abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 november 2021 @ 13:58:19 #101
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_202187339
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 11:58 schreef GereDathan het volgende:

[..]
Vorig jaar heb ik mij er aan gehouden. Dit jaar niet. Het grote verschil zal zijn dat ik of vuurwerk haal zoals normaal (dus zeg 20 stuks) of aangepast (dus zeg 4 stuks).

Maar ik denk dat het morgen nog wel eens een heel heet debat gaat worden. Met name de volledige sluiting van de sport zal een heel heet hangijzer worden. Want waarom wel in een theater/bioscoop en niet buiten met dezelfde voorwaarden.
Is er dan al sprake van volledige sluiting van sport? :o
... ♥ ik mis je ♥
  maandag 15 november 2021 @ 13:58:51 #102
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187348
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:53 schreef GereDathan het volgende:

[..]
Hooguit als een beginnend plateau. Echte daling zie ik nog niet en verwacht ik zelf niet voor aankomend weekend. Het is bekend dat maatregelen pas na een dag of 14 zichtbaar worden.
Ja, klopt.
quote:
Nu is het wel zo dat ik het idee heb dat NL zich rotgeschrokken is 1,5 week geleden op de 1e persco en de gigantische stijgingen daarna. Het is een stuk rustiger op de weg en in het OV en ik merk ook veel meer terughoudendheid voor direct contact. 2 weken geleden was ik op een verjaardag waar iedereen elkaar nog 3 zoenen gaf en zaterdag zat ik met ongeveer dezelfde groep op een andere verjaardag en waren de ellebogen en boksen niet meer van de lucht.

Zelf heb ik veel verwachtingen van de 1,5 meter en thuiswerken. Ik denk dat dat het verschil kan gaan maken de komende tijd, maar het is te vroeg om daar vandaag de dag al resultaat van te gaan zien.
Heb je dan het idee dat er zo veel besmettingen ontstaan op het werk, of juist in het ov? Dat laatste lijkt mij dan het meest logisch, zeker als mondkapjes niet werken.

En ik verbaas me erover hoe veel mensen lopen te hoesten, op straat en in winkels. Nu ben ik er ook wel erg op gespitst, maar mensen die echt zo lopen te hoesten worden volgens mij geacht thuis te blijven, tenzij ze zich bijvoorbeeld net hebben verslikt in een tweet van Hugo de Jonge,
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
  maandag 15 november 2021 @ 14:01:34 #103
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187379
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:57 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Gelukkig gaan ze eind deze week bij de ouderen de booster zetten. Echt kwetsbaren zijn al geweest / gaan nu al zover ik weet. Ik verwacht dat we dat in de ziekenhuizen binnenkort wel gaan merken. Hopelijk kunnen we het een stuk sneller doen dan begin dit jaar, dan hebben we voor de kerst hopelijk al positieve resultaten.
Ik verwacht er n iet veel van. En wat we gaan zien: als er mensen in verpleeghuizen overlijden na de booster dan komt dat door hun zwakke gezondheid en onderliggend lijden. Maar als ze aan corona overlijden komt het door corona. Dat is de dubbele standaard die ze van mij mogen afschaffen. Mar goed, een coronadode is positief voor het verhaal dat corona gevaarlijk is; en een vaccindode kan mensen afschrikken om zich te laten vaccineren. Dus ik begrijp dat ze het zo willen presenteren.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_202187399
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:55 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Zie jij ook nadelen aan de vaccinaties? Een nadeel lijkt mij dat er door de vaccinatie nieuwe varianten kunnen ontstaan. Voor mij is het in elk geval niet zwart-wit.
Niet echt, ik zie voornamelijk voordelen aan de vaccins. Daarmee wil ik overigens de mensen die een serieuze bijwerking hebben niet schofferen. Er zitten wel degelijk negatieve gevolgen aan een vaccin, een deel van de mensen die gevaccineerd wordt krijgt serieuze bijwerkingen (ik laat even de stijve arm, wat hoofdpijn of een halve dag koorts buiten beschouwing). Het is echter wel zo dat we dit weten en we hier bovenop zitten, in Nederland zijn er nagenoeg geen overlijdens door vaccinatie (geloof 2 vrouwen na AZ?).

