abonnement Unibet Coolblue
pi_202215903
O.b.v. de overwaarde is de lening materieel gedekt. Wel een leuke post zo tegen 5.8% netto.
pi_202215982
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 10:56 schreef impact9 het volgende:

[..]
Dit project telt dan juist toch niet mee voor de loyaliteitskorting?
Daarom vind ik het jammer
Trek eens aan mijn vinger?
Een open deur vraagt nu eenmaal om ingeschopt te worden.
pi_202216092
Ik meen een paar maanden geleden is op het forum een voor mij onbekend crowdfundplatform besproken. Dit platform investeert in Nederlands vastgoed a la SIG alleen is het minimale instapbedrag hoger. Ik ben de naam kwijt. Kan iemand mij de naam geven? Daarnaast ben ik benieuwd naar de ervaringen.
pi_202216153
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 11:23 schreef W1241302 het volgende:
Ik meen een paar maanden geleden is op het forum een voor mij onbekend crowdfundplatform besproken. Dit platform investeert in Nederlands vastgoed a la SIG alleen is het minimale instapbedrag hoger. Ik ben de naam kwijt. Kan iemand mij de naam geven? Daarnaast ben ik benieuwd naar de ervaringen.
Ik denk dat je MatchingCapital bedoelt. Ik heb toen het interesse formulier op de site ingevuld maar nooit meer iets gehoord, zal er eens achteraan gaan…
Er staat een flamingo in mijn gezichtsveld... Rake $3
pi_202216178
Merci! Als iemand ervaring heeft met dit platform dan hoor ik dit graag.
pi_202216204
ik heb daar (MatchingCapital) in 3 projecten (inclusief de nieuwe) geīnvesteerd, so far so good. (geen wallet/dashboard)
pi_202216296
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 11:33 schreef W1241302 het volgende:
Merci! Als iemand ervaring heeft met dit platform dan hoor ik dit graag.
Idem, 7 projecten nu, naar tevredenheid. Als je zoekt in de laatste topics, Zijn nog wel wat ervaringen te vinden. Grote voordeel; geen kosten. Instappen vanaf 5k.
pi_202216961
CRE:

Eind april 2020 zijn de gelden van de propositie 'Seniorencomplex Otterbach' vrijgegeven en is de propositie succesvol in exploitatie gegaan. Wij berichten u middels deze nieuwsbrief over de aflossing van de propositie.

Gedurende de looptijd van de lening zijn de prijzen van zorgvastgoed in Duitsland aanzienlijk gestegen. Zowel door nationale als internationale vastgoedbeleggers wordt veel interesse getoond in dit marktsegment. Dit heeft de initiatiefnemer doen besluiten om het object te verkopen.

De koopovereenkomst is hiervoor onlangs gesloten en de aflossing zal derhalve naar verwachting binnen twee maanden plaatsvinden. Tot en met de aflossingsdatum blijft uw investering uiteraard rentedragend.

=====
Jammer, had hem nog liever een jaartje zien doorlopen, maar het zij zo..... ;)
Pecunia non olet
pi_202216977
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 00:41 schreef Soulfreak het volgende:
Van mijn 38 proejcten bij HCN zijn er 2 met 3 sterren en die doen het goed. Wel heb ik sinds oktober vorig jaar alleen 5 sterren projecten meegenomen. Op zich heb ik wel vertrouwen in deze 30ml, alleen heb ik in korte tijd al meerdere HCN leningen meegenomen. Ik herinvesteer nu alleen en de terugbetalingen die ik nu al heb en nog krijg van november en december zijn voor de projecten waarop ik al heb ingeschreven maar nog moet betalen. Wat dat betreft is het dus even op. Al zou ik bij een mooi 5 sterren project misschien wel in de verleiding zijn gekomen om het reseverepotje aan te spreken (en die dan weer in januari te vullen met de terugbetalingen die ik dan krijg).
Ik vind het altijd knap als mensen die discipline hebben. Als ik een goed project zie pak ik m altijd wel mee, mits voldoende ruimte op de bank natuurlijk.
Pecunia non olet
pi_202217322
Ronald Kleverlaan:

quote:
Continuīteit leenadministratie niet gegarandeerd bij alle crowdfunding platformen bij stoppen activiteiten

