abonnement Unibet Coolblue
pi_202104647
belastingfraude :') _O- _O-

De Rotterdamse rechtbank heeft voormalig topfiscalist en Deloitte-partner Jan-Gerben S. veroordeeld tot vijftien maanden cel wegens het jarenlang plegen van belastingfraude. Hij zou sindsdien ondergedoken zitten in Miami.

Jan-Gerben S. enkele jaren terug op de Hilversumsche Golf Club, waar hij samen met BN’ers al golfend geld inzamelde voor het Wereld Natuur Fonds.

Mooie 8-) heb jij :+ ooooh wacht ........

De internationaal bekende fiscaal adviseur S. (55), een graag geziene gast binnen de high society en jarenlang werkzaam voor Deloitte in New York, maakte zich volgens de rechtbank gedurende drie jaar schuldig aan het opzettelijk meermaals indienen van onjuiste belastingaangiften. In totaal zou hij daarmee voor zo’n ¤150.000 aan belasting hebben ontdoken.

Daarnaast weigerde S. informatie te verstrekken aan de Belastingdienst, wat eveneens strafbaar is. De rechtbank rekent hem extra zwaar aan dat hij als fiscaal adviseur de belastingfraude pleegde.

Onbegrijpelijk

Volgens een voormalige collega van S. ontstond er discussie met de fiscus in de periode dat hij werkzaam was voor Deloitte in de Verenigde Staten. „Die beloningsconstructie is best complex, en er zouden volgens hem ook nog administratieve fouten door Deloitte zijn gemaakt. Maar dan nog. Het is al erg vreemd dat een zeer ervaren fiscalist als Jan-Gerben zoiets laat gebeuren, maar dat hij het dan ook niet gewoon even oplost met de Belastingdienst is onbegrijpelijk. Het ging nota bene over iets meer dan een ton. Waar hébben we het dan over? Dit schaadt onze beroepsgroep enorm”, reageert de ex-collega verontwaardigd.

Vanwege ernstig vluchtgevaar beval de rechtbank afgelopen augustus de onmiddellijke gevangenneming van S., die ook al niet was verschenen bij z’n proces en dus bij verstek veroordeeld is. Dat bevel kwam niet uit de lucht vallen. S. is sinds de beëindiging van zijn voorarrest in 2019 zoek en zou zich volgens zijn omgeving momenteel in Miami schuilhouden in een appartement dat eigendom is van zijn Amerikaanse echtgenote. Zijn riante villa in het fiscaal vriendelijke Vlaamse ’s-Gravenwezel, voorzien van wijnkelder, zwembad en autolift, werd onlangs voor ruim ¤2,4 miljoen verkocht.

Pijnlijk
Pijnlijk voor S. waren de belastende verklaringen die zowel zijn eigen accountant als zijn belastingadviseur tegen hem hebben afgelegd. :') _O- _O- Zij zouden hem afgelopen jaren meerdere keren hebben gewezen op de onjuiste aangiften, blijkt uit de processtukken. De accountant verklaarde volgens het vonnis onder meer ’dat hij gezien heeft dat de verdachte hogere voorschotten van Deloitte heeft ontvangen dan in de aangiften zijn opgenomen’. Tegenover zijn belastingadviseur bleef S. beweren dat hij de belastingschuld al geregeld had met de fiscus, terwijl dat helemaal niet het geval was.

Elf jaar lang adviseerde S. voor Deloitte, eerst in Nederland en later vanuit hun vestiging in New York, diverse internationale klanten op het gebied van hun geldzaken. Naar eigen zeggen was hij ook de fiscaal adviseur van Coca-Cola International.

Saai en sober
Na zijn carrière bij Deloitte stapte hij in 2016 over naar het gerenommeerde kantoor Banning Advocaten in ’s-Hertogenbosch. Tijdens een interview noemde S. zijn nieuwe baan bij Banning destijds ’saai en sober’. „Spraakmakend is het niet en het levert geen spannende verhalen op”, aldus de fiscalist.

Eind 2017 liet hij na enig juridisch touwtrekken Banning alweer achter zich, om te gaan werken bij BDO. Ook dat duurde niet lang: een dag na zijn aanhouding in ’s-Gravenwezel op 28 januari 2019 op verzoek van de Nederlandse justitie, namen ze ook daar afscheid van hun nieuwe partner. Volgens z’n eigen LinkedIn-pagina werkt hij er overigens nog steeds.

Deloitte, Banning en BDO wilden afgelopen dagen geen van allen reageren op vragen over de veroordeling hun voormalige collega.

quote:
Scheve schaats
Jan-Gerben is overigens bepaald niet de enige in de familie S. die een scheve schaats reed. Zijn vader raakte als burgemeester van Smallingerland in opspraak en werd gedwongen tot aftreden, nadat hij in 1988 samen met een collega-burgervader in dronken toestand een Zwols bordeel had geprobeerd binnen te komen. En Jan-Gerbens opa trad in 1966 af als minister van Binnenlandse Zaken omdat hij na een diner in het Haagse Hotel Des Indes tegen een geparkeerde auto botste en vervolgens gauw doorreed, met gedimde lichten.
S. was afgelopen dagen onbereikbaar voor commentaar op zijn veroordeling. Het Openbaar Ministerie laat weten dat hij inmiddels in hoger beroep is gegaan. Tot de uitspraak van het gerechtshof wordt de door de rechtbank bevolen gevangenneming opgeschort. :') _O- _O- _O-

https://www.telegraaf.nl/(...)voor-belastingfraude

Misschien de landsadvocaat even bellen of ze nog iemand zoeken O-)
  dinsdag 9 november 2021 @ 22:30:14 #2
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_202104860
Voor 150k hee…da’s toch peanuts voor zo iemand. Oliedom, of hij heeft veel meer geflikt wat het wel het risico waard maakte.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_202104984
_O- hier speelt meer
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_202105189
150k of wat maanden zitten, is het allebei toch niet waard om voor te vluchten en altijd achter je te moeten kijken?
pi_202105382
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 november 2021 22:40 schreef bijdehand het volgende:
_O- hier speelt meer
Dat lijkt mij ook. Anders ga je niet spontaan schuilen.
ROBODEMONS..................|:(
pi_202105413
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2021 22:56 schreef Document1 het volgende:
150k of wat maanden zitten, is het allebei toch niet waard om voor te vluchten en altijd achter je te moeten kijken?
Dan deed Frank Oranje het beter :')
20 jaar als mister integriteit jaarlijks 500.000 euro achteroverdrukken en bij uitkomst daarvan aan een boom gaan hangen :|W
pi_202105427
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2021 23:12 schreef Morrigan het volgende:
Dat lijkt mij ook. Anders ga je niet spontaan schuilen.
Misschien zit hij daar ivm tv opnames Miami Vice :+
  dinsdag 9 november 2021 @ 23:19:48 #8
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_202105450
¤150.000 over een aantal jaar, natuurlijk...

quote:
De rechtbank rekent hem extra zwaar aan dat hij als fiscaal adviseur de belastingfraude pleegde.
Leggen fiscalisten een eed af, anders vind ik dit nogal onzin wanneer hij in de hoedanigheid van privepersoon fraudeert. Willens en wetens is willens en wetens, of hij nu fiscalist is of niet.
We have always been at war with Eastasia.
pi_202105577
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 november 2021 23:19 schreef -XOR- het volgende:
¤150.000 over een aantal jaar, natuurlijk...
[..]
Leggen fiscalisten een eed af, anders vind ik dit nogal onzin wanneer hij in de hoedanigheid van privepersoon fraudeert. Willens en wetens is willens en wetens, of hij nu fiscalist is of niet.
Nee dat hoeft niet.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  woensdag 10 november 2021 @ 07:37:19 #10
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_202106554
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2021 22:56 schreef Document1 het volgende:
is het allebei toch niet waard om voor te vluchten en altijd achter je te moeten kijken?
Je hebt genoeg mensen rondlopen die zichzelf compleet onschendbaar voelen en dan rare dingen gaan doen wanneer ze een keer gepakt worden.

Tevens doen mensen de raarste dingen voor wat geld, zo is de Vries ook afgeknald voor 150k.

Maar goed, de kans dat zo'n fiscaal wonderkind nog een boel andere geldstromen heeft weten de verdoezelen is flink aanwezig natuurlijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')