abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_202896588
Toeslagouders Carolien en Gerald nog steeds niet uit de put, ’Steeds meer schulden en steeds verder achter’

Carolien van Sonsbeek en haar partner Gerald, gedupeerden van de toeslagenaffaire, vechten nog altijd een strijd uit met de Belastingdienst. „Je kunt nog beter aan een dood paard trekken”, zeggen ze. Of ze zo’n 26 duizend euro aan toeslagen wilden terugbetalen aan de Belastingdienst. De mededeling kwam voor Carolien van Sonsbeek (45) uit Eindhoven als een donderslag bij heldere hemel.
Carolien en Gerald hebben hun financiële misère nog altijd niet op kunnen lossen.

„Vanaf dat moment werd het zwemmen en zwemmen en proberen te blijven drijven”, zegt Van Sonsbeek (45). „Je krijgt steeds meer schulden en je komt steeds verder achter te liggen: dan wil die geld en dan wil die geld. Je krijgt een lawine over je heen. En de Belastingdienst verrast je telkens weer: dan wordt daar beslag op gelegd, dan weer daar op.”

Van Sonsbeek is een van de vele gedupeerden in de beruchte toeslagenaffaire. Duizenden ouders werden financieel zwaar gedupeerd omdat ze door de Belastingdienst onterecht werden beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag.

Waterschade
Die affaire heeft diep ingegrepen in Caroliens leven en dat van haar vriend Gerald (39). Een recente waterschade van elfduizend euro krijgt het paar bijvoorbeeld niet vergoed ’want bij de verzekering zijn we als wanbetaler geroyeerd wegens een betalingsachterstand’. „We worden constant gecontroleerd. Volgens mij zijn we nog altijd niet van die zwarte lijst gehaald.”

Gerald, met wie Van Sonsbeek in 2014 een zoontje Olivier kreeg, komt van een boerderij. Hij raakte in een familietwist verzeild over een erfenis, die ook z’n weerslag had op de relatie en die er uiteindelijk toe leidde dat Carolien van Sonsbeek als fraudeur bij de Belastingdienst te boek kwam te staan. Ze heeft zo haar ideeën over wie haar aanmeldde: een familielid van Gerald. „Maar wat ik ook zei bij de Belastingdienst, je kunt net zo goed aan een dood paard trekken. Ons zoontje is zeven en we hebben al zes jaar en acht maanden met die rottige toestanden met de KOT (kinderopvangtoeslag – red.) te maken.”

Huis moeder
Ze zit door alle gedoe in de ziektewet en heeft geluk, zegt ze, dat ze in het huis van haar moeder is kunnen blijven wonen, met een kleine hypotheek. „Mijn opa en mijn moeder zijn hier allebei gestorven.”

Gerald, die het liefst in Duitsland zou boeren, werkt als zzp’er op de vrachtwagen. Carolien: „Maar in z’n hart is hij boer. Als Gerald met ons zoontje op het land is, legt-ie hem alles uit. En Olivier weet al alles van het boerenbedrijf.” Zelf doet ze ’hobbywerk’, „Ik borduur ijsmutsen voor bij de boerenprotesten.”

Bij de Facebook-groepen waarin gedupeerden elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen heeft ze zich afgemeld. „Daar werd ik niet goed van. Je voelt je door al die verhalen alleen maar machtelozer.”

Wat doet dit alles geestelijk met hen? Van Sonsbeek: „Dit heeft enorm zeer gedaan. Ik dacht dat we in Nederland een solide overheid hadden, maar je kunt hier gewoon in het ravijn belanden op basis van een gerucht. Dat zijn in mijn ogen Amerikaanse toestanden. De Belastingdienst is zo hard, dat past helemaal niet bij dit land. Het ene formulier na het andere valt binnen. Als we niet oppassen gaan we, met al die controles, naar een soort dictatoriale overheid.”

Jurist
Van Sonsbeek krijgt steun van letsel- en schade-jurist Orlando Kadir (51), die een groot aantal gedupeerden bijstaat. Kadir is zelf ook een van de slachtoffers en ondervond aan den lijve hoe de Belastingdienst te werk ging. „Wij hebben vier kindjes en kregen de mededeling dat wij kinderopvangtoeslag over zeven jaar moesten terugbetalen, met rente: 156 duizend euro. Er ligt nog altijd beslag op ons huis, dus de vernedering is nog steeds gaande. Als ik geen familie had gehad die ons financieel heeft geholpen, was ik allang op straat beland.”

Eerst lachen
Op de radio, bij Humberto Tan, vertelde Kadir hoe zo’n inval van de Belastingdienst eruit ziet. „Eerst lachten we erom toen we de brief kregen waarin stond dat we fraudeur waren. Dat gingen we wel oplossen. Maar ondertussen krijg je dwangbevelen, beslagleggingen, dreigementen en opeens staan ze voor je deur.

quote:
Ze komen naar binnen, gaan alles labelen: rode sticker is ’meenemen’, blauw label betekent ’500 euro en meer waard’. Ik kwam thuis en zag een sticker van de Belastingdienst op mijn voordeur: in beslag genomen. Ik wist niet wat ik zag.” Van de mensen die hij bijstaat in deze kwestie is zo’n negentig procent gekleurd. „Van mijn vrouw en mij dachten ze dat we Turken waren. Bel je ambassade maar, werd ons gezegd.”
:o

Hij is heel wat gewend in de dertig jaar dat hij procedeert tegen de Staat, zegt Kadir. „Maar in dit dossier zijn hardwerkende, eigen burgers murw gebeukt, uitgebuit en kapot gemaakt. Los van helden als Pieter Omtzigt, Renske Leijten en Farid Azarkan heeft de politiek ook gefaald. Het gebrek aan controle op wat de Staat doet, vind ik zo bedreigend. Als het de Staat te moeilijk wordt, laten ze de burgers vallen. Met grote gevolgen hè, tot zelfmoord aan toe.”

Klootjesvolk
Dat de politiek verantwoordelijken verder kunnen gaan in een nieuw kabinet, vindt de jurist onbegrijpelijk. „Kennelijk heb je in Nederland aan de ene kant het klootjesvolk, de burgerij, en aan de andere kant die kleine groep aan de top, die in een heel eigen werkelijkheid leeft. Hoe moet de bevolking dat begrijpen? Vertrouwen komt immers te voet, maar gaat te paard.” Nog altijd zit Kadir in de Commissie Werkelijke Schade tegenover advocaten van de Staat.

quote:
„Dure Zuidas-jongens in Armani-pak, met klokjes van tachtigduizend euro om hun pols. Die proberen je alleen al door hun outfit te intimideren. Ze zijn erg succesvol in het zo goedkoop mogelijk afronden van de claims. Eén van mijn cliënten, een gezin met twee ton schade, kreeg na negen maanden pleiten 33 duizend euro compensatie aangeboden: ’Take it or leave it, veel succes verder’. ”
:o

De hersteloperatie van de toeslagenaffaire verloopt niet goed, concludeerde de Nationale ombudsman afgelopen oktober in een rapport. Gedupeerde ouders krijgen volgens het rapport geen enkele duidelijkheid over wanneer hun zaak wordt behandeld. Demissionair staatssecretaris Van Huffelen erkent dat de klachtenafhandeling ernstig tekort schiet.

Procedures
Voor Carolien van Sonsbeek is Orlando Kadir steun en toeverlaat. „Vooral door ons moed in te praten en duidelijk te maken dat we niet mogen opgeven en dat dit een einde krijgt en dat ze niet zomaar van ons af zijn als gedupeerde omdat hij die procedures opstart.” Ze had afgelopen mei een gesprek met verantwoordelijk staatssecretaris Van Huffelen. „Maar dat was zo nietszeggend, daar kon ik niks mee. Ik wilde hulp hebben, een oplossing. Ik denk dat als je mensen goed wilt helpen, dat je dan de burger aan de hand moet nemen. Maar ze sturen ons nog steeds van afdeling naar afdeling als we bellen en intussen liggen er weer nieuwe aanmaningen op de mat. Op zeker moment zaten we wel 25 uur per week te bellen: met de bank, de verzekeraars, de Belastingdienst, de gemeente, met iedereen. Ze zijn gelukkig wel gestopt met het sturen van deurwaarders.”

Dan, cynisch: „Ik was zo ongeveer bevriend geraakt met die deurwaarder. Afijn, tegen de tijd dat ik dood ben is er vast een oplossing.”

https://www.telegraaf.nl/(...)steeds-verder-achter

:D Het is om te :') en dan staat Wopke als hoofdverantwoordelijke op het punt om minister van Justitie te worden :|W :r
Alleen maar om zelf uit de gevangenis te blijven }) en als het lukt zijn partners in crime ook :r
  dinsdag 25 januari 2022 @ 15:53:11 #52
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203359822
‘Fiscus schatte risico op fraude tientallen keren in op basis van uiterlijk of nationaliteit’

Het risico op fraude is door de Belastingdienst tussen 2014 en 2019 ‘met enige regelmaat’ ingeschat op basis van ‘persoonskenmerken zoals nationaliteit of uiterlijk voorkomen’. Dat concludeert accountantsbureau PwC na onderzoek naar ‘zwarte lijsten’ bij de fiscus.

