abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_203937663
Wie heeft voor mij een tip voor de allerlekkerste cake/taart vulling voor in een kindertaart?

mijn dochter wordt bijna 5 en wil graag een rapunzel taart, inmiddels al diverse "custom made" taarten besteld, maar veelal vind ik die cakes toch snel kruimeling, droog en smaakloos :{ Wie heeft een tip? :+
hardcoholic
pi_203943945

Slagroomtaart met snoepjes, zoals gewenst door de 6-geworden-jarige.
Verder was er ook triple coconut cream pie, millionaires shortbread en appelhavermoutkruimel repen. Helaas geen foto's
pi_203958130
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2022 14:53 schreef Ferdii het volgende:
Wie heeft voor mij een tip voor de allerlekkerste cake/taart vulling voor in een kindertaart?

mijn dochter wordt bijna 5 en wil graag een rapunzel taart, inmiddels al diverse "custom made" taarten besteld, maar veelal vind ik die cakes toch snel kruimeling, droog en smaakloos :{ Wie heeft een tip? :+
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.

En ik zou dan zo'n prinsessen taart maken je weet wel zo'n bol met een barbie er in met mega lang haar
pi_203960086
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2022 20:34 schreef Goitske het volgende:

[..]
Ik gebruik het biscuit recept van Rutger bakt maar moet zeggen die mix van de Oetker en bakzolder zijn ook goed.

En ik zou dan zo'n prinsessen taart maken je weet wel zo'n bol met een barbie er in met mega lang haar
Vandaag een proefbaksel gemaakt met biscuit van Laura’s bakery (zelf nog wat vanille toegevoegd) en daarnaast 4 smaken botercreme vulling getestvan rutger bakt (met als basis banket bakkersroom). De aardbei beviel bij dochter het best :+, ik vind de mango en kersen echter lekkerder :D

Is goed bevallen *O*
hardcoholic
pi_204052008
pi_204069556
Heb je ze wel gedoopt, @Goitske ? :P

Kind vroeg of ik wafels wilde bakken. Doen we!
pi_204070350
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2022 21:20 schreef Hupje het volgende:
Heb je ze wel gedoopt, @:Goitske ? :P

Kind vroeg of ik wafels wilde bakken. Doen we!
[ afbeelding ]
Oooh lekker!

Zeker gedoopt weet je hoeveel sneller dat gaat dan dat geklooi wat ik in hun zag _O-
pi_204120462
pi_204120565
Een bananencake met blauwe bessen uit Paulineskeuken. Er moesten nog kokosflakes bovenop
pi_204131465
Op verzoek van de jongens fundge gemaakt om mee te nemen naar de filmavond van de scouting, recept uit het kinderbakboek van Laura's bakery maar heel simpel 260 gram chocolade, blikje gecondenseerde melk dat samen laten smelten en gooi er door wat je lekker vind. Nu paaseitjes in stukjes, mini marshmallows, biscuitjes in stukjes, walnoten en wat stukjes paasei en witte cholade. Bovenop halve paaseitjes, mini marshmallows en sprinkels

  vrijdag 18 maart 2022 @ 21:22:33 #61
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_204131757
Ik maak dit vaak met witte chocolade en dan noten en de marshmallows erdoor dan smelten ze een beetje ook heerlijk. Als we een feestje hebben moet ik dit echt maken want iedereen kijkt daar naar uit.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_204132130
Ik maak altijd deze: https://attic24.typepad.c(...)nd-pecan-tiffin.html 15 minuutjes en het is klaar. Het is zonder bakken, net zoals arretjescake. Het is áltijd een succes.

pi_204132152
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 21:22 schreef SV-tje het volgende:
Ik maak dit vaak met witte chocolade en dan noten en de marshmallows erdoor dan smelten ze een beetje ook heerlijk. Als we een feestje hebben moet ik dit echt maken want iedereen kijkt daar naar uit.
Nou hij had alles mee en er zijn nog 2 kleine stukjes over. Ze vonden het allemaal lekker en de leiding ook zei hij
Ik wissel nog wel eens dit was wat ik nu in huis had
pi_204132166
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 21:46 schreef Lyssa het volgende:
Ik maak altijd deze: https://attic24.typepad.c(...)nd-pecan-tiffin.html 15 minuutjes en het is klaar. Het is zonder bakken, net zoals arretjescake. Het is áltijd een succes.

