abonnement bol.com Coolblue
  dinsdag 18 januari 2022 @ 12:32:20 #251
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203252241
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 06:23 schreef SpecialK het volgende:


3. Ik hou van ruimte-dingen. Techniek, discussies, filosofie, etc... Dus ik weet toevallig aardig veel over wat technisch gezien mogelijk is, wat economisch vatbaar is, wat mensen fysiek en mentaal aan zouden kunnen qua ruimte missies mbt wat we nu weten over onderzee-missies. etc.. etc... Er is ontiegelijk veel over te weten.
Er zijn meer mensen die denken veel te weten, maar toch de plank misslaan. En sommige van die mensen werken in de raketten industrie. Techneuten werken binnen een raamwerk van wat ze denken dat mogelijk is. Ze zwoegen jarenlang binnen dat kader en verbeteren een dingetje, en maken een dingetje slimmer en goedkoper. En veel zaken die ze probeerden lukten niet. SpaceX pushed the envelope, doet dus dingen die niet in hun denkraam passen en "dat kan dus niet". Maar wat SpaceX doet gaat in de richting van een paradigmaverschuiving, en als altijd duurt het even voor mensen (vooral slimme ervaren mensen) doorkrijgen wat er gebeurd. Die "experts" zeggen dat het niet kan, maar hebben ze gelijk?

Managers en CEO's in de raketten industrie zien hun verdienmodel bedreigd, natuurlijk zeggen ze dat het niet kan, maar hebben ze gelijk, zijn ze wel eerlijk?

Er zijn ook wetenschappers en techneuten die (nu) denken dat het wel kan.
quote:
4. Ik ben hobby-sceptisch in de zin dat ik graag discussies opzoek waarin ik mensen de filosofie meegeef dat het beter is om dingen te pas geloven als er bewijs voor is en dat je bewijs altijd moet onderzoeken voordat je harde acties neemt (zoals al je geld investeert in een bedrijf). En als ik dingen tegenkom die bewijsbaar onzin zijn en ik heb er toevallig kennis over dan ga ik die discussie graag aan. Of dat nou over religie gaat of over dit soort dingen boeit me dan niet.

5. Ik denk dat er een harde grens is tussen beloftes maken op basis van onbekende factoren en beloftes maken op basis van dingen waarvan je vantevoren had kunnen weten dat het onmogelijk is
Maar wie bepaald wat mogelijk is? Een CEO van Boeing of de klanten van SpaceX?
quote:
6. Elon Musk lijkt ontiegelijk vaak betrapt te worden een matig begrip van de harde cijfers over wat wel of niet mogelijk zou kunnen zijn

7. Ik ben er nog niet over uit of Musk dit expres doet en het dondersgoed weet of dat hij met foute informatie uitspraken doet. Maar ik weet wel dat als Musk publiekelijk betrapt wordt op foute uitspraken dat hij mensen al snel persoonlijk aanvalt en de inhoud laat vallen. Dat duwt mij richting of sociopaat of expres fraude kant.

8. Ongeacht welke het is heeft hij inmiddels zat geld om experts in te huren om zijn uitspraken te fact-checken. Dat lijkt niet te gebeuren. Of om exacter te zijn... dat lijkt voor bepaalde projecten totaal niet te gebeuren. Hij lijkt 2 bedrijven echt serieus te nemen en ongeveer 5 of 6 van zijn bedrijven als ... stock-pumps te gebruiken. En de claims en beloftes vanuit die bedrijven zijn dan ook veel vaker aantoonbaar bullshit. Maar de afleidingsmanoevre is altijd.. "ahja maar hij bouwt wel echte auto's he. dus laat hem maar lekker zijn gangetje gaan"

9. Dat is voor mij een duidelijk teken van grootschalige fraude en oplichting.

En wat mij verbaast is dat jij lijkt te denken dat dat een slimme of zelfs wenselijke manier is om een bedrijf te runnen terwijl dit echt absoluut niet normaal is of zou moeten zijn en als dit mis loopt dan weet ik zeker dat over 10 of 20 jaar ook jij naar deze man zal kijken zoals we met zijn allen van gedachte zijn veranderd over bijvoorbeeld een Bill Cosby.
Ik denk dat mensen Musk te veel zien als manager/CEO. Maar Musk is een (wellicht Aspergerische) techneut. En dat weet ik omdat ik ook zo'n techneut ben en zie hoe hij functioneert.

In het SpaceX topic vroeg iemand wat voor managementstijl hij had. Het antwoord is geen.

(Dus nee, dit is geen goede manier om een bedrijf te runnen, dat klopt helemaal. Maar ik zeg dan ook niet dat hij een goede zakenman of CEO is. Waar haal je dat vandaan?).

Hij motiveert en overtuigd mensen niet om voor hem te werken. Hij heeft een plan en een idee om dat uit te voeren, en als je daar wat in ziet gaan mensen keihard voor die raket werken.

En zo zou het ook kunnen werken bij inhoudelijk slimme financiers. Ze kijken naar de raket en het plan en niet naar Musk

Musk is geen mensen mens. Geen mediatraining, geen coltrui. Hij praat moeilijk, is politiek incorrect en hij stelt ronduit bizarre dingen voor. Hij is het tegenovergestelde van een gladde money-man of con-artist. Na 50 jaar mediageweld zijn mensen in de war over wat echt en eerlijk is. Als er een vraag is moet er vlot en beslist geantwoord worden (zoals Rutte dat goed kan) want dat schept vertrouwen. Als je snel en duidelijk ja zegt, dan zal je er wel verstand van hebben en dan geloven we het. En over de inhoud hebben we het niet.

Als je Musk een vraag stelt, gaat hij na denken over het antwoord, en massa's mensen kunnen daar totaal niet mee om gaan. Je weet iets of je weet iets niet, een tussenweg is er niet. Als je na moet denken, dan "verzin" je iets en ben je per definitie al meteen een leugenaar.Als mensen (financiers) dan toch in zijn bullshit trappen, moet er misschien toch iets in die bullshit zitten.
quote:
Het verschil is.. the shoe hasn't dropped yet. Maar een ander interessant verschil is dat.. met wat kennis over de dingen waar hij over praat kan je dit al soort van aan zien komen. Er is geen manier waarop dit goed eindigt. Tenzij we collectief deze man maar er mee weg gaan laten komen.
Of hij krijgt het toch voor elkaar en het werkt allemaal wel. Mijn geld is het niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door Papierversnipperaar op 18-01-2022 12:37:29 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 18 januari 2022 @ 13:06:53 #252
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_203252779
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 december 2021 15:18 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Dit dus. Tesla loopt financieel idd voor geen meter en zal over 10 jaar ver ingehaald zijn.
:?  woensdag 19 januari 2022 @ 08:51:28 #253
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203265211
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 12:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Het ziet er nu uit als oplichting, maar wat als die mensen echt werkende producten hadden kunnen maken?
En dat is dus een valkuil waar jij. En velen met jou in trappen. En iets waardoor keiharde oplichters dus een lange adem kunnen houden.

