abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 21:27:29 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201913511
Allen,

Vandaag tijdens overleg over diverse ophanden zijnde grootschalige projecten als gelieerde organisatie *), moest ons van het hart dat in politiek Den Haag soms erg veel bombarie gemaakt wordt om het een en ander. :lijstje:
Gedurende het nuttigen van spawater in de lobby van het gebouw, in samenspraak met andere groten op locatie *) deelde men onderling als professioneel functionarissen meerdere recensies, waarbij het onderwerp 'wooncrisis frustreert oppositie' korte tijd ter sprake kwam. :7~

Met name linkse partijen bekritiseren vaak prima gefundeerde ambities van de aloude coalitie VVD, CDA en D66 inzake de wooncrisis. :O
Het gekrakeel van de linksen is vooral mensen uit onze kringen :Y) al geruime tijd een doorn in het oog geweest. |:) Het zou voor de meesten (ook voor u) zoveel beter zijn wanneer de oude vertrouwde coalitie straks weer 'zeer missionair' wordt. ;) *)
En de ambities zijn er, ze bestaan eigenlijk al geruime tijd. Ware het niet dat Corona sinds maart vorig jaar stokken in de woelen steekt voor een groot aantal plannen. *)

Enfin, de woningnood is zelfs één van de grotere ambities die vrij hoog op de lijst staat is mij bekend. *) Maar allereerst moeten er spijkers met koppen worden geslagen in een poging de opnieuw aanwakkerende pandemie voldoende in de hand te houden vandaag de dag. Voornamelijk linkse partijen als PvdA en zo zijn vaak 'eindeloze zeurpieten' |:) die ondanks hun positie hun plaats soms niet naar behoren lijken te kennen. :X
Als vanouds stellen zij hun verwachtingen onredelijk hoog, en beweren lukraak dat genoemde demissionaire partijen uit de goede oude coalitie (Rutte III) :lijstje: te weinig doen om noden te lenigen van woningzoekenden. :7~

''Het afschaffen van de verhuurdersheffing is kennelijk ook een hartenwens van de overige partijen in de Kamer. Deze taks is nu eenmaal gebaseerd op de WOZ-waarde en huizenprijzen, dan is het als kennelijk ongeleid projectiel in de politieke wereld makkelijk roepen'', aldus vandaag op locatie. c_/ :Y)
Snelle besluiten zijn in bepaalde gevallen niet wenselijk en raadzaam. Het een en ander schrappen om de huren drastisch omlaag te krijgen lijkt ook niet de bedoeling te kunnen zijn. :O Men wil vanuit vertrouwde rechtse kant niet per se lagere huren creëren, maar er is wel oog voor huren op maat zoals inkomensafhankelijk huren in geval van armoede en zulks. *)

Als doorgewinterd en kundig VVD'er :Y) :9 met de nodige visie *) die vaak wel van 'n etentje houdt :Y), kan men inzien dat dit niet de oplossing zal zijn. ''De oppositie daarentegen pleit ervoor de verhuurdersheffing te schrappen wat andere consequenties met zich mee zal brengen'', aldus welbespraakte ingewijden. *) Niet afschaffen, hooguit verlagen maar ook dat liever niet want hoe wordt dit financiële gat (uitholling verhuurdersheffing) gevuld? :o Kajsa Ollongren (D66) heeft reeds gesproken over miljarden, ingevolge het realiseren van maar liefst een klein miljoen (sowieso ruim 900.000) nieuwe huizen voor 2030. :7~

Hierbij heeft het kabinet tekst en uitleg gegeven en kondigde aan 1 miljard te reserveren ten behoeve van het spoedig realiseren van betaalbare huizen. :s) :s) :s)
Hoewel alle betrokken partijen nog wel even aan de formatietafel blijven soebatten, ziet met nu met argusogen de stijgende besmettingen tegemoet die ook politieke aandacht behoeven. :lijstje:
Financiële gevolgen en nodige aandacht hiervoor zal verder niet ten koste gaan van de woningnood, kan ik *) u deze avond vanuit Haarlem :Y) met een gerust hart vertellen. :z

