Krokant? Ganache?quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:12 schreef Seven. het volgende:
En nu goed koud laten worden voor een krokant laagje (ik ben gek op verschillende smaken, texturen en temperaturen tegelijk in m'n mond)
[ afbeelding ]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Die cake ziet er heerlijk uit (zou zo opvreten), maar wat is er met je ganache gebeurd?
Optioneel . Ik hou ervan, maar dan zal het wel geen ganache mogen heten.quote:
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:43 schreef Seven. het volgende:
Of zou het sowieso niet meer hard worden?
quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:49 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Krokant lijkt me niet de bedoeling van ganache. De slagroom is volgens mij juist bedoeld om het vloeibaar te houden.
Volgende keer dus gewoon alleen chocolaquote:Op zaterdag 3 september 2022 20:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Volgens mij is krokant worden inderdaad niet de bedoeling bij ganache. Kan wel stevig worden, maar niet krokant.
Whoa, nóg machtigerquote:Op zaterdag 3 september 2022 21:02 schreef Molo het volgende:
Geschift denk ik idd
Ziet er wat flobberig uit, maar smaak kan nog steeds meer dan prima zijn, krokant gaat het idd niet worden
Al zou je eenmaal afgekoeld (in koelkast is beste dan) hier nog een laagje hele pure chocolade overheen kunnen gieten. Die wordt dan wel krokant, en eronder dan flobby ganache-soort-van en zware cake
Tuurlijk, áls je het doet.... volledig acen die handelquote:
Ganache gewoon in de magnetron maken. Slagroom en chocolade in een kom op een medium stand een paar minuten.quote:Op zaterdag 3 september 2022 20:38 schreef Seven. het volgende:
[..]
Smaakt heerlijk (dat dan weer wel), denk de slagroom net een minuutje te lang op het vuur of zo? Is 100ml slagroom en 100gr chocola.
Beetje jammer is het wel maar ik denk dat ik er wel mee kan leven
Ik doelde op de foto die je eerst plaatstequote:Op zaterdag 3 september 2022 18:57 schreef Seven. het volgende:
[..]
ding past in de gootsteen dus goed heet water en dan lukt het wel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit! En de herkenning met dat soort ongelukjes .quote:Op zondag 4 september 2022 12:49 schreef Blues het volgende:
Ik had wat bananen over die echt op moesten, dus een banoffie pie gemaakt.
Voor het eerst met dulche de leche 'gewerkt' en ook voor het eerst merengue gemaakt.
Het ging niet helemaal van een leien dakje
Een fotoreportage ( zegt wel genoeg denk ik)
Recept is van Mil (nee niet voor @:golfer 's vaderdag ) maar gewoon leuk recept. Al snapte ik de azijn niet helemaal?? Misschien is de merengue daarom ineens vloeibaar geworden?
https://miljuschka.nl/banoffee-pie-voor-vaderdag/
Gisteravond het blikje al 3 uur in tegen de kook aan water gedaan.
[ afbeelding ]
Goed gelukt!
[ afbeelding ]
Bastognekoekjes bodem half uur in de koeling gehad.
[ afbeelding ]
Dulche de leche iets verwarmd om over de bodem te kunnen strijken, bananen in stukjes.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tijdens het kloppen van de merengue liet ik maar héééél even het kannetje los
[ afbeelding ]
Klaar. Staat nu in de koelkast. Met het spuiten van de merengue werd ie ineens vloeibaarder
Snel brander er op en snel in de koeling!!
Daar staat ie nu.
Laterzzz zal ik een foto posten van een stuk taart op een bordje
[ afbeelding ]
Yep.quote:Op zondag 4 september 2022 14:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Zie nu op de computer (dus groot) wat er gebeurde. Zat er toen ook al suiker in? #beentheredonethat
quote:Op zondag 4 september 2022 13:46 schreef AnneX het volgende:
ziet er prima uit, toch👍🏼
Dat drupje azijn heeft te maken met het opstijven van de meringue, dacht ik.
Zelf durf ik nog steeds geen blikje in kokend water te laten staan, urenlang
Edit:Ah ok tx.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou ja, ik had de suiker er kennelijk in gedeeltes bij moeten doen, de maïzena eerst met de azijn moeten mengen.
Allebei niet gedaan
Maar niet tot aan het plafond en een muur van 3 meterquote:
En heel zoet.quote:Op zondag 4 september 2022 14:51 schreef Blues het volgende:
We konden niet wachten tot vanaaf dus 1000 kcal nu gewoon eten.
Lékker [ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |