abonnement bol.com Coolblue
pi_202477799
quote:
"Ik ben inmiddels gevaccineerd, ik moest wel door de coronapas." Een van de vier ongevaccineerden die wij deze zomer spraken is toch gevaccineerd. Luit, Jonas, Marjon en Tahlia legden ons in augustus uit waarom ze niet gevaccineerd wilden worden tegen corona.

Sindsdien is er veel gebeurd: het coronatoegangsbewijs werd ingevoerd voor de horeca, en later uitgebreid naar andere plekken zoals musea en zwembaden. Inmiddels wordt over 2G gesproken, waarbij ongevaccineerden ook niet meer kunnen testen om ergens binnen te komen. Verder liggen de besmettingscijfers een stuk hoger dan in de zomer. De zorg wordt overspoeld en in ziekenhuizen dreigt zelfs code zwart. Relatief veel coronapatiŰnten daar zijn niet volledig gevaccineerd. Be´nvloedt dat de vier ongevaccineerden die wij spraken?De sjeu is van het leven af
Marjon

Marjon (50, neerlandica) vertelde in augustus over haar redenen om zich niet tegen corona te laten vaccineren: "Ik ben verbaasd dat corona als een a-ziekte wordt gezien, ik zie het zelf meer als bijvoorbeeld de Mexicaanse griep. Daarnaast gebruik ik medicijnen tegen reuma, ik vind het te gewaagd om die spuiten te combineren met dit gloednieuwe vaccin."
Hoe is het nu?

"Door de coronapas lever ik in op gezondheid. Voor mij als reumapatiŰnt is sporten ontzettend belangrijk om pijnvrij te blijven en dat kan nu niet. Ik kan onmogelijk steeds testen om even te gaan sporten. De sjeu is van het leven af."
Maar het coronatoegangsbewijs is volgens het kabinet nodig om corona te bestrijden. Hoe ziet u dat?

"Ik voel me onder druk gezet om me te laten vaccineren, door de regering en de maatschappij. Dat het kabinet zelfs naar 2G wil, vind ik afgrijselijk. Dan komt iedereen die besmet kan zijn - maar niet getest is - alsnog samen, dus het is schijnveiligheid. En ik ga nog meer inleveren: winkels, boekhandels, beurzen, de kapper en de schoonheidsspecialiste. Ik schrik er ook van dat het mensen niet uitmaakt dat anderen worden buitengesloten. Sinds de zomer zijn het onbegrip en de polarisatie verergerd."
De zorg staat zwaar onder druk en vaccinatie verkleint de kans op ziekenhuisopname. Is dat geen reden om je te laten vaccineren?

"Nee, van mijn besluit om geen vaccinatie te nemen tegen corona ben ik alleen maar meer overtuigd. Het is niet veilig met mijn medicatie. Dat de werkzaamheid van een vaccin afneemt en er booster op booster gaat komen, hebben me in mijn beslissing gesterkt. Het kan zijn dat mijn leven nooit meer compleet wordt, tijdelijk of langer, vanwege niet vaccineren. Maar ik durf mijn gezondheid echt niet op het spel te zetten. En wat betreft mijn tienerzoon: ik blijf het voor kinderen onnodig vinden, de langetermijnrisico's wegen niet op tegen de kortetermijnwinst."
Is er een moment dat u zich wel zult laten vaccineren?

"In Oostenrijk en Duitsland wordt vaccineren tegen corona verplicht, hoorde ik. Als het in Nederland moet, wil ik nog steeds niet. Als ik niet meer mag gaan werken, dan werk ik niet meer, ondanks het verlies aan inkomen. Het raarste van alles vind ik dat een beleid dat zou gaan om gezondheid, ontzettend ongezond blijkt te zijn: niet sporten, dansen, zingen, lachen, mentale klappen, vijandelijkheid en ruzie, coronakilo's. We worden met zijn allen met de dag ongezonder."Ik kreeg corona, zoals verwacht
Luit

Ook Luit (45, consultant) vertelde in augustus over zijn redenen om zich niet tegen corona te laten vaccineren: "Ik heb er vertrouwen in dat coronavaccins veilig zijn, maar de kans is heel klein dat corona voor mij gevaarlijk is. Ik denk dat het vaccineren van kwetsbaren de uitweg is."
Hoe is het nu?

"Inmiddels heb ik corona gehad. Daar schrok ik niet van, ik wist dat het een keer ging komen. Alles bij elkaar voelde ik me een dag of tien ziek en dat was niet fijn, maar ik had zoiets verwacht."
Maar als u gevaccineerd was, was u misschien niet ziek geworden?

"Nee, misschien niet, maar ik vond het niet erg, Mijn vrouw baalde wel, want we moesten daardoor een vakantie afzeggen. Zij vond het ook vervelend om op het schoolplein te moeten vertellen dat ik niet gevaccineerd was, want daar vroegen mensen naar toen ze hoorden dat ik corona had. Dat vind ik rot: dat je als ongevaccineerde door de communicatie van de overheid gezien wordt als onverantwoordelijk. Terwijl inmiddels toch wel duidelijk is dat je ook gevaccineerd nog anderen kunt besmetten."
Het coronatoegangsbewijs motiveert u niet om een prik te nemen?

"Eerlijk gezegd werd ik van die pas alleen maar stelliger, zo van: ik laat me echt niet dwingen om me te laten inenten. Doordat ik corona gehad heb, heb ik nu wel een QR. Als ik die gebruik, zeg ik er altijd bij 'onder protest'. Ik ga geen stennis schoppen, want zo'n horecaondernemer kan er ook niks aan doen. Als ik echt consequent was, zou ik die QR natuurlijk helemaal niet moeten gebruiken."
De zorg staat erg onder druk, denkt u dat een hogere vaccinatiegraad helpt?

"Ik ben heel blij dat er coronavaccins zijn, dat is fantastisch voor oudere en kwetsbare mensen. Ik denk dat het nodig is dat zij een vaccinatie nemen, zij liggen in de ziekenhuizen, maar dan nog zal het niet alles oplossen. Minister De Jonge durft niet toe te geven dat de coronapas averechts werkt en dat vaccineren niet de ultieme uitweg blijkt. Het is ook jammer, dat hadden we natuurlijk allemaal wel gehoopt."Ik voel me bijna een soort crimineel
Jonas

Jonas (62, manager) vertelde in augustus eveneens over zijn beweegredenen om geen vaccinatie te nemen: "Ik neem zelden preventieve medicatie. In het verleden heb ik slechte ervaringen gehad met medicijnen, daarom wil ik zo min mogelijk polonaise aan mijn lichaam."
Hoe is het nu?

"Sinds de coronapas is ingevoerd, zie ik bijna niemand. Je wordt niet vrolijker van zo'n ge´soleerd leven. Ik hoor anderen over hun geplande wintersport praten, maar ik kan niet eens naar de sportschool omdat telkens testen niet te doen is. Ik heb ÚÚn keer getest voor toegang tot een zakelijk evenement en dan zit je vervolgens in een volle zaal tussen allemaal mensen die niet getest zijn. Eng, want al zijn ze gevaccineerd, ze kunnen me nog steeds besmetten. Ik vind dat heel spannend: ik ben 62, je loopt toch risico."
Maar dat risico kunt u toch verminderen door zich te laten vaccineren?

"Ik wil me nog steeds niet laten vaccineren. Ik ben gewoon niet van de medicatie, als ik in heel mijn leven twee paracetamol heb geslikt is het veel. Ik doe wel voorzichtig. Het frame dat alle ongevaccineerden zich niet aan de regels houden klopt niet. Ik ken alleen maar ongevaccineerden die erg voorzichtig zijn. Ik draag mondkapjes, houd afstand en wandel veel. Het gaat volgens mij veel meer om gedrag. Door die coronapas gingen de remmen alleen maar meer los, dat jaagde De Jonge zelf aan met z'n "dansen met Janssen". De coronapas heeft het niet veiliger gemaakt, integendeel."
Bent u open over het feit dat u niet gevaccineerd bent tegen corona?

"Nee, want 'de ongevaccineerden' worden als grote boeman neergezet. Demissionair minister De Jonge draagt daaraan bij met zijn "pandemie van ongevaccineerden". Hij polariseert. Ik geef leiding aan een team en op kantoor zorg ik dat er veel gelucht wordt en er niet te veel mensen zijn. Sinds de laatste persconferentie laat ik iedereen weer thuiswerken. Daarvoor deed ik voor meetings een zelftest, als we met een groter gezelschap bij elkaar moeten komen vroegen we iedereen dat te doen. Ondertussen weet niemand op mijn werk dat ik niet gevaccineerd ben. Ik voel me bijna een soort crimineel daar."
Wat is volgens u dan een oplossing?

"Dat vaccinatie alleen niet de uitweg is, is wel gebleken: de ziekenhuizen liggen vol. Ook de coronapas heeft dat niet voorkomen. Nu wordt er weer gesproken over 2G, dat je geen test meer kunt doen om ergens in te komen. Het maakt me moedeloos dat alles zo gericht is op vaccineren. Ik denk dat 1G - iedereen testen - de beste weg is."Door de coronapas moest ik me laten vaccineren
Tahlia

Tahlia (38, leerkracht) vertelde in augustus als laatste over haar redenen om zich niet tegen corona te laten vaccineren: "Een paar maanden geleden raakte ik besmet en als ik het nog eens zou krijgen, vind ik dat niet dramatisch. Dat ik geen haast heb om me te laten inenten komt ook doordat de vaccins zo snel ontwikkeld zijn. Ik voel me er prettiger bij om te wachten met een prik."
Hoe is het nu?

