FOK!forum / Corona COVID-19 forum / Ongevaccineerden over coronapas en code zwart: 'Ik word alleen maar s
Glazenmakerzondag 5 december 2021 @ 11:30
quote:
"Ik ben inmiddels gevaccineerd, ik moest wel door de coronapas." Een van de vier ongevaccineerden die wij deze zomer spraken is toch gevaccineerd. Luit, Jonas, Marjon en Tahlia legden ons in augustus uit waarom ze niet gevaccineerd wilden worden tegen corona.

Sindsdien is er veel gebeurd: het coronatoegangsbewijs werd ingevoerd voor de horeca, en later uitgebreid naar andere plekken zoals musea en zwembaden. Inmiddels wordt over 2G gesproken, waarbij ongevaccineerden ook niet meer kunnen testen om ergens binnen te komen. Verder liggen de besmettingscijfers een stuk hoger dan in de zomer. De zorg wordt overspoeld en in ziekenhuizen dreigt zelfs code zwart. Relatief veel coronapatiënten daar zijn niet volledig gevaccineerd. Beïnvloedt dat de vier ongevaccineerden die wij spraken?De sjeu is van het leven af
Marjon

Marjon (50, neerlandica) vertelde in augustus over haar redenen om zich niet tegen corona te laten vaccineren: "Ik ben verbaasd dat corona als een a-ziekte wordt gezien, ik zie het zelf meer als bijvoorbeeld de Mexicaanse griep. Daarnaast gebruik ik medicijnen tegen reuma, ik vind het te gewaagd om die spuiten te combineren met dit gloednieuwe vaccin."
Hoe is het nu?

"Door de coronapas lever ik in op gezondheid. Voor mij als reumapatiënt is sporten ontzettend belangrijk om pijnvrij te blijven en dat kan nu niet. Ik kan onmogelijk steeds testen om even te gaan sporten. De sjeu is van het leven af."
Maar het coronatoegangsbewijs is volgens het kabinet nodig om corona te bestrijden. Hoe ziet u dat?

"Ik voel me onder druk gezet om me te laten vaccineren, door de regering en de maatschappij. Dat het kabinet zelfs naar 2G wil, vind ik afgrijselijk. Dan komt iedereen die besmet kan zijn - maar niet getest is - alsnog samen, dus het is schijnveiligheid. En ik ga nog meer inleveren: winkels, boekhandels, beurzen, de kapper en de schoonheidsspecialiste. Ik schrik er ook van dat het mensen niet uitmaakt dat anderen worden buitengesloten. Sinds de zomer zijn het onbegrip en de polarisatie verergerd."
De zorg staat zwaar onder druk en vaccinatie verkleint de kans op ziekenhuisopname. Is dat geen reden om je te laten vaccineren?

"Nee, van mijn besluit om geen vaccinatie te nemen tegen corona ben ik alleen maar meer overtuigd. Het is niet veilig met mijn medicatie. Dat de werkzaamheid van een vaccin afneemt en er booster op booster gaat komen, hebben me in mijn beslissing gesterkt. Het kan zijn dat mijn leven nooit meer compleet wordt, tijdelijk of langer, vanwege niet vaccineren. Maar ik durf mijn gezondheid echt niet op het spel te zetten. En wat betreft mijn tienerzoon: ik blijf het voor kinderen onnodig vinden, de langetermijnrisico's wegen niet op tegen de kortetermijnwinst."
Is er een moment dat u zich wel zult laten vaccineren?

"In Oostenrijk en Duitsland wordt vaccineren tegen corona verplicht, hoorde ik. Als het in Nederland moet, wil ik nog steeds niet. Als ik niet meer mag gaan werken, dan werk ik niet meer, ondanks het verlies aan inkomen. Het raarste van alles vind ik dat een beleid dat zou gaan om gezondheid, ontzettend ongezond blijkt te zijn: niet sporten, dansen, zingen, lachen, mentale klappen, vijandelijkheid en ruzie, coronakilo's. We worden met zijn allen met de dag ongezonder."Ik kreeg corona, zoals verwacht
Luit

Ook Luit (45, consultant) vertelde in augustus over zijn redenen om zich niet tegen corona te laten vaccineren: "Ik heb er vertrouwen in dat coronavaccins veilig zijn, maar de kans is heel klein dat corona voor mij gevaarlijk is. Ik denk dat het vaccineren van kwetsbaren de uitweg is."
Hoe is het nu?

"Inmiddels heb ik corona gehad. Daar schrok ik niet van, ik wist dat het een keer ging komen. Alles bij elkaar voelde ik me een dag of tien ziek en dat was niet fijn, maar ik had zoiets verwacht."
Maar als u gevaccineerd was, was u misschien niet ziek geworden?

"Nee, misschien niet, maar ik vond het niet erg, Mijn vrouw baalde wel, want we moesten daardoor een vakantie afzeggen. Zij vond het ook vervelend om op het schoolplein te moeten vertellen dat ik niet gevaccineerd was, want daar vroegen mensen naar toen ze hoorden dat ik corona had. Dat vind ik rot: dat je als ongevaccineerde door de communicatie van de overheid gezien wordt als onverantwoordelijk. Terwijl inmiddels toch wel duidelijk is dat je ook gevaccineerd nog anderen kunt besmetten."
Het coronatoegangsbewijs motiveert u niet om een prik te nemen?

"Eerlijk gezegd werd ik van die pas alleen maar stelliger, zo van: ik laat me echt niet dwingen om me te laten inenten. Doordat ik corona gehad heb, heb ik nu wel een QR. Als ik die gebruik, zeg ik er altijd bij 'onder protest'. Ik ga geen stennis schoppen, want zo'n horecaondernemer kan er ook niks aan doen. Als ik echt consequent was, zou ik die QR natuurlijk helemaal niet moeten gebruiken."
De zorg staat erg onder druk, denkt u dat een hogere vaccinatiegraad helpt?

"Ik ben heel blij dat er coronavaccins zijn, dat is fantastisch voor oudere en kwetsbare mensen. Ik denk dat het nodig is dat zij een vaccinatie nemen, zij liggen in de ziekenhuizen, maar dan nog zal het niet alles oplossen. Minister De Jonge durft niet toe te geven dat de coronapas averechts werkt en dat vaccineren niet de ultieme uitweg blijkt. Het is ook jammer, dat hadden we natuurlijk allemaal wel gehoopt."Ik voel me bijna een soort crimineel
Jonas

Jonas (62, manager) vertelde in augustus eveneens over zijn beweegredenen om geen vaccinatie te nemen: "Ik neem zelden preventieve medicatie. In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met medicijnen, daarom wil ik zo min mogelijk polonaise aan mijn lichaam."
Hoe is het nu?

"Sinds de coronapas is ingevoerd, zie ik bijna niemand. Je wordt niet vrolijker van zo'n geïsoleerd leven. Ik hoor anderen over hun geplande wintersport praten, maar ik kan niet eens naar de sportschool omdat telkens testen niet te doen is. Ik heb één keer getest voor toegang tot een zakelijk evenement en dan zit je vervolgens in een volle zaal tussen allemaal mensen die niet getest zijn. Eng, want al zijn ze gevaccineerd, ze kunnen me nog steeds besmetten. Ik vind dat heel spannend: ik ben 62, je loopt toch risico."
Maar dat risico kunt u toch verminderen door zich te laten vaccineren?

"Ik wil me nog steeds niet laten vaccineren. Ik ben gewoon niet van de medicatie, als ik in heel mijn leven twee paracetamol heb geslikt is het veel. Ik doe wel voorzichtig. Het frame dat alle ongevaccineerden zich niet aan de regels houden klopt niet. Ik ken alleen maar ongevaccineerden die erg voorzichtig zijn. Ik draag mondkapjes, houd afstand en wandel veel. Het gaat volgens mij veel meer om gedrag. Door die coronapas gingen de remmen alleen maar meer los, dat jaagde De Jonge zelf aan met z'n "dansen met Janssen". De coronapas heeft het niet veiliger gemaakt, integendeel."
Bent u open over het feit dat u niet gevaccineerd bent tegen corona?

"Nee, want 'de ongevaccineerden' worden als grote boeman neergezet. Demissionair minister De Jonge draagt daaraan bij met zijn "pandemie van ongevaccineerden". Hij polariseert. Ik geef leiding aan een team en op kantoor zorg ik dat er veel gelucht wordt en er niet te veel mensen zijn. Sinds de laatste persconferentie laat ik iedereen weer thuiswerken. Daarvoor deed ik voor meetings een zelftest, als we met een groter gezelschap bij elkaar moeten komen vroegen we iedereen dat te doen. Ondertussen weet niemand op mijn werk dat ik niet gevaccineerd ben. Ik voel me bijna een soort crimineel daar."
Wat is volgens u dan een oplossing?

"Dat vaccinatie alleen niet de uitweg is, is wel gebleken: de ziekenhuizen liggen vol. Ook de coronapas heeft dat niet voorkomen. Nu wordt er weer gesproken over 2G, dat je geen test meer kunt doen om ergens in te komen. Het maakt me moedeloos dat alles zo gericht is op vaccineren. Ik denk dat 1G - iedereen testen - de beste weg is."Door de coronapas moest ik me laten vaccineren
Tahlia

Tahlia (38, leerkracht) vertelde in augustus als laatste over haar redenen om zich niet tegen corona te laten vaccineren: "Een paar maanden geleden raakte ik besmet en als ik het nog eens zou krijgen, vind ik dat niet dramatisch. Dat ik geen haast heb om me te laten inenten komt ook doordat de vaccins zo snel ontwikkeld zijn. Ik voel me er prettiger bij om te wachten met een prik."
Hoe is het nu?

"Inmiddels ben ik twee keer gevaccineerd, met tegenzin, maar ik moest wel. Voor mijn werk kwam ik regelmatig op trainingslocaties in de horeca, dan had ik een QR nodig. Dagelijks testen was niet werkbaar. Eén keer moest ik tijdens een training lunchen met collega's en werd ik in een hok apart gezet omdat ik geen groen vinkje had. Mijn collega's reageerden heel lief en kwamen me eten brengen, maar het was natuurlijk heel vervelend, alsof je buitengesloten wordt van de 'normale' mensen."
Hoe voelde het om toch die vaccinatie te krijgen?

"De eerste prik was best oké. Deels werd mijn besluit ook ingegeven door wat mensen om me heen zeggen. Het beïnvloedde me toch om te horen dat een hogere vaccinatiegraad echt helpt het virus beheersbaar te maken en de zorg minder te belasten. Ik had en heb het gevoel dat mijn vaccinatie weinig toevoegt, maar ik steek ook mijn hand niet in het vuur voor mijn eigen gelijk. En ik kom best vaak bij ouderen over de vloer, ik wil het toch niet op mijn geweten hebben om iemand te besmetten als ik dat had kunnen voorkomen."

Ik dacht dat ik maar één prik hoefde omdat ik al corona heb gehad, maar omdat ik daar geen bewijs van had - ik had destijds alleen een zelftest gedaan - moest ik er toch twee. Dat vond ik echt heel erg. Alles in mij schreeuwde: ze spuiten nu een vaccin in je dat je écht niet nodig hebt. Die tweede nam ik alleen maar voor die QR, met volksgezondheid had het niets te maken."
Hoe nu verder?

"Meer vaccinaties tegen corona ga ik niet nemen. Ik heb al een keer iets in mijn lijf laten spuiten wat ik niet wilde noch nodig heb. Bovendien ben ik erg ziek geworden van die tweede prik, ik had dagenlang knallende koppijn, had spierpijn en was doodmoe. Nee, die tweede prik voelde echt verkeerd en bijspuiten ga ik dan ook niet doen. Hoewel ik wel elke keer als zo'n vaccinatie wordt aangeboden weer een nieuwe afweging voor mezelf zal maken. Hopelijk mag dat en wordt het niet verplicht."
https://nos.nl/artikel/24(...)lleen-maar-stelliger

Volgens mij posten deze lui ook op fok. Het melodramatische gezeur heeft iig dezelfde toon als je hier vaak tegenkomt. Ook die lul met zijn "onder protest" terwijl hij gewoon meewerkt aan het systeem. Na het lezen van dit artikel "schreeuwt alles in mij" nog harder dat het tijd voor een verplichting is.
halfwayzondag 5 december 2021 @ 11:35
"Ik schrik er ook van dat het mensen niet uitmaakt dat anderen worden buitengesloten"


Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 11:39
Ik lees best redelijke verhalen en zie een TS die niet bereid is zich in de beweegredenen van een ander te verdiepen. Grappig hoe je hetzelfde verhaal compleet anders kan opvatten.

Desalniettemin ben ik wel voor een vaccinatieplicht voor 60+ te porren.
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 11:41
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:35 schreef halfway het volgende:
"Ik schrik er ook van dat het mensen niet uitmaakt dat anderen worden buitengesloten"


Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Dat keuzes gevolgen hebben is evident. Zij twijfelen aan de proportionaliteit van die gevolgen. Ik vind de Coronapas in haar huidige vorm een draak, ik zie het allerliefst een grootschalig testbeleid en daarnaast een inzet op termijn op behandelingen en medicijnen.
Glazenmakerzondag 5 december 2021 @ 11:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:39 schreef Richestorags het volgende:
Ik lees best redelijke verhalen en zie een TS die niet bereid is zich in de beweegredenen van een ander te verdiepen. Grappig hoe je hetzelfde verhaal compleet anders kan opvatten.

Desalniettemin ben ik wel voor een vaccinatieplicht voor 60+ te porren.
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers ongeïnformeerd, leugenachtig, dom of egoïstisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Farenjizondag 5 december 2021 @ 11:45
Die mensen moeten zich wel in steeds meer rare bochten wringen om hun beslissing om niet te vaccineren te "beargumenteren".
Farenjizondag 5 december 2021 @ 11:49
Dit zijn ook wel dezelfde mensen die als ze naar de plee gaan de hele bril onderpissen "want ik ben gewoon niet zo van het richten".
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 11:52
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers ongeïnformeerd, leugenachtig, dom of egoïstisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Ik ken meerdere mensen die niet zijn gevaccineerd: één geeft ronduit toe dat hij geen goede argumenten heeft en dat hij het eigenlijk kut van zichzelf vindt dat hij het niet gewoon doet omdat hij doorgaans op logica vaart maar dat hij er geen goed "gevoel" bij heeft. Wat moet ik daar dan van vinden? Kennelijk zit er dan toch een angst achter.

Een ander doet het niet vanwege religie, ik ga daar iemand niet op veroordelen.

Weer een ander is pas 25 en gezond, kan daar in meekomen. Het is gewoon niet zo'n probleem voor hem. Hij komt er eerlijk voor uit dat die solidariteit hem gestolen kan worden. Vind ik ook prima, hij is er eerlijk in. Veel mensen die ik ken zijn überhaupt om zeer opportunistische redenen gevaccineerd (angst, reizen, medische indicaties, sporten, geen gedoe) dus daar zou ik andersom ook wat van moeten vinden. Ik ben zelf ook om een opportunistische reden gevaccineerd dus ik zou het hypocriet vinden om een ander erom te veroordelen.
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 11:56
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:49 schreef Farenji het volgende:
Dit zijn ook wel dezelfde mensen die als ze naar de plee gaan de hele bril onderpissen "want ik ben gewoon niet zo van het richten".
Knap dat jij mensen kent naar aanleiding van een krantenbericht. Je hebt gewoon je eigen gelijk al in je hoofd zitten en leest daarmee het krantenartikel. Geeft niet, wees wel eerlijk naar jezelf daarover :)
Glazenmakerzondag 5 december 2021 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Ik ken meerdere mensen die niet zijn gevaccineerd: één geeft ronduit toe dat hij geen goede argumenten heeft en dat hij het eigenlijk kut van zichzelf vindt dat hij het niet gewoon doet omdat hij doorgaans op logica vaart maar dat hij er geen goed "gevoel" bij heeft. Wat moet ik daar dan van vinden? Kennelijk zit er dan toch een angst achter.

Een ander doet het niet vanwege religie, ik ga daar iemand niet op veroordelen.

Weer een ander is pas 25 en gezond, kan daar in meekomen. Het is gewoon niet zo'n probleem voor hem. Hij komt er eerlijk voor uit dat die solidariteit hem gestolen kan worden. Vind ik ook prima, hij is er eerlijk in. Veel mensen die ik ken zijn überhaupt om zeer opportunistische redenen gevaccineerd (angst, reizen, medische indicaties, sporten, geen gedoe) dus daar zou ik andersom ook wat van moeten vinden. Ik ben zelf ook om een opportunistische reden gevaccineerd dus ik zou het hypocriet vinden om een ander erom te veroordelen.
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die ongeïnformeerd of dom zijn.

Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Egoïstisch.

Je derde vriend zegt letterlijk dat hij egoïstisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
Farenjizondag 5 december 2021 @ 12:06
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Knap dat jij mensen kent naar aanleiding van een krantenbericht. Je hebt gewoon je eigen gelijk al in je hoofd zitten en leest daarmee het krantenartikel. Geeft niet, wees wel eerlijk naar jezelf daarover :)
Alsof dit krantenbericht mijn eerste confrontatie met ongevaccineerden is. Op een gegeven moment na vele zinloze discussies leer je ze wel beetje kennen, er komen elke keer de zelfde bullshit drogredenaties terug en elke keer hetzelfde egoisme en misplaatste gedweep met die slachtofferrol.
bijdehandzondag 5 december 2021 @ 12:12
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Farenji het volgende:
Die mensen moeten zich wel in steeds meer rare bochten wringen om hun beslissing om niet te vaccineren te "beargumenteren".
De krokodillentranen worden ook steeds talrijker.
Akathisiazondag 5 december 2021 @ 12:16
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:35 schreef halfway het volgende:
Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Is er eigenlijk iets wat met dit "argument" niet te vergoeilijken valt?
Glazenmakerzondag 5 december 2021 @ 12:18
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:16 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Is er eigenlijk iets wat met dit "argument" niet te vergoeilijken valt?
Dat ongevaccineerden levensreddende operaties afpakken van mensen.
mrevil1337zondag 5 december 2021 @ 12:20
Deze mensen zitten ook op Fok en ook op Nu.nl, echter Nu.nl past een redelijk streng modbeleid toe waardoor dit soort onzin als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Beide kanten gaan behoorlijk agressief tot beangstigd aan toe elkaar te lijf.
Jed1Gamzondag 5 december 2021 @ 12:21
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die ongeïnformeerd of dom zijn.

Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Egoïstisch.

Je derde vriend zegt letterlijk dat hij egoïstisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
De ene is bang dat zijn kind van 3 op de IC beland met corona, de andere gelooft in een vliegende taartmevrouw. Zolang de keuze vrij is boeit de reden niet, is enkel persoonlijk, anders moet je het gewoon verplichten en die kermis afschaffen.
Farenjizondag 5 december 2021 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:21 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
De ene is bang dat zijn kind van 3 op de IC beland met corona, de andere gelooft in een vliegende taartmevrouw. Zolang de keuze vrij is boeit de reden niet, is enkel persoonlijk, anders moet je het gewoon verplichten en die kermis afschaffen.
Keuzevrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, en als we echt de wet nodig moeten hebben om alle vormen van verantwoordelijkheid af te dwingen is het wel ontzettend triest met onze maatschappij gesteld. Als volwassen mens hoor je verantwoordelijkheid voor je acties te nemen, ook als dat niet expliciet wettelijk verplicht is.
mrevil1337zondag 5 december 2021 @ 12:25
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers ongeïnformeerd, leugenachtig, dom of egoïstisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Maar ben je het eens dat vaccinatie een keuze moet zijn ?
Als iemand niet mee wil doen en beperkingen krijgt is prima toch, het is zijn keuze.

Dwang hoort nooit te gebeuren in een vrij land als Nederland en daar ben ik vel op tegen.

Bang zijn voor het prikje is ook een argument, iedereen is anders.
(ik ben gevaccineerd overigens).

Ik was mogelijk ook niet gevaccineerd als ik niet het vaccin kreeg welke ik wil, gelukkig kreeg ik het vaccin die ik wilde anders had ik zonder pordon geweigerd want het blijft mijn lichaam.

Dat een ongevaccineerd persoon een ziekenhuis plek moet afstaan bij code zwart bijvoorbeeld ben ik het wel mee eens.

[ Bericht 2% gewijzigd door mrevil1337 op 05-12-2021 12:35:22 ]
DDDDDaafzondag 5 december 2021 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die ongeïnformeerd of dom zijn.

Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Egoïstisch.

Je derde vriend zegt letterlijk dat hij egoïstisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
Die derde vriend is net zo egoïstisch als jou, mij en het overgrote merendeel van de samenleving en komt daar gewoon eerlijk voor uit. Mij kan die solidariteit met mensen buiten mijn familie en vrienden- en kennissenkring eerlijk gezegd ook gestolen worden.
Akathisiazondag 5 december 2021 @ 12:27
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:24 schreef Farenji het volgende:

[..]
Keuzevrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, en als we echt de wet nodig moeten hebben om alle vormen van verantwoordelijkheid af te dwingen is het wel ontzettend triest met onze maatschappij gesteld. Als volwassen mens hoor je verantwoordelijkheid voor je acties te nemen, ook als dat niet expliciet wettelijk verplicht is.
Jij denkt dat die verantwoordelijkheid in een prik samen te vatten valt? We leven al decennia decadent met een schijt-aan-iedereen-levensstijl. Vooral allochtonen die een bizar onevenredige hoeveelheid druk op de zorg (en onderwijs, en politie, en het gehele sociale stelsel) uitoefenen.
Farenjizondag 5 december 2021 @ 12:28
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:27 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Die derde vriend is net zo egoïstisch als jou, mij en het overgrote merendeel van de samenleving en komt daar gewoon eerlijk voor uit. Mij kan die solidariteit met mensen buiten mijn familie en vrienden- en kennissenkring eerlijk gezegd ook gestolen worden.
Maar dat gaat uiteraard maar 1 kant op want als jij in het ziekenhuis terecht komt wil je opeens toch wel gebruik maken van die solidariteit.
DDDDDaafzondag 5 december 2021 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:18 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Dat ongevaccineerden levensreddende operaties afpakken van mensen.
Een stem op de vvd zou wat mij betreft eerlijk gezegd ook als consequentie mogen hebben dat men voortaan zelf voor zijn of haar gezondheidskosten mag opdraaien, keuzes hebben immers consequenties.
DDDDDaafzondag 5 december 2021 @ 12:32
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:28 schreef Farenji het volgende:

[..]
Maar dat gaat uiteraard maar 1 kant op want als jij in het ziekenhuis terecht komt wil je opeens toch wel gebruik maken van die solidariteit.
Ik kom vanwege mijn leeftijd, afwezigheid van onderliggend lijden en niet in de laatste plaats doordat ik gevaccineerd ben niet in het ziekenhuis terecht.
Jed1Gamzondag 5 december 2021 @ 12:32
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:24 schreef Farenji het volgende:

[..]
Keuzevrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, en als we echt de wet nodig moeten hebben om alle vormen van verantwoordelijkheid af te dwingen is het wel ontzettend triest met onze maatschappij gesteld. Als volwassen mens hoor je verantwoordelijkheid voor je acties te nemen, ook als dat niet expliciet wettelijk verplicht is.
Wat is het verschil met verplichting, want elke reden die men aangeeft om niet te vaccineren wordt weggezet als ongeldig? Enkel een medische reden.
Farenjizondag 5 december 2021 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:32 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Ik kom vanwege mijn leeftijd, afwezigheid van onderliggend lijden en niet in de laatste plaats doordat ik gevaccineerd ben niet in het ziekenhuis terecht.
Er zijn meer redenen om in het ziekenhuis te komen, dat weet je he, misschien loop je wel onder een auto of krijg je een hersentumor of houdt je hart er mee op. En dan kom je in het ziekenhuis en is er geen plek op de ic omdat er teveel mensen waren die "die solidariteit hen gestolen kon worden".
Farenjizondag 5 december 2021 @ 12:38
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:32 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Wat is het verschil met verplichting, want elke reden die men aangeeft om niet te vaccineren wordt weggezet als ongeldig? Enkel een medische reden.
Mensen hebben het recht om domme dingen te doen en fouten te maken. Zolang ze daar de samenleving maar geen schade mee berokkenen.
Jed1Gamzondag 5 december 2021 @ 12:41
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:38 schreef Farenji het volgende:

[..]
Mensen hebben het recht om domme dingen te doen en fouten te maken. Zolang ze daar de samenleving maar geen schade mee berokkenen.
Het aantal mensen dat het ziekenhuis belast door domme dingen, slechte levensstijl en fouten is wel even wat groter dan enkel de mensen die zich niet laten vaccineren.

Het liefst allemaal robots.
Glazenmakerzondag 5 december 2021 @ 13:33
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:25 schreef mrevil1337 het volgende:

[..]
Maar ben je het eens dat vaccinatie een keuze moet zijn ?
Als iemand niet mee wil doen en beperkingen krijgt is prima toch, het is zijn keuze.

Dwang hoort nooit te gebeuren in een vrij land als Nederland en daar ben ik vel op tegen.

Bang zijn voor het prikje is ook een argument, iedereen is anders.
(ik ben gevaccineerd overigens).

Ik was mogelijk ook niet gevaccineerd als ik niet het vaccin kreeg welke ik wil, gelukkig kreeg ik het vaccin die ik wilde anders had ik zonder pordon geweigerd want het blijft mijn lichaam.

Dat een ongevaccineerd persoon een ziekenhuis plek moet afstaan bij code zwart bijvoorbeeld ben ik het wel mee eens.
Mijn vrijheid om met mijn armen te zwaaien stopt bij jouw gezicht. De antivaxers willen en de vrijheid om te zwaaien en als iemand daarvan een schedelbreuk krijgt dan eisen ze bij de eerste hulp nog voorrang ook voor hun geblesseerde pinkie.
sjorsie1982zondag 5 december 2021 @ 13:34
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:33 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn vrijheid om met mijn armen te zwaaien stopt bij jouw gezicht. De antivaxers willen en de vrijheid om te zwaaien en als iemand daarvan een schedelbreuk krijgt dan eisen ze bij de eerste hulp nog voorrang ook voor hun geblesseerde pinkie.
nee hoor
sjorsie1982zondag 5 december 2021 @ 13:35
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:38 schreef Farenji het volgende:

[..]
Mensen hebben het recht om domme dingen te doen en fouten te maken. Zolang ze daar de samenleving maar geen schade mee berokkenen.
ook dit is niet waar. Misschien is dat een mening van jou, maar het is geen algemene mening.
sjorsie1982zondag 5 december 2021 @ 13:36
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:32 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Wat is het verschil met verplichting, want elke reden die men aangeeft om niet te vaccineren wordt weggezet als ongeldig? Enkel een medische reden.
ongeldig voor wie? Welke reden iemand ook heeft, voor mij is dat altijd een geldige reden. Simpelweg omdat ik geen recht van spreken heb over andermans mening. Ik kan er een mening over hebben en verder niks. Met die mening wordt terecht niks gedaan.
mrevil1337zondag 5 december 2021 @ 13:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:33 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn vrijheid om met mijn armen te zwaaien stopt bij jouw gezicht. De antivaxers willen en de vrijheid om te zwaaien en als iemand daarvan een schedelbreuk krijgt dan eisen ze bij de eerste hulp nog voorrang ook voor hun geblesseerde pinkie.
Wat jij doet is generaliseren en klopt totaal niet met de realiteit.
Waarom wel keuze vrijheid om niet gereanimeerd te worden maar mag dat niet bij Covid bijvoorbeeld ?

Als iemand geen prik wil en een ziekenhuisplek wil afstaan is dat prima, echter de overheid bied deze keus niet.
Farenjizondag 5 december 2021 @ 13:46
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:41 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Het aantal mensen dat het ziekenhuis belast door domme dingen, slechte levensstijl en fouten is wel even wat groter dan enkel de mensen die zich niet laten vaccineren.

Het liefst allemaal robots.
Dat mag je met cijfers onderbouwen, maar het is sowieso een whataboutism en ook een valse vergelijking. Een ongevaccineerde coronapatient die op de ic komt houdt gemiddeld wel een week of twee of langer een ic bed bezet. Na een open hart bypass operatie mag je na een dag of twee alweer naar de gewone afdeling terug.
sjorsie1982zondag 5 december 2021 @ 13:46
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:45 schreef mrevil1337 het volgende:

[..]
Wat jij doet is generaliseren en klopt totaal niet met de realiteit.
Waarom wel keuze vrijheid om niet gereanimeerd te worden maar mag dat niet bij Covid bijvoorbeeld ?

Als iemand geen prik wil en een ziekenhuisplek wil afstaan is dat prima, echter de overheid bied die keus ook niet.
En terecht, iedereen moet worden geholpen in het ziekenhuis, want wie bepaald ander wie wel en wie niet en wie bepaalt die regels en wanneer die veranderd worden?
Farenjizondag 5 december 2021 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:35 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
ook dit is niet waar. Misschien is dat een mening van jou, maar het is geen algemene mening.
Welk deel is niet waar? Dat je als mens fouten mag maken? Of dat je de samenleving geen schade mag berokkenen?
sjorsie1982zondag 5 december 2021 @ 14:29
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 13:49 schreef Farenji het volgende:

[..]
Welk deel is niet waar? Dat je als mens fouten mag maken? Of dat je de samenleving geen schade mag berokkenen?
dat laatste.
Akkerdjiezondag 5 december 2021 @ 14:41
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Dat keuzes gevolgen hebben is evident. Zij twijfelen aan de proportionaliteit van die gevolgen. Ik vind de Coronapas in haar huidige vorm een draak, ik zie het allerliefst een grootschalig testbeleid en daarnaast een inzet op termijn op behandelingen en medicijnen.
Inderdaad, de keuze voor de coronapas heeft ook gevolgen, waar ik overigens wel zowat wakker van lig. Whoops! Al jullie geld is na een paar jaar 15% (voorbeeld, geen harde cijfers) waard! En suicidaliteit is toegenomen. En gemiddeld gewicht is hoger geworden. En wantrouwen is verhoofd, en….

Maar ja, keuzes hebben gevolgen, ik kan er niet van wakker liggen.
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 14:50
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:36 schreef Farenji het volgende:

[..]
Er zijn meer redenen om in het ziekenhuis te komen, dat weet je he, misschien loop je wel onder een auto of krijg je een hersentumor of houdt je hart er mee op. En dan kom je in het ziekenhuis en is er geen plek op de ic omdat er teveel mensen waren die "die solidariteit hen gestolen kon worden".
Het ziekenhuis ligt sowieso al vol met mensen met levensstijlziekten. Hoeveel mensen uit die groep hebben in de inmiddels 2 jaar tijd hun levensstijl aangepast? Veel mensen die een zorgvraag hebben die ze wordt "ontnomen" door een ongevaccineerde hebben die zorgvraag vanwege een levensstijlziekte. Moeten ze dan ook boos worden op zichzelf?
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 14:51
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 13:46 schreef Farenji het volgende:

[..]
Dat mag je met cijfers onderbouwen, maar het is sowieso een whataboutism en ook een valse vergelijking. Een ongevaccineerde coronapatient die op de ic komt houdt gemiddeld wel een week of twee of langer een ic bed bezet. Na een open hart bypass operatie mag je na een dag of twee alweer naar de gewone afdeling terug.
Jij mag ook wel wat meer met cijfers gaan onderbouwen anders. Ongevaccineerden van onder de 50 belanden in zulke kleine getalen op de IC dat zij geen druk op de zorg veroorzaken. Toch wil je ze maar wat graag veroordelen.
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 14:54
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:29 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Een stem op de vvd zou wat mij betreft eerlijk gezegd ook als consequentie mogen hebben dat men voortaan zelf voor zijn of haar gezondheidskosten mag opdraaien, keuzes hebben immers consequenties.
Exact. Dat gevingerwijs de hele tijd. Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan de instortende zorg en de groep "ongevaccineerden" is zo heterogeen dat simpelweg alles op de "ongevaccineerden" schuiven gewoon geen standhoudt.
Richestoragszondag 5 december 2021 @ 14:57
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die ongeïnformeerd of dom zijn.
Het is voor hem toch een reden om het niet te doen? Hij zit er notabene zelf mee dat hij het niet eens echt kan verwoorden. Nou ja, kennelijk is het voor hem een obstakel. Zo heeft iedereen bepaalde drempels in het leven. Ga ik niet moeilijk om doen.

quote:
Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Egoïstisch.
Gast.... het is een gezonde meid van 31 en perfect op gewicht, die belanden doorgaans niet op de IC of in het ziekenhuis.

quote:
Je derde vriend zegt letterlijk dat hij egoïstisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
Niet? Het is van hetzelfde laken één pak. Je kan het alleen niet uitstaan als het egoïsme een negatief resultaat heeft. Het is wel goed als het toevallig een positief resultaat heeft.
IkBenDeBaaszondag 5 december 2021 @ 15:02
Topic nummero 1000 van de vaccinatiewappies.
IkBenDeBaaszondag 5 december 2021 @ 15:03
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Het is voor hem toch een reden om het niet te doen? Hij zit er notabene zelf mee dat hij het niet eens echt kan verwoorden. Nou ja, kennelijk is het voor hem een obstakel. Zo heeft iedereen bepaalde drempels in het leven. Ga ik niet moeilijk om doen.
[..]
Gast.... het is een gezonde meid van 31 en perfect op gewicht, die belanden doorgaans niet op de IC of in het ziekenhuis.
[..]
Niet? Het is van hetzelfde laken één pak. Je kan het alleen niet uitstaan als het egoïsme een negatief resultaat heeft. Het is wel goed als het toevallig een positief resultaat heeft.
Zover nadenken kunnen deze mensen niet, komen niet verder dan zet die spuit!!
Skankhunt49zondag 5 december 2021 @ 15:32
Denk toch dat we de problemen bij de mensen met overgewicht moeten zoeken. 80 procent van de mensen op de ic heeft overgewicht 40 procent daarvan heeft extreem overgewicht. Tijd om de fatties in plaats van de wappies buiten te sluiten.
https://www.hartstichting(...)vergewicht-en-corona
GS-Rawzondag 5 december 2021 @ 16:18
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 15:32 schreef Skankhunt49 het volgende:
Denk toch dat we de problemen bij de mensen met overgewicht moeten zoeken. 80 procent van de mensen op de ic heeft overgewicht 40 procent daarvan heeft extreem overgewicht. Tijd om de fatties in plaats van de wappies buiten te sluiten.
https://www.hartstichting(...)vergewicht-en-corona
Dikzakken die heel hard gaan roepen dat iedereen niet zo moet zeuren en een vaccinatie moet gaan halen vind ik ook altijd wat hypocriet en egocentrisch.
mrevil1337maandag 6 december 2021 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:46 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
En terecht, iedereen moet worden geholpen in het ziekenhuis, want wie bepaald ander wie wel en wie niet en wie bepaalt die regels en wanneer die veranderd worden?
Dat is precies hetzelfde als bij een vaccinatieplicht.
Laat mij raden jij hebt ook aandelen bij Pfizer.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 12:59
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Jij mag ook wel wat meer met cijfers gaan onderbouwen anders. Ongevaccineerden van onder de 50 belanden in zulke kleine getalen op de IC dat zij geen druk op de zorg veroorzaken. Toch wil je ze maar wat graag veroordelen.
Jij vraagt iemand anders om cijfers. Dan kan ik het dus ook wel doen.

