Je doet courgette rauw op een boterham?quote:Op zaterdag 20 november 2021 22:08 schreef EINZ het volgende:
Ik geef meteen toe dat ik nogal een luie zak dben in de keuken. Het moet allemaal snel klaar zijn en vooral niet teveel tijd kosten, want dan word ik moe. Dus het is vooral veel brood en fruit, want dat ligt zo voor het grijpen. Nu heb ik ook nooit veel tijd voor het avondeten dus warm koken doe ik bijna nooit.
Maar toch wil ik meer groente eten. Ik ben op zoek naar ideeen over hoe meer groente te eten, en wat toch gemakkelijk is. Dus iets wat ik niet 10 minuten hoef klaar te maken. Anyone?
Veel verder dan schijfjes courgette op een boterham met ham leggen kom ik niet
Ja, samen met ham. En knoflookboter.quote:Op zaterdag 20 november 2021 22:16 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je doet courgette rauw op een boterham?
Met een paar van die blokjes ga je nooit aan de benodigde groente per dag komen.quote:Op zaterdag 20 november 2021 22:15 schreef BasEnAad het volgende:
Ik heb altijd diepvriesspinazie in huis, van die blokjes. Als ik soep maak, pasta, rijstgerecht, noodles, noem maar op, dan gooi ik er een paar van die blokjes doorheen.
Precies, dit. En je kan het dus ook in zelfgemaakte soepen maken.quote:Op zaterdag 20 november 2021 22:12 schreef nattermann het volgende:
Ik gooi het altijd in een smoothie
Bijv broccoli, komkommer of spinazie o.i.d. en dan wat diepvriesfruit met wat (kokos)melk.
Dat klopt, tis een andere benadering. Ik kan ook gewoon de tip geven: koop groente en eet het op. Maar ik bedoel alleen dat je met kleine moeite al iets dichter bij je doel kan komen.quote:Op zondag 21 november 2021 08:09 schreef Patroon het volgende:
[..]
Met een paar van die blokjes ga je nooit aan de benodigde groente per dag komen.
Precies deze.quote:Op zaterdag 27 november 2021 17:02 schreef Näsenbar het volgende:
Ik gooi wel eens zo'n bak bami/nasi groentemix in de pan (450 gram, echt fantastisch!). Even bakken en daarna wat eitjes erdoorheen roeren zodat je een soort omelet krijgt. Kan je daarna op brood doen of in een wrap met wat sla.
En ik snack laatste tijd regelmatig met een hele komkommer of ff witte bonen in tomatensaus op te warmen. Dikke prima.quote:Op maandag 29 november 2021 13:37 schreef Willewa het volgende:
[..]
Precies deze.
Nouja ongeveer precies ;p eerst even plakjes sucuk of wat spekjes bakken. Dan de groenten erbij, zo’n bak spaghetti/macaroni groenten 450 gr (1,50) heeft mijn voorkeur, maar die bami/nasi mix is ook prima. Doe dan gewoon 1,5/2x met zo’n bak ofzo. 3/4 eieren erop. Beetje zout, beetje peper, beetje knoflookpoeder, beetje chilisaus. Evt een plak kaas nog meebakken. Heerlijk
idd zelf groentesoep maken.quote:Op zondag 21 november 2021 23:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ook groentesoep kan je makkelijk en snel maken als je de voorgesneden soepgroente gebruikt.
In Nederland heb je zo veel gesneden groente in de supermarkt joh. Ik woon in Ierland en ik moet het meeste zelf snijden.
Dit klinkt meer als gehakt- of groetensaus dan pastaquote:Op zaterdag 20 november 2021 22:28 schreef Slumlord. het volgende:
Je maakt nooit pasta?
Gehakt rullen, groente erin, sausje doorheen en tussendoor pasta koken.
Groentjes en niet langer dan 10 minuten.
Dat komt doordat daar teveel verschillende groente bijelkaar gepleurd zitten waarvan de een maar een minuutje in de pan hoeft en de ander veel langer nodig heeft, dus dan zit je eigenlijk bijna per definitie met ongare harde groente en/of kapotgebakken vieze drap. Daar ga je idd niet echt lekker op. Zelf wat groente snijden en apart op juiste moment in de pan gooien is nou ook niet heel lastig en veeel lekkerder.quote:Op zaterdag 27 november 2021 18:03 schreef littlemindy het volgende:
Het wordt allemaal wat beter gaar dan zo'n zak rauwe wokgroenten, waar mijn darmen het veelal niet zo goed op doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |