchtelingen zijn.
Dat zijn ze; ze lopen gevaar voor eigen leven. Doordat ze zich in hebben gezet voor o.a. Nederland. Niet meer dan logisch dat je deze mensen dan opvangt en weer perspectief biedt.
pi_203359982
Wie wil er nou op Texel wonen? Niet jaloers.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:08:33 #43
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_203360003
Die zal binnenkort wel gaan klagen dat er geen moskee staat op Texel
Ik ben inmiddels overleden
pi_203360009
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:08 schreef Enchanter het volgende:
Die zal binnenkort wel gaan klagen dat er geen moskee staat op Texel
Vuurtoren ombouwen!
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:35:14 #45
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_203360339
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 15:58 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]
We zijn ze helemaal niets verschuldigd.
Hou dat soort zielige praatjes voor als er echte vluchtelingen zijn.
Wat is volgens jouw definitie een echte vluchteling?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_203360591
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:02 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Dat zijn ze; ze lopen gevaar voor eigen leven. Doordat ze zich in hebben gezet voor o.a. Nederland. Niet meer dan logisch dat je deze mensen dan opvangt en weer perspectief biedt.
Nou en. Misschien moeten ze gaan vechten of verzetten tegen het onrecht wat hun aangedaan wordt i.p.v. als een lafaard wegvluchten en als een egoïst gaan drukken op ons sociale stelsel met hun grote gezinnen zonder toekomstperspectief. Er is verborgen ellende genoeg in ons eigen land, los dat eerst op en dan kan je kijken wat je kan doen voor anderen. Ze hebben er ten slotte zelf voor gekozen om een baantje te nemen bij de vijand van het land en ze weten dondersgoed dat het gros van het land de taliban steunt. We zijn ze niks verschuldigd.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
  dinsdag 25 januari 2022 @ 17:05:58 #47
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_203360740
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:53 schreef DeVerzamelaar het volgende:

[..]
Nou en. Misschien moeten ze gaan vechten of verzetten tegen het onrecht wat hun aangedaan wordt i.p.v. als een lafaard wegvluchten en als een egoïst gaan drukken op ons sociale stelsel met hun grote gezinnen zonder toekomstperspectief. Er is verborgen ellende genoeg in ons eigen land, los dat eerst op en dan kan je kijken wat je kan doen voor anderen. Ze hebben er ten slotte zelf voor gekozen om een baantje te nemen bij de vijand van het land en ze weten dondersgoed dat het gros van het land de taliban steunt. We zijn ze niks verschuldigd.
Jawel, ze hebben zich ingezet voor dit land. Dus vangen we ze op.
pi_203360798
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 17:05 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Jawel, ze hebben zich ingezet voor dit land. Dus vangen we ze op.
En daarvoor zijn ze ook gecompenseerd neem ik aan.

Dit heeft ook helemaal niks met (sobere) opvang te maken, ze worden permanent gehuisvest ten koste van bijv. starters die ook een huisje boompje beestje willen opbouwen.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_203360913
Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen6. Dit merken we aan het feit dat er een gemiddelde wachttijd bij Woontij is van 5,5 jaar, oplopend tot 8 jaar. 1.700 woningzoekenden bij Woontij, waarvan 500 actief woningzoekenden.

Tja, en dan het gek vinden dat er polarisatie ontstaat. :')
  dinsdag 25 januari 2022 @ 17:27:14 #50
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_203360980
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 17:10 schreef DeVerzamelaar het volgende:

[..]
En daarvoor zijn ze ook gecompenseerd neem ik aan.

Dit heeft ook helemaal niks met (sobere) opvang te maken, ze worden permanent gehuisvest ten koste van bijv. starters die ook een huisje boompje beestje willen opbouwen.
Gecompenseerd voor gevaar voor eigen leven? Wat bazel je allemaal. Dit zijn bij uitstek vluchtelingen volgens de geldende definitie.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')