Vaccins zorgen niet meer voor varianten dan het ongebreideld rond laten gaan. Inderdaad, er is een kans dat het virus probeert het vaccin te omzeilen, maar bij hele hoge besmettingsgetallen is de kans veel groter dat er tijdens 1 van deze besmettingen iets misgaat. De ergste varianten (Alpha en Delta) zijn ontstaan voor vaccinatie.

quote:
Toch was dat zo. Ik zei toen dat ik niet uitsloot dat we nog maanden langer zouden vastzitten aan de QR-code en dat die ook qua toepassingsbereik breder zou worden. Daar werd heel stellig op gereageerd met de opmerking dat dat niet zou gebeuren. Dat hoor ik vaak en ik mis de nuance en scepsis bij die stellingen.
Ik herken het niet in dit topic, maar wellicht zie ik het wat anders. Ikzelf bijvoorbeeld heb getracht het als mogelijk punt op de horizon te benadrukken, niet als zekerheid.

Ondertussen denk ik dat we er in 2022 nog niet vanaf zijn zoals ik gisteren al aangaf.
pi_202187406
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:58 schreef phluphy het volgende:

[..]
Is er dan al sprake van volledige sluiting van sport? :o
Zover ik weet wel. Krijg al van diverse kanten ook mails dat wij als ouder niet meer welkom zijn.
pi_202187454
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:58 schreef Federer-fan het volgende:

Heb je dan het idee dat er zo veel besmettingen ontstaan op het werk, of juist in het ov? Dat laatste lijkt mij dan het meest logisch, zeker als mondkapjes niet werken.
Ik denk dat de grootste bronnen werk, school en natte horeca zijn. Ik merkte op de werkvloer al maanden dat men weer zonder problemen met elkaar in kleine ruimtes ging zitten bijvoorbeeld. School lijkt daarop, kinderen zitten veel en dicht bij elkaar. Natte horeca met name omdat er geen goede QR controle was en dus relatief veel besmette mensen in slecht geventileerde ruimtes in combinatie met mensen die makkelijk besmet raken.

OV zal wel meevallen, zit je toch vaak wat verder uit elkaar en reis je wat gespreid.

En al die besmettingen gaan vervolgens mee naar huis en steken daar iedereen aan. Vandaar dat je zoveel "thuis besmettingen" ziet.

quote:
En ik verbaas me erover hoe veel mensen lopen te hoesten, op straat en in winkels. Nu ben ik er ook wel erg op gespitst, maar mensen die echt zo lopen te hoesten worden volgens mij geacht thuis te blijven, tenzij ze zich bijvoorbeeld net hebben verslikt in een tweet van Hugo de Jonge,
Ik hoest en rochel al 2 weken (bijna over nu). Zoals elk jaar begin november. Voor de zekerheid heb ik een test gedaan welke negatief was.

Maar het is in de herfst niet zo gek dat men hoest. Als we voor elke hoest en zucht thuis moeten blijven de komende jaren dan wordt het allemaal wel heel lastig.
pi_202187484
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:56 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Hoe scheid jij in dit soort kwesties correlatie en causaal verband? Ik vraag me af of je dit zo stellig kunt zeggen.
Niet, er was een opmerkelijke constante correlatie in die verhoudingen bij de eerste twee golven (zie vorige pagina). In de alpha golf werd echter het aantal IC-opnames relatief hoger (waarom is gissen, maar de correlatie laat het zien). Dit is allemaal correlatie, de enige manier om een causaal verband aan te tonen is door een randomized experiment te doen. En dat is precies wat ze hebben gedaan om de effectiviteit van de vaccins aan te tonen.
Het causale effect is dus al lang aangetoond, ik toon aan dat de correlatie het ook aantoont. Misschien minder dan verwacht, maar niet iedereen die besmet raakt of in het ziekenhuis komt is gevaccineerd, waardoor de correlatie wat minder duidelijk wordt. Maar ik hoop dat het jouw indruk wegneemt dat de vaccins nauwelijks effect hebben. Zonder die vaccins zaten we nu echt in een heel andere situatie. Bedenk ook dat de vaccins ook de besmettelijkheid reduceren, en dus ook nog eens zorgen voor minder besmettingen.
pi_202187512
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:01 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Ik verwacht er n iet veel van. En wat we gaan zien: als er mensen in verpleeghuizen overlijden na de booster dan komt dat door hun zwakke gezondheid en onderliggend lijden. Maar als ze aan corona overlijden komt het door corona. Dat is de dubbele standaard die ze van mij mogen afschaffen.
Landen waar ze al veel verder zijn met de booster laten goede resultaten zien. Dus ik denk dat we er wel veel van gaan zien. Natuurlijk is het wel zo dat mensen met een slechte gezondheid in tehuizen sowieso een grote kans op overlijden hebben. De booster zorgt er hopelijk voor dat ze het niet stikkend hoeven te doen. Ik denk dat je met name in de groep 70+ veel positieve resultaten gaat zien, die moeten nu weer vaak opgenomen worden. Als je dat eruit haalt dan ontlast je de zorg en wordt het allemaal een stuk prettiger.