De nieuwe Europese Crowdfunding wetgeving zal waarschijnlijk voor een shake-out gaan zorgen. Voor een deel van de crowdfunding platformen zal dit het moment zijn om te overwegen of ze gaan investeren om te voldoen aan de nieuwe regelgeving en (internationale) concurrentie of de werkzaamheden gaan stoppen voor 10 november 2022.
Wanneer een crowdfunding platform gaat stoppen, dan vervalt vanzelfsprekend niet de verplichting van ondernemers om de investeerders terug te betalen. Het is echter niet zeker of de doorlopende inkomsten op afgesloten leningen voldoende zijn om de kosten te blijven dekken voor het beheren van de administratie. Een deel van de crowdfunding platformen ontving namelijk de voornaamste inkomsten bij het afsluiten van de lening.
Greencrowd stopt na 10 jaar - geen oplossing voor openstaande leningen
Het crowdfunding-platform Greencrowd heeft als eerste crowdfunding platform al aangegeven te gaan stoppen per 1 maart 2022. Het platform heeft in de afgelopen jaren 84 duurzame energieprojecten gefinancierd. Een deel van die projecten staat nog open en moet de komende jaren nog terugbetaald gaan worden.

Niet kostendekkend

Greencrowd geeft aan dat het uitvoeren van de werkzaamheden niet meer kostendekkend is:
“Stichting Greencrowd heeft voor haar activiteiten altijd een minimale vergoeding voor de bemiddeling en administratie gevraagd. Deze vergoedingen zijn niet kostendekkend. Bij aanvang van nieuwe projecten werd er een aanvullende afsluitprovisie in rekening gebracht. Deze zorgde voor een inkomstenstroom waarmee Stichting Greencrowd kon voortbestaan. Nu er geen nieuwe projecten meer starten, is Stichting Greencrowd verlieslatend.”
Dit is ook exact de situatie waar AFM al eerder voor gewaarschuwd heeft, in 2014 in het rapport “Crowdfunding - Naar een duurzame sector” en in juli 2020 nog naar aanleiding van de Corona-crisis. AFM heeft bij de platformen aangedrongen op het opstellen van een continuīteitsplan en een businessmodel waarbij er voldoende inkomsten vanuit investeerders en ondernemers komen op basis van uitstaande leningen om werkzaamheden door te kunnen zetten wanneer het platform stopt met het het aannemen van nieuwe projecten.
In de nieuwe Europese crowdfunding verordening wordt dit ook expliciet benoemd:
“Crowdfunding service providers should be required to develop business continuity plans addressing the risks associated with failure of a crowdfunding service provider. Such business continuity plans should include provisions for the handling of critical functions, which, depending on the business model of the crowdfunding service provider, could include provisions for the continued servicing of outstanding loans, client notification and handover of asset safekeeping arrangements.”

Investeerders verenigen zich

Het stoppen van de werkzaamheden en het uitbesteden van de administratie van Greencrowd zorgt op dit moment voor discussies, schrijft Crowdfundmarkt.nl. Op een online discussieplatform (FoK- forum) waar veel investeerders ervaringen uitwisselen is een topic gestart waarin investeerders zich verenigen en oriënteren op vervolgstappen.
Zij vrezen dat de uitbetaling van de leningen een stuk lastiger en complexer gaat worden wanneer dit aan de ondernemers overgelaten gaan worden.

Oprichting crowdfunding “bad bank” nodig?

Deze situatie zal zich de komend 12 maanden vaker gaan voordoen. Hierbij zijn een aantal opties mogelijk:
1. Portefeuille van leningen wordt afgehandeld door bestaande crowdfunder, maar nieuwe leningen worden niet meer afgesloten
2. Portefeuille van leningen wordt overgenomen door andere crowdfunder
3. Portefeuille van leningen wordt overgenomen door externe partij
4. Leningen worden overgedragen aan individuele ondernemers

