abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_202421619
Ik weet dat in BNW een graag gestelde 'Waarheid' is dat er 'EEN GROOT PLAN' is dat heel knap is uitgedacht en waaraan alle politici, leiders en de heele Elite aan meewerkt en alles doet om dit Perfecte PLAN uit te voeren.

Maar...
wat als dat Plan niet bestaat en onze leiders eerder eigenlijk geen idee hebben waarmee ze bezig zijn?
Dat ze niet in staat zijn drie maanden vooruit te denken en dan al enigszins in te schatten welke beleidsmaatregelen dan wel eens nodig kunnen zijn?

Wat als Politiek vooral is om achter de gebeurtenissen aan te waggelen en 'net te doen alsof' ze de boel goed onder controle hebben?
Eerder een 'New Word Disorder' dan een bewust handelen?

Is het dan niet eerder een Droombeeld als er wél een dusdanig goed georganiseerde overheid is die ook daadwerkelijk snel en efficient beleid kan doorzetten, kan doen wat nodig is?
dat complot-denken ook een stuk 'wens-denken' is, een droom waarin de elite ook daadwerkelijk de boel nog onder controle heeft, en een planbare toekomst mogelijk zou zijn?

Hoe zou dit mogelijk kunnen zijn...?
... is dat wel mogelijk, kunnen grote organisaties als overheden wel volgens vooruitgedachte plannen werken?
Is bv een Democratrie hierin niet eerder een hindernis? Ids het misschien zo dat eeen Autoritaire Overheid als de Chinese een veel beter systeem heeft om effectief beleid te voeren en is dat het 'succes' achter de steeds verder doorzettende economische opkomst van de chinezen? Hebben zij wel een 'Plan' ?

of moeten we juist accepteren dat we niet alles aan Overheden over kunnen laten, maar wat dan wel? Vrije Markt, het Kapitalisme? dat lijkt ook weinig in staat om coordinerend te handelen, Multinationale organisaties of het Bedijfsleven?
Of gewoon accepteren dat vroeger of later de mensheid veermoedelijk door eigen falen zichzelf zal uitroeien en de wereld dan nog miljoenen jaren zonder mensen kan dooorbestaan? misschien kan de Kakkerlak zich doorontwikkelen tot meest intelligente levensvorm
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_202421952
Hoezo 'als'?

Als de huidige coronacrisis iets bewijst, is dat onze leiders ook maar gewoon wat doen en vaak amper een plan hebben voor de lange termijn.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_202422062
Nou ja, de EU had bijvoorbeeld al jaren plannen om een digitale identiteits wallet op te zetten voor de EU. Nu met covid worden die plannen in sneltreinvaart doorgedrukt. Volgend jaar begint de pilot. Dat is geen BNW dat is gewoon een feit.

quote:
EU to step up digital push with digital identity wallet

BRUSSELS, June 1 (Reuters) - The European Commission will on Thursday announce plans for a digital identity wallet to allow Europeans to access public and private services, prompted in part by the COVID-19 pandemic which has seen a massive surge in online services.

The move also seeks to counter the growing popularity of digital wallets offered by Apple (AAPL.O), Alphabet (GOOGL.O) unit Google, Thales (TCFP.PA) and financial institutions which critics say could pose privacy and data protection concerns.

The digital identity wallet "can be used anywhere in the EU to identify and authenticate for access to services in the public and private sectors, allowing citizens to control what data is communicated and how it is used", according to a Commission document reviewed by Reuters.

The wallet will also enable qualified electronic signatures that can facilitate political participation, the 73-page document said.

The adoption of an electronic wallet could generate as much as 9.6 billion euros ($11.7 billion) in benefits for the EU and create as many as 27,000 jobs over a five-year period, the document said.

By reducing emissions related to public services, the e-wallet could also have a positive environmental impact, the document said.

Currently 14 EU countries have their own digital identity schemes, of which only 7 are mobile apps.
https://www.reuters.com/b(...)y-wallet-2021-06-01/

[ Bericht 0% gewijzigd door Sjemmert op 01-12-2021 17:48:14 ]
pi_202422465
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 17:38 schreef Sjemmert het volgende:
Nou ja, de EU had bijvoorbeeld al jaren plannen om een digitale identiteits wallet op te zetten voor de EU. Nu met covid worden die plannen in sneltreinvaart doorgedrukt. Volgend jaar begint de pilot.
[..]
https://www.reuters.com/b(...)y-wallet-2021-06-01/
Is dat niet vooral een bewijs van 'achter de boel aanwaggelen'?

Men heeft plannen, die echter nu niet toepasbaar zijn en ook als deze richtlijn ingevoerd is, hetjaren zal duren voordat digitale systemen in verschillende lidstaten te koppelen zijn met dit plan.

Ofwel, men kan vooral niet tijdig en efficient snel ingrijpen, maar is als overheid te traag.

Wat dat betreft kijk ik best jaloers naar hoe snel en efficient verschillende aziatische landen zulke mogelijkheden opzetten.
Deels ook hoe bepaalde digitale multinationals hin organisatie snel aanpassen naar nieuwe uitdagingen.

Maar zeker zoiets als de Europese Unie is dan een traag en bureaucratisch monster dat weinig tot stand brengt dat echt nu nodig is
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_202422884
quote:
Never attribute to malice what can be adequately explained by stupidity
Langetermijnvisie is nu eenmaal vaker te vinden in partijprogramma's maar minder in de realiteit.
Laat staan dat "de wereldpolitiek" collectief in een "geheim plan" zou zitten, zoveel competentie om geheimen op de middellange termijn onder de pet te houden dicht ik politici niet toe...
pi_202423032
Alles gaat gewoon volgens plan. De uitrol van een totalitaire staat gaat steeds sneller.
pi_202426770
wat verwacht je van minister van volksgezondheid met basisschool leraar opleiding.
oO/
pi_202426841
quote:
0s.gif Op woensdag 1 december 2021 18:32 schreef PSVCL het volgende:
Alles gaat gewoon volgens plan. De uitrol van een totalitaire staat gaat steeds sneller.
Welk plan?


En waarom lijk je te denken dat de faalhazen die ons regeren ook maar enig plan hebben of weten wat ze eigenlijk willen bereiken?

Hugo de Jonge en ook de rest van de bestuurders zijn niet in staat ook maar minimaal anderhalve maand vooruit te 'plannen'...

En 'autoritair'...? De wijze waarop nederland bestuurt wordt is juist verre van autoritair, maar een soort van 'we-pogen-naar-iedereens-mening-te-luisteren' en extreme angst om de publieke opinie niet mee te hebben.... Zo erg dat je bijna zou gaan verlangen naar bestuurders die ook gewoon de durf hebben vooruit te lopen op de publieke opinie en in te zetten dat als een bestuurder durft impopulaire maatregelen te nemen die echter uiteindelijk blijken te werken, hij daarmee later alsnog aan respect wint... maar zeker het systeem-Rutte maar ook het hele nederlandse partijlandschap is vooral een populistisch roept-u-Maar.

Misschien zou het 'complot' zijn dat daarmee dusdanig veel afkeer tegen die populistische windvaan-politici ontstaat dat utieindelijk er een ruimte komt voor een autoritaire 'Sterke-Man' om de macht te grijpen puur op basis van ontevredenheid over de politiek (ook de manier waarop de Weimar-republiek viel)

[ Bericht 37% gewijzigd door RM-rf op 01-12-2021 21:59:13 ]
Der der den Wind der Veränderung spürt, sollte keinen Windschutz sondern eine Windmühle bauen.
pi_202428262
Ook ik denk dat men in het gehele Westen per ongeluk het boek van ome Klaus aan het LARPen is :')
pi_202428343
Een plan,??? een blinde ziet nog dat die 2 faalhazen alles hebben behalve een plan, ze doen maar wat en ze lullen maar wat, ze praten zelfs zichzelf tegen
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')