quote:
Mar goed, een coronadode is positief voor het verhaal dat corona gevaarlijk is; en een vaccindode kan mensen afschrikken om zich te laten vaccineren. Dus ik begrijp dat ze het zo willen presenteren.
Dit fabeltje is toch al vele malen ontkracht? Er zijn geen bergen met vaccinatiedoden. Niet in Nederland en niet in de wereld.

Die dubbele standaard is ook erg 2020. Ondertussen is het toch wel gemeengoed dat mensen die gerapporteerd worden als Corona doden dit over het algemeen te danken hebben aan andere problemen waarbij Corona het laatste zetje was. Het aantal mensen wat echt aan Corona is overleden, en dus enkel aan Corona, is iets van 200 in Nederland en derhalve verwaarloosbaar.
pi_202187535
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:08 schreef GereDathan het volgende:

[..]
Ik denk dat de grootste bronnen werk, school en natte horeca zijn. Ik merkte op de werkvloer al maanden dat men weer zonder problemen met elkaar in kleine ruimtes ging zitten bijvoorbeeld. School lijkt daarop, kinderen zitten veel en dicht bij elkaar. Natte horeca met name omdat er geen goede QR controle was en dus relatief veel besmette mensen in slecht geventileerde ruimtes in combinatie met mensen die makkelijk besmet raken.

OV zal wel meevallen, zit je toch vaak wat verder uit elkaar en reis je wat gespreid.

En al die besmettingen gaan vervolgens mee naar huis en steken daar iedereen aan. Vandaar dat je zoveel "thuis besmettingen" ziet.
[..]
Ik hoest en rochel al 2 weken (bijna over nu). Zoals elk jaar begin november. Voor de zekerheid heb ik een test gedaan welke negatief was.

Maar het is in de herfst niet zo gek dat men hoest. Als we voor elke hoest en zucht thuis moeten blijven de komende jaren dan wordt het allemaal wel heel lastig.
Ik denk ook school en werk. Maar school doen ze niet dicht en wat werk betreft: ik ben vandaag de enige van kantoor die thuiswerkt. Heb t in de agenda gezet maar kreeg van 3 collegas een appje of ik vrij was. Eh nee, thuiswerkadvies? Nou ook ongezellig, kreeg ik terug. "Iedereen is gewoon op kantoor hoor. We zijn toch allemaal gevaccineerd? Hoop dat je er morgen weer bent, gezelliggg"

En dan werk ik dus op een groot advocatenkantoor....
pi_202187557
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 13:58 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Ja, klopt.
[..]
Heb je dan het idee dat er zo veel besmettingen ontstaan op het werk, of juist in het ov? Dat laatste lijkt mij dan het meest logisch, zeker als mondkapjes niet werken.