Groet,

Scjvb

~~~~

Ontbreken van plannen voor aanpak wooncrisis frustreert oppositie

quote:
25 oktober 2021 17:03
Laatste update: 1 dag, 4 uur geleden


In de Tweede Kamer klinkt stevige kritiek op de oude coalitie van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie, de partijen die ook aan de formatietafel zitten, over het ontbreken van ambitieuze plannen om de wooncrisis het komende jaar al aan te pakken. Op Prinsjesdag werden geen grote investeringen aangekondigd en de formerende partijen houden ook nu de kaarten nog tegen de borst.Het onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt wilde maandag tijdens een eerste debat over het belastingplan voor 2022 weten waarom er in de begrotingsvoorstellen van het demissionaire kabinet voor volgend jaar geen uitgebreid plan ligt om het woningtekort aan te pakken.

Op dit moment is er een tekort van 279.000 woningen en dit aantal neemt de komende jaren eerst ook nog toe. Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren noemde het woningtekort in juni "historisch hoog".

"Dit is ongeveer de enige crisis waarvan alle 150 Kamerleden erkennen dat die bestaat. Hoe haalt de regering het dan in zijn hoofd om een begroting te publiceren zonder streefcijfers van het aantal nieuwe woningen?", vroeg Omtzigt zich af.

Hoewel een concreet getal voor 2022 ontbreekt, schat het kabinet in dat er tot 2030 ruim 900.000 huizen gebouwd kunnen worden. Ollongren erkende dit jaar dat daarvoor miljarden nodig zijn. Op Prinsjesdag ontbrak het echter aan forse investeringen.

Het kabinet kondigde enkel aan 1 miljard (verdeeld over tien jaar) uit te trekken voor het versnellen van de bouw van betaalbare huizen. Dit geld wordt uitgegeven via een bestaande regeling, de zogeheten woningbouwimpuls. Hiermee worden bouwprojecten die minder rendabel zijn, bijvoorbeeld omdat het een betaalbare prijsklasse moet hebben, gesubsidieerd.

Ruime meerderheid in de Kamer wil dat verhuurderheffing wordt geschrapt

Ook de verhuurderheffing, een extra belasting voor woningbouwcorporaties, speelt een grote rol in de wooncrisis en mogelijke oplossing van het woningtekort.

Een ruime meerderheid in de Kamer is ervan overtuigd dat deze heffing zorgt voor minder bouwcapaciteit, terwijl er juist in rap tempo meer huizen gebouwd moeten worden. Ook zou een lagere of een volledig geschrapte verhuurderheffing voor lagere huren kunnen zorgen.

Vanuit de oppositie klonk maandag dan ook andermaal de roep om de verhuurderheffing helemaal te schrappen. Met Prinsjesdag is afgesproken dat de belasting met 500 miljoen euro wordt verlaagd, maar niet helemaal verdwijnt.

Een bijkomend probleem met de verhuurderheffing is dat het is gestoeld op de huizenprijzen, de WOZ-waarde. Omdat woningen in de hard stijgende huizenmarkt meer waard worden, moeten corporaties ook meer afdragen aan de verhuurderheffing. Hierdoor moeten corporaties, ondanks een verlaging van de heffing, alsnog veel afdragen.

Onder anderen PvdA-Kamerlid Henk Nijboer wil daar op zijn minst iets aan doen voor volgend jaar. "Kunnen we de uitholling van de verhuurderheffing compenseren?", wilde hij van het CDA weten.

Coalitiepartijen willen grote ingrepen aan formatietafel bespreken

Maar ook bij de discussie over de verhuurderheffing werd duidelijk dat de coalitie grote ingrepen op de woningmarkt aan de formerende partijen overlaat. "Ik wacht op een masterplan van het kabinet", zei VVD-Kamerlid Folkert Idsinga. Hij wilde gedurende de coalitieonderhandelingen "niet uit de school klappen."

Binnen de coalitie is de VVD de enige partij die de verhuurderheffing niet in één keer wil schrappen. "Wij vinden niet dat die heffing volledig van tafel zou moeten", aldus Idsinga.

Alexander Hammelburg van D66 erkende dat er "veel meer financiële ruimte" voor woningcorporaties nodig is om de nodige nieuwe woningen te kunnen bouwen, maar ook hij wilde nu geen nieuwe plannen maken. "Het is goed gebruik dat je eerst afspraken maakt voordat je volgende stappen zet."

“Wat ons betreft heeft de verhuurderheffing zijn langste tijd gehad.”

Pieter Grinwis, ChristenUnie


Dat leidde tot irritatie bij onder anderen Nijboer. "We behandelen nu de wet. We kunnen best dingen regelen met moties zodat de minister stappen kan maken."

ChristenUnie-Kamerlid Pieter Grinwis maakte er geen geheim van hoe de kaarten liggen op de formatietafel. "Wat ons betreft heeft de verhuurderheffing zijn langste tijd gehad", zei hij. De belasting steekt de ChristenUnie volgens hem "als een graat in de keel".

Maar ook Grinwis wil niet nu al extra stappen zetten. "Tegelijkertijd zijn we nu aan het onderhandelen. Het is dan niet kies om moties en amendementen om de verhuurderheffing sneller af te schaffen te steunen."

Oppositiepartijen hekelen politieke opstelling van formerende partijen

SP-Kamerlid Sandra Beckerman zag de brede wens om de verhuurderheffing te schrappen maar dat pas op een later moment te doen, met lede ogen aan. "Dit is pijnlijk voor de huurders. Waarom wachten als wij als Kamer de mogelijkheid hebben om in te grijpen?"

Omtzigt herinnerde de coalitiepartijen eraan dat de overheid de grondwettelijke plicht heeft om voor voldoende woningen te zorgen. Hij citeerde wijlen PvdA-politicus Jan Schaefer: "In gelul kan je niet wonen."

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Foto: ANP

© https://www.nu.nl/politie(...)reert-oppositie.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 21:33:04 #2
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_201913577
