Opeten was in de basis de bedoeling inderdaad, goed dat je dat even aanstipt!quote:Op donderdag 9 december 2021 16:12 schreef WaikikiWim het volgende:
Ik zou het persoonlijk opeten maar als je er andere plannen mee hebt dan is dat ook ok.
Krabcocktail van maken en wat Hollandse garnalen toevoegen voor de lekkerquote:Op donderdag 9 december 2021 15:49 schreef Kanaroe het volgende:
Helleu Cullers,
Ik was vandaag bij een Lidl-supermarkt en kon de verleiding niet weerstaan om een hele bevroren noordzeekrab uit het vriesvak mee te nemen. De krab is gekookt volgens de verpakking.
Maar wat moet ik ermee doen?
Heb ooit wel eens een bevroren kreeft gekocht, maar het resultaat was teleurstellend.
Ben benieuwd naar evt. ervaringen of tips van jullie
Het is een complete krab, in dit geval.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:39 schreef DIJK het volgende:
Noordzeekrab is in principe heerlijk, bijvoorbeeld door de spaghetti. Maar het is echt een enorm gepriegel. Niet zoals met kreeft dat je er ineens hele stukken uithaalt maar allemaal van die kleine vliezeltjes. Voor mij teveel gedoe.
Het kan zijn dat ze het vlees er al uit gehaald hebben en het weer los in de schaal gelegd hebben. Dan is het wel prima.
Ook het vlees uit het lijfje, maar dat is dus gepriegel heb ik geleerd.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:45 schreef Sebbeszweet het volgende:
Alleen de schaar kun je eten toch?
Krab schijnt (...) smakelijker te zijn dan kreeft.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:52 schreef Sebbeszweet het volgende:
Ja daarom beter kreeft halen, heb je meer aan
Dat is persoonlijk, maar ik vind kreeft lekkerderquote:Op donderdag 9 december 2021 18:56 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Krab schijnt (...) smakelijker te zijn dan kreeft.
Anyway, ik vind het leuk om eens iets uit te proberen met zo'n heel beestje
Je kan het prima weer opwarmen. Het bruine vlees is niet zo geschikt voor een salade, meer voor door een pastasaus Ofzo. Het witte vlees (met name) scharen is wel prima voor een salade.quote:Op donderdag 9 december 2021 18:40 schreef Kanaroe het volgende:
Bedankt voor de suggesties! Ik denk dat het inderdaad een krabsalade gaat worden, want een gekookte krab opwarmen lijkt me niet lekker...
Is er hier ook nog iemand die wel eens zo'n voorgekookte bevroren krab heeft gekocht en genuttigd?
Bedankt! Het bruine vlees zit in het lijf?quote:Op donderdag 9 december 2021 20:05 schreef DIJK het volgende:
[..]
Je kan het prima weer opwarmen. Het bruine vlees is niet zo geschikt voor een salade, meer voor door een pastasaus Ofzo. Het witte vlees (met name) scharen is wel prima voor een salade.
Inderdaadquote:Op donderdag 9 december 2021 20:09 schreef Kanaroe het volgende:
[..]
Bedankt! Het bruine vlees zit in het lijf?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |