stephano1990 | zondag 9 januari 2022 @ 23:44 |
Ik heb als souvenir uit Lapland een blikje berenvlees meegenomen en ik wil hier iets lekkers mee maken. Echter kan ik geen recepten vinden met berenvlees. Wat ik wel kan vinden is dat de traditionele manier van bereiden een stoofpotje is, maar ik neem aan dat mijn vlees al bereid is, dus ik weet niet of ik hier nog een stoofputje van kan maken. Heeft iemand ideeën of ik nog iets smakelijks kan maken van een blikje berenvlees of ingeblikt vlees in het algemeen? | |
golfer | zondag 9 januari 2022 @ 23:51 |
Wat voor beer was het? Het maakt namelijk nogal wat uit of het een bruine beer, een ijsbeer, een grizzlybeer of een masturbeer is. | |
FlippingCoin | zondag 9 januari 2022 @ 23:52 |
Pleur op je gaat toch geen beer eten man staatsgek. | |
FlippingCoin | zondag 9 januari 2022 @ 23:54 |
En waarom heb je altijd van die kutvragen?! Man man man... | |
Isabeau | zondag 9 januari 2022 @ 23:54 |
Beetje creatief zijn. Berenvlees uit Lapland. Daar spreken ze Fins. 'Berenvlees recepten' is karhunlihan resepti. Dat in Google gooien en dan krijg je dus wel recepten. Die ook even door de vertaler halen en succes. Maar goed, ook dat zijn recepten met vers vlees en niet met blikvlees. Ik heb nog gezocht op 'berenvlees recepten blik' maar dan krijg ik dus alleen webshops waar ze berenvlees in blik verkopen. Wat idioot duur man ![]() ps: website waar ze berenvlees in blik verkopen staat dit bij de omschrijving:
| |
Postbus100 | zondag 9 januari 2022 @ 23:56 |
Avg'tje | |
Geerd | zondag 9 januari 2022 @ 23:57 |
Grote patatstoof met extra stoof en een berenklauw pinda ! | |
stephano1990 | zondag 9 januari 2022 @ 23:58 |
Bruine beer | |
stephano1990 | maandag 10 januari 2022 @ 00:00 |
Kom op, kom eens een keer van je zolderkamer en buiten je comfort zone! Je weet niet wat je mist in het leven als je niets probeert! ![]() | |
stephano1990 | maandag 10 januari 2022 @ 00:02 |
Thanks! Ja, vers vlees meenemen leek mij wat moeilijk inderdaad. Anders had ik wat op de BBQ gegooid en daarnaast nog een stoofpotje gemaakt! Maar voor blikvlees mis ik inspiratie. Ja, alles in Finland is idioot duur, maar het berenvlees betaal je nog eens extra toeristische prijzen voor. Ik heb voor een blikje paté van 200 gram 20 euro betaald en volgens mij 12 euro of zo voor het blikje. | |
Farenji | maandag 10 januari 2022 @ 00:11 |
Ik zou eerst gewoon wat proeven. Het ligt er nogal aan wat voor deel van de beer is en hoe het al is bereid. Misschien is het helemaal kant en klaar en is het tussen een broodje met wat mosterd ofzo ook al prima, maar misschien moet je het ook wel een hele tijd stoven voordat het eetbaar is. Het schijnt sowieso wel erg sterk te kunnen smaken, afhankelijk van het dieet van de beer. | |
Farenji | maandag 10 januari 2022 @ 00:13 |
Hoe dan ook, hou ons op de hoogte als je het blikje gaat openen. | |
sirdanilot | maandag 10 januari 2022 @ 01:02 |
Kan je een foto plaatsen? | |
ZarB | maandag 10 januari 2022 @ 01:16 |
Berehap pinda natuurlijk![]() | |
Isabeau | maandag 10 januari 2022 @ 01:16 |
Als het al kant en klaar is dan zou ik zelf eerst lekker wat paddenstoelen en ui bakken en daar dan op het laatste het vlees door doen. Aardappelpuree er bij, rode kool en kijken of beer een lekker stuk vlees is. | |
RedFever007 | maandag 10 januari 2022 @ 01:35 |
Je kunt er een wachtwoord van maken ![]() ![]() | |
de_boswachter | maandag 10 januari 2022 @ 05:05 |
Bij De Beren je vraag stellen? | |
maily | maandag 10 januari 2022 @ 06:54 |
Deze TS ![]() | |
stephano1990 | maandag 10 januari 2022 @ 08:39 |
Foto insluiten gaat niet helemaal goed, maar hier: https://ibb.co/J2p9x6r [ Bericht 13% gewijzigd door stephano1990 op 10-01-2022 08:40:05 (Foto plaatsen wil niet lukken) ] | |
stephano1990 | maandag 10 januari 2022 @ 08:42 |
Tja, als ik een normale vraag zou heb, vind ik het antwoord wel op google. Ik kom hier ook alleen als ik ergens mee zit dat ik niet met google kan oplossen ![]() | |
FlippingCoin | maandag 10 januari 2022 @ 08:46 |
Vannacht je moeder nog geprobeerd. | |
Raw85 | dinsdag 11 januari 2022 @ 08:34 |
Sowieso flamberen, paar stoofbeertjes ernaast | |
Sunshine1982 | dinsdag 11 januari 2022 @ 08:42 |
En dit als toetje, gedrizzled over je yoghurt ![]() Mocht je nog trek hebben erna: ![]() |