[ afbeelding ]
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkast
pi_204132366
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2022 21:47 schreef Goitske het volgende:

[..]
Die van mij is ook zonder bakken je bent er zo klaar mee alleen even hard worden in de koelkast
Ja precies, ideaal!
pi_204320976
Over 2 weken is het weer Pasen. Dit is echt mijn favoriete taart van het jaar van Nigella Lawson #nigellalawson

Ooit heb ik dit recept online gevonden. Ook fijn het is een glutenvrij recept maar geloof mij hij is goddelijk 🥰 ik maak hem 1x per jaar... misschien dit jaar wel 2x aangezien deze morgen mee gaat naar mijn werk




Paastaart recept van nigella lawson
Ingrediënten
Cake
250 gr chocolade (puur)
125 gr boter, kamertemperatuur
2 eieren
4 eidooiers
4 eiwitten
175 gr suiker (75 gram voor de eidooiers, 100 gr voor de eiwitten)
1 tl vanille-extract

Topping
125 gr chocolade (puur)
250 ml room
1 tl vanille extract

Decoratie
1 zakje met chocolade eieren

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm NIET(!) in. (Het recept geeft aan dat het om een springvorm van 23 cm gaat. Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt voor dit recept).
Smelt au-bain-marie de 250 gr chocolade met de boter en zet daarna apart om iets af te koelen
Klop ondertussen de 4 eiwitten op, voeg de 100 gr suiker toe en klop ze dan verder op tot stevige pieken.
Klop in een andere kom de 2 eieren en de 4 dooiers met de 75 gr suiker en de vanille op.
Vouw het chocolade-botermengsel er voorzichtig doorheen.
Doe ongeveer ¼ van het eiwitmengsel bij het chocoladebeslag en klop dit er even goed doorheen. Spatel daarna de rest van de eiwitten in 3 delen er voorzichtig doorheen tot een luchtig mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in 35-40 minuten gaar of totdat de cake goed gerezen is, gescheurd aan de randen en het midden van de cake stevig is.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen ìn de vorm op een rooster.
Het midden van de cake zal inzakken en verder losscheuren van de rand. Het is de bedoeling dat dit er zo uitziet, zodat het een “nest” kan worden, die je later gaat vullen. Raak dus niet in de stress, de cake is niet mislukt, het is juist de bedoeling dat er een grote krater in je cake ontstaat. Gedurende het afkoelen, zal de cake steeds verder inzakken.
Pas wanneer de cake volledig afgekoeld is haal je hem uit de vorm!
Plaats hem op een mooie schaal, als er stukjes afbreken, geen probleem, dus zet je er gewoon weer losjes op.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de slagroom met de vanille extract en vouw de iets afgekoelde chocolade er door. Vul de taart, plak stukjes weer vast en decoreer met eieren #pasen
pi_204321263
@Goitske Tof! Ziet er lekker uit. Ook handig dat het een recept zonder bloem is in deze tijd ;)
pi_204321319
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2022 18:42 schreef Hupje het volgende:
@:Goitske Tof! Ziet er lekker uit. Ook handig dat het een recept zonder bloem is in deze tijd ;)
ja en echt goddelijk is deze :9 :Y)
En dus ook glutenvrij
  Moderator zaterdag 16 april 2022 @ 19:46:22 #69
5428 crew  miss_sly
pi_204455809
quote:
1s.gif Op zondag 3 april 2022 18:15 schreef Goitske het volgende:
Over 2 weken is het weer Pasen. Dit is echt mijn favoriete taart van het jaar van Nigella Lawson #nigellalawson

Ooit heb ik dit recept online gevonden. Ook fijn het is een glutenvrij recept maar geloof mij hij is goddelijk 🥰 ik maak hem 1x per jaar... misschien dit jaar wel 2x aangezien deze morgen mee gaat naar mijn werk

[ afbeelding ]

Paastaart recept van nigella lawson
Ingrediënten
Cake
250 gr chocolade (puur)
125 gr boter, kamertemperatuur
2 eieren
4 eidooiers
4 eiwitten
175 gr suiker (75 gram voor de eidooiers, 100 gr voor de eiwitten)
1 tl vanille-extract