Het hele punt is dat wat betreft bijvoorbeeld Elizabeth Holmes (met het bloedtesten) al lang en breed duidelijk was voor experts dat haar claims onmogelijk waren. Het is namelijk niet een nieuw veld van technologie en wetenschap en elke bloedonderzoeker had je al kunnen vertellen dat 1 druppel bloed afnemen niet voldoende is om de vele vele bloedonderzoeken die bestaan te doen zonder dat je een gigantische verhoging krijgt in false positives en false negatives. Nauwkeurigheid is voor dat veld ontiegelijk belangrijk omdat mensen letterlijk kunnen overlijden als je ze de verkeerde informatie geeft over hun bloed. Het kan namelijk zo zijn dat een druppel bloed geen sporen bevat van een aandoening etc...

Dat werd vanaf het begin al geroepen door mensen die haar claims hoorden. Maar die mensen werden afgedaan als "diezelfde mensen die alle vooruitgang afduwen en geen visie hebben voor de toekomst... " en .. zoals jij hiervoor ook demonstreerde "losers die jaloers waren op haar vooruitgang". En daarnaast ook nog een kleine push van de feministenkliek die al het kritiek op haar afdeed als vrouwenhaat. Maargoed dat is een andere discussie.

En het is niet alsof Theranos geen productie draaide... Ze hadden dus deals met allerhande bedrijven om bloedtesten te doen en die hebben ze dus gedaan (een hoop daarvan stiekem dus met de oude machines en een deel met hun eigen machines) om de productie blijven draaien voor de buitenwereld.

In diezelfde zin is het voor mij nog totaal niet overtuigend dat een SpaceX de echte dollar-cijfers haalt die ze claimen aangezien Musk ontiegelijk veel geld heeft om rond te schuiven kan het zijn dat die LEO lanceringen stiekem veel duurder zijn dan de concurrentie. Goed.. ik heb hier geen bewijs voor maar ik raad aan sceptisch te zijn richting zelfs de schijnbaar veilige productieclaims aangezien daar ook mee te spelen is... zolang de aandeelhouder maar tevreden is is alles geoorloofd en die man is er niet vies van om leugens te vertellen.

quote:
Ik heb geen grondige kennis van dit soort financieringsconstructies, maar dit deel van de financiŰle wereld bestaat juist omdat anders dit soort projecten niet anders gefinancierd worden. Via een klassieke lening/hypotheek bij een bank gaat het niet lukken. En misschien via gewone aandelen ook niet. Je probeert interesse te wekken van mensen die jouw idee misschien zien zitten en er mee aan de gang willen. Dat kan je kapot reguleren, maar dan gebeurt er niets.
Ik denk dat er al zat regulering is maar ik denk niet dat je iets kapotreguliert als je als overheid een simpele realisteitstest afdwingt voordat iemand harde beloftes doet naar de buitenwereld.

Nu is het allemaal achteraf. Pas als de eerste rechtszaken gaan komen zal je zien dat Elon zich expliciet moet verantwoorden voor al die tweets en opmerkingen tijdens interviews en conferencies. En als dan blijkt dat hij kennis had van het feit dat wat hij zei bullshit was dan valt dat gewoon onder crimineel gedrag. Alleen dat kan lang duren vooral omdat hij ontiegelijk goed is met geld verschuiven en met het jongleren van problemen.

quote:
En dat is een heel andere wereld dan die van de pensioenfondsen. En veel regels zijn bedacht om het financiŰle systeem te beschermen, niet individuele beleggers/financiers.
Als CEO, CFO heb je gewoon keiharde regels om na te leven expliciet in de belegger te beschermen. Insider trading, liegen, etc... dat valt niet meer onder "vrijheid van expressie"... ja zelfs de libertarische heilstaat Amerika gooit je gewoon in de cel als je betrapt wordt op dit soort praktijken. Alleen het duurt vaak lang.. soms wel 15, 20 of 30 jaar na de feiten. En dat is zuur.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 09:04:02 #254
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203265289
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 12:32 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Er zijn meer mensen die denken veel te weten, maar toch de plank misslaan. En sommige van die mensen werken in de raketten industrie. Techneuten werken binnen een raamwerk van wat ze denken dat mogelijk is. Ze zwoegen jarenlang binnen dat kader en verbeteren een dingetje, en maken een dingetje slimmer en goedkoper. En veel zaken die ze probeerden lukten niet. SpaceX pushed the envelope, doet dus dingen die niet in hun denkraam passen en "dat kan dus niet". Maar wat SpaceX doet gaat in de richting van een paradigmaverschuiving, en als altijd duurt het even voor mensen (vooral slimme ervaren mensen) doorkrijgen wat er gebeurd. Die "experts" zeggen dat het niet kan, maar hebben ze gelijk?

Managers en CEO's in de raketten industrie zien hun verdienmodel bedreigd, natuurlijk zeggen ze dat het niet kan, maar hebben ze gelijk, zijn ze wel eerlijk?

Er zijn ook wetenschappers en techneuten die (nu) denken dat het wel kan.
Als ik zeg dat ik morgen een perpetuum mobile ga bouwen... en dat ik daar jouw investeringsgeld voor nodig heb.. en als mensen dan op internet over mij praten met een air van "zo werkt het universum niet". Dan zou jij het een overtuigend argument vinden als ik die kritiek afdoe met "ach ja die mensen denken veel te weten... maar ze slaan vaak de plank mis".

Terwijl jij en ik dondersgoed weten dat de natuurwetten gratis energie uitsluiten.

quote:
[..]
Maar wie bepaald wat mogelijk is? Een CEO van Boeing of de klanten van SpaceX?
De wetten der natuur. Zo lijkt Elon dus een soort van "alles kan door exponentieel doorgroeien" mentaliteit te hebben terwijl sommige dingen een harde bovengrens hebben waar een volwassen industrie al bijna op het plafond mee zit.

Als ik nu claim dat ik morgen van 1 dollar per kilogram dingen vanaf hier op mars kan krijgen (een extreme voorbeeld claim van mij, niet iets wat Musk heeft geroepen) dan kan jij met simpele calculaties aantonen dat zelfs met alle wind mee en alle beste aannames ik dat nooit voor elkaar ga krijgen. En je zou je ergeren aan mensen die mij dan alle applaus geven en die jouw terechte sceptische vragen uithonen.

quote:
[..]
Ik denk dat mensen Musk te veel zien als manager/CEO. Maar Musk is een (wellicht Aspergerische) techneut. En dat weet ik omdat ik ook zo'n techneut ben en zie hoe hij functioneert.

Ik twijfel eigenlijk dat Elon een techneut is gegeven de domme fouten die hij maakt met zijn zonnepanelen uitspraken.

quote:
In het SpaceX topic vroeg iemand wat voor managementstijl hij had. Het antwoord is geen.

(Dus nee, dit is geen goede manier om een bedrijf te runnen, dat klopt helemaal. Maar ik zeg dan ook niet dat hij een goede zakenman of CEO is. Waar haal je dat vandaan?).
Jij verdedigt zijn acties en stijl hier, niet ik.
Of je denkt dat het onwenselijk is en je vind dat hij moet kappen of je denkt dat het wenselijk en slim is en je vind dat hij vooral zo door moet gaan. Ik zie niet echt een middenweg.

quote:
Hij motiveert en overtuigd mensen niet om voor hem te werken. Hij heeft een plan en een idee om dat uit te voeren, en als je daar wat in ziet gaan mensen keihard voor die raket werken.