Kan jij aantonen dat ongevaccineerden onder de 50 geen druk op de zorg veroorzaken?
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 14:05
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 12:59 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Jij vraagt iemand anders om cijfers. Dan kan ik het dus ook wel doen.

Kan jij aantonen dat ongevaccineerden onder de 50 geen druk op de zorg veroorzaken?
Leeftijdsverdeling_ziekenhuis_Corona.svg

https://allecijfers.nl/ni(...)na-virus-en-covid19/

15% van de ziekenhuisopnames en 13% van de IC-opnames is in de groep 50-.

Oftewel: te verwaarlozen op het totaal.

Alleen al de groep 50-59 heeft in zijn geheel meer ziekenhuisopnames dan de gehele groep 50-. Deze statistieken heb ik je vaker getoond maar elke keer negeer je ze.
GS-Rawmaandag 6 december 2021 @ 14:21
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

https://allecijfers.nl/ni(...)na-virus-en-covid19/

15% van de ziekenhuisopnames en 13% van de IC-opnames is in de groep 50-.

Oftewel: te verwaarlozen op het totaal.

Alleen al de groep 50-59 heeft in zijn geheel meer ziekenhuisopnames dan de gehele groep 50-. Deze statistieken heb ik je vaker getoond maar elke keer negeer je ze.
En dan zou er eigenlijk ook nog de ligduur bij vermeld moeten worden. Iets zegt mij dat die 50 plussers langer in het ziekenhuis liggen dan bijvoorbeeld een dertiger.
Tijger_mmaandag 6 december 2021 @ 14:24
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Exact. Dat gevingerwijs de hele tijd. Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan de instortende zorg en de groep "ongevaccineerden" is zo heterogeen dat simpelweg alles op de "ongevaccineerden" schuiven gewoon geen standhoudt.
Andersom vind ook zat vingerwijzen plaats om nog maar niet te spreken van ronduit geweld en bedreiging vanuit de anti vaccinatie hoek, natuurlijk.

Laten we niet doen alsof de ongevaccineerden per definitie onschuldig zijn aan het klimaat wat er nu heerst, het zijn allemaal generalisaties die door alle kanten gebezigd worden.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

https://allecijfers.nl/ni(...)na-virus-en-covid19/

15% van de ziekenhuisopnames en 13% van de IC-opnames is in de groep 50-.

Oftewel: te verwaarlozen op het totaal.
Als we nu 15% van alle ziekenhuisopnames konden voorkomen, was dat een mooie slag geweest. Aangezien gevaccineerden aanzienlijk minder besmettelijk zijn, zou het ook mooi de R naar beneden kunnen duwen. Maar jij zei nog 'dat ze geen druk op de zorg veroorzaken'.

Overigens doe jij een claim wat betreft IC-opnames, die je niet onderbouwt. De cijfers laten juist zien dat de ongevaccineerden op de IC een nog groter deel van het geheel uitmaken dan in het ziekenhuis. Dat jij dan op 13% uitkomt is erg ongeloofwaardig.

Wat betreft de IC-opnames is het simpel. 30,3 van de miljoen mensen tot en 49 jaar komt op de IC. 146,7 van de mensen boven de 50 jaar. De vijftigminners maken dus 20,7% van het geheel uit.

IC-opnames-tijdheen.jpg
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 14:29
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:24 schreef Tijger_m het volgende:

[..]
Andersom vind ook zat vingerwijzen plaats om nog maar niet te spreken van ronduit geweld en bedreiging vanuit de anti vaccinatie hoek, natuurlijk.

Laten we niet doen alsof de ongevaccineerden per definitie onschuldig zijn aan het klimaat wat er nu heerst, het zijn allemaal generalisaties die door alle kanten gebezigd worden.
En het zijn niet de gevaccineerden die leugens verspreiden, winkelpersoneel treiteren en spullen naar de politie gooien.

Ik durf de stelling wel aan dat gevaccineerden (gemiddeld genomen) zich verantwoordelijker gedragen dan de ongevaccineerden.
Rockefellowmaandag 6 december 2021 @ 14:31
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Farenji het volgende:
Die mensen moeten zich wel in steeds meer rare bochten wringen om hun beslissing om niet te vaccineren te "beargumenteren".
Dit is echt niet zo moeilijk als je onder de 50 bent en geen onderliggend lijden hebt/een dik varken bent.

Je kunt de vraag beter omdraaien: waarom zou je je als je niet in de risicogroep bevindt wel laten vaccineren?
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers ongeïnformeerd, leugenachtig, dom of egoïstisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Ik begrijp wel dat je er zo stevig in gaat. Het is ook vervelend om onder ogen te zien dat je gehele argumentatielijn in feite projectie is. Als je niet tot een risicogroep behoort is het nemen van een coronavaccin uitsluitend gericht op maatschappelijke toegang/eigen plezier. Of nam je uit solidariteit ook voor 2020 elk jaar de griepprik?
Rockefellowmaandag 6 december 2021 @ 14:32
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:29 schreef luxerobots het volgende:

[..]
En het zijn niet de gevaccineerden die leugens verspreiden, winkelpersoneel treiteren en spullen naar de politie gooien.

Ik durf de stelling wel aan dat gevaccineerden (gemiddeld genomen) zich verantwoordelijker gedragen dan de ongevaccineerden.
Omdat jij 'verantwoordelijk' meet naar door jou bepaalde waarden. ;)
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 14:40
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:31 schreef Rockefellow het volgende:
Dit is echt niet zo moeilijk als je onder de 50 bent en geen onderliggend lijden hebt/een dik varken bent.

Je kunt de vraag beter omdraaien: waarom zou je je als je niet in de risicogroep bevindt wel laten vaccineren?
Omdat ook een gezond persoon onder de 50 jaar veel last kan hebben van corona, een vaccin voorkomt dat.
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 14:59
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:24 schreef Tijger_m het volgende:

[..]
Andersom vind ook zat vingerwijzen plaats om nog maar niet te spreken van ronduit geweld en bedreiging vanuit de anti vaccinatie hoek, natuurlijk.

Laten we niet doen alsof de ongevaccineerden per definitie onschuldig zijn aan het klimaat wat er nu heerst, het zijn allemaal generalisaties die door alle kanten gebezigd worden.
Dat klopt. Dat is ook volkomen bezopen. De Willem Engels, de Baudets etc. Het zijn alleen subgroepen binnen de twee groepen "gevaccineerden" en "ongevaccineerden". Ik ageer er alleen tegen om in zulke generaliserende termen te praten.
GeneralRadekmaandag 6 december 2021 @ 15:10
Die mensen moeten hun stomme grafbek houden.
Rockefellowmaandag 6 december 2021 @ 15:15
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:40 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Omdat ook een gezond persoon onder de 50 jaar veel last kan hebben van corona, een vaccin voorkomt dat.
Een gezond persoon onder de 50 loopt zo weinig kans op veel last door corona dat het nog maar de vraag is of zij onderaan de streep baat hebben bij de huidige vaccins. Conform de wetenschap/standaarden in de farmaceutische industrie is dat simpelweg nog niet bekend.

We weten inmiddels wel al dat de huidige vaccins niet doen wat ervan verwacht werd.
Glazenmakermaandag 6 december 2021 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:31 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Dit is echt niet zo moeilijk als je onder de 50 bent en geen onderliggend lijden hebt/een dik varken bent.

Je kunt de vraag beter omdraaien: waarom zou je je als je niet in de risicogroep bevindt wel laten vaccineren?
[..]
Ik begrijp wel dat je er zo stevig in gaat. Het is ook vervelend om onder ogen te zien dat je gehele argumentatielijn in feite projectie is. Als je niet tot een risicogroep behoort is het nemen van een coronavaccin uitsluitend gericht op maatschappelijke toegang/eigen plezier. Of nam je uit solidariteit ook voor 2020 elk jaar de griepprik?
Grappig hoe jouw reactie weer niet dat ene voorbeeld geeft en je "argument" enkel is gebaseerd op een nogal kromme whataboutism.
Speekselkliermaandag 6 december 2021 @ 15:26
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:15 schreef Rockefellow het volgende:We weten inmiddels wel al dat de huidige vaccins niet doen wat ervan verwacht werd.
Zoals? De kans verminderen dat je op de IC terecht komt?
Volgens mij werken ze daar aardig tegen.

Als je dacht dat je er knapper van wordt? Ja dan vallen ze een beetje tegen.
Rockefellowmaandag 6 december 2021 @ 15:35
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:17 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Grappig hoe jouw reactie weer niet dat ene voorbeeld geeft en je "argument" enkel is gebaseerd op een nogal kromme whataboutism.
Jij vindt het geen voorbeeld of argument. Dat mag hoor maar is wel wat anders.
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:26 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Zoals? De kans verminderen dat je op de IC terecht komt?
- Het vaccin werkt maar matig tegen overdracht van de ziekte.
- De bescherming tegen (ernstige) ziekte is op zijn best tijdelijk.
PiyeReloadedmaandag 6 december 2021 @ 15:39
Die Marjon beslist ook even uit zichzelf, zonder bespreking met haar dokter dat de vaccinatie onveilig is voor haar, terwijl ze juist een risicogroep is voor complicaties bij besmetting en vaccinatie extra belangrijk is voor haar. Vervolgens wil ze wel overal aan mee blijven doen, terwijl we voor o.a. haar telkens in lockdown gaan. :')

En die Jonas die in een hoekje bang gaat zitten zijn en het liefst de samenleving op slot wil gooien, zodat hij trots kan blijven zeggen dat ie hooguit 2 keer paracetamol op heeft. :') Je bent niet cool, je bent gewoon een lul. Neem gewoon een vaccin ouwe zak.
Speekselkliermaandag 6 december 2021 @ 15:41
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:35 schreef Rockefellow het volgende:

- Het vaccin werkt maar matig tegen overdracht van de ziekte.
- De bescherming tegen (ernstige) ziekte is op zijn best tijdelijk.
Er liggen toch heel weinig Corona Alpha variant-patienten op de IC.
Daar was het vaccin op gemaakt.