En ik verbaas me erover hoe veel mensen lopen te hoesten, op straat en in winkels. Nu ben ik er ook wel erg op gespitst, maar mensen die echt zo lopen te hoesten worden volgens mij geacht thuis te blijven, tenzij ze zich bijvoorbeeld net hebben verslikt in een tweet van Hugo de Jonge,
Ik zie hier ook veel mensen hoesten. En als je er naar vraagt dan hebben ze altijd een reden om aan te nemen dat het niet Covid is. Meestal omdat ze getest zijn, vaak wel is het alleen een sneltest (die hier nog steeds gratis verstrekt worden in pakketten met 7 testen).
pi_202187577
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:01 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Ik verwacht er n iet veel van. En wat we gaan zien: als er mensen in verpleeghuizen overlijden na de booster dan komt dat door hun zwakke gezondheid en onderliggend lijden. Maar als ze aan corona overlijden komt het door corona. Dat is de dubbele standaard die ze van mij mogen afschaffen. Mar goed, een coronadode is positief voor het verhaal dat corona gevaarlijk is; en een vaccindode kan mensen afschrikken om zich te laten vaccineren. Dus ik begrijp dat ze het zo willen presenteren.
Zoveel overlijden er niet in de verpleeghuizen na een vaccinatie. De mensen die echt frele zijn worden vaak niet gevaccineerd.
pi_202187594
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:13 schreef Nikkie321 het volgende:

[..]
Ik denk ook school en werk. Maar school doen ze niet dicht en wat werk betreft: ik ben vandaag de enige van kantoor die thuiswerkt. Heb t in de agenda gezet maar kreeg van 3 collegas een appje of ik vrij was. Eh nee, thuiswerkadvies? Nou ook ongezellig, kreeg ik terug. "Iedereen is gewoon op kantoor hoor. We zijn toch allemaal gevaccineerd? Hoop dat je er morgen weer bent, gezelliggg"

En dan werk ik dus op een groot advocatenkantoor....
Hier merk ik het wel. Ik zit altijd met 1 persoon op kantoor, wij zijn het meubilair. Onze functie vereist aanwezigheid, al kan ik zelf wel gerust een dagje thuiswerken. Beiden in een gescheiden ruimte. Er is welgeteld 1 collega aanwezig, de afgelopen weken was dit op maandag 10+. De collega die er is kan niet thuiswerken vandaag, zit midden in een verbouwing en heeft geen elektra.

Jammer dat het niet overal zo is :{
  maandag 15 november 2021 @ 14:18:07 #113
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187596
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:08 schreef GereDathan het volgende:

[..]

Maar het is in de herfst niet zo gek dat men hoest. Als we voor elke hoest en zucht thuis moeten blijven de komende jaren dan wordt het allemaal wel heel lastig.
Nee, maar dat is ook niet wat ik bedoel. Ik heb het over echt lopen hoesten, dus hoestbuien, niet een enkele hoest of nies.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_202187620
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:14 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Ik zie hier ook veel mensen hoesten. En als je er naar vraagt dan hebben ze altijd een reden om aan te nemen dat het niet Covid is. Meestal omdat ze getest zijn, vaak wel is het alleen een sneltest (die hier nog steeds gratis verstrekt worden in pakketten met 7 testen).
Je bedoeld neem ik aan zelftest? Want zelftest en sneltest zijn hier hele andere dingen. Zelftest doe je zelf, sneltest doe je bij TvT en PCR test is bij de GGD.

Je krijgt hier te pas en te onpas te horen dat een zelftest niet werkt als je klachten hebt. Dat was voor mij de reden om naar de GGD te gaan 2 weken terug. Gezien het aantal afspraken bij de GGD denk ik dat er hier wel een andere moraal is en mensen sneller naar de PCR test gaan ondertussen.
  maandag 15 november 2021 @ 14:19:47 #115
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187622
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:10 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
Niet, er was een opmerkelijke constante correlatie in die verhoudingen bij de eerste twee golven (zie vorige pagina). In de alpha golf werd echter het aantal IC-opnames relatief hoger (waarom is gissen, maar de correlatie laat het zien). Dit is allemaal correlatie, de enige manier om een causaal verband aan te tonen is door een randomized experiment te doen. En dat is precies wat ze hebben gedaan om de effectiviteit van de vaccins aan te tonen.
Het causale effect is dus al lang aangetoond, ik toon aan dat de correlatie het ook aantoont. Misschien minder dan verwacht, maar niet iedereen die besmet raakt of in het ziekenhuis komt is gevaccineerd, waardoor de correlatie wat minder duidelijk wordt. Maar ik hoop dat het jouw indruk wegneemt dat de vaccins nauwelijks effect hebben. Zonder die vaccins zaten we nu echt in een heel andere situatie. Bedenk ook dat de vaccins ook de besmettelijkheid reduceren, en dus ook nog eens zorgen voor minder besmettingen.
Bedankt voor je toelichting.

