KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 13:20 |
Ik maak tegenwoordig redelijk gevulde boterhammen (tips voor inhoud boterham zijn welkom) met: - ijsbergsla - tomaat - komkommer - paprika - jalapeno - (rode) ui - Vlees/vis naar keuze Probleem is dat mijn boterhammen altijd uit elkaar vallen. Dagelijks stokbrood eten is een te ongezonde optie voor mij. Heeft iemand praktische tips? | |
Piles | dinsdag 16 november 2021 @ 13:22 |
Tijdens het eten of tijdens vervoer? Strak inwikkelen in plastic of aluminiumfolie? | |
Megumi | dinsdag 16 november 2021 @ 13:22 |
Een prikker gebruiken. | |
KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 13:23 |
Beide | |
junkiesietze | dinsdag 16 november 2021 @ 13:41 |
wat voor brood doe je het op dan? gewoon een snee bruin brood? | |
Doedezemaar | dinsdag 16 november 2021 @ 13:54 |
Wraps ipv boterhammen gebruiken | |
KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 13:56 |
Standaard bruin brood idd | |
herverwijderd | dinsdag 16 november 2021 @ 13:56 |
Flink platdrukken door bijvoorbeeld een zware snijplank erop te leggen. En anders prikkertjes. | |
KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 13:57 |
Dat is een goeie optie als het even gezond is als standaard bruin brood. Zal eens testen met volkoren wraps | |
junkiesietze | dinsdag 16 november 2021 @ 14:08 |
misschien kan je bij de bakker (of bakker van de supermarkt) vragen of ze wat dikkere plakken kunnen snijden van het brood? | |
Tja..1986 | dinsdag 16 november 2021 @ 14:31 |
En waarom is standaard bruin (of volkoren) stokbrood dan ongezond? | |
KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 14:32 |
Te veel kcal | |
Tja..1986 | dinsdag 16 november 2021 @ 14:33 |
Hoezo heeft bruin stokbrood meer calorieën dan een bruin steentje brood? | |
JaapKroket | dinsdag 16 november 2021 @ 14:35 |
Elitaire problematiek | |
Piles | dinsdag 16 november 2021 @ 14:36 |
Volkoren wraps zijn zo'n beetje exact gelijk aan gewone. Niet te vergelijken met echt bruin brood. | |
KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 14:45 |
Omdat stokbrood veel dikker is en minder oppervlakte heeft om je beleggen | |
Cheeseburgert | dinsdag 16 november 2021 @ 15:01 |
Dan eet je in plaats van 4 boterhammen toch gewoon 2 pistoletjes | |
KroketBroodje | dinsdag 16 november 2021 @ 15:05 |
Ik zie mezelf niet elke dag broodjes bakken of vers halen. Daarnaast kan je veel meer beleg kwijt op 4 boterhammen dan 2 pistoletjes. | |
Isdatzo | dinsdag 16 november 2021 @ 19:31 |
Er zijn wel echte volkoren-wraps te vinden . Zie bijvoorbeeld: https://www.ah.nl/product(...)raps-volkoren-medium | |
robber57 | woensdag 17 november 2021 @ 22:40 |
Ik zeg niet dat het zo moet maar wat overdenkingen, Begin eens met volkoren brood ipv "standaard bruin brood". Bruin brood is wit brood met mout om het bruin te maken, bruin brood is gewoon tarwebloem met een kleurtje, je kunt net zo goed wit brood eten. Volkoren brood zitten vezels en gezonde shit in, vult meer, is als brandstof langer durend en geeft een lagere suiker piek in je bloed. Vervolgens is het idee achter brood eten: het brood is het gezonde en pure brandstof in de vorm van koolhydraten, het beleg is om het lekker te maken en mag evt ongezond zijn als je dat niet te veel overdrijft. Op suikerbasis (jam,hagelsag,honing,fruit) verhoog je de suikerpiek in je bloed bovenop de koolhydraten vh brood dus beter is op vet/eiwit basis aangezien dat langzaambranders zijn die hun energie langzaam in je bloed los laten met als resultaat een minder hoge suikerpiek die langer aanhoud en meer verdeelt is over de dag. Sla en groenten mag je zoveel eten als je wilt maar op de rand beschouwd: hoeveel kun je daar van tussen een broodje proppen?, je kunt dan miz beter twee volkoren boterhammen met kaas/vlees eten en daarnaast een salade met daadwerkelijk inhoud, wat frummeltjes sla,komkom en tomaat tussen een broodje zet echt nul komma nix zoden aan de dijk in de zin van "groenten eten", de aanbevolen minimale hoeveelheid per dag is 250 gram. Als je dat doet met sla bij de lunch en twee-drie opscheplepels groente bij je diner moet je 125-150 gram sla eten, veel succes dat tussen een paar boterhammen te proppen, dat gaat je echt niet lukken. 150 gram sla; | |
111210 | woensdag 17 november 2021 @ 22:58 |
Wraps zijn gewoon van witmeel, dus net als gewoon stokbrood. Maar een bruine boterham is echt niet heel veel gezonder hoor. Hooguit wat meer vezels. Maar die krijg je met groente ook wel binnen zo te zien. | |
Kerftminister | maandag 22 november 2021 @ 19:38 |
Wikkelen in bakpapier, goed inpakken en dan snijden incl. papier. Zoals ze het in de VS doen. Of zoals je het een wrap of een rolletje zou doen. | |
sirdanilot | dinsdag 23 november 2021 @ 14:31 |
Inpakken in alufolie en dit eromheen houden totdat je je boterham half op hebt? | |
dimmak | dinsdag 23 november 2021 @ 14:43 |
Sla blad als wrap gebruiken? | |
Elleska | vrijdag 26 november 2021 @ 12:09 |
blijkbaar niet anders had je nu geen probleem met boterhammen die uit elkaar vallen. | |
Koekoekskind | zaterdag 27 november 2021 @ 11:55 |
Ik rooster twee volkoren boterhammen met pijnboompitten. Tegelijkertijd was en snij ik rode ui, paprika, sla en komkommer. Met wat honing-mosterdsaus is dat overheerlijk. Maar inderdaad, je maakt een soort salade met brood erdoor en dat is lastig eten Ik heb het daarom opgegeven en eet het met een lepel | |
Het_Bokje | zaterdag 27 november 2021 @ 12:10 |
Lijmklem | |
Farenji | zaterdag 27 november 2021 @ 12:27 |
Snij het brood in kleine stukjes, bak die op in beetje olie en evt knoflook, en maak van al je overige ingrediënten een salade, met de zojuist gemaakte croutons erin. |