abonnement bol.com Coolblue
  zondag 23 januari 2022 @ 11:13:43 #1
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_203329005
Vanmiddag wil ik gevulde eieren maken en ik vraag me af of er hier nog mensen zijn met een creatief recept hiervoor.
  zondag 23 januari 2022 @ 11:58:48 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203329601
Wel eens van Google gehoord?

[ Bericht 17% gewijzigd door miss_sly op 25-01-2022 11:41:11 ]
  zondag 23 januari 2022 @ 12:11:14 #4
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_203329731
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 11:59 schreef Alloch87 het volgende:
Wel eens van Google gehoord?


Vroeg juist om creatieve recepten van mensen zelf.

Zo had ik laatst pindasaus door de pompoensoep gedaan als variatie en dat smaakte best goed. Vaak doe ik er een sinasappel door.

[ Bericht 5% gewijzigd door miss_sly op 25-01-2022 11:41:22 ]
  zondag 23 januari 2022 @ 12:49:07 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203330276
Sinaasappel door een gevuld ei?
Poef.....gone! ęgolfer
  zondag 23 januari 2022 @ 13:41:04 #6
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_203331138
quote:
11s.gif Op zondag 23 januari 2022 12:49 schreef golfer het volgende:
Sinaasappel door een gevuld ei?
Nee, door de pompoensoep.

Zat te denken om creme freche en tuinkruiden door de gevulde ei te doen ipv mayo en kerrie.
pi_203332012
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 13:41 schreef oppiedoppie het volgende:

[..]
Nee, door de pompoensoep.

Zat te denken om creme freche en tuinkruiden door de gevulde ei te doen ipv mayo en kerrie.
Originele recept is met roomboter. Maar creme fraiche lijkt mij lekkerder. Alle kruiden kunnen verder.
  Redactie Frontpage zondag 23 januari 2022 @ 15:02:32 #8
21273 crew  JeMoeder
MijnMoeder
pi_203332336
In mijn recept zit mayo, worcestershire, dijonmosterd, kervel en bieslook.
Ta mŔre
El Co˝o
ウイスキー
  zondag 23 januari 2022 @ 15:09:44 #9
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
  zondag 23 januari 2022 @ 15:13:34 #10
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_203332581
Toen ik klein was noemde ik het altijd devils eggs Ipv deviled eggs.
Met een knipoog om die verspreking van vroeger mag ik ze graag pittig maken. Beetje sambal, of een pepertje door de vulling. Een combi/variatie op sambal goreng telor ervan maken.

Rode biet erdoorheen vind ik ook lekker (en ziet er leuk uit), mag ook graag met vis erdoor doen, bv zalm of tonijn.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
  zondag 23 januari 2022 @ 15:20:17 #11
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_203332746
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 15:13 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Toen ik klein was noemde ik het altijd devils eggs Ipv deviled eggs.
Met een knipoog om die verspreking van vroeger mag ik ze graag pittig maken. Beetje sambal, of een pepertje door de vulling. Een combi/variatie op sambal goreng telor ervan maken.

Rode biet erdoorheen vind ik ook lekker (en ziet er leuk uit), mag ook graag met vis erdoor doen, bv zalm of tonijn.
Van die rode biet had ik eerder moeten weten, lijkt me lekker.
  zondag 23 januari 2022 @ 15:24:19 #12
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_203332831
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 14:41 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]
Originele recept is met roomboter. Maar creme fraiche lijkt mij lekkerder. Alle kruiden kunnen verder.
Heb ze net klaar.
Had er kruidenkaas ingedaan, een fijngesnipperde ui, beetje kerrie, beetje eierkruiden, peper en zout en beetje chilipoeder en daarna nog beetje mayo want het was niet smeuig genoeg.

Ben er tevreden mee. Straks potluck filmmiddag met alle bewoners van onze woongroep. Sowieso gezellig.
  zondag 23 januari 2022 @ 15:42:00 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203333156
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 15:24 schreef oppiedoppie het volgende:

Heb ze net klaar.
Had er kruidenkaas ingedaan, een fijngesnipperde ui, beetje kerrie, beetje eierkruiden, peper en zout en beetje chilipoeder en daarna nog beetje mayo want het was niet smeuig genoeg.