Mijn indruk is niet dat de vaccins nauwelijks effect hebben. Ik weet het gewoon niet.

Waar ik gewoon niet tegen kan, is als iets als 'de Waarheid' wordt gepresenteerd.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_202187628
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:18 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Nee, maar dat is ook niet wat ik bedoel. Ik heb het over echt lopen hoesten, dus hoestbuien, niet een enkele hoest of nies.
Ik ben zelf afgelopen maand ook verkouden geweest, en toen dat over was kreeg ik een droge hoest. Naar hoestje, je hoest wel maar het helpt niks. 2x PCR test gedaan, meer dan 5 sneltesten, alles negatief.
pi_202187634
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:18 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Nee, maar dat is ook niet wat ik bedoel. Ik heb het over echt lopen hoesten, dus hoestbuien, niet een enkele hoest of nies.
OK duidelijk. Dat had ik ook, en dat was voor mij reden om te gaan testen.

Ik hoop en denk dat dat voor veel mensen wel geldt, de afspraaksystemen van de GGD zijn al dagen overbelast.
  maandag 15 november 2021 @ 14:22:01 #118
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187649
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:11 schreef GereDathan het volgende:

[..]
Landen waar ze al veel verder zijn met de booster laten goede resultaten zien. Dus ik denk dat we er wel veel van gaan zien. Natuurlijk is het wel zo dat mensen met een slechte gezondheid in tehuizen sowieso een grote kans op overlijden hebben. De booster zorgt er hopelijk voor dat ze het niet stikkend hoeven te doen. Ik denk dat je met name in de groep 70+ veel positieve resultaten gaat zien, die moeten nu weer vaak opgenomen worden. Als je dat eruit haalt dan ontlast je de zorg en wordt het allemaal een stuk prettiger.
Mijn scepsis zegt natuurlijk niets over mijn hoop. Ik hoop dat het allemaal fantastisch werkt.
quote:
[..]
Dit fabeltje is toch al vele malen ontkracht? Er zijn geen bergen met vaccinatiedoden. Niet in Nederland en niet in de wereld.

[..]
Ik beweer ook niet dat het er bergen zijn. Ik beweer alleen dat de overheid er belang bij heeft dat mensen corona eng vinden en het vaccin niet. Hugo reageert als door een wesp gestoken als iemand begint over de risico's van vaccinatie afgezien van de door de EMA genoemde risico's.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_202187653
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:19 schreef GereDathan het volgende:

[..]
Je bedoeld neem ik aan zelftest? Want zelftest en sneltest zijn hier hele andere dingen. Zelftest doe je zelf, sneltest doe je bij TvT en PCR test is bij de GGD.

Je krijgt hier te pas en te onpas te horen dat een zelftest niet werkt als je klachten hebt. Dat was voor mij de reden om naar de GGD te gaan 2 weken terug. Gezien het aantal afspraken bij de GGD denk ik dat er hier wel een andere moraal is en mensen sneller naar de PCR test gaan ondertussen.
Zelftest ja. De zelftesten hier zijn precies dezelfde testen (zelfde merk) als de testen die je voor reizen moe(s)t doen. Geclaimde senstiviteit van ruim boven de 90%.
  maandag 15 november 2021 @ 14:24:08 #120
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187677
Ik hoop wel dat ze snel iets anders bedenken dat zo'n wattenstaafje dat diep in je neus verdwijnt.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_202187682
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:19 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Bedankt voor je toelichting.

Mijn indruk is niet dat de vaccins nauwelijks effect hebben. Ik weet het gewoon niet.