En zo zou het ook kunnen werken bij inhoudelijk slimme financiers. Ze kijken naar de raket en het plan en niet naar Musk

Musk is geen mensen mens. Geen mediatraining, geen coltrui. Hij praat moeilijk, is politiek incorrect en hij stelt ronduit bizarre dingen voor. Hij is het tegenovergestelde van een gladde money-man of con-artist. Na 50 jaar mediageweld zijn mensen in de war over wat echt en eerlijk is. Als er een vraag is moet er vlot en beslist geantwoord worden (zoals Rutte dat goed kan) want dat schept vertrouwen. Als je snel en duidelijk ja zegt, dan zal je er wel verstand van hebben en dan geloven we het. En over de inhoud hebben we het niet.

Als je Musk een vraag stelt, gaat hij na denken over het antwoord, en massa's mensen kunnen daar totaal niet mee om gaan. Je weet iets of je weet iets niet, een tussenweg is er niet. Als je na moet denken, dan "verzin" je iets en ben je per definitie al meteen een leugenaar.Als mensen (financiers) dan toch in zijn bullshit trappen, moet er misschien toch iets in die bullshit zitten.
Dat geldt net zo goed voor alle andere oplichters die het ver hebben geschopt. Zo ook voor Elon. Het enige verschil is dat hij de absolute koning is. Nog nooit een oplichter die het zo ver heeft geschopt als hij.

quote:
[..]
Of hij krijgt het toch voor elkaar en het werkt allemaal wel. Mijn geld is het niet.
Dat verbaast me eigenlijk wel. Ik zou absoluut verwachten dat jij geld zou hebben zitten in Tesla of SpaceX gegeven de dingen die je in dit topic hebt geroepen. En ik vind het eigenlijk ongeloofwaardig als je dat niet zo zou doen.

Als ik nu een aandeel zou kunnen komen die gegarandeerd omhoog ging als Elon over 10 a 20 jaar van zijn voetstuk wordt getrokken zou ik daar direct 1000-den euro's in storten maar ik weet dat bijvoorbeeld met Put-opties de regel geldt "being right early is the same as being wrong". Ik kan absoluut niet timen wanneer deze man van zijn voetstuk zal vallen. En ik vind dat (oprecht) knap want.. vele anderen hebben het niet zo lang vol gehouden als dit.

Je adoreert de man en gelooft in zijn producten maar je weigert je geld in zijn bedrijf te stoppen? Ik snap er niks van.

[ Bericht 0% gewijzigd door SpecialK op 19-01-2022 09:12:29 ]
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 10:20:10 #255
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203266005
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 09:04 schreef SpecialK het volgende:
Jij verdedigt zijn acties en stijl hier, niet ik.

quote:
Je adoreert de man en gelooft in zijn producten maar je weigert je geld in zijn bedrijf te stoppen? Ik snap er niks van.
Allemaal foutieve aannames.

Ik adoreer niks en niemand. Ik geloof helemaal niet in zijn producten. Ik zie wel zijn resultaten ( en zijn progressie met Starship). Ik stop mijn beperkte middelen niet in iets waar ik te weinig vanaf weet of te risicovol is. Maar ik zie gewoon dat ie indrukwekkende dingen voor elkaar krijgt.

Ik verdedig Elon niet, ik leg hem uit. Ik denk dat ie naar een doel toe werkt, en dat is elektrisch rijden en Mars. Ik denk niet dat het een stelende fraudeur is. Ik denk dat het een techneut is en geen zakenman die een bedrijf wil runnen. Sterker nog, Elon maakt bedrijven om zijn dingen te kunnen maken, niet andersom. Als hij een raketbedrijf had willen hebben had ie bij Falcon heavy kunnen stoppen. Hij concurreert iedereen er uit ( ik denk wÚl dat zijn raketten zo betaalbaar zijn als ze lijken) en dat blijft voorlopig zo. Maar hij zet SpaceX op het spel met de ontwikkeling en serieproductie (pushing envelope much?) van de grootste raket ooit gebouwd omdat ie naar Mars wil.

We zijn het er over eens dat het geen goede zakenman/CEO is. Maar wat mij betreft is dat omdat hij een techneut is die dingen wil maken, en volgens jou en anderen is dat omdat het een charlatan is. We zullen zien wie er gelijk heeft.

[ Bericht 0% gewijzigd door Papierversnipperaar op 19-01-2022 10:28:16 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 10:23:46 #256
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203266065
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 08:51 schreef SpecialK het volgende:
In diezelfde zin is het voor mij nog totaal niet overtuigend dat een SpaceX de echte dollar-cijfers haalt die ze claimen aangezien Musk ontiegelijk veel geld heeft om rond te schuiven kan het zijn dat die LEO lanceringen stiekem veel duurder zijn dan de concurrentie. Goed.. ik heb hier geen bewijs voor maar ik raad aan sceptisch te zijn richting zelfs de schijnbaar veilige productieclaims aangezien daar ook mee te spelen is... zolang de aandeelhouder maar tevreden is is alles geoorloofd en die man is er niet vies van om leugens te vertellen.
Dus SpaceX draait verlies en daarom rammen ze een roestvrijstalen watertoren naar 10km hoogte om financiers gek te maken en nog meer geld te geven? Dat vind ik nou ongeloofwaardig.
quote:
Ik denk dat er al zat regulering is maar ik denk niet dat je iets kapotreguliert als je als overheid een simpele realisteitstest afdwingt voordat iemand harde beloftes doet naar de buitenwereld.
Nee.. Dan mag je alleen maar dingen maken die anderen bedacht hebben. Dan stopt innovatie volledig.

Als je investeert, loop je risico's. Die risico's moet je beperken als het om iemands pensioen gaat, maar als rijke mensen of instellingen willen investeren in een wild idee (het wiel bijvoorbeeld, dat kon vroeger ook niet), dan moeten ze dat vooral doen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 10:30:27 #257
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203266190
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 10:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Dus SpaceX draait verlies en daarom rammen ze een roestvrijstalen watertoren naar 10km hoogte om financiers gek te maken en nog meer geld te geven? Dat vind ik nou ongeloofwaardig.
Waarom is dat ongeloofwaardig? Geld continu binnenharken is zijn MO.

quote:
[..]
Nee.. Dan mag je alleen maar dingen maken die anderen bedacht hebben. Dan stopt innovatie volledig.
Onzin. Innovatie is prima alleen het mag niet wiskundig fout worden ingeschoten.

Zoals de belofte om 100 mensen naar mars te transporteren in die starship fysiek onmogelijk is met de door hemzelf aangegeven specs gegeven dat die 100 mensen allemaal eten, water, etc.. nodig hebben ga je al over de kop met de maximale payload capacity.. en dan hebben we het nog niet over toiletten, stoelen, beeldschermen, ealle andere detail spulletjes die mee moeten op de missie.

Het is met een simpele calculatie al aantoonbaar bullshit. Zulke calculaties afdwingen is niks minder dan redelijk en staat absoluut geen innovatie in de weg.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 10:32:39 #258
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203266233
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 10:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
[..]
Allemaal foutieve aannames.