Ik vind het nog heel behoorlijk werken voor de Delta variant, waar het eigenlijk niet voor gemaakt is.
Speekselkliermaandag 6 december 2021 @ 15:42
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2021 15:39 schreef PiyeReloaded het volgende:
En die Jonas die in een hoekje bang gaat zitten zijn en het liefst de samenleving op slot wil gooien, zodat hij trots kan blijven zeggen dat ie hooguit 2 keer paracetamol op heeft. Je bent niet cool, je bent gewoon een lul. Neem gewoon een vaccin ouwe zak.
Die gaat waarschinlijk ook niet naar het ziekenhuis.
Want alleen als je je neus laat zien gaat er al al meer dan twee paracetamolletjes in.


quote:
Die Marjon beslist ook even uit zichzelf, zonder bespreking met haar dokter dat de vaccinatie onveilig is voor haar, terwijl ze juist een risicogroep is voor complicaties bij besmetting en vaccinatie extra belangrijk is voor haar. Vervolgens wil ze wel overal aan mee blijven doen, terwijl we voor o.a. haar telkens in lockdown gaan.
Marjon is niet zo maar Marjon he. Ze is wel Neerlandica en die weten alles van vaccins.
PiyeReloadedmaandag 6 december 2021 @ 15:50
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:45 schreef mrevil1337 het volgende:

[..]
Wat jij doet is generaliseren en klopt totaal niet met de realiteit.
Waarom wel keuze vrijheid om niet gereanimeerd te worden maar mag dat niet bij Covid bijvoorbeeld ?

Als iemand geen prik wil en een ziekenhuisplek wil afstaan is dat prima, echter de overheid bied deze keus niet.
Je mag in Nederland altijd zorg weigeren. De praktijk wijst uit dat de mensen die niet gevaccineerd zijn en vertrouwden op hun eigen immuunsysteem dat niet doen, als het erop aankomt.

Mensen zorg ontzeggen, als ze die wel willen, mag dan weer niet zomaar. Ook niet als ze domme keuzes hebben gemaakt. Gelukkig maar (al vind ik VVD stemmen tot nu toe wel de beste reden daartoe, die ik voorbij heb zien komen).
lovelimaandag 6 december 2021 @ 15:54
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Glazenmaker het volgende:
Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Mijn ma. In 1943 is ze voor het laatst verplicht gevaccineerd. Bezoek ontvangt ze zoveel mogelijk buiten, er staat een luchtreiniger in de woonkamer en de ramen kunnen met afstandsbediening open.

Geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om haar te overtuigen dat ze zich tegen haar wil toch moet laten inenten.
Speekselkliermaandag 6 december 2021 @ 15:59
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:54 schreef loveli het volgende:

[..]
Mijn ma. In 1943 is ze voor het laatst verplicht gevaccineerd. Bezoek ontvangt ze zoveel mogelijk buiten, er staat een luchtreiniger in de woonkamer en de ramen kunnen met afstandsbediening open.

Geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om haar te overtuigen dat ze zich tegen haar wil toch moet laten inenten.
Dat klinkt als een 80-plusser. Bij code zwart is de kans toch niet zo heel groot dat die nog naar de IC mag.
Dus die neemt ook geen capaciteit in beslag. Gewoon zo laten zou ik zeggen.
lovelimaandag 6 december 2021 @ 16:01
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:59 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Dat klinkt als een 80-plusser. Bij code zwart is de kans toch niet zo heel groot dat die nog naar de IC mag.
Dus die neemt ook geen capaciteit in beslag. Gewoon zo laten zou ik zeggen.
De kans is niet zo groot dat ze naar de IC wil. Daar heeft ze pre-corona lang genoeg gelegen en thuis is alles beter, dus zolang de omstandigheden het toelaten, gaat ze nergens heen.
Bredemugmaandag 6 december 2021 @ 16:01
Mensen die de vaccin genomen hebben zijn er volledig in geïnvesteerd. Het is een keus die je nooit kan terugdraaien als je 5 jaar later zware kwalen ontdekt door onbekende late bijwerkingen. Dus ik kan best begrijpen waarom sommige gevaccineerde hier de haat op ongevaccineerden hebben, maar laten we eerlijk zijn; je graaft je eigen graf, je kiest je eigen bed. Al heb je die keuze genomen uit angst of stress omdat je niet meer mee kan doen aan de samenleving, het feit blijft dat het kant en klare onzin is dat je het doet voor die lieve opa's en oma's , je doet het voor jezelf.

Door je als ongevaccineerde gezonde jongere ervoor te kiezen om je niet te vaccineren voor een ziekte wat niet eens als A-klasse beschreven kan worden is je goed recht en zal ik tot mijn laatste adem beschermen en voor opnemen.
lovelimaandag 6 december 2021 @ 16:05
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 16:01 schreef Bredemug het volgende:
Mensen die de vaccin genomen hebben zijn er volledig in geïnvesteerd. Het is een keus die je nooit kan terugdraaien als je 5 jaar later zware kwalen ontdekt door onbekende late bijwerkingen. Dus ik kan best begrijpen waarom sommige gevaccineerde hier de haat op ongevaccineerden hebben, maar laten we eerlijk zijn; je graaft je eigen graf, je kiest je eigen bed. Al heb je die keuze genomen uit angst of stress omdat je niet meer mee kan doen aan de samenleving, het feit blijft dat het kant en klare onzin is dat je het doet voor die lieve opa's en oma's , je doet het voor jezelf.

Door je als ongevaccineerde gezonde jongere te vaccineren voor een ziekte wat niet eens als A-klasse beschreven kan worden is je goed recht en zal ik tot mijn laatste adem beschermen en voor opnemen.
Een beetje zoals mensen van een "de wereld vergaat" sekte die al hun bezittingen hadden verkocht en weggegeven, die verdwaasd om zich heen keken toen dat niet gebeurde. "Ja maar de wereld moet vergaan, ik heb mijn bezittingen al weggegeven".
Bredemugmaandag 6 december 2021 @ 16:08
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 16:05 schreef loveli het volgende:

[..]
Een beetje zoals mensen van een "de wereld vergaat" sekte die al hun bezittingen hadden verkocht en weggegeven, die verdwaasd om zich heen keken toen dat niet gebeurde. "Ja maar de wereld moet vergaan, ik heb mijn bezittingen al weggegeven".
Appels en peren. Er is een verschil tussen onwetendheid en kritisch denken, in jou geval is er geen tot weinig kritisch denkvermogen. In het 2de geval zijn er genoeg kritische vragen die nog onbeantwoord blijven zoals de lange termijn en de niet volledige vrijgegeven cijfers of informatie van de Pfizer vaccin (die staat namelijk 55 jaar lang vast). Maar tegenwoordig is het blijkbaar een deugelijk zin geworden om iedereen en zijn moeder die vragen heeft als wappie neer te zetten.

EDIT:

Het begon met Dansen Met Jansen en het eindigt met je half jaarlijkse boostervaccin.
PiyeReloadedmaandag 6 december 2021 @ 16:11
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 16:08 schreef Bredemug het volgende:

[..]
Appels en peren. Er is een verschil tussen onwetendheid en kritisch denken, in jou geval is er geen tot weinig kritisch denkvermogen. In het 2de geval zijn er genoeg kritische vragen die nog onbeantwoord blijven zoals de lange termijn en de niet volledige vrijgegeven cijfers of informatie van de Pfizer vaccin (die staat namelijk 55 jaar lang vast). Maar tegenwoordig is het blijkbaar een deugelijk zin geworden om iedereen en zijn moeder die vragen heeft als wappie neer te zetten.

EDIT:

Het begon met Dansen Met Jansen en het eindigt met je half jaarlijkse boostervaccin.
Waarom slaan antivaxers altijd zo wild om zich heen dat ze niet meer zien wie er aan hun kant staat?
Bredemugmaandag 6 december 2021 @ 16:12
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2021 16:11 schreef PiyeReloaded het volgende:

[..]
Waarom slaan antivaxers altijd zo wild om zich heen dat ze niet meer zien wie er aan hun kant staat?
Wie is ''wie'' in jou verhaal? Wat is ''wild'' slaan in jou verhaal?
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:27 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Als we nu 15% van alle ziekenhuisopnames konden voorkomen, was dat een mooie slag geweest. Aangezien gevaccineerden aanzienlijk minder besmettelijk zijn, zou het ook mooi de R naar beneden kunnen duwen. Maar jij zei nog 'dat ze geen druk op de zorg veroorzaken'.
Dat doen ze dus ook niet in zeer grote mate. Als ze ziek zijn blijven ze thuis en als ze ziek zijn komen ze niet in grote getale in het ziekenhuis.

quote:
Overigens doe jij een claim wat betreft IC-opnames, die je niet onderbouwt. De cijfers laten juist zien dat de ongevaccineerden op de IC een nog groter deel van het geheel uitmaken dan in het ziekenhuis. Dat jij dan op 13% uitkomt is erg ongeloofwaardig.
Ik onderbouw ze letterlijk met cijfers. Dat jij die cijfers niet gelooft en als ongeloofwaardig ziet is jouw probleem, ik heb ze niet verzonnen. Waarom is het ongeloofwaardig? Voordat de vaccins er waren waren de 50-'ers namelijk ook geen grote groep in het ziekenhuis. De cijfers die ik liet zien zijn de TOTALE cijfers t/m nu, dus ook van ruim VOOR de vaccins. Nu de ongevaccineerden als meerderheid in het ziekenhuis liggen, zijn het ALSNOG 50+'ers die op de IC en in het ziekenhuis belanden in grote getale.

Je mag ook gewoon zeggen dat wat je ook gepresenteerd krijgt, je toch alleen maar je eigen waarheid wil geloven. Dat maakt het iets makkelijker.

quote:
Wat betreft de IC-opnames is het simpel. 30,3 van de miljoen mensen tot en 49 jaar komt op de IC. 146,7 van de mensen boven de 50 jaar. De vijftigminners maken dus 20,7% van het geheel uit.

[ afbeelding ]
De data die je hier laat zien is van één week, de data die ik liet zien is de totale data...

Je berekening klopt trouwens voor geen kant. Jij telt de getallen bij elkaar van onder de 50- terwijl het per 1 miljoen van die groep is. Als je 0,5 + 2,7 + 12,8 + 14,3 bij elkaar optelt, moet je de miljoenen ook bij elkaar optellen en de totalen door 5 delen. Dan kom je dus op gemiddeld 30,3 / 5 = 6,6 per 1 miljoen uit voor de groep 50-. Voor de groep 50+ kom je dan uit op 32,2 + 53,2 + 61,3 (90 tellen we niet mee want die worden niet meer toegelaten) waarbij de groep 80-89 mist op de één of andere manier = 146,7 / 3 = 48,9 per 1 miljoen gemiddeld. Oftewel 48,9 / 6,6 = 7,4 keer zoveel mensen van 50+ op de IC als 50-. Dus ongeveer 14% en geen 20%, geheel in lijn met de getallen die ik je gaf. Vertrouw je ze nog steeds niet?

[ Bericht 7% gewijzigd door Richestorags op 06-12-2021 17:29:04 ]
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:31 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Dit is echt niet zo moeilijk als je onder de 50 bent en geen onderliggend lijden hebt/een dik varken bent.

Je kunt de vraag beter omdraaien: waarom zou je je als je niet in de risicogroep bevindt wel laten vaccineren?
[..]
Ik begrijp wel dat je er zo stevig in gaat. Het is ook vervelend om onder ogen te zien dat je gehele argumentatielijn in feite projectie is. Als je niet tot een risicogroep behoort is het nemen van een coronavaccin uitsluitend gericht op maatschappelijke toegang/eigen plezier. Of nam je uit solidariteit ook voor 2020 elk jaar de griepprik?
Ik wou dat ik meer dan één like kon geven.
Rockefellowmaandag 6 december 2021 @ 16:22
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:41 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Er liggen toch heel weinig Corona Alpha variant-patienten op de IC.
Daar was het vaccin op gemaakt.

Ik vind het nog heel behoorlijk werken voor de Delta variant, waar het eigenlijk niet voor gemaakt is.
Dit is een verdere onderstreping van wat ik stelde.

