FOK!forum / Culinesse ā gogo / Is een airfryer handig of een veel te groot lomp apparaat
SuperNegermaandag 15 november 2021 @ 22:18
Ik wilde laatst een airfryer kopen maar toen bedacht ik me dat ik geen plek heb om dat ding op te bergen. Dus dan staat die altijd op het aanrecht. Ga je hem dan vaak gebruiken? Ze zeggen altijd van ja je kan er ook kip en zo indoen maar we weten allemaal dat het gewoon standaard airfryer patat wordt en ik wil niet dik worden.

En ja die dingen zijn ook zo lomp en onhandig is gewoon een oven dus die kan je niet zo makkelijk in de kast zetten althans ik niet in m'n appartementje.
RedFever007maandag 15 november 2021 @ 22:19
@Braddie graag jouw mening
SuperNegermaandag 15 november 2021 @ 22:21
Ik denk trouwens dat ik er toch maar geen ga kopen. Weet bijna zeker dat het echt een impulsaankoop is die je dan 3x gebruikt en er gelijk spijt van hebt en er altijd tegenaan kijkt. Net als m'n gourmetstel datk pas 2x heb gebruikt.
A6maandag 15 november 2021 @ 22:24
Airfryer :') Dat woord alleen al

Gewoon frituren man
Gibson88maandag 15 november 2021 @ 22:26
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 22:24 schreef A6 het volgende:

Gewoon frituren man

Dit.
Notorious_Roymaandag 15 november 2021 @ 22:35
Gewoon doen. Alle soorten aardappelen zijn snel en gemakkelijk te maken met een airfryer. Van verse krieltjes tot rösti rondjes uit de diepvries. Alleen daarom al de moeite.
mannymaandag 15 november 2021 @ 22:37
Ze hebben ook compactere modellen met een soort groot reservoir waar je vloeibaar vet in doet, en een mandje wat je dan in dat vet laat zakken.
mailymaandag 15 november 2021 @ 22:38
CUL / [AIRFRYER] Wat maak jij er allemaal mee?
FlippingCoinmaandag 15 november 2021 @ 22:46
Ik vind het maar een kutding, gebruik hem nooit. Voor aardappeltjes en zo vast wel prima ja maar dat maak ik nooit.
Sheffieldmaandag 15 november 2021 @ 22:55
Kun je hem niet in een schuurtje neerzetten?
Catatafishhmaandag 15 november 2021 @ 23:05
In de OP is 1 van de zeldzame keren het woord 'patat' goed gebruikt. :Y
einzeinzmaandag 15 november 2021 @ 23:31
Brad heeft er vast wel een vlog over gemaakt.
Geerddinsdag 16 november 2021 @ 01:00
Vraag ff aan braddy
junkiesietzedinsdag 16 november 2021 @ 09:49
Gewoon kopen, ik heb de mijne kapot gebruikt, veel voor patat idd, maar slavinken zijn ook meesterlijk uit de AF.
Ik ga een nieuwe kopen waar je een rotisserie chicken in kan maken _O_
Bzzzztdinsdag 16 november 2021 @ 10:18
Broodjes in 4 min gewoon goudbruin, ding staat hier elk weekend in de ochtend aan.
Zwansendinsdag 16 november 2021 @ 10:20
quote:
15s.gif Op dinsdag 16 november 2021 09:49 schreef junkiesietze het volgende:
Gewoon kopen, ik heb de mijne kapot gebruikt, veel voor patat idd, maar slavinken zijn ook meesterlijk uit de AF.
Ik ga een nieuwe kopen waar je een rotisserie chicken in kan maken _O_
Slavinken? :o

Dat ga ik eens testen. Hoe lang?
Zwansendinsdag 16 november 2021 @ 10:21
Overigens moet je niet denken dat ovenfriet of airfryer-patat veel gezonder is dan gefrituurde. Volgens mij wordt die patat sowieso al voorzien van een laagje waardoor het iets knapperiger uit de oven komt en daardoor is het qua calorieën vrijwel gelijk volgens mij.
PiyeReloadeddinsdag 16 november 2021 @ 10:25
Het is op zich best handig, maar als je al een oven hebt zou ik hem niet halen. Tegen een echte frituurpan legt zo'n ding het behoorlijk af qua smaak van de klassieke frituurproducten.
devlinmrdinsdag 16 november 2021 @ 10:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2021 10:25 schreef PiyeReloaded het volgende:
Het is op zich best handig, maar als je al een oven hebt zou ik hem niet halen. Tegen een echte frituurpan legt zo'n ding het behoorlijk af qua smaak van de klassieke frituurproducten.
Dit

maaaarrrrrr... je kunt er meesterlijk kip in bereiden, maar ook geroosterde groente, verse ongeschilde aardappelpartjes enzo. :9
junkiesietzedinsdag 16 november 2021 @ 10:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2021 10:20 schreef Zwansen het volgende:

[..]
Slavinken? :o

Dat ga ik eens testen. Hoe lang?
Beetje olie over de slavinken heensmeren.
dan 6min op 200graden en dan nog 10min op 160/170graden _O_

Geen zwarte verbrande slavinken meer, in de pan moet je ze altijd veel te lang bakken en dan zien ze er niet meer uit
Kriegeldinsdag 16 november 2021 @ 10:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2021 01:00 schreef Geerd het volgende:
Vraag ff aan braddy
Of aan Jerry.
Sunshine1982dinsdag 16 november 2021 @ 10:49
quote:
15s.gif Op dinsdag 16 november 2021 10:38 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Beetje olie over de slavinken heensmeren.
dan 6min op 200graden en dan nog 10min op 160/170graden _O_

Geen zwarte verbrande slavinken meer, in de pan moet je ze altijd veel te lang bakken en dan zien ze er niet meer uit
Deze man weet _O_
golferdinsdag 16 november 2021 @ 12:56
Een kleine greep uit de airfryertopics:

CUL / De Airfryer
CUL / [AIRFRYER] Wat maak jij er allemaal mee?
CUL / Welke airfryer is goed schoon te houden?
CUL / Welke Airfryer heb jij?