Ik adoreer niks en niemand. Ik geloof helemaal niet in zijn producten. Ik zie wel zijn resultaten ( en zijn progressie met Starship). Ik stop mijn beperkte middelen niet in iets waar ik te weinig vanaf weet of te risicovol is. Maar ik zie gewoon dat ie indrukwekkende dingen voor elkaar krijgt.

Ik verdedig Elon niet, ik leg hem uit. Ik denk dat ie naar een doel toe werkt, en dat is elektrisch rijden en Mars. Ik denk niet dat het een stelende fraudeur is. Ik denk dat het een techneut is en geen zakenman die een bedrijf wil runnen. Sterker nog, Elon maakt bedrijven om zijn dingen te kunnen maken, niet andersom. Als hij een raketbedrijf had willen hebben had ie bij Falcon heavy kunnen stoppen. Hij concurreert iedereen er uit ( ik denk wÚl dat zijn raketten zo betaalbaar zijn als ze lijken) en dat blijft voorlopig zo. Maar hij zet SpaceX op het spel met de ontwikkeling en serieproductie (pushing envelope much?) van de grootste raket ooit gebouwd omdat ie naar Mars wil.

We zijn het er over eens dat het geen goede zakenman/CEO is. Maar wat mij betreft is dat omdat hij een techneut is die dingen wil maken, en volgens jou en anderen is dat omdat het een charlatan is. We zullen zien wie er gelijk heeft.
Daar zijn we het dus totaal niet met elkaar over eens. Ik denk dat Elon een hele goede zakenman is in de zin dat hij een cult-der-persoonlijkheid weet te onderhouden en die optimaal inzet om hype te genereren voor investering-dollars.

Het is idd geen goede CEO. Dat is weer een andere taak. En op CFO niveau zou je kunnen zeggen dat hij met die subsidies en bailouts rondschuiven een complete crimineel is.

Maar ik ben overtuigd dat Elon absoluut geen techneut is gegeven wat hij allemaal voor onzin roept over dingen. Dat lijkt voor jou als redeeming factor te werken grappig genoeg.

Ik vraag me dan ook. Als het mij zou lukken om jou te overtuigen dat Elon eigenlijk een hele matige grip heeft op de technische aspecten ... zou jouw bewondering dan wel transformeren in outrage of... blijf je dan nog steeds een fan.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 10:36:56 #259
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203266302
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 10:30 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Waarom is dat ongeloofwaardig?
Omdat ie alleen al met de Falcon 9 rijk kan worden als dat zijn doel is. Oh, maar je gelooft niet dat ie zo goedkoop is, dat was ook zo.
quote:
Geld continu binnenharken is zijn MO.
[..]
Er word ondertussen gewoon geld verdiend, zelfs door Tesla.
quote:
Onzin. Innovatie is prima alleen het mag niet wiskundig fout worden ingeschoten.

Zoals de belofte om 100 mensen naar mars te transporteren in die starship fysiek onmogelijk is met de door hemzelf aangegeven specs gegeven dat die 100 mensen allemaal eten, water, etc.. nodig hebben ga je al over de kop met de maximale payload capacity.. en dan hebben we het nog niet over toiletten, stoelen, beeldschermen, ealle andere detail spulletjes die mee moeten op de missie.

Het is met een simpele calculatie al aantoonbaar bullshit. Zulke calculaties afdwingen is niks minder dan redelijk en staat absoluut geen innovatie in de weg.
Je probeert te scoren op details, maar er is nog helemaal geen Starship. Er worden prototypes gebouwd om deelsystemen te testen. De ontwikkeling bepaald hoe Starship er uiteindelijk uit komt te zien. Dus je kan helemaal niet weten of de berekeningen kloppen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 10:38:28 #260
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203266336
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 10:32 schreef SpecialK het volgende:
blijf je dan nog steeds een fan.
Ik ben geen fan, maar blijkbaar ben je zo teleurgesteld dat je in je eigen bubble wil blijven zitten. Je ontkent het nog als Musk je een hand geeft.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:06:37 #261
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203266733
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 10:36 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Omdat ie alleen al met de Falcon 9 rijk kan worden als dat zijn doel is. Oh, maar je gelooft niet dat ie zo goedkoop is, dat was ook zo.
Van wat ik heb begrepen is dat de cijfers die nu gebruikt worden om de prijs-per-kg te berekenen onvergelijkbaar zijn omdat men vergelijkt met de prijs-per-kilogram van het hele space-shuttle programma. Tot nu toe heeft spaceX vooral LEO lanceringen gedaan daar waar NASA met de shuttle allerhande ontwikkelingskosten mee moest nemen en bovendien human-rated crafts heeft moeten lanceren naar hogere banen.

Maar voor mij is niet duidelijk hoe veel goedkoper de Falcon 9 echt is dan hedendaagse concurrenten met exact vergelijkbare missies.

Gegeven dat Elon voor de Boring company de per-kilometer prijs voor hun kleine kale tunnels aan het vergelijken waren met complete (met stations en alles) afgeronde metrotunnels met een diameter van 3x groter elders in de wereld gok ik dat als je naar de echte cijfers zal kijken dat het slechter uitvalt dan wat wordt geclaimed.

Dat is wat hij doet.

quote:
[..]
Er word ondertussen gewoon geld verdiend, zelfs door Tesla.
[..]
Je probeert te scoren op details, maar er is nog helemaal geen Starship. Er worden prototypes gebouwd om deelsystemen te testen. De ontwikkeling bepaald hoe Starship er uiteindelijk uit komt te zien. Dus je kan helemaal niet weten of de berekeningen kloppen.
De starship specs, afmeteingen en payload capacity zijn al lang gedeeld met de wereld. Op basis van die cijfers en de claims die hij maakt over wat er mee kan komen de investeringsdollars binnen.

Dus als hij morgen ineens met een totaal ander ontwerp aan komt zetten en roept "oh er kunnen maar 20 mensen mee" dan is dat... wederom.. oplichting.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:09:03 #262
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203266758
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 10:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Ik ben geen fan, maar blijkbaar ben je zo teleurgesteld dat je in je eigen bubble wil blijven zitten. Je ontkent het nog als Musk je een hand geeft.
Waar zou ik teleurgesteld in moeten zijn precies dan? Jij postuleert jou hier als een apologeticus. Prima.. dan noemen we je geen fan maar ik neem aan dat als je je niet geroepen voelde om deze man te verdedigen je niet mensen voor losers zou uitmaken die iets negatiefs over hem te roepen hebben.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:26:31 #263
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203266951
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:09 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Waar zou ik teleurgesteld in moeten zijn precies dan? Jij postuleert jou hier als een apologeticus. Prima.. dan noemen we je geen fan maar ik neem aan dat als je je niet geroepen voelde om deze man te verdedigen je niet mensen voor losers zou uitmaken die iets negatiefs over hem te roepen hebben.
Ik zeg het gewoon als mensen ongelijk hebben.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:27:21 #264
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203266960
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:26 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Ik zeg het gewoon als mensen ongelijk hebben.
Net zoals ik. En Elon heeft zo vaak ongelijk dat ik niet snap waarom er nog zo hard aan zijn lul wordt gezogen.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:28:07 #265
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203266969
Ik vraag me eigenlijk af hoe ver Elon wel niet moet gaan voordat jij dit loslaat eigenlijk.

Welke belofte moet hij breken, welke deadline moet hij missen.. wat moet hij doen... voordat jij het ook ziet.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:29:49 #266
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203266984
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:06 schreef SpecialK het volgende:
Maar voor mij is niet duidelijk hoe veel goedkoper de Falcon 9 echt is dan hedendaagse concurrenten met exact vergelijkbare missies.
Hoe kan je er dan een oordeel over hebben?

quote:
De starship specs, afmeteingen en payload capacity zijn al lang gedeeld met de wereld. Op basis van die cijfers en de claims die hij maakt over wat er mee kan komen de investeringsdollars binnen.
Dat probleem moeten de investeerders zelf oplossen . Maar misschien weten die wel hoe duur een Falcon 9 is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:32:32 #267
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203267018
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:29 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Hoe kan je er dan een oordeel over hebben?
Ah . Je hebt niet zo goed gelezen wat ik zei. Lees het nog eens en je zal zien dat ik helemaal geen harde conclusies trek. Ik heb alleen vermoedes.

quote:
[..]
Dat probleem moeten de investeerders zelf oplossen . Maar misschien weten die wel hoe duur een Falcon 9 is.
ok, mang
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:33:37 #268
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203267034
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:32 schreef SpecialK het volgende:
Ah . Je hebt niet zo goed gelezen wat ik zei. Lees het nog eens en je zal zien dat ik helemaal geen harde conclusies trek. Ik heb alleen vermoedes.

Maar je weet zeker dat het een charlatan is.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:35:24 #269
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203267063
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:33 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Maar je weet zeker dat het een charlatan is.
Zeker ja. Op basis van de 100-den andere dingen waarvan ik het zeker weet.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 11:47:01 #270
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203267253
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:28 schreef SpecialK het volgende:
Ik vraag me eigenlijk af hoe ver Elon wel niet moet gaan voordat jij dit loslaat eigenlijk.

Welke belofte moet hij breken, welke deadline moet hij missen.. wat moet hij doen... voordat jij het ook ziet.
Nogmaals, ik kijk alleen naar zijn daadwerkelijke resultaten. Blijkbaar ben jij in zijn verhaaltjes getrapt, anders was je niet zo teleurgesteld en boos.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_203267571
Dus technologie stelen van anderen en je eigen maken (lekker hoor, van belastinggeld universitair technologie opkopen en voor 100x verpatsen en dan kapitalisme noemen), belastinggeld ontwijken, je werknemers als slaaf en troep behandelen en een kutproduct leveren

De fanboiz moeten echt hun gore bek houden en in een Abrahamatisch God geloven niet een aspie die gelooft in doge coin
Op maandag 26 juli 2021 17:30 schreef Ixnay het volgende:[/b]
Van alle terechte klachten ooit is deze het meest terechte.
  woensdag 19 januari 2022 @ 12:23:49 #272
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203267723
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 11:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Nogmaals, ik kijk alleen naar zijn daadwerkelijke resultaten.
Elizabeth Holmes was gewoon netjes bloedproeven aan het doen en draaide productie... dat is in die zin "een resultaat". Terwijl de onderliggende technologie er gewoon niet echt was.

quote:
Blijkbaar ben jij in zijn verhaaltjes getrapt, anders was je niet zo teleurgesteld en boos.
Hoe kom je er bij dat ik in zijn verhaaltjes trap? Ik heb al aangegeven dat ik vanaf het begin sceptisch was richting Musk. Maar ik beoordeel zijn praatjes zoals ze komen en vanuit het idee dat anderen er misschien wel in trappen.

Jouw instelling is heel erg "mja die inbreker is toch niet in jouw huis geweest om dingen te jatten dus wat is het probleem.. laat die man gewoon...". Zo werken dingen niet natuurlijk. We Live In A Society.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 12:39:20 #273
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203267952
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 12:23 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Elizabeth Holmes was gewoon netjes bloedproeven aan het doen en draaide productie... dat is in die zin "een resultaat". Terwijl de onderliggende technologie er gewoon niet echt was.
[..]
Ik vind bloedtesten met een wel/niet ander apparaat wel iets anders dan een raket in LEO brengen. Alsof Musk net doet alsof ie voor 50 miljoen een Falcon 9 lanceert maar eigenlijk is het een Delta IV heavy van 350 miljoen. En dan vergeten we de herbruikbaarheid even. Dus die vergelijking maak ik niet.
quote:
Hoe kom je er bij dat ik in zijn verhaaltjes trap? Ik heb al aangegeven dat ik vanaf het begin sceptisch was richting Musk. Maar ik beoordeel zijn praatjes zoals ze komen en vanuit het idee dat anderen er misschien wel in trappen.
Oh, je was bevooroordeelt en dreigt nu ongelijk te krijgen. Tja, dat is moeilijk natuurlijk.
quote:
Jouw instelling is heel erg "mja die inbreker is toch niet in jouw huis geweest om dingen te jatten dus wat is het probleem.. laat die man gewoon...". Zo werken dingen niet natuurlijk. We Live In A Society.
Nogmaals, als alleen private investeerders nat kunnen gaan is het geen maatschappelijk probleem. Starship word niet met belastinggeld ontwikkeld.

[ Bericht 4% gewijzigd door Papierversnipperaar op 19-01-2022 12:51:31 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 14:01:44 #274
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203269118
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 15:19:59 #275
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203270342
quote:
7s.gif Op woensdag 19 januari 2022 12:39 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Ik vind bloedtesten met een wel/niet ander apparaat wel iets anders dan een raket in LEO brengen. Alsof Musk net doet alsof ie voor 50 miljoen een Falcon 9 lanceert maar eigenlijk is het een Delta IV heavy van 350 miljoen.
Musk was wanhopig voor die NASA contracts. Jij doet alsof hij het eerste bedrijf is wat onder de kosten levert om zichzelf in de markt te zetten. Mijn werkgever doet dat regelmatig als de contractor maar beroemd genoeg is dat het goed op de portfolio staat.

quote:
En dan vergeten we de herbruikbaarheid even. Dus die vergelijking maak ik niet.
Wat moet ik wel of niet over herbruikbaarheid denken? Herbruikbaarheid is nog lang niet aangetoond als zijnde een voordeel. De refurbishment moest volgens die dame van SpaceX rond de 2 of 3 dagen liggen anders was het een failure. Nu zijn ze een volle maand bezig met dat ding te repareren.

Daarnaast lijkt zelfs als ze een snellere turnover hebben lijkt het weinig economisch voordeel te bieden om die lagere stage te hergebruiken. Herbruikbaarheid was in de jaren 90 al door de Amerikaanse luchtmacht onderzocht, en afgewezen als economisch vatbaar. Het kost gewoon niet zo ontiegelijk veel om die onderste stage te bouwen.

quote:
[..]
Oh, je was bevooroordeelt en dreigt nu ongelijk te krijgen. Tja, dat is moeilijk natuurlijk.
Waar heb ik ongelijk over? Ik vertrouw Elon's cijfers niet omdat ik weet dat hij over zoveel dingen liegt.

quote:
[..]
Nogmaals, als alleen private investeerders nat kunnen gaan is het geen maatschappelijk probleem. Starship word niet met belastinggeld ontwikkeld.
Elon is dermate groot dat als zijn bedrijven ineen storten dat er genoeg mensen zijn die nat gaan. Privepersonen. Dat het zeker wel een maatschappelijk probleem kan worden. Gewoon qua volume. Er is de veel waarde opgebouwd op basis van die loze beloftes.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  woensdag 19 januari 2022 @ 16:06:26 #276
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_203271074
quote:
0s.gif Op woensdag 19 januari 2022 15:19 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Musk was wanhopig voor die NASA contracts.
Hij kreeg een contract omdat hij een raket in LEO kreeg. Niets meer of minder. Als die laatste raket had gefaald waren ze failliet geweest.
quote:
Jij doet alsof hij het eerste bedrijf is wat onder de kosten levert om zichzelf in de markt te zetten.
Nee, dat doe jij. Ik denk dat zijn kosten daadwerkelijk laag zijn en zijn vraagprijs gewoon reŰel.
quote:
Mijn werkgever doet dat regelmatig als de contractor maar beroemd genoeg is dat het goed op de portfolio staat.
[..]
En dus doet Musk het ook? Maar als zijn kosten nou daadwerkelijk laag zijn?
quote:
Wat moet ik wel of niet over herbruikbaarheid denken? Herbruikbaarheid is nog lang niet aangetoond als zijnde een voordeel.
ULA zag er geen voordeel in omdat ze maar 10x per jaar lanceren. Het is mogelijk dat het bij hogere aantallen wel gunstig uitpakt. Lijnvliegtuigen van 300 miljoen vliegen ook volcontinu om de zaak financeel rond te krijgen.
quote:
De refurbishment moest volgens die dame van SpaceX rond de 2 of 3 dagen liggen anders was het een failure. Nu zijn ze een volle maand bezig met dat ding te repareren.
Je blijft teleurgesteld doen over gebroken beloften. Maar zijn raketten werken ondertussen wel. En het kost mij niks.
quote:
Daarnaast lijkt zelfs als ze een snellere turnover hebben lijkt het weinig economisch voordeel te bieden om die lagere stage te hergebruiken. Herbruikbaarheid was in de jaren 90 al door de Amerikaanse luchtmacht onderzocht, en afgewezen als economisch vatbaar. Het kost gewoon niet zo ontiegelijk veel om die onderste stage te bouwen.
[..]
Waar heb ik ongelijk over? Ik vertrouw Elon's cijfers niet omdat ik weet dat hij over zoveel dingen liegt.
[..]
Als het een charlatan is kan hij geen raketten lanceren. Als ie het wel kan is het geen charlatan. Jij vind het een charlatan omdat de raket niet de beloofde kleur heeft, maar dat is niet het doel van de raket. En als het te duur is, wie betaald het verschil dan? Ik niet.
quote:
Elon is dermate groot dat als zijn bedrijven ineen storten dat er genoeg mensen zijn die nat gaan. Privepersonen. Dat het zeker wel een maatschappelijk probleem kan worden. Gewoon qua volume. Er is de veel waarde opgebouwd op basis van die loze beloftes.
Als je dat een probleem vind begin dan bij systeembanken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 19 januari 2022 @ 16:10:39 #277
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_203271148
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 januari 2022 12:32 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]
Er zijn meer mensen die denken veel te weten, maar toch de plank misslaan. En sommige van die mensen werken in de raketten industrie. Techneuten werken binnen een raamwerk van wat ze denken dat mogelijk is. Ze zwoegen jarenlang binnen dat kader en verbeteren een dingetje, en maken een dingetje slimmer en goedkoper. En veel zaken die ze probeerden lukten niet. SpaceX pushed the envelope, doet dus dingen die niet in hun denkraam passen en "dat kan dus niet". Maar wat SpaceX doet gaat in de richting van een paradigmaverschuiving, en als altijd duurt het even voor mensen (vooral slimme ervaren mensen) doorkrijgen wat er gebeurd. Die "experts" zeggen dat het niet kan, maar hebben ze gelijk?

Managers en CEO's in de raketten industrie zien hun verdienmodel bedreigd, natuurlijk zeggen ze dat het niet kan, maar hebben ze gelijk, zijn ze wel eerlijk?

Er zijn ook wetenschappers en techneuten die (nu) denken dat het wel kan.
[..]
Maar wie bepaald wat mogelijk is? Een CEO van Boeing of de klanten van SpaceX?
[..]
Ik denk dat mensen Musk te veel zien als manager/CEO. Maar Musk is een (wellicht Aspergerische) techneut. En dat weet ik omdat ik ook zo'n techneut ben en zie hoe hij functioneert.

In het SpaceX topic vroeg iemand wat voor managementstijl hij had. Het antwoord is geen.

(Dus nee, dit is geen goede manier om een bedrijf te runnen, dat klopt helemaal. Maar ik zeg dan ook niet dat hij een goede zakenman of CEO is. Waar haal je dat vandaan?).

Hij motiveert en overtuigd mensen niet om voor hem te werken. Hij heeft een plan en een idee om dat uit te voeren, en als je daar wat in ziet gaan mensen keihard voor die raket werken.

En zo zou het ook kunnen werken bij inhoudelijk slimme financiers. Ze kijken naar de raket en het plan en niet naar Musk

Musk is geen mensen mens. Geen mediatraining, geen coltrui. Hij praat moeilijk, is politiek incorrect en hij stelt ronduit bizarre dingen voor. Hij is het tegenovergestelde van een gladde money-man of con-artist. Na 50 jaar mediageweld zijn mensen in de war over wat echt en eerlijk is. Als er een vraag is moet er vlot en beslist geantwoord worden (zoals Rutte dat goed kan) want dat schept vertrouwen. Als je snel en duidelijk ja zegt, dan zal je er wel verstand van hebben en dan geloven we het. En over de inhoud hebben we het niet.

Als je Musk een vraag stelt, gaat hij na denken over het antwoord, en massa's mensen kunnen daar totaal niet mee om gaan. Je weet iets of je weet iets niet, een tussenweg is er niet. Als je na moet denken, dan "verzin" je iets en ben je per definitie al meteen een leugenaar.Als mensen (financiers) dan toch in zijn bullshit trappen, moet er misschien toch iets in die bullshit zitten.
[..]
Of hij krijgt het toch voor elkaar en het werkt allemaal wel. Mijn geld is het niet.
De belichaming van een moderne pionier. Dat is hoe ik Musk zie.

Necessity drives innovation! ^O^
pi_203550078
quote:
SpaceX werkt aan herstellen internet van eilandengroep Tonga

Elon Musk helpt Tonga in de Stille Oceaan weer online te krijgen via de satellieten van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Bij een vulkaanuitbarsting vorige maand is een cruciale zeekabel naar de eilandengroep gebroken, waardoor er amper internet beschikbaar is.

"Een team van SpaceX is nu in Fiji om een Starlink-grondstation te bouwen dat Tonga opnieuw met de wereld moet verbinden", schreef de procureur-generaal van Fiji Aiyaz Sayed-Khaiym op Twitter.

SpaceX ontwikkelt met Starlink een breedbandinternetsysteem van twaalfduizend satellieten om (normaal gesproken) betalende klanten van over de hele wereld van snel internet te voorzien. Dit moet met name uitkomst bieden in gebieden waar op dit moment nauwelijks internetverbindingen zijn.