Ik ben overigens wel benieuwd hoeveel mensen zich ervan bewust zijn dat ze nu gaan boosteren tegen een variant waartegen ze al 'beschermd' zijn, en die niet meer onder ons is. O-)
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 17:28
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 16:13 schreef Richestorags het volgende:
Ik onderbouw ze letterlijk met cijfers. Dat jij die cijfers niet gelooft en als ongeloofwaardig ziet is jouw probleem, ik heb ze niet verzonnen. Waarom is het ongeloofwaardig?
Even voor de duidelijkheid, de cijfers over de IC-opnames heb jij niet getoond. In ieder geval niet met duidelijke bron (de bron die jij gaf, gaf wel honderd dingen aan, dan moet je specifiek zijn).
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 17:30
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:28 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Even voor de duidelijkheid, de cijfers over de IC-opnames heb jij niet getoond. In ieder geval niet met duidelijke bron (de bron die jij gaf, gaf wel honderd dingen aan, dan moet je specifiek zijn).
Ik heb net mijn post gewijzigd en je laten zien dat je "berekening" niet klopte. Ik heb wel de cijfers over de IC-opnames getoond, de grafiek heb ik er namelijk uitgehaald en in mijn post gezet. Kan je lezen of niet?
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 17:32
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 16:13 schreef Richestorags het volgende:
20,7 % is alsnog geen zorginfarct. Bedenk ook even het aandeel van twintigers en dertigers in deze data. Stukken kleiner wederom dan het aandeel van 40'ers....
Moeite met tellen?

20-29: 2,7
30-39: 12,8
(is opgeteld 15,5)
40-49: 14,3

Ja, inderdaad, het aandeel van twintigers en dertigers is stukken kleiner dan de 40'ers. :')
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 17:33
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:32 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Moeite met tellen?

20-29: 2,7
30-39: 12,8
(is opgeteld 15,5)
40-49: 14,3

Ja, inderdaad, het aandeel van twintigers en dertigers is stukken kleiner dan de 40'ers. :')
'
Voorlopig ben ik niet degene die een kapitale rekenfout maakte met je 20,7%....

Daarnaast maak je weer dezelfde, vrij domme fout: 2,7 PER MILJOEN + 12,8 PER MILJOEN = GEMIDDELD 15,5 / 2 = 7,75 PER MILJOEN. Bijna 2x zo weinig als 14,3 PER MILJOEN. Jij denkt dat je die getallen kan optellen bij elkaar zonder ze dan te middelen. Zo werkt het niet bij cijfers per miljoen.

Kan iemand jou alsjeblieft komen vertellen dat je opnieuw moet leren rekenen?

[ Bericht 8% gewijzigd door Richestorags op 06-12-2021 17:38:57 ]
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 17:34
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:30 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Ik heb net mijn post gewijzigd en je laten zien dat je "berekening" niet klopte. Ik heb wel de cijfers over de IC-opnames getoond, de grafiek heb ik er namelijk uitgehaald en in mijn post gezet. Kan je lezen of niet?
Je rommelt met cijfers, de IC-opnames staan niet in een grafiek in je post.
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 17:36
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:34 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Je rommelt met cijfers, de IC-opnames staan niet in een grafiek in je post.
De ziekenhuisopnames dan, zal ik de IC-cijfers er ook nog even voor je bijpakken dan? Scheelt vrij weinig. Je bent wanhopig aan het spartelen en daarnaast maak je keiharde rekenfouten terwijl je weer met :') aan het strooien bent. Ik vind het amusant om te zien hoe getriggered je raakt door een andere mening. Kan je het niet hebben dat iemand er anders over denkt dan jij?
GemMagicmaandag 6 december 2021 @ 17:41
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:35 schreef halfway het volgende:
Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Mensen die zich bedienen van dit soort simplistische koude echo retoriek, verdienen de ongevaccineerde medemens.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 17:43
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]
'
Voorlopig ben ik niet degene die een kapitale rekenfout maakte met je 20,7%....

Daarnaast maak je weer dezelfde fout: 2,7 PER MILJOEN + 12,8 PER MILJOEN = GEMIDDELD 15,5 / 2 = 7,75 PER MILJOEN. Bijna 2x zo weinig als 14,3 PER MILJOEN.

Kan iemand jou alsjeblieft komen vertellen dat je opnieuw moet leren rekenen?
Je kunt opeens wel in CAPSLOCK gaat typen, maar je had het niet over gemiddelden.

Alleen ben je zo sneu dat je je tekst verwijderd hebt. Gelukkig had ik je gequote:

quote:
20,7 % is alsnog geen zorginfarct. Bedenk ook even het aandeel van twintigers en dertigers in deze data. Stukken kleiner wederom dan het aandeel van 40'ers....
Dertigers waren overigens bijna net zo vaak goed de klos (op de IC), als veertigers.

12,8 tegenover 14,3.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 17:44
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:36 schreef Richestorags het volgende:
De ziekenhuisopnames dan, zal ik de IC-cijfers er ook nog even voor je bijpakken dan? Scheelt vrij weinig. Je bent wanhopig aan het spartelen en daarnaast maak je keiharde rekenfouten terwijl je weer met aan het strooien bent. Ik vind het amusant om te zien hoe getriggered je raakt door een andere mening. Kan je het niet hebben dat iemand er anders over denkt dan jij?
Los van je gerommel met cijfers.

We zien dat vaccins effectiever zijn bij jongeren dan bij ouderen. We zien dat je vanaf de dertig al serieuze problemen kunt krijgen van corona (cijfers die niet irrelevant te noemen zijn).

Waarom zou jij dan pas willen vaccineren vanaf de 50 jaar?
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 17:45
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:43 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Je kunt opeens wel in CAPSLOCK gaat typen, maar je had het niet over gemiddelden.

Alleen ben je zo sneu dat je je tekst verwijderd hebt. Gelukkig had ik je gequote:
[..]
Dertigers waren overigens bijna net zo vaak goed de klos (op de IC), als veertigers.

12,8 tegenover 14,3.
Ik heb mijn tekst niet verwijderd, mijn tekst ging eerst in op jouw mokerdomme rekenfout. In plaats daarvan heb ik je rekenfout aangetoond. Je snapt nog steeds je rekenfout niet he?

Oh en even:

quote:
Moeite met tellen?

20-29: 2,7
30-39: 12,8
(is opgeteld 15,5)
40-49: 14,3

Ja, inderdaad, het aandeel van twintigers en dertigers is stukken kleiner dan de 40'ers. :')
Alsjeblieft, maak het nou niet moeilijker voor jezelf.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 17:55
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]
'
Voorlopig ben ik niet degene die een kapitale rekenfout maakte met je 20,7%....

Daarnaast maak je weer dezelfde, vrij domme fout: 2,7 PER MILJOEN + 12,8 PER MILJOEN = GEMIDDELD 15,5 / 2 = 7,75 PER MILJOEN. Bijna 2x zo weinig als 14,3 PER MILJOEN. Jij denkt dat je die getallen kan optellen bij elkaar zonder ze dan te middelen. Zo werkt het niet bij cijfers per miljoen.

Kan iemand jou alsjeblieft komen vertellen dat je opnieuw moet leren rekenen?
De cijfers bij elkaar optellen kan wel. Er zijn twintigers en dertigers in de samenleving. Die twee groepen samen belasten de zorg meer dan de veertigers. De dertigers komen namelijk al flink in de buurt van de twintigers.

Als je echt gemiddelden wil weten, zul je moeten kijken hoeveel twintigers, dertigers en veertigers er eigenlijk in de samenleving zijn. Dan kun je het nog veel preciezer uitrekenen. Maar goed, dat lijkt me voor nu weinig relevant.

Overigens zie ik dat de persoonlijke sneer naar mij verwijderd is, kun je dan nu rustig antwoord geven op mijn vraag?:

quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:44 schreef luxerobots het volgende:
We zien dat vaccins effectiever zijn bij jongeren dan bij ouderen. We zien dat je vanaf de dertig al serieuze problemen kunt krijgen van corona (cijfers die niet irrelevant te noemen zijn).

Waarom zou jij dan pas willen vaccineren vanaf de 50 jaar?
Glazenmakermaandag 6 december 2021 @ 17:59
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:54 schreef loveli het volgende:

[..]
Mijn ma. In 1943 is ze voor het laatst verplicht gevaccineerd. Bezoek ontvangt ze zoveel mogelijk buiten, er staat een luchtreiniger in de woonkamer en de ramen kunnen met afstandsbediening open.

Geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om haar te overtuigen dat ze zich tegen haar wil toch moet laten inenten.
Heb al meerdere van dit soort anekdotes gekregen, maar ik snap niet hoe dit ook maar enige relevantie heeft.
Glazenmakermaandag 6 december 2021 @ 18:02
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 15:35 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Jij vindt het geen voorbeeld of argument. Dat mag hoor maar is wel wat anders.

Gesproken alsof je getraind bent door de media deskundige van Rutte. Geen antwoord geven op de vraag en dan de schuld bij de vrager neerleggen dat hij je irrelevante onzin niet accepteert.
lovelimaandag 6 december 2021 @ 18:05
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:59 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Heb al meerdere van dit soort anekdotes gekregen, maar ik snap niet hoe dit ook maar enige relevantie heeft.
Dat kan natuurlijk ook aan jou liggen, ik snap het namelijk wel.
Richestoragsmaandag 6 december 2021 @ 18:09
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 17:55 schreef luxerobots het volgende:

[..]
De cijfers bij elkaar optellen kan wel. Er zijn twintigers en dertigers in de samenleving. Die twee groepen samen belasten de zorg meer dan de veertigers. De dertigers komen namelijk al flink in de buurt van de twintigers.

Als je echt gemiddelden wil weten, zul je moeten kijken hoeveel twintigers, dertigers en veertigers er eigenlijk in de samenleving zijn. Dan kun je het nog veel preciezer uitrekenen. Maar goed, dat lijkt me voor nu weinig relevant.

Overigens zie ik dat de persoonlijke sneer naar mij verwijderd is, kun je dan nu rustig antwoord geven op mijn vraag?:
[..]

Jij telt twee groepen die een cijfer hebben PER MILJOEN van die groep bij elkaar op en zegt dan: samen hebben twintigers en dertigers een hogere zorgbelasting dan veertigers. Terwijl die cijfers niet bedoeld zijn om bij elkaar op te tellen, die cijfers zijn bedoeld om te zeggen hoe hoog de zorgbelasting per groep is. Op basis van die cijfers kan je dus zeggen dat de groep van twintigers een zes keer lagere zorgbelasting dan de groep veertigers heeft en die groep dertigers (in die ene week...) een bijna even hoge.

Jouw vraag heb ik al zo vaak beantwoord dat je het onderhand wel zou kunnen dromen denk ik.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 18:20
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 18:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Jij telt twee groepen die een cijfer hebben PER MILJOEN van die groep bij elkaar op en zegt dan: samen hebben twintigers en dertigers een hogere zorgbelasting dan veertigers. Terwijl die cijfers niet bedoeld zijn om bij elkaar op te tellen, die cijfers zijn bedoeld om te zeggen hoe hoog de zorgbelasting per groep is.
Jij had het in je verwijderde zin over:

quote:
Bedenk ook even het aandeel van twintigers en dertigers in deze data. Stukken kleiner wederom dan het aandeel van 40'ers....
Dat is dus pertinent niet waar. De groepen twintigers en dertigers samen belasten de zorg meer dan de veertigers. En ook als je het niet bij elkaar op wil tellen, komen de dertigers al flink in de buurt van de veertigers.

quote:
Op basis van die cijfers kan je dus zeggen dat de groep van twintigers een zes keer lagere zorgbelasting dan de groep veertigers heeft en die groep dertigers (in die ene week...) een bijna even hoge.
Ja duh. De belasting van de zorg van de twintigers valt mee. Maar lijkt me statistisch wel relevant.