Waar ik gewoon niet tegen kan, is als iets als 'de Waarheid' wordt gepresenteerd.
De waarheid bestaat niet, als is het alleen omdat de effectiviteit van de vaccins verlopen met de tijd. Maar alle onderzoeken en testen laten nog steeds zien dat het werkt, dat mensen antistoffen hebben, dat antistoffen het virus neutraliseren en dat gevaccineerde mensen relatief veel minder vaak in het ziekenhuis en op de IC terechtkomen wanneer ze besmet zijn dan ongevaccineerde mensen.
  maandag 15 november 2021 @ 14:28:22 #122
138510 Federer-fan
Heet eigenlijk Haainado
pi_202187716
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:24 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]
De waarheid bestaat niet, als is het alleen omdat de effectiviteit van de vaccins verlopen met de tijd. Maar alle onderzoeken en testen laten nog steeds zien dat het werkt, dat mensen antistoffen hebben, dat antistoffen het virus neutraliseren en dat gevaccineerde mensen relatief veel minder vaak in het ziekenhuis en op de IC terechtkomen wanneer ze besmet zijn dan ongevaccineerde mensen.
Ja, waar het mij in de kern om gaat, is dat ik het jammer vind dat mensen (en dan bedoel ik zo ongeveer iedereen) veel minder kritisch staat tegenover informatie die past binnen wat ze al vinden dan tegenover informatie waar ze het niet mee eens zijn. En nog specifieker: dat mensen vaak de naam van een bepaald type drogredenering gebruiken voor informatie waar ze het niet mee eens zijn, terwijl ze geen drogredenering ontwaren als het iets is waarmee ze het wél eens zijn.
[b]Op dinsdag 28 februari 2012 10:19 schreef TheGeneral:[/b]Eindelijk eens wat zinnige posts van Federer-fan O+ .
[b]Op maandag 24 mei 2010 16:33 schreef tarantism:[/b]dit is het slechtste topic dat ik ooit heb gezien
pi_202187741
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:19 schreef Federer-fan het volgende:
Mijn indruk is niet dat de vaccins nauwelijks effect hebben. Ik weet het gewoon niet.
Ik denk dat je het beste kunt kijken naar de golven die we gehad hebben. We hebben nu een maand of 20 ervaring met Corona en ongeveer de helft van de tijd hebben we zonder vaccins gedaan. Beide situaties zijn redelijk vergelijkbaar, de eerste periode van 10 maanden was in 2020 en de tweede periode in 2021. Op basis van 2x 10 maanden kan je wel dingen zeggen. In die tijd hebben we zeg 6 golven gehad, die ook nog eens redelijk over de 2 periodes verspreid zijn geweest.

In de eerste 10 maanden zorgden de golven ervoor dat bijna gelijk misging in de ziekenhuizen en met het aantal mensen wat overleed. In de tweede 10 maanden zie je een tegenovergesteld effect. Kijk maar eens op https://www.worldometers.info/coronavirus/country/netherlands/ en vergelijk dan de Daily Cases en Daily Deaths.

En precies daarmee zie je denk ik heel duidelijk hoe goed vaccinaties werken. Overledenen zijn voorafgaand aan hun overlijden vaak opgenomen geweest en staan daarmee in directe relatie met de bezetting in de ziekenhuizen. Je ziet dat in de laatste 3 golven er significant minder mensen overleden zijn, en dat zie je ook terug in de ziekenhuizen. Vorig jaar hebben we 2x tegen code zwart gezeten (de 1e en 3e golf), hoewel het nu druk is in de ziekenhuizen en het aantal besmettingen vele malen hoger is zie je nu duidelijk dat code zwart nog niet in beeld komt.
pi_202187757
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 14:22 schreef Federer-fan het volgende:

[..]
Ik beweer ook niet dat het er bergen zijn. Ik beweer alleen dat de overheid er belang bij heeft dat mensen corona eng vinden en het vaccin niet. Hugo reageert als door een wesp gestoken als iemand begint over de risico's van vaccinatie afgezien van de door de EMA genoemde risico's.
Ik neem Mark en Hugo al een tijdje niet meer serieus. Wat ik eerder aangegeven heb, ik kijk tegenwoordig naar de wetenschap (vaccin) en beleid (overheid). Het eerste neem ik serieus en ben ik van overtuigd dat dit de uitweg is, het beleid is voor mij een grapje geworden.
pi_202187759
LOL #lockdownloverboys

twitter
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')