Musk schreef in januari al op Twitter dat Starlink Tonga wellicht kon helpen. Het is niet duidelijk wanneer de werkzaamheden zijn afgerond en wanneer de eilandengroep weer verbonden is met het internet. Volgens Sayed-Khaiym zou het grondstation in Fiji zes maanden lang in gebruik worden genomen.
Starlink haalt niet de bandbreedte van glasvezel maar is aanzienlijk beter dan communicatie via geo-stationaire satellieten.
Be careful what you desire, you may get it.
  maandag 7 februari 2022 @ 11:48:48 #279
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203551014
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 10:59 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Starlink haalt niet de bandbreedte van glasvezel maar is aanzienlijk beter dan communicatie via geo-stationaire satellieten.
1. Er is ergens een ramp of drama:
- thaise jongens in een grot
- slecht drinkwater in flint
- orkaan op puerto rico
- wildfires in california
- ventilator tekorten door corona
- en nu dus vulkaanuitbarsting in de pacific.

2. Elon Musk komt naar voren met een nieuw product van 1 van zijn bedrijven waar promotie voor nodig is

3. Media prijzen Elon en zijn bedrijf voor "humanitair gedrag" ... "Techno jesus Elon Musk komt tot de redding."

4. Oplossing wordt toegepast maar lijkt al snel niet toereikend te zijn of dramatisch slecht te werken. Of in sommige gevallen wordt de oplossing niet eens geleverd.

5. Rapporten over het falen of niet leveren van de oplossing halen nooit ergens de voorpagina's

6. Wachten op nieuwe ramp om je PR machine mee te voeren, terug naar stap 1


Het is walgelijk eigenlijk.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  maandag 7 februari 2022 @ 12:26:04 #280
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203551572
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 11:48 schreef SpecialK het volgende:

[..]
1. Er is ergens een ramp of drama:
- thaise jongens in een grot
- slecht drinkwater in flint
- orkaan op puerto rico
- wildfires in california
- ventilator tekorten door corona
- en nu dus vulkaanuitbarsting in de pacific.

2. Elon Musk komt naar voren met een nieuw product van 1 van zijn bedrijven waar promotie voor nodig is

3. Media prijzen Elon en zijn bedrijf voor "humanitair gedrag" ... "Techno jesus Elon Musk komt tot de redding."

4. Oplossing wordt toegepast maar lijkt al snel niet toereikend te zijn of dramatisch slecht te werken. Of in sommige gevallen wordt de oplossing niet eens geleverd.

5. Rapporten over het falen of niet leveren van de oplossing halen nooit ergens de voorpagina's

6. Wachten op nieuwe ramp om je PR machine mee te voeren, terug naar stap 1

Het is walgelijk eigenlijk.
anders ga jij ff een paar telefoons brengen daar
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_203551954
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 11:48 schreef SpecialK het volgende:
Het is walgelijk eigenlijk.
Elon Musk is een schaamteloze zelfpromotor.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lyrebird op 07-02-2022 13:07:12 ]
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  maandag 7 februari 2022 @ 13:48:30 #282
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203553578
quote:
0s.gif Op zondag 2 januari 2022 19:05 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Duitsland loopt enorm achter wat betreft de verglazing en daar kan Starlink een markt aanboren.

Germany readies subsidies for satellite internet providers such as Starlink

In Afrika zijn ook veel potentiele klanten hoor en in Azie

5 miljioen gebruikers gaat ie makkelijk halen
ook doordat het sneller is dan glasvezel van continent naar continent
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_203554950
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 13:48 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
In Afrika zijn ook veel potentiele klanten hoor en in Azie

5 miljioen gebruikers gaat ie makkelijk halen
ook doordat het sneller is dan glasvezel van continent naar continent
Om een Starlink contract af te sluiten, betaal je $499. Daarna betaal je $99/maand.

In sub-Sahara Afrika is het gemiddelde jaarinkomen $1500

Ja, dan kun je idd een Starlink contract afsluiten. Wel jammer dat je niet genoeg geld overhoudt om elektriciteit te kopen, of eten. Of water.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_203555027
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 10:59 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Starlink haalt niet de bandbreedte van glasvezel maar is aanzienlijk beter dan communicatie via geo-stationaire satellieten.
Dit klopt. Die geo-stationaire satellieten staan namelijk op nogal een afstand, waardoor je ping erg hoog wordt, en je dus geen PUBG of andere battle royale spellen kunt spelen. Maar heb je gezien hoe vaak ze die Starlink satellieten moeten vervangen, en hoe veel Starlink subsidie er op iedere ontvanger (Dishy) zit?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  maandag 7 februari 2022 @ 15:13:49 #285
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203555374
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 14:46 schreef Lyrebird het volgende:

[..]
Om een Starlink contract af te sluiten, betaal je $499. Daarna betaal je $99/maand.

In sub-Sahara Afrika is het gemiddelde jaarinkomen $1500

Ik zit nu in Africa , maar er rijden hier heel veel dikke BMW en Audi rond er zijn ook heel veel hele rijke mensen hier

Ja, dan kun je idd een Starlink contract afsluiten. Wel jammer dat je niet genoeg geld overhoudt om elektriciteit te kopen, of eten. Of water.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 7 februari 2022 @ 15:15:24 #286
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203555397
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 14:50 schreef Lyrebird het volgende:

[..]
Dit klopt. Die geo-stationaire satellieten staan namelijk op nogal een afstand, waardoor je ping erg hoog wordt, en je dus geen PUBG of andere battle royale spellen kunt spelen. Maar heb je gezien hoe vaak ze die Starlink satellieten moeten vervangen, en hoe veel Starlink subsidie er op iedere ontvanger (Dishy) zit?
tegenover mijn huis woont ieman die al een satelliet internet heeft, wel een kollosale schotel overigens, hij is een USA persoon, soort ambassadeur,
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_203555688
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 15:13 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
Ik zit nu in Africa , maar er rijden hier heel veel dikke BMW en Audi rond er zijn ook heel veel hele rijke mensen hier.

Dat geloof ik best. Maar als je genoeg geld hebt voor een dikke auto onder je kont, dan leef je ws. in een omgeving waar iedereen toegang heeft tot internet.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  maandag 7 februari 2022 @ 15:56:03 #288
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203556005
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 15:34 schreef Lyrebird het volgende:

[..]
Dat geloof ik best. Maar als je genoeg geld hebt voor een dikke auto onder je kont, dan leef je ws. in een omgeving waar iedereen toegang heeft tot internet.
inderdaad heeft iedereen hier shared wifi internet en zwembad, wat het kan hier gruwelijk heet worden,
Het is nu ook 33 C
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 7 februari 2022 @ 16:38:58 #289
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203556500
quote:
0s.gif Op zondag 2 januari 2022 15:20 schreef Lyrebird het volgende:
Ik ben me nu in de materie aan het verdiepen, maar een kosten-baten plaatje spreekt niet in het voordeel van het concept. Het aantal satellieten dat hij nodig heeft is gigantisch, die eens in de 5 jaar vervangen moeten worden, en de kosten zijn nu zo hoog, dat je het concept alleen in rijkere landen kwijt kunt. Het is mij niet duidelijk hoe die kosten af gaan nemen als er meer mensen Starlink internet af gaan nemen.