En dan zien we ook (cijfermatig gezien) dat jouw eerdere uitspraak vrij dom was:

quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:51 schreef Richestorags het volgende:
Ongevaccineerden van onder de 50 belanden in zulke kleine getalen op de IC dat zij geen druk op de zorg veroorzaken.
luxerobotsmaandag 6 december 2021 @ 18:24
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 18:09 schreef Richestorags het volgende:
Jouw vraag heb ik al zo vaak beantwoord dat je het onderhand wel zou kunnen dromen denk ik.
Dertigers en veertigers zijn geen zeldzaamheid op de IC. Het is geen kleine groep zoals de tieners. Waarom je die dan geen vaccin zou willen geven, ik weet het echt niet.
Speekselkliermaandag 6 december 2021 @ 18:30
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 16:22 schreef Rockefellow het volgende:


Ik ben overigens wel benieuwd hoeveel mensen zich ervan bewust zijn dat ze nu gaan boosteren tegen een variant waartegen ze al 'beschermd' zijn, en die niet meer onder ons is. O-)
dat heb ik wel degelijk mee gewogen. Daar was ook mijn afweging of ik hem direct zou nemen of zou wachten op een Omnikron versie. Ik heb de booster toch genomen omdat, als er een Omnikron vaccin komt, ik toch vooraan in de rij sta.

De Omnikron booster zit er vast weer als eerste in.
Als ze snel zijn kan die in hetzelfde gaatje.
Glazenmakermaandag 6 december 2021 @ 19:58
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 18:05 schreef loveli het volgende:

[..]
Dat kan natuurlijk ook aan jou liggen, ik snap het namelijk wel.
Dan weet je misschien niet wat een argument is. Een argument is: ik prik niet omdat (reden).

Jij beschrijft hoe je moeder dagelijks leeft, dat ze in de risico leeftijd zit, mogelijk een nazi verwijzing en vervolgens dat je zelf geen zin hebt om haar te overtuigen, maar dat was niet de vraag.

Ik kan er mogelijk wel wat argumenten uit verzinnen als: ik leef veilig, dus ik heb geen vaccinatie nodig. Maar dat is een ongeïnformeerd argument, want dit forum staat vol verhalen van mensen die ook heel veilig leefden en toch corona kregen. Waar we dus weer uitkomen bij het feit dat je moeder bejaard is en dus maar beter een ongevaarlijke prik kan nemen, dan nog 5 jaar zo leven in de ijdele hoop dat het virus haar overslaat.
Zelvamaandag 6 december 2021 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:25 schreef mrevil1337 het volgende:

[..]
Maar ben je het eens dat vaccinatie een keuze moet zijn ?
Als iemand niet mee wil doen en beperkingen krijgt is prima toch, het is zijn keuze.

Dwang hoort nooit te gebeuren in een vrij land als Nederland en daar ben ik vel op tegen.
Ik zit nu gedwongen thuis te vereenzamen, al mijn sociale activiteiten zijn weer stopgezet, kan nergens meer naar toe en ben aan het eind van mijn latijn, maar als er voor dat soort dwang een oplossing is, wordt er niet thuis gegeven, is het opeens niet erg en wordt er een beroep op 'persoonlijke keuzevrijheid' gedaan, terwijl er willens en wetens door de vaccinatieweigeraars juist direct inbreuk wordt gemaakt op mijn keuzevrijheid en ik inmiddels geen keuze meer heb overgehouden.

Puur egoïsme is het, er is geen ander woord voor.
lovelimaandag 6 december 2021 @ 21:24
Dit subforum zit vol met mensen die niet in discussie willen, maar alleen hun eigen visie kunnen propageren.

/ontvolg
Rockefellowdinsdag 7 december 2021 @ 11:11
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 18:02 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Gesproken alsof je getraind bent door de media deskundige van Rutte. Geen antwoord geven op de vraag en dan de schuld bij de vrager neerleggen dat hij je irrelevante onzin niet accepteert.
Ik overweeg geen vaccin waarvan de reguliere trials niet zijn afgerond; tegen een ziekte waarvan de kans op ernstige ziekteverloop voor mij zeer klein is.

Je kunt mijn standpunt prima opmaken uit mijn posts. Maar ik begrijp wel dat dit moeilijk voor je is. :*

quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2021 18:30 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
dat heb ik wel degelijk mee gewogen. Daar was ook mijn afweging of ik hem direct zou nemen of zou wachten op een Omnikron versie. Ik heb de booster toch genomen omdat, als er een Omnikron vaccin komt, ik toch vooraan in de rij sta.

De Omnikron booster zit er vast weer als eerste in.
Als ze snel zijn kan die in hetzelfde gaatje.
Ik vind het top dat jij daar zo blij mee bent.
Glazenmakerdinsdag 7 december 2021 @ 22:22
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 21:24 schreef loveli het volgende:
Dit subforum zit vol met mensen die niet in discussie willen, maar alleen hun eigen visie kunnen propageren.

/ontvolg
In ieder geval eentje minder die schuldig is aan hetgeen je beschrijft.
Glazenmakerdinsdag 7 december 2021 @ 22:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 11:11 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Ik overweeg geen vaccin waarvan de reguliere trials niet zijn afgerond; tegen een ziekte waarvan de kans op ernstige ziekteverloop voor mij zeer klein is.

Je kunt mijn standpunt prima opmaken uit mijn posts. Maar ik begrijp wel dat dit moeilijk voor je is. :*
[..]

Klopt ja, maar als je wat specifieker bent is het wat moeilijker je te verbergen achter vaag gelul. Dank daarvoor. Je standpunt is een leugen of domheid want de onderzoeken zijn wel afgerond. https://www.pfizer.nl/nie(...)-vaccin-kandidaat-af
Zelfs al ben je het niet eens met het bovenstaande is het vaccin ondertussen al miljoenen keren gezet en hebben vaccinaties nog nooit jaren later opeens bijwerkingen gehad. Moeilijk ook want ze zijn binnen een paar dagen uit je bloed. Je valt 5 jaar later ook niet dood neer van een appel die je hebt gegeten.
Rockefellowwoensdag 8 december 2021 @ 11:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 december 2021 22:33 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Klopt ja, maar als je wat specifieker bent is het wat moeilijker je te verbergen achter vaag gelul. Dank daarvoor. Je standpunt is een leugen of domheid want de onderzoeken zijn wel afgerond. https://www.pfizer.nl/nie(...)-vaccin-kandidaat-af
De afgeronde onderzoeken zijn geen reguliere trials. Reguliere trials duren veel langer.
quote:
Zelfs al ben je het niet eens met het bovenstaande is het vaccin ondertussen al miljoenen keren gezet en hebben vaccinaties nog nooit jaren later opeens bijwerkingen gehad.
Er is geen ervaring met mRNA vaccins.
Rolfieowoensdag 8 december 2021 @ 13:18
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 11:32 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
De afgeronde onderzoeken zijn geen reguliere trials. Reguliere trials duren veel langer.
En zijn ook maar met 3000-4000 test personen. De echte informatie komt bij binnen bij grote uitrol.
Covid-19 vaccins zijn met 10.000-40.000 test personen gedaan en de echte informatie komt binnen sinds we ze gebruiken.

De fase waarin we nu zitten, is eigenlijk een continue fase, die met ieder medicijn of vaccins gedaan wordt.
quote:
Er is geen ervaring met mRNA vaccins.
Niet helemaal correct.

Er is heel veel ervaring met mRNA vaccins. Alleen niet bij grote uitrol.
En tot nu toe, is dit het beste vaccin tegen Covid-19 en het snelste gereed. Ze kunnen het ook heel snel toepassen op nieuwe varianten.
Rockefellowwoensdag 8 december 2021 @ 15:21
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 13:18 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
En zijn ook maar met 3000-4000 test personen. De echte informatie komt bij binnen bij grote uitrol.
Covid-19 vaccins zijn met 10.000-40.000 test personen gedaan en de echte informatie komt binnen sinds we ze gebruiken.

De fase waarin we nu zitten, is eigenlijk een continue fase, die met ieder medicijn of vaccins gedaan wordt.
Regulier: trials -> approval -> market
Huidige coronavaccins: trials -> market -> approval

Na wereldwijde uitrol, én na approval eind augustus, werd men verrast door effecten die niet uit de gehaaste trials bleken.

De grote vraag is: welke effecten zijn nu nog steeds niet bekend?

Deze vraag in combinatie met afgeschermde data, commotie binnen de FDA, klokkenluiders over onjuiste trialprocedures, belangenverstrengeling, politieke druk, economische belangen, afgewende aansprakelijkheid, politiek opportunisme etc. is voor mij voldoende reden om afgezet tegen mijn risicoprofiel geen huidig vaccin te nemen.
ThierryPickingwoensdag 8 december 2021 @ 15:47
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 15:21 schreef Rockefellow het volgende:
De grote vraag is: welke effecten zijn nu nog steeds niet bekend?
Heb je echt het idee dat over, zeg 5 jaar er nog drama naar boven komt borrelen? Of denk je eigenlijk dat we inmiddels alles wel weten maar neem je het liefst het zekere voor het onzekere? Note: Er blijft niets achter wat bij de standaard vaccins ook niet achterblijft
Rockefellowwoensdag 8 december 2021 @ 16:49
quote:
14s.gif Op woensdag 8 december 2021 15:47 schreef ThierryPicking het volgende:
Heb je echt het idee dat over, zeg 5 jaar er nog drama naar boven komt borrelen? Of denk je eigenlijk dat we inmiddels alles wel weten maar neem je het liefst het zekere voor het onzekere? Note: Er blijft niets achter wat bij de standaard vaccins ook niet achterblijft
Ik heb oprecht geen idee.
Rolfieowoensdag 8 december 2021 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 15:21 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Regulier: trials -> approval -> market
Huidige coronavaccins: trials -> market -> approval
Nee, zo werkt het niet.

Regulier: fase1,2,3 (3000-4000 test personen),4 (monitoring) -> approval -> market -> grote uitrol met vele nieuwe complicaties en bijzonderheden & Continue monitoring.
Huidige coronavaccins: fase1,2,3 (10.000-40,000 test personen) -> Condition Market Approval -> grote uitrol, nieuwe complicaties-> fase 4 + Continue monitoring. approval & Continue monitoring[/q]

quote:
Na wereldwijde uitrol, én na approval eind augustus, werd men verrast door effecten die niet uit de gehaaste trials bleken.
Nee meeste kwamen daarbij ook gewoon naar voren. Echter in de placebogroep was dit aantal hoger. Echter de echte uitzonderingen kom je in een normale test van 3000-4000 testpersonen trouwens niet tegen. Die krijg je pas bij grote uitrol.

quote:
De grote vraag is: welke effecten zijn nu nog steeds niet bekend?
Maar datzelfde zeggen we trouwens ook van Covid.
Men verwacht eigenlijk niet heel veel nieuws, vanuit de vaccins.

quote:
Deze vraag in combinatie met afgeschermde data, commotie binnen de FDA, klokkenluiders over onjuiste trialprocedures, belangenverstrengeling, politieke druk, economische belangen, afgewende aansprakelijkheid, politiek opportunisme etc. is voor mij voldoende reden om afgezet tegen mijn risicoprofiel geen huidig vaccin te nemen.
Sorry maar je argumenten zijn niet erg sterk.
Onjuiste trail was maar een heel klein gedeelte. Storm in glas water, maar lullig dat dit verkeerd is gegaan.
Welke belangenverstrengeling precies?
Afgewende aansprakelijkheid, ook niet echt iets nieuws in contracten.

