abonnement Unibet Coolblue
pi_204716736
Dat is weer het voordeel van een babykindsaurus, dan zijn ze gewoon te zwaar om nog achterop te zetten. :P
  donderdag 12 mei 2022 @ 12:23:04 #252
149959 SQ
snelle trees
pi_204716972
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 11:58 schreef lunapuella het volgende:
Dat is weer het voordeel van een babykindsaurus, dan zijn ze gewoon te zwaar om nog achterop te zetten. :P
Nou ja, als die saurus vervolgens vertikt om te fietsen lijkt dat me juist weer een nadeel :P
disclaimer
pi_204717316
Een van mijn meiden zit gewoon nog voorop op de fiets. De ander achterop. Ze fietsen nog belabberd slecht, ook omdat we de tijd niet nemen om met ze te oefenen. Dat gaat ook niet zo handig met 2 kinderen tegelijk. Maar broer was ook al dik 5,5 toen hij ging fietsen.

Wij lopen naar school, naar het zwembad en de (super)markt, dus echt nodig is het ook nog niet. Ik fiets alleen met ze naar dansles, maar nu met kapotte fiets lopen we dat ook gewoon.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_204723034
Hier fietst ze af en toe maar nog wel met zijwieltjes omdat wij nog te lui zijn te gaan oefenen zonder wieltjes, komt vanzelf goed, veel op het dorp hier lopen we.

Ben druk geweest met werk en vorige week was ik eindelijk -O- aan de beurt voor corona, ik vermoed dat C het in de eerste week van de meivakantie had gezien ze 5 dagen af en aan koorts had en hangerig was. Toen zaten we lekker in een huisje in het bos met een ziek kind, het was niet echt leuk helaas }:| Ik ben nu nog heel erg moe door corona merk ik, heb erg weinig energie en geduld richting C.

Verder heeft ze het enorm naar haar zin op school en hoor ik alleen maar positieve geluiden O+ Verbaas me dagelijks over hoe ze groeit in haar vocabulaire en de ontwikkeling van haar karaktertje, ik geniet er over het algemeen echt van O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_204728342
Hier fietsten ze "los" met drie. Sjaal onder de armen, en meerennen maar.
En met vier zonder knipperen van de steilste bulten af met een 14-inchje. Die blagen kennen geen angst hier joh.

En ik zet Tetter van vier ook nog gerust voor op de fiets. Ken best.

Fijn Rena, dat ze het zo leuk vindt op school! Ik betrap mij er zelf vaak op dat ik met een grote lach luister naar wat mijn groep 1er allemaal uitkraamt. Bizar, hoe snel ze dat praten eigen maken. ("Holy shit, ik wist uberhaupt niet dat een bolderkar zo vet chill is!") Beterschap met de vermoeidheid, da's geen combi met kleuters inderdaad...
  maandag 16 mei 2022 @ 13:10:04 #256
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204769154
Nou, het fietsje met 20 inch wielen was een schot in de roos. De andere ook alweer verkocht, want hij fietst er als een dolle op. Wat is hij ineens groot ook O+

En om dan toch weer eens de grote Max erin te gooien: klik! Let op de bijna-crash tegen een geparkeerde auto :X en mijn verbale ondersteuning :D

[ Bericht 25% gewijzigd door Quoi op 16-05-2022 14:46:16 ]
pi_204769804
Goed zo Max!

En dat praten ja. Wij waren gisteren in een museum met heeeeel veel oude troep (familiedag, opa wilde er graag met ons naar toe). Bij binnenkomst werd ons duidelijk verteld dat we niks mochten aanraken. Ik zag het niet zitten, maar ze bleven netjes overal af.
Ergens halverwege de rondleiding zei Kevin: “mijn handen willen alles aanraken, maar mijn hoofd zegt dat ik dat niet moet doen”

En DE uitspraak van Willem dit weekend: “ik huil alleen maar als ik mijn zin niet krijg” (we hadden het er over dat ik vond dat ze zo veel huilden, en dat ik ze echt te groot vond om te huilen wanneer ze de tweede boterham op de stapel krijgen in plaats van de eerste)
pi_204769821
En ik heb een voetballer! Kevin heeft zaterdagochtend zijn eerste training gehad en hij is dol enthousiast. Hij is meteen topscoorder.
Zo schattig om te zien, die kleintjes. Met z’n allen achter de bal aan.
  maandag 16 mei 2022 @ 16:20:52 #259
344469 Amsel
zonder t
pi_204770431
Hier hielp een Bikybiky-vestje bij de oudste enorm bij het leren fietsen. Bij de jongste was het niet nodig, die kreeg een nieuwe fiets zonder zijwieltjes en fietste er zo op weg alsof hij nooit anders heeft gedaan.

Zijn jullie kleuters ook zo t*fus-druk? Ik word helemaal gek van het gestuiter van onze jongste. Zowel fysiek (springen stampen rennen) als qua geluid (hij tettert maar door en schreeuwt op random momenten) en ook in z'n hoofd (daar zit volgens mij een stuiterbal in).
pi_204770688
Hij vecht al een half uur met een panda knuffel van een meter hoog, stopt niet met kletsen en krijst vanuit z'n tent dat hij stuiterballen verkoopt. Dus het ligt niet aan jou.
  dinsdag 17 mei 2022 @ 09:50:38 #261
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204776575
Over het algemeen een rustig typje hier, alleen staat die mond de hele dag niet stil :D
Samen met vriendjes - gistermiddag waren er 2 over de vloer - wordt 'ie druk, drukker, drukst.
pi_204777074
Ja die van mij is ook druk. Springen, rennen, schreeuwen, herrie maken met speelgoed, deuren gooien. En hij heeft overal wat over te zeggen.

Gisteren was dramatisch, zijn zusje is ziek. Na twee uur tv kijken was de rek er gewoon uit bij hem. :D :X
Maar hij was zelf dus ook stierlijk vervelend. En ineens zag hij buiten andere kindjes en ging zelf naar de speeltuin. Hij heeft daar volgens mij best fijn gespeeld.

Vandaag wordt hij geobserveerd door een specialist jonge kind op school. Vind ik toch spannend, wat ze dan eigenlijk zien. Of niet zien.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_204780995
Ik dacht dat de Squid Game hype wel een beetje voorbij was, maar mijn 6jarige kwam vrijdag thuis met 3 tekeningen waarop duidelijk afleveringen van SG getekend waren. Naast het feit dat er overduidelijk pistolen getekend zijn, zag ik nog zoveel details dat het me lijkt alsof het recent gezien is.

Ik heb dit bij de juf aangekaart, maar daar kwam weinig begrip voor mijn zorg, de klassenipad wordt gebruikt, maar daar zitten ze bovenop. Thuis heeft hij het zo goed als zeker niet gezien, dus ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet, naar het schoolbestuur?
  dinsdag 17 mei 2022 @ 17:55:07 #264
149959 SQ
snelle trees
pi_204781100
Het zit ook gewoon in reclamefilmpjes op YT he. Mede daardoor kijkt de mijne alleen nog kinderYT (op eigen initiatief want ze vindt het eng :P ) maar om nou stellig te beweren dat het thuis niet gebeurd kan zijn, mwah.
disclaimer
  dinsdag 17 mei 2022 @ 19:41:14 #265
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_204782107
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 mei 2022 17:55 schreef SQ het volgende:
Het zit ook gewoon in reclamefilmpjes op YT he. Mede daardoor kijkt de mijne alleen nog kinderYT (op eigen initiatief want ze vindt het eng :P ) maar om nou stellig te beweren dat het thuis niet gebeurd kan zijn, mwah.
het komt er soms ook wel doorheen op de youtube kids app, in een soort cartoonvariant heb ik m al een voorbij zien komen, of nagebouwd in minecraft. maar de kidsvariant filtert gelukkig al wel een hoop.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_204784761
Kinderen horen ze ook veel van andere kinderen. Mijn zoon komt ook thuis met allerlei fortnite en Among Us verhalen en tekeningen, maar dat heeft hij (thuis) toch echt nog nooit gezien. Mijn zoon kijkt op youtube zelf alleen filmpjes van Maariejoo en blees (en de monsterwielen), en zijn zusjes moeten maar meekijken (die mogen zelfstandig alleen op Netflix of Disney+ kijken)

Die mond die niet stil kan staan herken ik hier ook Quoi. Ik ga regelmatig alleen met Lala boodschappen doen, op 10 minuten lopen. Die kan dan echt de hele weg tegen me aan praten over wat dan ook. Als het tien seconden stil is, is het lang. En dat dat meestal is als we langs een hond lopen waar ze 'echt niet bang voor is' maar waarbij ze wel opeens veel haast heeft en mij opzij trekt, is natuurlijk puur toeval.

Mijn meiden hebben er nu twee hockeytrainingen op zitten. Ze bieden hier twee keer per jaar een drieweekse mini-cursus aan. Wel heel mooi om te zien dat ze vorige week echt als kneusjes met die sticks stonden en blij waren als ze de bal raakten, maar deze week al de bal een stukje mee konden nemen. Em vind het erg leuk, Lala vind het ook leuk maar vindt dansen leuker en staat ook te dansen tijdens de training. Grote broer (voor wie we eigenlijk gingen) vindt het ook leuk, maar vindt voetballen leuker. En dat houdt hij nu al 1,5e maand vol, dus die mag zondag een wedstrijd spelen om te bepalen bij welk team hij na de zomer aan mag sluiten.

Zo'n observatie lijkt me ook wel spannend PKM. Hopelijk levert het jullie wat op.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_204785755
Hier hebben we weer zo'n drama fase bereikt: echt janken om alles }:| }:|
Vooral bij zijn zin niet krijgen. En meestal begint het al 's ochtends vroeg bij het opstaan.
Ik word er echt helemaal gek van. Iemand tips om aan een bijna 5jarige uit te leggen dat echt niet alles een reden is om te gaan huilen?

Hebben jullie kleuters ook van die grote monden? Simon kan soms echt zo' n grote mond opzetten. Als we zeggen dat ie iets niet mag, dan zegt ie bijv. dat we stil moeten zijn en onze mond moeten houden. En dan echt op een hele brutale manier. En weer veel meppen als het niet gaat zoals hij wil. Als we hem daarop aanspreken is het meteen weer janken, dus een hele "fijne" vicieuze cirkel.

Als ik dan zo'n leuk filmpje zie van @Quoi van een fietsende Max dan denk ik wel eens dat ons kind kapot is :{ :P

Volgende week gaan we een lang weekend naar Limburg, hopelijk zorgt dat er voor dat we weer wat quality time hebben.
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:08:21 #268
149959 SQ
snelle trees
pi_204785901
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2022 07:43 schreef TolstoiFan het volgende:
Hier hebben we weer zo'n drama fase bereikt: echt janken om alles }:| }:|
Vooral bij zijn zin niet krijgen. En meestal begint het al 's ochtends vroeg bij het opstaan.
Ik word er echt helemaal gek van. Iemand tips om aan een bijna 5jarige uit te leggen dat echt niet alles een reden is om te gaan huilen?


soms is het ook persoonlijkheid. Mijn zevenjarige jankt ook nog steeds om praktisch alles. Er komt vanzelf een moment dat de peer pressure toeslaat en ze niet meer durven :7
disclaimer
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:25:04 #269
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_204785998
De mijne is ook echt grenzen aan het opzoeken. Of nee, hij gaat dagelijks meermaals over de grenzen heen. }:|
Dat is sinds hij is begonnen op school. Wanneer trekt dit bij?
Protège moi de mes désirs.
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:41:29 #270
149959 SQ
snelle trees
pi_204786080
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 08:25 schreef arvensis het volgende:
De mijne is ook echt grenzen aan het opzoeken. Of nee, hij gaat dagelijks meermaals over de grenzen heen. }:|
Dat is sinds hij is begonnen op school. Wanneer trekt dit bij?
Over een jaar of 16 :7
disclaimer
  woensdag 18 mei 2022 @ 08:49:36 #271
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_204786127
quote:
1s.gif Op woensdag 18 mei 2022 08:41 schreef SQ het volgende:

[..]
Over een jaar of 16 :7
Even kijken of ik ergens het bonnetje nog heb liggen
Protège moi de mes désirs.
pi_204786312
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2022 07:43 schreef TolstoiFan het volgende:
Hier hebben we weer zo'n drama fase bereikt: echt janken om alles }:| }:|
Vooral bij zijn zin niet krijgen. En meestal begint het al 's ochtends vroeg bij het opstaan.
Ik word er echt helemaal gek van. Iemand tips om aan een bijna 5jarige uit te leggen dat echt niet alles een reden is om te gaan huilen?

Hebben jullie kleuters ook van die grote monden? Simon kan soms echt zo' n grote mond opzetten. Als we zeggen dat ie iets niet mag, dan zegt ie bijv. dat we stil moeten zijn en onze mond moeten houden. En dan echt op een hele brutale manier. En weer veel meppen als het niet gaat zoals hij wil. Als we hem daarop aanspreken is het meteen weer janken, dus een hele "fijne" vicieuze cirkel.

Als ik dan zo'n leuk filmpje zie van @:Quoi van een fietsende Max dan denk ik wel eens dat ons kind kapot is :{ :P

Volgende week gaan we een lang weekend naar Limburg, hopelijk zorgt dat er voor dat we weer wat quality time hebben.
Ik quote mezelf even, ergens komt dus wel het besef bij ze ;)
En quality time tijdens onze vakantie twee weken geleden heeft hier echt geholpen met het dichter naar elkaar toe komen :*
Zelfs mijn moeder vindt dat Kevin meegaander is sinds onze vakantie.

quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2022 14:46 schreef Adrian4 het volgende:


En DE uitspraak van Willem dit weekend: “ik huil alleen maar als ik mijn zin niet krijg” (we hadden het er over dat ik vond dat ze zo veel huilden, en dat ik ze echt te groot vond om te huilen wanneer ze de tweede boterham op de stapel krijgen in plaats van de eerste)
  woensdag 18 mei 2022 @ 09:39:12 #273
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_204786525
de mijne is ook een draak momenteel, bij alles waarvan je zegt dat ie niet moet doen, doet ie het een split second later toch }:| bijvoorbeeld speelgoedautojes door de open trap gooien (waar ons banstel onder staat en zijn baby broertje ligt).

echt om gek van te worden, alsof ie die impuls op het moment echt niet kan onderdrukken. }:|
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 18 mei 2022 @ 10:25:26 #274
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_204786942
Ik zal eens wat grote monden en streken van diezelfde Max hier delen, als dat helpt :P Het zijn soms klootzakken, die kleuters.
pi_204787167
Herkenbaar, hier ook een 5 jarige die overal boos over wordt en overal om huilt. Die grote mond valt gelukkig mee, in zoverre dat ze regelmaat roept dat ze mij stom vindt, of dat ik weg moet, maar als ik hoor hoe andere kinderen van haar leeftijd al schelden en doen vind ik zo'n uitspraak nog schattig en prima :')

Hier wel weer meer last van agressiviteit. Gisteren een trap tegen mijn neus aangekregen omdat ze mij van zich wegtrapte, en bijten. Zusjelief kreeg gisteren een kleurboek tegen haar hoofd aan geworpen en een sorry kwam er niet want: ik wilde jou raken mama, maar Vlokje stond in de weg. Jo }:|

Nog 2 weken en dan heb ik officieel 2 kleuters, dan wordt Vlokje (die vandaag haar 1e wendag heeft op school) 4 O+

(die qua brutaliteit niet verder komt dan: jij bent een poepiedrol mama en je hoort in de wc :+ )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')