"Inmiddels ben ik twee keer gevaccineerd, met tegenzin, maar ik moest wel. Voor mijn werk kwam ik regelmatig op trainingslocaties in de horeca, dan had ik een QR nodig. Dagelijks testen was niet werkbaar. EÚn keer moest ik tijdens een training lunchen met collega's en werd ik in een hok apart gezet omdat ik geen groen vinkje had. Mijn collega's reageerden heel lief en kwamen me eten brengen, maar het was natuurlijk heel vervelend, alsof je buitengesloten wordt van de 'normale' mensen."
Hoe voelde het om toch die vaccinatie te krijgen?

"De eerste prik was best okÚ. Deels werd mijn besluit ook ingegeven door wat mensen om me heen zeggen. Het be´nvloedde me toch om te horen dat een hogere vaccinatiegraad echt helpt het virus beheersbaar te maken en de zorg minder te belasten. Ik had en heb het gevoel dat mijn vaccinatie weinig toevoegt, maar ik steek ook mijn hand niet in het vuur voor mijn eigen gelijk. En ik kom best vaak bij ouderen over de vloer, ik wil het toch niet op mijn geweten hebben om iemand te besmetten als ik dat had kunnen voorkomen."

Ik dacht dat ik maar ÚÚn prik hoefde omdat ik al corona heb gehad, maar omdat ik daar geen bewijs van had - ik had destijds alleen een zelftest gedaan - moest ik er toch twee. Dat vond ik echt heel erg. Alles in mij schreeuwde: ze spuiten nu een vaccin in je dat je Úcht niet nodig hebt. Die tweede nam ik alleen maar voor die QR, met volksgezondheid had het niets te maken."
Hoe nu verder?

"Meer vaccinaties tegen corona ga ik niet nemen. Ik heb al een keer iets in mijn lijf laten spuiten wat ik niet wilde noch nodig heb. Bovendien ben ik erg ziek geworden van die tweede prik, ik had dagenlang knallende koppijn, had spierpijn en was doodmoe. Nee, die tweede prik voelde echt verkeerd en bijspuiten ga ik dan ook niet doen. Hoewel ik wel elke keer als zo'n vaccinatie wordt aangeboden weer een nieuwe afweging voor mezelf zal maken. Hopelijk mag dat en wordt het niet verplicht."
https://nos.nl/artikel/24(...)lleen-maar-stelliger

Volgens mij posten deze lui ook op fok. Het melodramatische gezeur heeft iig dezelfde toon als je hier vaak tegenkomt. Ook die lul met zijn "onder protest" terwijl hij gewoon meewerkt aan het systeem. Na het lezen van dit artikel "schreeuwt alles in mij" nog harder dat het tijd voor een verplichting is.
pi_202477849
"Ik schrik er ook van dat het mensen niet uitmaakt dat anderen worden buitengesloten"


Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  zondag 5 december 2021 @ 11:39:01 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202477881
Ik lees best redelijke verhalen en zie een TS die niet bereid is zich in de beweegredenen van een ander te verdiepen. Grappig hoe je hetzelfde verhaal compleet anders kan opvatten.

Desalniettemin ben ik wel voor een vaccinatieplicht voor 60+ te porren.
  zondag 5 december 2021 @ 11:41:21 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202477905
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:35 schreef halfway het volgende:
"Ik schrik er ook van dat het mensen niet uitmaakt dat anderen worden buitengesloten"


Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Dat keuzes gevolgen hebben is evident. Zij twijfelen aan de proportionaliteit van die gevolgen. Ik vind de Coronapas in haar huidige vorm een draak, ik zie het allerliefst een grootschalig testbeleid en daarnaast een inzet op termijn op behandelingen en medicijnen.
pi_202477944
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:39 schreef Richestorags het volgende:
Ik lees best redelijke verhalen en zie een TS die niet bereid is zich in de beweegredenen van een ander te verdiepen. Grappig hoe je hetzelfde verhaal compleet anders kan opvatten.

Desalniettemin ben ik wel voor een vaccinatieplicht voor 60+ te porren.
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers onge´nformeerd, leugenachtig, dom of ego´stisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
pi_202477953
Die mensen moeten zich wel in steeds meer rare bochten wringen om hun beslissing om niet te vaccineren te "beargumenteren".
pi_202477988
Dit zijn ook wel dezelfde mensen die als ze naar de plee gaan de hele bril onderpissen "want ik ben gewoon niet zo van het richten".
  zondag 5 december 2021 @ 11:52:47 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202478015
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers onge´nformeerd, leugenachtig, dom of ego´stisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Ik ken meerdere mensen die niet zijn gevaccineerd: ÚÚn geeft ronduit toe dat hij geen goede argumenten heeft en dat hij het eigenlijk kut van zichzelf vindt dat hij het niet gewoon doet omdat hij doorgaans op logica vaart maar dat hij er geen goed "gevoel" bij heeft. Wat moet ik daar dan van vinden? Kennelijk zit er dan toch een angst achter.