Ben er tevreden mee. Straks potluck filmmiddag met alle bewoners van onze woongroep. Sowieso gezellig.
Wat zijn eierkruiden?
Poef.....gone! ęgolfer
  zondag 23 januari 2022 @ 15:57:03 #14
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203333411
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 15:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat zijn eierkruiden?
https://www.dirk.nl/boods(...)silvo-eikruiden/2918
IngrediŰnten: Zout 55,8%, specerijen 40,9% (korianderzaden 11,8%, paprika 11,3%, witte peper 6,7%, nootmuskaat, gember, kurkuma, fenegriekzaad, MOSTERDzaad, ui, kardemom, anijszaad, kruidnagel, venkel, knoflook, piment, kaneel), kruiden 2,4% (tijm, laurierblad, rozemarijn, bonenkruid, basilicum, marjolein, oregano), zetmeel, antiklontermiddel: calciumsilicaat, Totale gehalte aan specerijen en kruiden: 43,3%.
  zondag 23 januari 2022 @ 19:12:17 #15
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_203336579
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 15:42 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat zijn eierkruiden?
Daar bedoel ik kruidenzout-atlantische zeezout en kruiden van het merk Odin. Bevat alleen ingrediŰnten uit biodynamische landbouw, wat ik het liefst heb, en ook zelf aan meewerk bij een biologisch dynamische boer.
pi_203336596
⅓ eigeel, ⅓ roomboter. ⅓ mayonaise, kerrie, woeste saus, drupje ketjap, zout&peper, allebei gemalen, gehakte bladpeterselie. Goed mixen, ca 5 minuten, opspuiten, eitjes even in de koelkast laten opstijven.
Gegarandeerd succes.
  zondag 23 januari 2022 @ 20:30:42 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_203337622
quote:
0s.gif Op zondag 23 januari 2022 19:14 schreef Nielojram75 het volgende:
⅓ eigeel, ⅓ roomboter. ⅓ mayonaise, kerrie, woeste saus, drupje ketjap, zout&peper, allebei gemalen, gehakte bladpeterselie. Goed mixen, ca 5 minuten, opspuiten, eitjes even in de koelkast laten opstijven.
Gegarandeerd succes.
Woeste saus. _O-
Poef.....gone! ęgolfer
pi_203337652
quote:
11s.gif Op zondag 23 januari 2022 20:30 schreef golfer het volgende:

[..]
Woeste saus. _O-
Dat is saus met een pittig kort kapsel
Twiddel
pi_203338614
Ah joh, Ólles smaakt toch met eieren? Ketchup, blokjes ham, olijven vast ook wel, etc. Dit lijkt me nou het makkelijkste gerecht om 'maar wat te doen'.
Somebody that I used to know
pi_203341061
quote:
11s.gif Op zondag 23 januari 2022 20:30 schreef golfer het volgende:

[..]
Woeste saus. _O-
Zo had ik hem nog nooit gehoord :D
pi_203342649
Dit is nou typisch iets wat ik nooit maak omdat ik het an sich wel eetbaar vind maar niet echt m'n favoriet of zo. Al die gekookte eieren pellen vind ik ook nogal een werkje, dit is iets wat je niet met dagverse eieren wil gaan maken want dan ben je uren bezig met pellen.

Maar ik zou het doen met mosterd en kerriepoeder zodat het mooi geel wordt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_203342735
Mayonaise, dijonmosterd, bieslookkruiden, de dooier, fijn gesneden stukjes ham, fijn gesneden augurk en fijn gesneden uitje.

Stukje van de onderkant van t halve eitje afsnijden zodat ie rechtop blijft staan en een klein plakje ham erin leggen voordat de vulling er in gaat.
  maandag 24 januari 2022 @ 15:30:27 #23
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_203346106
Oh, heerlijk gevulde eieren! Mijn moeder deed door de geprakte eidooier mayo, ketchup, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout maar ook sandwichspread doorheen en zelf maak ik ze ook nog steeds zo.
pi_203349239
quote:
14s.gif Op maandag 24 januari 2022 08:07 schreef Xlarge het volgende:

[..]
Zo had ik hem nog nooit gehoord :D
Las ooit ergens dat Herman de Blijker de saus zo noemde, is blijven hangen :) :)
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')