Weet je wel de risico's van een Covid-19 infectie?
Afgezien long/hart/hersen beschadiging,
reuk/smaak verlies, waarvan men de oorzaak nog niet weet.
Long Covid, waarvan men de oorzaak nog niet weet.
En zo komen er trouwens nog steeds meer klachten naar voren, die men eerder nog niet wist.
Rockefellowwoensdag 8 december 2021 @ 18:05
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 17:06 schreef Rolfieo het volgende:

[..]
Nee, zo werkt het niet.

Regulier: fase1,2,3 (3000-4000 test personen),4 (monitoring) -> approval -> market -> grote uitrol met vele nieuwe complicaties en bijzonderheden & Continue monitoring.
Huidige coronavaccins: fase1,2,3 (10.000-40,000 test personen) -> Condition Market Approval -> grote uitrol, nieuwe complicaties-> fase 4 + Continue monitoring. approval & Continue monitoring
Er was bij de huidige coronavaccins sprake van EUA; daarom konden vaccins voor trial-fase 4 naar market.
Verder zeg je hetzelfde als ik.

Ik ben wel benieuwd hoe groot je de kans acht dat de autoriteiten zouden besluiten geen goedkeuring te verlenen in het geval van slechte vaccins, nadat miljarden mensen al waren gevaccineerd.
quote:
[..]
Nee meeste kwamen daarbij ook gewoon naar voren. Echter in de placebogroep was dit aantal hoger. Echter de echte uitzonderingen kom je in een normale test van 3000-4000 testpersonen trouwens niet tegen. Die krijg je pas bij grote uitrol.
Het placebo werkte nog minder tegen overdracht en bescherming tegen ziekte dan de vaccins? Ok ok. :')
quote:
[..]
Maar datzelfde zeggen we trouwens ook van Covid.
Men verwacht eigenlijk niet heel veel nieuws, vanuit de vaccins.
Dat dachten ze ook toen ze naar market gingen. Viel tegen.
Rolfieodonderdag 9 december 2021 @ 12:54
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 18:05 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Er was bij de huidige coronavaccins sprake van EUA; daarom konden vaccins voor trial-fase 4 naar market.
Verder zeg je hetzelfde als ik.
Fase 4 is ook eigenlijk een continue fase, die ook na goedkeuring blijft.

quote:
Ik ben wel benieuwd hoe groot je de kans acht dat de autoriteiten zouden besluiten geen goedkeuring te verlenen in het geval van slechte vaccins, nadat miljarden mensen al waren gevaccineerd.
Die kans was ook niet echt aanwezig of verwacht.
quote:
Het placebo werkte nog minder tegen overdracht en bescherming tegen ziekte dan de vaccins? Ok ok. :')
Ik had het over ernstige complicaties. Trombose was zo'n bijverschijnsel wat vaker in de placebogroep voorkwam, dan in de gevaccineerde test groep.

quote:
Dat dachten ze ook toen ze naar market gingen. Viel tegen.
Viel wel mee. Er zaten wat bijzonderheden is, echter dit was al lager dan verwacht.
Maar de echte bijwerkingen krijg je niet in een normale trail van 3000-4000 te zien, terwijl bij de covid vaccins deze groep al 10 keer grote had gemaakt.
De echte uitzonderlijke bijwerkingen krijg je pas, bij massaal gebruik, iets wat we nu ook doen. Hadden we nog 1-2 jaar gewacht, dat dit niet heel veel anders geweest. Als iets 1 op de 250.000 of 1 op de 1.000.000 voorkomt, dan is de kans heel klein, dat je dit voor je goedkeuring naar voren krijgt.
Vis1980donderdag 9 december 2021 @ 13:05
Geen vaccin nemen is dan ook gewoon angst. Angst voor de media (!), overheid, bijwerkingen, Great reset, naar de hel gaan, Tweede Wereldoorlog, vaccin is nog in testfase, je weet niet wat er op de lange termijn gebeurd en meer. Grappige is wel dat veel ongevaccineerden zeggen dat mensen een vaccin nemen omdat ze bang zijn, maar als ik dan vraag waarom hij geen vaccin neemt, komt er alleen maar angst uit.

De hele tendens om vaccins als iets slechts te zien is wel een bijzondere en gevaarlijk ook. Er zijn er zelfs bij die vaccins, net als school erg links vinden. Dan zit je toch teveel in een wij tegen zij verhaal, waar je maar moeilijk gaat uitkomen.
Vis1980donderdag 9 december 2021 @ 13:07
quote:
0s.gif Op woensdag 8 december 2021 16:49 schreef Rockefellow het volgende:

[..]
Ik heb oprecht geen idee.
Hoe werkt dat dan, zo'n goedje wat in korte tijd volledig uit je lichaam is? Hoe zie je dan de lange termijn voor je? En hoe schat je de lange termijn in van Covid? Die laatste vraag stel ik omdat die wél lange tijd in je lichaam blijft.
matigeuserdonderdag 9 december 2021 @ 13:25
quote:
0s.gif Op donderdag 9 december 2021 13:05 schreef Vis1980 het volgende:
Geen vaccin nemen is dan ook gewoon angst. Angst voor de media (!), overheid, bijwerkingen, Great reset, naar de hel gaan, Tweede Wereldoorlog, vaccin is nog in testfase, je weet niet wat er op de lange termijn gebeurd en meer. Grappige is wel dat veel ongevaccineerden zeggen dat mensen een vaccin nemen omdat ze bang zijn, maar als ik dan vraag waarom hij geen vaccin neemt, komt er alleen maar angst uit.

De hele tendens om vaccins als iets slechts te zien is wel een bijzondere en gevaarlijk ook. Er zijn er zelfs bij die vaccins, net als school erg links vinden. Dan zit je toch teveel in een wij tegen zij verhaal, waar je maar moeilijk gaat uitkomen.
Klopt. Alleen doe niet net of de gevaccineerden een haar beter zijn. Zogenaamd zijn ze allemaal 'sociaal' en doen ze het allemaal 'voor een ander', maar ik durf te zweren dat vrijwel iedereen die het vaccin heeft genomen het ook uit angst doet. Uit angst om zelf ernstig ziek te worden.

En daar is niks mis mee. Dit zijn beangstigende tijden. Laten we dat gewoon toegeven. Er lijkt iets groters gaande te zijn, maar dat weet niemand zeker. Wat we wel zeker weten is dat er een potentieel gevaarlijk virus rondgaat wat jou en of je naasten hard kan treffen. We hebben allemaal de beangstigende beelden gezien van mensen die op hun buik op de IC aan de beademing liggen.

Sommigen van ons hebben verder gezocht en hebben ook beelden gezien van mensen met hevige bijwerkingen van het vaccin. Die hebben nu continu spierspasmes. Verlammingen. Uitvalsverschijnselen en duizelingen. Bloedklonten en daar schade van. En veel overlijdens. Ook een onverklaarbare grote mate van overstertfte op dit moment.

Kun je het mensen nog kwalijk nemen dat ze bang zijn voor het vaccin? Vooral als ze jong en gezond zijn en dus minimaal risico lopen door het virus? Het is gewoon een afweging. Krijg je het virus, gebeurt er waarschijnlijk niks ergs. Neem je het vaccin, dan waarschijnlijk ook niet. Maar het vaccin voelt voor mij toch een beetje als me bewust door een besmette patiënt in mijn gezicht laten niezen van 30 cm afstand. Niks doen voelt dan het beste. Ik heb de afgelopen 1.8 jaar ook geen COVID gehad. Of wel ... En er geen last van gehad. Ik wil het beide niet opzoeken.

Laten we wat meer begrip voor elkaar hebben. We zitten allemaal in deze crisis. Niemand heeft hier om gevraagd. En we worden er allemaal door geraakt. Iedereen kent wel een verhaal van iemand die er (langdurig) ernstig onder heeft geleden of is overleden. En we zijn allemaal direct geraakt door de maatregelen en lockdowns. Iedereen moet met deze angst en frustratie omgaan op zijn eigen manier. Sommigen gaan googelen en zoeken naar verklaringen. Anderen doen dat bewust niet en volgen alleen nog de NOS. Sommigen halen direct de boosterprik zodra die er is. Anderen kijken eerst nog even de kat uit de boom. Sommigen gaan vechten. Anderen vluchten. Anderen verstijven.

In plaats van continu haat te zaaien, groepen tegen elkaar op te zetten kunnen we beter begrip tonen en elkaar in de waarde laten. Die laatste 12% op verschrikkelijke manieren aan een vaccin proberen te krijgen is de moeite niet waard. Er zijn fundamenteel andere zaken die moeten worden opgelost als we écht willen doorpakken. Zolang de zorg niet maximaal wordt opgeschaald, blijven we de komende jaren met problemen zitten in de winter. Ook al hebben we 200% gevaccineerd. Daarnaast mag ook best erkend worden dat de overheid regelmatig draait en zelfs aantoonbaar liegt wat ook voedingsbodem geeft voor complottheorieën. Ze doen er niks aan om dit tegen te gaan. In plaats van open kaart spelen, wordt er zelfs volop gecensureerd. Er is nog steeds geen einddatum voor de QR-code maatschappij. Er wordt nooit ingegaan op wanneer of bij welk percentage gevaccineerden deze vergaande maatregel wordt afgeschaft. Integendeel. De EU heeft al bekend gemaakt dat vanaf januari, de coronapas vervalt indien je geen booster neemt maximaal 9 maanden na je laatste vaccinatie.

Het lijkt er dus op alsof de QR-code maatschappij blijft. Niet voor de ongevaccineerden, maar ook voor de dubbel gevaccineerden om ze te forceren een 3e prik te nemen. En straks een 4e. Alle landen kopen alweer extra doses in.

Je mag best wat begrip tonen voor wappies. Het zijn niet allemaal figuren zoals Willem Engel. De overheid lijkt er gvd ook alles aan te doen om onbegrip en wantrouwen te creëren. Alle leiders in het Westen papegaaien regelmatig dezeflde boodschap "Build Back Better". Ze zitten op één lijn. In alle landen wordt zo'n beetje, met vertraging, hetzelfde beleid gevoerd. Overal wordt er 'geklungeld' en nergens wordt de zorg significant opgeschaald.

Het is bijna niet meer anders te verklaren dan door 1 van deze 2 conclusies:

- Alle overheden bestaan uit incompente idioten die zelfs een zielig crisisje met een matig virusje niet kunnen beheren zonder fouten, gedraai, liegen en censureren
- Er wordt een agenda van hogerop, naadloos uitgevoerd

Andere verklaringen zijn er gewoon niet meer. Mogen mensen dan alsjeblieft sceptisch zijn over wat de overheid ze nu weer voorhoudt? Of het nou rechstreeks uit het brein van Hugo de Jonge komt of van Klaus Schwab doet er dan verder niet toe. We zitten nu allemaal in hetzelfde parket, wappie of schaap. In een samenleving die tot op het bot verdeeld is. Met aankomende 2G maatregelen. Uitsluiting van mensen. Een QR-code maatschappij die nu alleen nog ongevaccineerden benadeeld, maar binnenkort ook 'minder-gevaccineerden'. Een wellicht aankomende vaccinatieplicht. En dan óók nog een virus wat rondgaat wat je potentieel doodziek kan maken.

Mogen we godverdomme een keer bang zijn? Dat zou ons als volk moeten verbinden in plaats van tegen elkaar opzetten. Kijk eerlijk naar jezelf en naar waar je eigen angst zit.

[ Bericht 0% gewijzigd door matigeuser op 09-12-2021 13:58:50 ]