Een ander doet het niet vanwege religie, ik ga daar iemand niet op veroordelen.

Weer een ander is pas 25 en gezond, kan daar in meekomen. Het is gewoon niet zo'n probleem voor hem. Hij komt er eerlijk voor uit dat die solidariteit hem gestolen kan worden. Vind ik ook prima, hij is er eerlijk in. Veel mensen die ik ken zijn Řberhaupt om zeer opportunistische redenen gevaccineerd (angst, reizen, medische indicaties, sporten, geen gedoe) dus daar zou ik andersom ook wat van moeten vinden. Ik ben zelf ook om een opportunistische reden gevaccineerd dus ik zou het hypocriet vinden om een ander erom te veroordelen.
  zondag 5 december 2021 @ 11:56:21 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202478063
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:49 schreef Farenji het volgende:
Dit zijn ook wel dezelfde mensen die als ze naar de plee gaan de hele bril onderpissen "want ik ben gewoon niet zo van het richten".
Knap dat jij mensen kent naar aanleiding van een krantenbericht. Je hebt gewoon je eigen gelijk al in je hoofd zitten en leest daarmee het krantenartikel. Geeft niet, wees wel eerlijk naar jezelf daarover :)
pi_202478151
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Ik ken meerdere mensen die niet zijn gevaccineerd: ÚÚn geeft ronduit toe dat hij geen goede argumenten heeft en dat hij het eigenlijk kut van zichzelf vindt dat hij het niet gewoon doet omdat hij doorgaans op logica vaart maar dat hij er geen goed "gevoel" bij heeft. Wat moet ik daar dan van vinden? Kennelijk zit er dan toch een angst achter.

Een ander doet het niet vanwege religie, ik ga daar iemand niet op veroordelen.

Weer een ander is pas 25 en gezond, kan daar in meekomen. Het is gewoon niet zo'n probleem voor hem. Hij komt er eerlijk voor uit dat die solidariteit hem gestolen kan worden. Vind ik ook prima, hij is er eerlijk in. Veel mensen die ik ken zijn Řberhaupt om zeer opportunistische redenen gevaccineerd (angst, reizen, medische indicaties, sporten, geen gedoe) dus daar zou ik andersom ook wat van moeten vinden. Ik ben zelf ook om een opportunistische reden gevaccineerd dus ik zou het hypocriet vinden om een ander erom te veroordelen.
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die onge´nformeerd of dom zijn.

Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Ego´stisch.

Je derde vriend zegt letterlijk dat hij ego´stisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
pi_202478153
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Knap dat jij mensen kent naar aanleiding van een krantenbericht. Je hebt gewoon je eigen gelijk al in je hoofd zitten en leest daarmee het krantenartikel. Geeft niet, wees wel eerlijk naar jezelf daarover :)
Alsof dit krantenbericht mijn eerste confrontatie met ongevaccineerden is. Op een gegeven moment na vele zinloze discussies leer je ze wel beetje kennen, er komen elke keer de zelfde bullshit drogredenaties terug en elke keer hetzelfde egoisme en misplaatste gedweep met die slachtofferrol.
pi_202478205
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Farenji het volgende:
Die mensen moeten zich wel in steeds meer rare bochten wringen om hun beslissing om niet te vaccineren te "beargumenteren".
De krokodillentranen worden ook steeds talrijker.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_202478245
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 11:35 schreef halfway het volgende:
Keuzes hebben gevolgen dus ik kan er niet wakker van liggen.
Is er eigenlijk iets wat met dit "argument" niet te vergoeilijken valt?
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_202478271
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:16 schreef Complotwappie het volgende:

[..]
Is er eigenlijk iets wat met dit "argument" niet te vergoeilijken valt?
Dat ongevaccineerden levensreddende operaties afpakken van mensen.
pi_202478291
Deze mensen zitten ook op Fok en ook op Nu.nl, echter Nu.nl past een redelijk streng modbeleid toe waardoor dit soort onzin als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Beide kanten gaan behoorlijk agressief tot beangstigd aan toe elkaar te lijf.
pi_202478305
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die onge´nformeerd of dom zijn.

Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Ego´stisch.

Je derde vriend zegt letterlijk dat hij ego´stisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
De ene is bang dat zijn kind van 3 op de IC beland met corona, de andere gelooft in een vliegende taartmevrouw. Zolang de keuze vrij is boeit de reden niet, is enkel persoonlijk, anders moet je het gewoon verplichten en die kermis afschaffen.
pi_202478343
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:21 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
De ene is bang dat zijn kind van 3 op de IC beland met corona, de andere gelooft in een vliegende taartmevrouw. Zolang de keuze vrij is boeit de reden niet, is enkel persoonlijk, anders moet je het gewoon verplichten en die kermis afschaffen.
Keuzevrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, en als we echt de wet nodig moeten hebben om alle vormen van verantwoordelijkheid af te dwingen is het wel ontzettend triest met onze maatschappij gesteld. Als volwassen mens hoor je verantwoordelijkheid voor je acties te nemen, ook als dat niet expliciet wettelijk verplicht is.
pi_202478356
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:45 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn omgeving is volledig gevaccineerd en we hebben het wel eens over de ongevaccineerden. Ik durf de stelling wel aan dat ik mij bovengemiddeld heb verdiept in de redenen om geen vaccinatie te nemen. Alleen heeft dit op mij het effect gehad om een aversie te voelen voor die mensen.

Afgezien van een zeer kleine minderheid mensen met goede medische redenen vallen alle argumenten onder de noemers onge´nformeerd, leugenachtig, dom of ego´stisch. Heb mensen op dit forum wel eens gevraagd om die ene uitzondering aan mij te vertellen, maar ik wacht nog steeds.
Maar ben je het eens dat vaccinatie een keuze moet zijn ?
Als iemand niet mee wil doen en beperkingen krijgt is prima toch, het is zijn keuze.

Dwang hoort nooit te gebeuren in een vrij land als Nederland en daar ben ik vel op tegen.

Bang zijn voor het prikje is ook een argument, iedereen is anders.
(ik ben gevaccineerd overigens).

Ik was mogelijk ook niet gevaccineerd als ik niet het vaccin kreeg welke ik wil, gelukkig kreeg ik het vaccin die ik wilde anders had ik zonder pordon geweigerd want het blijft mijn lichaam.

Dat een ongevaccineerd persoon een ziekenhuis plek moet afstaan bij code zwart bijvoorbeeld ben ik het wel mee eens.

[ Bericht 2% gewijzigd door mrevil1337 op 05-12-2021 12:35:22 ]
pi_202478369
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die onge´nformeerd of dom zijn.

Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Ego´stisch.

Je derde vriend zegt letterlijk dat hij ego´stisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
Die derde vriend is net zo ego´stisch als jou, mij en het overgrote merendeel van de samenleving en komt daar gewoon eerlijk voor uit. Mij kan die solidariteit met mensen buiten mijn familie en vrienden- en kennissenkring eerlijk gezegd ook gestolen worden.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_202478371
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:24 schreef Farenji het volgende:

[..]
Keuzevrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, en als we echt de wet nodig moeten hebben om alle vormen van verantwoordelijkheid af te dwingen is het wel ontzettend triest met onze maatschappij gesteld. Als volwassen mens hoor je verantwoordelijkheid voor je acties te nemen, ook als dat niet expliciet wettelijk verplicht is.
Jij denkt dat die verantwoordelijkheid in een prik samen te vatten valt? We leven al decennia decadent met een schijt-aan-iedereen-levensstijl. Vooral allochtonen die een bizar onevenredige hoeveelheid druk op de zorg (en onderwijs, en politie, en het gehele sociale stelsel) uitoefenen.
“My soul is impatient with itself, as with a bothersome child; its restlessness keeps growing and is forever the same. Everything interests me, but nothing holds me.” ― Fernando Pessoa
pi_202478382
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:27 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Die derde vriend is net zo ego´stisch als jou, mij en het overgrote merendeel van de samenleving en komt daar gewoon eerlijk voor uit. Mij kan die solidariteit met mensen buiten mijn familie en vrienden- en kennissenkring eerlijk gezegd ook gestolen worden.
Maar dat gaat uiteraard maar 1 kant op want als jij in het ziekenhuis terecht komt wil je opeens toch wel gebruik maken van die solidariteit.
pi_202478392
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:18 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Dat ongevaccineerden levensreddende operaties afpakken van mensen.
Een stem op de vvd zou wat mij betreft eerlijk gezegd ook als consequentie mogen hebben dat men voortaan zelf voor zijn of haar gezondheidskosten mag opdraaien, keuzes hebben immers consequenties.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_202478417
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:28 schreef Farenji het volgende:

[..]
Maar dat gaat uiteraard maar 1 kant op want als jij in het ziekenhuis terecht komt wil je opeens toch wel gebruik maken van die solidariteit.
Ik kom vanwege mijn leeftijd, afwezigheid van onderliggend lijden en niet in de laatste plaats doordat ik gevaccineerd ben niet in het ziekenhuis terecht.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_202478419
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:24 schreef Farenji het volgende:

[..]
Keuzevrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid, en als we echt de wet nodig moeten hebben om alle vormen van verantwoordelijkheid af te dwingen is het wel ontzettend triest met onze maatschappij gesteld. Als volwassen mens hoor je verantwoordelijkheid voor je acties te nemen, ook als dat niet expliciet wettelijk verplicht is.
Wat is het verschil met verplichting, want elke reden die men aangeeft om niet te vaccineren wordt weggezet als ongeldig? Enkel een medische reden.
pi_202478454
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:32 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Ik kom vanwege mijn leeftijd, afwezigheid van onderliggend lijden en niet in de laatste plaats doordat ik gevaccineerd ben niet in het ziekenhuis terecht.
Er zijn meer redenen om in het ziekenhuis te komen, dat weet je he, misschien loop je wel onder een auto of krijg je een hersentumor of houdt je hart er mee op. En dan kom je in het ziekenhuis en is er geen plek op de ic omdat er teveel mensen waren die "die solidariteit hen gestolen kon worden".
pi_202478473
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:32 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Wat is het verschil met verplichting, want elke reden die men aangeeft om niet te vaccineren wordt weggezet als ongeldig? Enkel een medische reden.
Mensen hebben het recht om domme dingen te doen en fouten te maken. Zolang ze daar de samenleving maar geen schade mee berokkenen.
pi_202478487
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:38 schreef Farenji het volgende:

[..]
Mensen hebben het recht om domme dingen te doen en fouten te maken. Zolang ze daar de samenleving maar geen schade mee berokkenen.
Het aantal mensen dat het ziekenhuis belast door domme dingen, slechte levensstijl en fouten is wel even wat groter dan enkel de mensen die zich niet laten vaccineren.

Het liefst allemaal robots.
pi_202479158
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:25 schreef mrevil1337 het volgende:

[..]
Maar ben je het eens dat vaccinatie een keuze moet zijn ?
Als iemand niet mee wil doen en beperkingen krijgt is prima toch, het is zijn keuze.

Dwang hoort nooit te gebeuren in een vrij land als Nederland en daar ben ik vel op tegen.

Bang zijn voor het prikje is ook een argument, iedereen is anders.
(ik ben gevaccineerd overigens).

Ik was mogelijk ook niet gevaccineerd als ik niet het vaccin kreeg welke ik wil, gelukkig kreeg ik het vaccin die ik wilde anders had ik zonder pordon geweigerd want het blijft mijn lichaam.

Dat een ongevaccineerd persoon een ziekenhuis plek moet afstaan bij code zwart bijvoorbeeld ben ik het wel mee eens.
Mijn vrijheid om met mijn armen te zwaaien stopt bij jouw gezicht. De antivaxers willen en de vrijheid om te zwaaien en als iemand daarvan een schedelbreuk krijgt dan eisen ze bij de eerste hulp nog voorrang ook voor hun geblesseerde pinkie.
pi_202479180
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:33 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn vrijheid om met mijn armen te zwaaien stopt bij jouw gezicht. De antivaxers willen en de vrijheid om te zwaaien en als iemand daarvan een schedelbreuk krijgt dan eisen ze bij de eerste hulp nog voorrang ook voor hun geblesseerde pinkie.
nee hoor
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_202479189
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:38 schreef Farenji het volgende:

[..]
Mensen hebben het recht om domme dingen te doen en fouten te maken. Zolang ze daar de samenleving maar geen schade mee berokkenen.
ook dit is niet waar. Misschien is dat een mening van jou, maar het is geen algemene mening.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_202479209
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:32 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Wat is het verschil met verplichting, want elke reden die men aangeeft om niet te vaccineren wordt weggezet als ongeldig? Enkel een medische reden.
ongeldig voor wie? Welke reden iemand ook heeft, voor mij is dat altijd een geldige reden. Simpelweg omdat ik geen recht van spreken heb over andermans mening. Ik kan er een mening over hebben en verder niks. Met die mening wordt terecht niks gedaan.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_202479284
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:33 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Mijn vrijheid om met mijn armen te zwaaien stopt bij jouw gezicht. De antivaxers willen en de vrijheid om te zwaaien en als iemand daarvan een schedelbreuk krijgt dan eisen ze bij de eerste hulp nog voorrang ook voor hun geblesseerde pinkie.
Wat jij doet is generaliseren en klopt totaal niet met de realiteit.
Waarom wel keuze vrijheid om niet gereanimeerd te worden maar mag dat niet bij Covid bijvoorbeeld ?

Als iemand geen prik wil en een ziekenhuisplek wil afstaan is dat prima, echter de overheid bied deze keus niet.
pi_202479295
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:41 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Het aantal mensen dat het ziekenhuis belast door domme dingen, slechte levensstijl en fouten is wel even wat groter dan enkel de mensen die zich niet laten vaccineren.

Het liefst allemaal robots.
Dat mag je met cijfers onderbouwen, maar het is sowieso een whataboutism en ook een valse vergelijking. Een ongevaccineerde coronapatient die op de ic komt houdt gemiddeld wel een week of twee of langer een ic bed bezet. Na een open hart bypass operatie mag je na een dag of twee alweer naar de gewone afdeling terug.
pi_202479296
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:45 schreef mrevil1337 het volgende:

[..]
Wat jij doet is generaliseren en klopt totaal niet met de realiteit.
Waarom wel keuze vrijheid om niet gereanimeerd te worden maar mag dat niet bij Covid bijvoorbeeld ?

Als iemand geen prik wil en een ziekenhuisplek wil afstaan is dat prima, echter de overheid bied die keus ook niet.
En terecht, iedereen moet worden geholpen in het ziekenhuis, want wie bepaald ander wie wel en wie niet en wie bepaalt die regels en wanneer die veranderd worden?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_202479330
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:35 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
ook dit is niet waar. Misschien is dat een mening van jou, maar het is geen algemene mening.
Welk deel is niet waar? Dat je als mens fouten mag maken? Of dat je de samenleving geen schade mag berokkenen?
pi_202479766
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 13:49 schreef Farenji het volgende:

[..]
Welk deel is niet waar? Dat je als mens fouten mag maken? Of dat je de samenleving geen schade mag berokkenen?
dat laatste.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_202479898
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 11:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Dat keuzes gevolgen hebben is evident. Zij twijfelen aan de proportionaliteit van die gevolgen. Ik vind de Coronapas in haar huidige vorm een draak, ik zie het allerliefst een grootschalig testbeleid en daarnaast een inzet op termijn op behandelingen en medicijnen.
Inderdaad, de keuze voor de coronapas heeft ook gevolgen, waar ik overigens wel zowat wakker van lig. Whoops! Al jullie geld is na een paar jaar 15% (voorbeeld, geen harde cijfers) waard! En suicidaliteit is toegenomen. En gemiddeld gewicht is hoger geworden. En wantrouwen is verhoofd, en….

Maar ja, keuzes hebben gevolgen, ik kan er niet van wakker liggen.
Waarheid is datgene dat, als je er niet meer in gelooft, t˛ch blijft bestaan.
  zondag 5 december 2021 @ 14:50:09 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202479981
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 12:36 schreef Farenji het volgende:

[..]
Er zijn meer redenen om in het ziekenhuis te komen, dat weet je he, misschien loop je wel onder een auto of krijg je een hersentumor of houdt je hart er mee op. En dan kom je in het ziekenhuis en is er geen plek op de ic omdat er teveel mensen waren die "die solidariteit hen gestolen kon worden".
Het ziekenhuis ligt sowieso al vol met mensen met levensstijlziekten. Hoeveel mensen uit die groep hebben in de inmiddels 2 jaar tijd hun levensstijl aangepast? Veel mensen die een zorgvraag hebben die ze wordt "ontnomen" door een ongevaccineerde hebben die zorgvraag vanwege een levensstijlziekte. Moeten ze dan ook boos worden op zichzelf?
  zondag 5 december 2021 @ 14:51:46 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202480001
quote:
1s.gif Op zondag 5 december 2021 13:46 schreef Farenji het volgende:

[..]
Dat mag je met cijfers onderbouwen, maar het is sowieso een whataboutism en ook een valse vergelijking. Een ongevaccineerde coronapatient die op de ic komt houdt gemiddeld wel een week of twee of langer een ic bed bezet. Na een open hart bypass operatie mag je na een dag of twee alweer naar de gewone afdeling terug.
Jij mag ook wel wat meer met cijfers gaan onderbouwen anders. Ongevaccineerden van onder de 50 belanden in zulke kleine getalen op de IC dat zij geen druk op de zorg veroorzaken. Toch wil je ze maar wat graag veroordelen.
  zondag 5 december 2021 @ 14:54:10 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202480016
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:29 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]
Een stem op de vvd zou wat mij betreft eerlijk gezegd ook als consequentie mogen hebben dat men voortaan zelf voor zijn of haar gezondheidskosten mag opdraaien, keuzes hebben immers consequenties.
Exact. Dat gevingerwijs de hele tijd. Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan de instortende zorg en de groep "ongevaccineerden" is zo heterogeen dat simpelweg alles op de "ongevaccineerden" schuiven gewoon geen standhoudt.
  zondag 5 december 2021 @ 14:57:49 #41
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202480053
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 12:05 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]
Zolang die meneer niet zegt waar zijn gevoel vandaan komt, is het geen argument. Al komt die angst waarschijnlijk uit argumenten die onge´nformeerd of dom zijn.
Het is voor hem toch een reden om het niet te doen? Hij zit er notabene zelf mee dat hij het niet eens echt kan verwoorden. Nou ja, kennelijk is het voor hem een obstakel. Zo heeft iedereen bepaalde drempels in het leven. Ga ik niet moeilijk om doen.

quote:
Omdat IK vriendjes wil zijn met god, mag de ANDER dood aan kanker. Ego´stisch.
Gast.... het is een gezonde meid van 31 en perfect op gewicht, die belanden doorgaans niet op de IC of in het ziekenhuis.

quote:
Je derde vriend zegt letterlijk dat hij ego´stisch is. Met opportunistisch gedrag waar je wat goeds mee doet heb ik geen problemen.
Niet? Het is van hetzelfde laken ÚÚn pak. Je kan het alleen niet uitstaan als het ego´sme een negatief resultaat heeft. Het is wel goed als het toevallig een positief resultaat heeft.
pi_202480111
Topic nummero 1000 van de vaccinatiewappies.
Ik ben een sukkel voor de liefde, koning in de discotheek
pi_202480125
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Het is voor hem toch een reden om het niet te doen? Hij zit er notabene zelf mee dat hij het niet eens echt kan verwoorden. Nou ja, kennelijk is het voor hem een obstakel. Zo heeft iedereen bepaalde drempels in het leven. Ga ik niet moeilijk om doen.
[..]
Gast.... het is een gezonde meid van 31 en perfect op gewicht, die belanden doorgaans niet op de IC of in het ziekenhuis.
[..]
Niet? Het is van hetzelfde laken ÚÚn pak. Je kan het alleen niet uitstaan als het ego´sme een negatief resultaat heeft. Het is wel goed als het toevallig een positief resultaat heeft.
Zover nadenken kunnen deze mensen niet, komen niet verder dan zet die spuit!!
Ik ben een sukkel voor de liefde, koning in de discotheek
pi_202480529
Denk toch dat we de problemen bij de mensen met overgewicht moeten zoeken. 80 procent van de mensen op de ic heeft overgewicht 40 procent daarvan heeft extreem overgewicht. Tijd om de fatties in plaats van de wappies buiten te sluiten.
https://www.hartstichting(...)vergewicht-en-corona
pi_202481066
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 15:32 schreef Skankhunt49 het volgende:
Denk toch dat we de problemen bij de mensen met overgewicht moeten zoeken. 80 procent van de mensen op de ic heeft overgewicht 40 procent daarvan heeft extreem overgewicht. Tijd om de fatties in plaats van de wappies buiten te sluiten.
https://www.hartstichting(...)vergewicht-en-corona
Dikzakken die heel hard gaan roepen dat iedereen niet zo moet zeuren en een vaccinatie moet gaan halen vind ik ook altijd wat hypocriet en egocentrisch.
pi_202495055
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 13:46 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
En terecht, iedereen moet worden geholpen in het ziekenhuis, want wie bepaald ander wie wel en wie niet en wie bepaalt die regels en wanneer die veranderd worden?
Dat is precies hetzelfde als bij een vaccinatieplicht.
Laat mij raden jij hebt ook aandelen bij Pfizer.
pi_202496011
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Jij mag ook wel wat meer met cijfers gaan onderbouwen anders. Ongevaccineerden van onder de 50 belanden in zulke kleine getalen op de IC dat zij geen druk op de zorg veroorzaken. Toch wil je ze maar wat graag veroordelen.
Jij vraagt iemand anders om cijfers. Dan kan ik het dus ook wel doen.

Kan jij aantonen dat ongevaccineerden onder de 50 geen druk op de zorg veroorzaken?
  maandag 6 december 2021 @ 14:05:06 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_202497066
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 12:59 schreef luxerobots het volgende:

[..]
Jij vraagt iemand anders om cijfers. Dan kan ik het dus ook wel doen.

Kan jij aantonen dat ongevaccineerden onder de 50 geen druk op de zorg veroorzaken?


https://allecijfers.nl/ni(...)na-virus-en-covid19/

15% van de ziekenhuisopnames en 13% van de IC-opnames is in de groep 50-.

Oftewel: te verwaarlozen op het totaal.

Alleen al de groep 50-59 heeft in zijn geheel meer ziekenhuisopnames dan de gehele groep 50-. Deze statistieken heb ik je vaker getoond maar elke keer negeer je ze.
pi_202497292
quote:
0s.gif Op maandag 6 december 2021 14:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]
[ afbeelding ]

https://allecijfers.nl/ni(...)na-virus-en-covid19/

15% van de ziekenhuisopnames en 13% van de IC-opnames is in de groep 50-.

Oftewel: te verwaarlozen op het totaal.

Alleen al de groep 50-59 heeft in zijn geheel meer ziekenhuisopnames dan de gehele groep 50-. Deze statistieken heb ik je vaker getoond maar elke keer negeer je ze.
En dan zou er eigenlijk ook nog de ligduur bij vermeld moeten worden. Iets zegt mij dat die 50 plussers langer in het ziekenhuis liggen dan bijvoorbeeld een dertiger.
  Moderator maandag 6 december 2021 @ 14:24:08 #50
54278 crew  Tijger_m
42
pi_202497329
quote:
0s.gif Op zondag 5 december 2021 14:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]
Exact. Dat gevingerwijs de hele tijd. Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan de instortende zorg en de groep "ongevaccineerden" is zo heterogeen dat simpelweg alles op de "ongevaccineerden" schuiven gewoon geen standhoudt.
Andersom vind ook zat vingerwijzen plaats om nog maar niet te spreken van ronduit geweld en bedreiging vanuit de anti vaccinatie hoek, natuurlijk.

Laten we niet doen alsof de ongevaccineerden per definitie onschuldig zijn aan het klimaat wat er nu heerst, het zijn allemaal generalisaties die door alle kanten gebezigd worden.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')