Topping
125 gr chocolade (puur)
250 ml room
1 tl vanille extract

Decoratie
1 zakje met chocolade eieren

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180C
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm NIET(!) in. (Het recept geeft aan dat het om een springvorm van 23 cm gaat. Ik heb een springvorm van 26 cm gebruikt voor dit recept).
Smelt au-bain-marie de 250 gr chocolade met de boter en zet daarna apart om iets af te koelen
Klop ondertussen de 4 eiwitten op, voeg de 100 gr suiker toe en klop ze dan verder op tot stevige pieken.
Klop in een andere kom de 2 eieren en de 4 dooiers met de 75 gr suiker en de vanille op.
Vouw het chocolade-botermengsel er voorzichtig doorheen.
Doe ongeveer ¼ van het eiwitmengsel bij het chocoladebeslag en klop dit er even goed doorheen. Spatel daarna de rest van de eiwitten in 3 delen er voorzichtig doorheen tot een luchtig mengsel.
Doe het beslag in de springvorm en bak de cakebodem in 35-40 minuten gaar of totdat de cake goed gerezen is, gescheurd aan de randen en het midden van de cake stevig is.
Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen ìn de vorm op een rooster.
Het midden van de cake zal inzakken en verder losscheuren van de rand. Het is de bedoeling dat dit er zo uitziet, zodat het een “nest” kan worden, die je later gaat vullen. Raak dus niet in de stress, de cake is niet mislukt, het is juist de bedoeling dat er een grote krater in je cake ontstaat. Gedurende het afkoelen, zal de cake steeds verder inzakken.
Pas wanneer de cake volledig afgekoeld is haal je hem uit de vorm!
Plaats hem op een mooie schaal, als er stukjes afbreken, geen probleem, dus zet je er gewoon weer losjes op.

Smelt de chocolade au-bain-marie. Klop de slagroom met de vanille extract en vouw de iets afgekoelde chocolade er door. Vul de taart, plak stukjes weer vast en decoreer met eieren #pasen
Hij ziet er heerlijk uit en op basis van de ingredienten klinkt ie verrukkelijk.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zaterdag 16 april 2022 @ 19:48:20 #70
5428 crew  miss_sly
pi_204455841
Ik bakte voor Pasen ook weer eens wat, namelijk een pull-apart kaneelbrood en kaasstengels met vier soorten kaas (geitenkaas, Hollandse 30+, tallegio en parmezaan).





Het rook allebei heerlijk toen het in de oven stond, dus ik hoop dat het net zo lekker smaakt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_204457107
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 april 2022 19:48 schreef miss_sly het volgende:
Ik bakte voor Pasen ook weer eens wat, namelijk een pull-apart kaneelbrood en kaasstengels met vier soorten kaas (geitenkaas, Hollandse 30+, tallegio en parmezaan).

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het rook allebei heerlijk toen het in de oven stond, dus ik hoop dat het net zo lekker smaakt.
:9
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_204491565


Vandaag maakte ik zoetzoute Rice crispy treats uit uit één bakblik van Edd Kimber Kosmos Uitgevers Food

Bij het recept staat werk snel, tip zorg dat alles klaar staat, dat je echt een grote bak hebt voor hebt mengen en werk idd heel snel! Wel een tip gebruik witte mini marshmallows indien beschikbaar die worden wat mooier, helaas had ik alleen gekleurde en tja dat wordt wat bruin maar dat zal de smaak niet minder laten zijn
  woensdag 20 april 2022 @ 17:24:06 #73
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_204491715
Dacht eerst dat er stukjes leverworst op lagen :@ :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_204558275
Mijn allergie vriendelijke versie van de oranje tompouce :)
pi_204761625
In een kookboek zag ik een leuk plaatje van rabarber plaattaart.
Gelukkig mag ik de rabarber halen uit de tuin van buren.
Vanmiddag is dit het resultaat:

Oh ja, bij gebrek aan pijnboompitten deed ik gemalen cocos.
En nam danone croissant deeg. Lokaal was er geen tante fanny deegrol.
Plaatje was mooier. Rest van de niet-rode stengels tot moes gekookt in dezelfde suiker/vanille mix.

Het plaatje was zó mooi:

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')