Je OP's worden er niet leesbaarder op, TS. Ik las ze vroeger met enig genoegen, maar er is inmiddels niet meer doorheen te komen.

OT: Goedkoop roeptoeteren vanuit de oppositie. Dat er een woningprobleem is is wel duidelijk, maar zo lang de formatie nog loopt moet je geen concrete oplossingen verwachten. En dat weten Wilders, Marijnissen en Ploumen zelf ook wel.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 21:34:21 #3
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_201913590
Wacht, is er al een regeerakkoord bekend?? Heb even wat gemist geloof ik :D
It’s hard to light a candle, easy to curse the dark instead
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 21:46:54 #4
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201913738
Zoals gezegd steekt Corona stokken in de wielen, en het wachten is inderdaad op de formatie die nog loopt. ;) Dus laat ze maar roeptoeteren.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201913856
Wat een gedrocht, zoveel smileys ook.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 22:24:53 #6
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201914234
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 21:56 schreef Rekkie het volgende:
Wat een gedrocht, zoveel smileys ook.
Jij bent nieuw hier?
Dat is zo'n beetje de stijl van deze user. Die waarschijnlijk niet in Haarlem woont maar bij zijn moeder in een oude sociale huurflat in Rotterdam.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 22:27:03 #7
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_201914261
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 21:56 schreef Rekkie het volgende:
Wat een gedrocht, zoveel smileys ook.
Ik lees alleen de TT en de smileys.
pi_201914343
Stoppen met het massaal importeren van expats, buitenlandse studenten en Polen. Gewoon maar een ideetje. We zijn het meest dichtbevolkte land van Europa. Compleet geschift.
pi_201914413
De overheid die problemen oplost voor de bevolking? Nooit van gehoord.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 22:47:39 #10
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201914519
Even serieus mensen: en geloof het of niet, toch is het zo dat de overheid haar burgers gunstig gezind is. Wacht in elk geval de formatie nog even af.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201914543
Omtzigt in je OP dan ben ik er al klaar mee
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 22:50:54 #12
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_201914565
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 22:34 schreef Alpha0 het volgende:
Stoppen met het massaal importeren van expats, buitenlandse studenten en Polen. Gewoon maar een ideetje. We zijn het meest dichtbevolkte land van Europa. Compleet geschift.
Nergens voor nodig, dan vraag je als onderwijsinstelling gewoon aan je personeel of die wat studenten willen huisvesten.

quote:
Een opmerkelijke oproep van de Hogeschool Rotterdam. Die vraagt aan de docenten en medewerkers om internationale studenten in huis te nemen. Want een kamer vinden is sowieso al lastig voor studenten, maar voor internationale studenten helemaal.
https://nos.nl/artikel/23(...)-een-student-in-huis

Je vraagt je af waar ze het lef vandaan halen, zelf studenten importeren om daar aan te verdienen en de gevolgen afwentelen op het personeel. _O-

Ook een goed idee voor de bedrijven die Polen importeren: laat Truus van de administratie ze maar gewoon huisvesten op haar zolder.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_201914641
Alle mensen die in sociale huurwoningen zitten indexeren en opnieuw indelen op basis van aantal personen per huishouden en ruimte. Dus al die ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, naar een appartement en gezinnen uit een studio naar een eengezinswoning.
pi_201914741
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 22:24 schreef Harvest89 het volgende:

[..]
Jij bent nieuw hier?

Ja vandaag aangemeld.
  dinsdag 26 oktober 2021 @ 23:11:05 #15
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_201914752
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 22:57 schreef BatWayne het volgende:
Alle mensen die in sociale huurwoningen zitten indexeren en opnieuw indelen op basis van aantal personen per huishouden en ruimte. Dus al die ouders waarvan de kinderen al uit huis zijn, naar een appartement en gezinnen uit een studio naar een eengezinswoning.
Of je gaat gewoon meer huizen bouwen. ^O^
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_201915544
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_201915616
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 oktober 2021 22:34 schreef Alpha0 het volgende:
Stoppen met het massaal importeren van expats, buitenlandse studenten en Polen. Gewoon maar een ideetje. We zijn het meest dichtbevolkte land van Europa. Compleet geschift.
Expats leveren nog een bijdrage. 'vluchtelingen', ofwel gelukszoekers, die niet en drukken wel onevenredig hard op het sociale stelsel.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_201915642
quote:
Luchtkastelen, zolang mensen maar blijven geloven dat ze een stuk goud in handen hebben kan je de rest verder uithollen.
pi_201918202
quote:
Zucht. Huizenwaarde heb je niks aan (zolang ie maar niet onderwater staat), tenzij je er meerderen hebt. Al die mongooltje die zich met hun enkele huis rijk wanen, terwijl ze er financieel alleen maar op achteruit gaan :')

VVD-stemmers :') :')
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')