Het gedrag van Chinezen en Russen in de ruimtevaart is storend, maar met Starlink doen de VS prima mee.
De beursgang van STarlink zal een gigantische bak geld genereren, Elon Musk zal dra de eerste triljonair ter wereld zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  maandag 7 februari 2022 @ 17:39:37 #290
18676 Puntenjager
Experto crede
pi_203557111
quote:
0s.gif Op maandag 13 december 2021 15:55 schreef YoungDriller het volgende:
Hahah linkse bekken zullen schuimen. :D

Elon Musk _O_
Ik dacht electrische auto's juist een linkse hobby waren :?
I've got 99 problems, but a bitch ain't one.
  maandag 7 februari 2022 @ 18:16:03 #291
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203557458
quote:
0s.gif Op maandag 13 december 2021 15:25 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Is nog niet eens genoeg voor wat Elon uiteindelijk als doel ziet, namelijk het koloniseren van mars. Hij moet dus nog wat meer vermogen vergaren. Circa $1000 miljard is geen onwaarschijnlijk bedrag om zoiets te realiseren.
zijnn doel is de computer en de mens met elkaar te verenigen via neurolink


Neuralink: Homehttps://neuralink.com
Developing ultra high bandwidth brain-machine interfaces to connect humans and computers.

ofwel de alwetende en onsterfelijke mens
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_203558177
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 14:50 schreef Lyrebird het volgende:

[..]
Dit klopt. Die geo-stationaire satellieten staan namelijk op nogal een afstand, waardoor je ping erg hoog wordt, en je dus geen PUBG of andere battle royale spellen kunt spelen. Maar heb je gezien hoe vaak ze die Starlink satellieten moeten vervangen, en hoe veel Starlink subsidie er op iedere ontvanger (Dishy) zit?
Voor zover ik begrepen heb kosten de ronde schotels het dubbele van de verkoopprijs, circa $1000 en worden de satellieten na circa 5 jaar vervangen. Het laatste model schotel zou echter goedkoper zijn maar een exacte productieprijs ervan is mij onbekend.
Be careful what you desire, you may get it.
pi_203558225
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 18:16 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
zijnn doel is de computer en de mens met elkaar te verenigen via neurolink

Neuralink: Homehttps://neuralink.com
Developing ultra high bandwidth brain-machine interfaces to connect humans and computers.

ofwel de alwetende en onsterfelijke mens
Neuralink komt volgens mij voort uit het idee van Musk "if you can't beat them, join them" t.a.v. AI.
Be careful what you desire, you may get it.
pi_203563026
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 19:10 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Neuralink komt volgens mij voort uit het idee van Musk "if you can't beat them, join them" t.a.v. AI.
Eerder van, iedereen gaat ervoor zorgen dat het fout afloopt met hun AI ontwikkeling, omdat ze de grenzen niet kennen, dus ik moet hun voorblijven door een superieur product te ontwikkelen. En eentje dat sneller werkt dan de concurrenten.

Dan zorg je er automatisch voor dat je voorsprong niet meer in te halen is, en je de fouten van opvolgers makkelijker kan teniet draaien dankzij je grotere kennis/meer mogelijkheden.
pi_203563462
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 23:59 schreef Jonmen het volgende:

[..]
Eerder van, iedereen gaat ervoor zorgen dat het fout afloopt met hun AI ontwikkeling, omdat ze de grenzen niet kennen, dus ik moet hun voorblijven door een superieur product te ontwikkelen. En eentje dat sneller werkt dan de concurrenten.

Dan zorg je er automatisch voor dat je voorsprong niet meer in te halen is, en je de fouten van opvolgers makkelijker kan teniet draaien dankzij je grotere kennis/meer mogelijkheden.
Als je wel eens met AI gewerkt hebt, dan weet je dat het een techniek is die heel effectief en bruikbaar is voor hele specifieke toepassingen, zoals kanker opsporen in MRI beelden. Maar om te concluderen - met de kennis van nu of met het vooruitzicht van een visionair als Elon Musk - dat deze techniek gevaarlijk is, gaat gewoonweg te ver.

Ja, AI in handen van een instantie met foute motieven is vragen om moeilijkheden, maar dat ligt dan vooral aan die foute instantie en minder aan de AI. En dat geldt voor iedere technologie die efficiŰnt en handig is.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  dinsdag 8 februari 2022 @ 09:47:06 #296
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203565014
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 16:38 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
De beursgang van STarlink zal een gigantische bak geld genereren, Elon Musk zal dra de eerste triljonair ter wereld zijn
Wie is de klant van starlink straks?

Mensen op het platteland of in de natuur wonen... dat is het wel zo'n beetje? Met gigantische vervangingskosten op de satelieten zelf... geen veelbelovend businessmodel

[ Bericht 0% gewijzigd door SpecialK op 08-02-2022 11:02:01 ]
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  dinsdag 8 februari 2022 @ 11:40:48 #297
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203566852
quote:
0s.gif Op maandag 7 februari 2022 19:10 schreef Digi2 het volgende:

[..]
Neuralink komt volgens mij voort uit het idee van Musk "if you can't beat them, join them" t.a.v. AI.
volgens jou

kun je niet lezen dan///?/??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 8 februari 2022 @ 11:45:49 #298
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203566988
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 09:47 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Wie is de klant van starlink straks?

Mensen op het platteland of in de natuur wonen... dat is het wel zo'n beetje? Met gigantische vervangingskosten op de satelieten zelf... geen veelbelovend businessmodel
nou ik zou er een aanschaffen samen met de buurman hier
das op zeker

Overigens in Nederland ook

veel landen gaan de aanschaf subsidieren

https://advanced-televisi(...)tarlink-subscribers/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 8 februari 2022 @ 13:20:43 #299
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_203569055
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 11:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
nou ik zou er een aanschaffen samen met de buurman hier
das op zeker

Overigens in Nederland ook

veel landen gaan de aanschaf subsidieren

https://advanced-televisi(...)tarlink-subscribers/
Waarom zou je het aanschaffen dan? In Nederland is breedband dekking overal. En hoe meer gebruikers voor dit systeem hoe sneller de bandbreedte zal afvallen.

quote:
For a performance boost of roughly double, you’ll pay five times more, however. Starlink Premium will cost $500 a month compared to $99 per month for the standard plan. You’ll also pay $2,500 for the antenna and other hardware, compared to $499 for base plan, and will need to leave a $500 deposit to reserve the Premium dish.
Subsidie of niet; dit zijn belachelijk hoge bedragen als je een andere optie hebt in jouw buurt. Ik ben echt super nieuwsgierig nu waarom jij hier zo enthousiast naar uit kijkt
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  dinsdag 8 februari 2022 @ 13:23:18 #300
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_203569078
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 13:20 schreef SpecialK het volgende:

[..]
Waarom zou je het aanschaffen dan? In Nederland is breedband dekking overal. En hoe meer gebruikers voor dit systeem hoe sneller de bandbreedte zal afvallen.
[..]
Subsidie of niet; dit zijn belachelijk hoge bedragen als je een andere optie hebt in jouw buurt. Ik ben echt super nieuwsgierig nu waarom jij hier zo enthousiast naar uit kijkt
gewoon omdat het kan, daarom

Hier in afrika wilde internet nog wel eens uitvallen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')