In de meeste gevallen is optie 4 niet wenselijk. Ondernemers en investeerders zitten hier niet op te wachten. Wanneer er goede afspraken zijn gemaakt over de beheersvergoeding zullen optie 1 tm 3 geen probleem zijn, maar wanneer dit niet het geval is zullen hier nieuwe afspraken over gemaakt moeten worden.
Daarbij zullen bestaande crowdfunding platformen (optie 2) niet graag een lopende portefeuille over willen nemen wanneer ze niet goed zicht hebben op de kwaliteit van de leningen. Dit kan druk leggen op de default-cijfers van het platform, die publiek gepubliceerd moeten worden.
Ook is het niet duidelijk of een crowdfunding platform na 10 november 2022 nog wel actief mag blijven in het beheren van lopende rekeningen, vanwege de nieuwe Europese crowdfunding wetgeving die dan in gaat (optie 1).
Alleen optie 3 zou in zo een geval nog over blijven. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om een tijdelijke “bad bank” op te richten om de portefeuilles over te nemen van crowdfunding platformen die per 10 november 2022 gaan stoppen en waarvan leningen niet overgenomen (kunnen) worden door andere partijen.

De grote vraag gaat zijn wie hiervoor de kosten gaat dragen. Kunnen de hogere kosten doorgerekend gaan worden aan de ondernemers en/of investeerders? Of kunnen de kosten verhaald worden op de oorspronkelijke crowdfunding platformen? Een laatste optie is dat de overheid eenmalig bijspringt in het belang van de stabiliteit van de markt. De meeste leningen lopen maximaal 4-5 jaar, dus het is altijd een tijdelijke kostenpost voor enkele jaren.
Terechte zorgen.
Er komt (vooral voor investeerders via de kleinere platformen) een spanend jaar aan.
pi_202217497
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2021 11:04 schreef Jaco078 het volgende:
O.b.v. de overwaarde is de lening materieel gedekt. Wel een leuke post zo tegen 5.8% netto.
Linkje is inderdaad welkom :)
pi_202217591
quote:
99s.gif Op woensdag 17 november 2021 10:56 schreef CaLeX het volgende:
https://www.collincrowdfund.nl/mesut-timmerbedrijf/

Jammer dat het een direct is, met 12 maanden wel leuk om een extra kruisje te krijgen tbv de loyaliteitskorting.

Wel flinke overwaarde tbv de tweede hypothecaire inschrijving.
Huispedia schat de waarde 35%-40% lager
quote:
H.J. Schimmelstraat 2
2032 ZH Haarlem
142 m2 460 m2 5
Geschatte woningwaarde
¤ 702.000 - 776.000
pi_202217792
Weet niet of dit al genoemd was (dacht het niet).

Het is Kilic gelukt om investeringen bij elkaar te krijgen.
Wel verlaagd van 1.650.000 naar 1.500.000 naar 1.450.000
In ieder geval goed voor de LTV die hierdoor beter is geworden.

https://www.collincrowdfu(...)0b94cf421ae9933ee7f8
pi_202218250
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 12:46 schreef obligataire het volgende:
CRE:

Eind april 2020 zijn de gelden van de propositie 'Seniorencomplex Otterbach' vrijgegeven en is de propositie succesvol in exploitatie gegaan. Wij berichten u middels deze nieuwsbrief over de aflossing van de propositie.

Gedurende de looptijd van de lening zijn de prijzen van zorgvastgoed in Duitsland aanzienlijk gestegen. Zowel door nationale als internationale vastgoedbeleggers wordt veel interesse getoond in dit marktsegment. Dit heeft de initiatiefnemer doen besluiten om het object te verkopen.

De koopovereenkomst is hiervoor onlangs gesloten en de aflossing zal derhalve naar verwachting binnen twee maanden plaatsvinden. Tot en met de aflossingsdatum blijft uw investering uiteraard rentedragend.

=====
Jammer, had hem nog liever een jaartje zien doorlopen, maar het zij zo..... ;)
Ja eens. Ik zie ze liever een (half)jaartje langer lopen dan eerder aflossen, in tegenstelling tot velen hier.

Voorlopig heb ik nog steeds, tegenover elk wat langer doorlopend project dan was aankondigd, ca 1,5 vervroegd afgelost project staan...
pi_202218398
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2021 11:04 schreef Jaco078 het volgende:
O.b.v. de overwaarde is de lening materieel gedekt. Wel een leuke post zo tegen 5.8% netto.
Ik zie dat Mesut verhaal ook wel zitten. Vind het wel een forse investering voor zo'n klein bedrijf,2x de jaaromzet. En korte looptijd van 12 maanden...
Pecunia non olet
pi_202219266
All4funding schijnt toch nog bezig te zijn op de achtergrond. Hier een bericht van 3 weken gelden:
quote:
Waar is All4funding allemaal mee bezig?
Gepubliceerd op 22 oktober 2021

Waar is All4funding allemaal mee bezig?

Een ding is zeker, we staan niet stil!

Projecten moeten goed voelen en goed beargumenteerd worden voordat we ze gaan plaatsen.

Kan de ondernemer dit niet, dan zien we ervan af of stellen we voorlopig uit.

We zijn nu bezig met een project in het kader van duurzaamheid. Ziet er veelbelovend uit.

Hierover binnenkort meer.

Verder zijn we achter schermen bezig met een aantal mogelijke vervolg projecten. Ondernemers met mooie ideeën en een passie. Leuk om daarmee in gesprek te zijn.

Maar er staat meer op stapel. Zo zijn we bezig met het veranderen en verbeteren van het platform en de processen. All4funding heeft in verleden een tijd stilgelegen en we merken dat er aan de achterkant onderhoud en een upgrade nodig is, willen we toekomstbestendig zijn.

Daarbij willen we met onze tijd mee en willen we een breder publiek aanspreken.

Het zal allemaal stapje voor stapje en in fases gaan, mede ook omdat de wensen die we hebben nog ingeregeld en/of gebouwd moeten worden en daar gaat best wat tijd overeen.

We zijn hierin ook afhankelijk van derden. Het zou kunnen dat we daarom de processen op de weg naar ons einddoel tussendoor nog eens aan zullen passen. Dit omdat we nu eenmaal erg graag willen voldoen aan de huidige vraag van de ondernemers die bij ons aankloppen en de investeerder die graag wil investeren.

Alvast een tipje van de sluier:

- Het aanmelden van projecten gaat veranderen

- We gaan ook vastgoed crowdfunden

- We zijn bezig met de mogelijkheid tot het opknippen van de lening in verschillende looptijden, en aflosvormen

Houd onze site en de socials in de gaten voor de laatste updates.

Wil je helemaal niets missen, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

All4funding, zo wordt sparen weer leuk!
pi_202220004
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 15:44 schreef KrekelJapie het volgende:
All4funding schijnt toch nog bezig te zijn op de achtergrond. Hier een bericht van 3 weken gelden:
[..]

Bedankt, had ik nog niet gelezen. Zelf dacht ik eerder dat ze nu, omdat er al langere tijd geen activiteiten waren en wegens de wijzigingen in eigendom/bestuurder, direct geconfronteerd worden met de nieuwe regelgeving waar ze aan moeten voldoen en wegens passiviteit de afgelopen tijd niet in aanmerking kwamen voor de overgangsperiode, ik kan me voorstellen dat zoiets dan wel even wat langer duurt.
pi_202220204
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2021 14:35 schreef obligataire het volgende:

[..]
Ik zie dat Mesut verhaal ook wel zitten. Vind het wel een forse investering voor zo'n klein bedrijf,2x de jaaromzet. En korte looptijd van 12 maanden...
Linkje timmerman

https://www.collincrowdfu(...)1903933e877b804d600e
pi_202220270
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 16:37 schreef tnhb het volgende:

[..]
Bedankt, had ik nog niet gelezen. Zelf dacht ik eerder dat ze nu, omdat er al langere tijd geen activiteiten waren en wegens de wijzigingen in eigendom/bestuurder, direct geconfronteerd worden met de nieuwe regelgeving waar ze aan moeten voldoen en wegens passiviteit de afgelopen tijd niet in aanmerking kwamen voor de overgangsperiode, ik kan me voorstellen dat zoiets dan wel even wat langer duurt.
Ik had dat ook nog niet gelezen. Niets in de mail ontvangen en op de website staat het ook niet. Ik zie het nu wel op hun Facebook pagina staan. Als investeerder zou ik zoiets graag in de mail willen hebben, ik ga niet ook nog de Facebook pagina's van de diverse platforms in de gaten houden.
pi_202220747
quote:
Wel vreemde omschrijving: het is een aflossingsvrije lening, maar de rente en aflossing worden maandelijks betaald...

Gaat wel vlot, al bijna 25%, zag al iemand 20k erin gooien.
pi_202221023
Nu de huizenprijzen door het dak zijn gegaan, zie ik om me heen steeds meer mensen die hun bestaande woning proberen op te knappen met een uitbouw of dakkapel. Ik zie genoeg kansen voor Mes*t. Zoals Obli zegt is het een grote investering, maar het is wel een logisch verhaal. SNS wil een bepaald percentage financieren, zijn kennissenkring financiert de rest. De financiering van CCF is voornamelijk voor de BTW, die binnen 1 jaar wel terug kan worden gevraagd bij de Belastingdienst. De lening van SNS zal wel langlopend zijn?

Zoals eerder werd aangegeven inderdaad jammer dat deze niet meetelt voor de loyaliteitskorting, want met zulke korte leningen is het makkelijker sparen tot status diamant.

Ik vind de taxatie van ¤1.175.000 euro veel geld, maar ¤850K (¤600K 1e hypotheek+ ¤250K 2e hypotheek) moet het toch wel opbrengen, zo aan het water.

Bedankt voor de link Jaco!
pi_202221159
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 12:46 schreef obligataire het volgende:
CRE:

Eind april 2020 zijn de gelden van de propositie 'Seniorencomplex Otterbach' vrijgegeven en is de propositie succesvol in exploitatie gegaan. Wij berichten u middels deze nieuwsbrief over de aflossing van de propositie.

Gedurende de looptijd van de lening zijn de prijzen van zorgvastgoed in Duitsland aanzienlijk gestegen. Zowel door nationale als internationale vastgoedbeleggers wordt veel interesse getoond in dit marktsegment. Dit heeft de initiatiefnemer doen besluiten om het object te verkopen.

De koopovereenkomst is hiervoor onlangs gesloten en de aflossing zal derhalve naar verwachting binnen twee maanden plaatsvinden. Tot en met de aflossingsdatum blijft uw investering uiteraard rentedragend.

=====
Jammer, had hem nog liever een jaartje zien doorlopen, maar het zij zo..... ;)
Dank voor het delen !

Heeft iemand misschien nog iets gehoord over wat er met project Woonzorgcentrum Parkhuys van CRE gaat gebeuren ? Aflossing of verlenging ?
pi_202221350
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 14:24 schreef lykkefund het volgende:

[..]
Ja eens. Ik zie ze liever een (half)jaartje langer lopen dan eerder aflossen, in tegenstelling tot velen hier.

Voorlopig heb ik nog steeds, tegenover elk wat langer doorlopend project dan was aankondigd, ca 1,5 vervroegd afgelost project staan...
Jammer nu al. Deze kwam nog uit de tijd dat je 6,5% kreeg bij CRE.
pi_202222035
quote:
0s.gif Op woensdag 17 november 2021 18:05 schreef djtiesto8 het volgende:
Nu de huizenprijzen door het dak zijn gegaan, zie ik om me heen steeds meer mensen die hun bestaande woning proberen op te knappen met een uitbouw of dakkapel. Ik zie genoeg kansen voor Mes*t. Zoals Obli zegt is het een grote investering, maar het is wel een logisch verhaal. SNS wil een bepaald percentage financieren, zijn kennissenkring financiert de rest. De financiering van CCF is voornamelijk voor de BTW, die binnen 1 jaar wel terug kan worden gevraagd bij de Belastingdienst. De lening van SNS zal wel langlopend zijn?

Zoals eerder werd aangegeven inderdaad jammer dat deze niet meetelt voor de loyaliteitskorting, want met zulke korte leningen is het makkelijker sparen tot status diamant.

Ik vind de taxatie van ¤1.175.000 euro veel geld, maar ¤850K (¤600K 1e hypotheek+ ¤250K 2e hypotheek) moet het toch wel opbrengen, zo aan het water.

Bedankt voor de link Jaco!
Als hij zich netjes aan de neg.hypotheekverklaring houdt, hoeft het huis zelfs maar 724K + rente/kosten op te brengen.
Ik vind de looptijd wat kort maar behoud van kapitaal is natuurlijk het allerbelangrijkste criterium en dat lijkt wel snor te zitten en de netto rente is niet spannend maar wel redelijk.
Pecunia non olet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')