abonnement bol.com Coolblue
pi_202517209
Directeur Taco Dibbits van het Rijksmuseum wil ‘tot het uiterste gaan’ om het uit 1636 stammende schilderij De Vaandeldrager van Rembrandt te verwerven voor Nederland, als het werk binnenkort op de markt verschijnt.Vandaag werd bekend dat het werk mogelijk in de verkoop gaat nu de Franse regering heeft besloten het niet te kopen van de huidige eigenaar, de familie Rothschild. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het werk ter overname wordt aangeboden.

De Vaandeldrager is volgens Dibbits het belangrijkste werk van Rembrandt dat nog in particulier bezit is en de laatste kans om een schilderij van dit enorme belang te kunnen kopen. ,,Het is een uniek werk dat behoort tot de top 10 van zijn oeuvre. Het zelfportret is feitelijk zijn artistieke doorbraak in aanloop naar De Nachtwacht. Het is diepgeworteld in de Nederlandse cultuur en geschiedenis en symboliseert de rebelsheid van de schilder en zijn land.”

‘Essentieel belang’
De waarde van het werk werd in 2019, toen het tijdelijk in het Rijksmuseum te zien was bij de expositie Rembrandt-Velázquez, geschat op 165 miljoen. Dat geld heeft het Rijksmuseum niet. Dibbits roept de overheid en de kunstwereld op de koppen bij elkaar te steken. ,,We moeten alles op alles zetten om dit schilderij in Nederland te krijgen, het is van essentieel belang voor ons land”, zegt Dibbits.

Het zal volgens de directeur niet eenvoudig worden om het werk binnen te halen. Hij schat dat er zeker tien zeer serieuze kapers op de kust zullen zijn die het werk ook graag zouden willen kopen.

Rothschild
Het Rijksmuseum deed al eerder zaken met de adelijke en puissant rijke familie Rothschild. Een ander lid van de familie bood in 2014 de huwelijksportretten van Marten & Oopjen te koop aan, ook geschilderd door Rembrandt. Omdat de prijs (160 miljoen euro) erg hoog was, kochten Nederland en Frankrijk de twee schilderijen uiteindelijk samen. Ze zijn nu afwisselend te zien in het Rijksmuseum en in het Louvre.

Duurste schilderij ter wereld
De geschatte vraagprijs van 165 miljoen euro voor De Vaandeldrager komt overigens niet in de buurt van de prijzen voor de duurste schilderijen ter wereld. Zo betaalde het Saoedische ministerie van Cultuur in 2017 nog 450 miljoen dollar voor een portret van Jezus. Dat schilderij zou zijn gemaakt door Leonardo da Vinci, al werd daar later aan getwijfeld.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ljoen-euro~ad842bf4/

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202518665
gewoon kopen, klein bedrag
Hallo
pi_202518729
Zoiets moet je gewoon beslag op laten leggen door een rechter en teruggeven aan het Nederlandse volk. Zo werkt het immers ook met kunstschatten die door 'ons' geroofd zijn
Op zondag 18 juli 2021 22:02 schreef Catkiller het volgende:
Achterlijke hoer respecteer gewoon de mening van een ander
pi_202519685
Het maakt natuurlijk geen reet uit in welk museum dat doek komt te hangen.

Amsterdam wil het aantal toeristen juist verlagen. Het Rijksmuseum heeft het geld niet. Kortom: laat maar zitten.
  dinsdag 7 december 2021 @ 23:32:20 #5
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_202519714
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2021 22:27 schreef Mortaxx het volgende:
Zoiets moet je gewoon beslag op laten leggen door een rechter en teruggeven aan het Nederlandse volk. Zo werkt het immers ook met kunstschatten die door 'ons' geroofd zijn
Ja precies. Als zij hun stomme beeldjes terugkrijgen dan wij dit maar.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
pi_202520292
Laat Nederland zorgen dat dit schilderij voorgoed in het Rijksmuseum komt te hangen.
Bescherm de natuur en teken de petitie https://beweging.groenlinks.nl/natuur
pi_202523928
https://nos.nl/artikel/24(...)at-trekt-portemonnee

*O*, zeer goed nieuws, zal wel weer gezeik opleveren van bepaalde lieden (MaAr GeEn GeLd NaAr De ZoRg, waarbij men dan eventjes 116 miljard buiten beschouwing laat), maar dit is gewoon goed nieuws.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 08-12-2021 12:48:35 ]
pi_202524626
Mooi :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_202525033
ze kunnen ook een opzichtig valse kopie van de Nachtwacht maken en die voor 450 mijoen dollar aan Mohammed Bin Salman verkopen, zoals met de Salvator Mundi die een tijdje terug Da Vinci toegeschreven werd.

en van het geld dat dat opbrengt dit werk kopen
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')