De onderzoekers spreken van ‘tientallen’ voorbeelden die ze vonden in het onderzoek naar een omstreden fraudesysteem dat de Belastingdienst gebruikte.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ionaliteit~a0a2db0c/

Wachten op Kaag :')
Geen herinnering aan
Lessen trekken voor de toekomst
Ik herken mij er niet in

NEE TRUT OPLOSSEN EN WEL NU o|O o|O o|O
pi_203360093
Hoe kan zo'n systeem nou weten hoe iemand eruit ziet? Deed het ook aan web scraping ofzo? Even uw Facebook checken.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 25 januari 2022 @ 16:17:50 #54
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_203360114
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 januari 2022 16:15 schreef Nielsch het volgende:
Hoe kan zo'n systeem nou weten hoe iemand eruit ziet? Deed het ook aan web scraping ofzo? Even uw Facebook checken.
Mensen kunnen ook deel uitmaken van een systeem ;)

Blijft wel de vraag of belastinginspecteurs mensen zijn, natuurlijk
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  dinsdag 25 januari 2022 @ 20:10:32 #55
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203364011
twitter


Als je nog even wil kotsen kijk dan vanavond even naar Beau :r

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 25-01-2022 23:59:02 ]
  dinsdag 25 januari 2022 @ 23:58:35 #56
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203367621
Advocaat: afwikkeling compensatie toeslagenaffaire duurt veel te lang

Het afwikkelen van de compensatie voor de gezinnen die zijn getroffen door de toeslagenaffaire duurt te lang. Dat stelt advocaat Eva González Pérez, die veel slachtoffers van de toeslagenaffaire in de kinderopvang bijstaat, naar aanleiding van de conclusies van het accountantsbureau PwC dat onderzoek naar ’zwarte lijsten’ bij de fiscus heeft gedaan.

PwC stelde dat het risico bij de Belastingdienst tussen 2014 en 2019 op fraude „met enige regelmaat” is ingeschat op basis van „persoonskenmerken zoals nationaliteit of uiterlijk voorkomen.” De onderzoekers spreken van „tientallen” voorbeelden die ze vonden in het onderzoek naar een omstreden fraudesysteem dat de Belastingdienst gebruikte.

González Pérez vindt dat alle energie en het geld dat in onderzoeken naar de fiscus wordt gestoken beter gebruikt kan worden voor het sneller regelen van compensatie voor gezinnen die door de toeslagenaffaire zijn getroffen. „Zoals het nu gaat duurt het te lang, het perspectief is weg en vertrouwen in de overheid hebben ze al helemaal niet meer.”

Openheid van zaken
González Pérez vindt dat de gedupeerden van de toeslagenaffaire het volledige dossier van onderzoeken naar wat is misgegaan bij de fiscus moeten ontvangen. Ook vindt ze dat de gedupeerden in deze zaak naast gratis juridische bijstand gratis deskundigheid moeten kunnen inschakelen voor het vaststellen van de schade die ze hebben geleden.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-duurt-veel-te-lang

Gelukkig zijn Wopke en Rutte hier nu druk mee bezig :') :( :r
pi_203396675
Verhoren parlementaire enquête over toeslagenaffaire in voorjaar 2023 :o :')

De openbare verhoren van de parlementaire enquête over de toeslagenaffaire worden waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 gehouden. Eind volgend jaar presenteert de enquêtecommissie dan haar eindverslag.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)re-verhoren-voorjaar

Eind 2023 pas klaar :') :r
Zo dat heeft Rutte weer mooi vertraagd nog twee te gaan de Corona en Groningen gas
Belofte was heel snel alles oplossen :') :|W
  maandag 31 januari 2022 @ 11:34:42 #58
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203443992
Slachtoffers toeslagenaffaire stappen naar rechter, eisen schadevergoeding ^O^ _O_

Slachtoffers van de toeslagenaffaire gaan bij de civiele rechter schadevergoeding eisen van de Nederlandse staat. Twee Nijmeegse advocaten beginnen die procedure namens zes gezinnen uit het hele land.

Daarmee zetten ze een nieuwe stap in de strijd tegen de overheid. In de affaire eiste de Belastingdienst van tienduizenden ouders kinderopvang toeslag terug en merkte hen aan als fraudeurs, terwijl daar geen bewijzen voor waren.

,,De ouders die we vertegenwoordigen zeggen, na meer dan tien jaar van alleen maar ellende, helemaal geen vertrouwen meer te hebben in een snelle schadeafwikkeling via allerlei door de overheid opgetuigde regelingen. Dit omdat die door diezelfde overheid in het leven zijn geroepen’’, zegt advocaat Cyril Spiertz, gespecialiseerd in letselschade en aansprakelijkheidsrecht.

https://www.ad.nl/binnenl(...)vergoeding~a7885a90/

Nu is het wachten op Dilan die met prietpraat alles gaat ontzenuwen en laat blijken dat we het verkeerd zien en gewoon geduld moeten hebben :r
  maandag 31 januari 2022 @ 14:05:46 #59
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_203446034
niet te geloven al die onkunde :r
Just a fool will play tricks on Angus McSix
pi_203446783
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 14:05 schreef L3viathan het volgende:
niet te geloven al die onkunde :r
Helaas zeer makkelijk te geloven, al die onkunde.
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 1 februari 2022 @ 21:42:18 #61
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203465096
Nieuwe brandbrief,Advocaten gedupeerde ouders toeslagenaffaire vrezen nieuwe affaire

Gedupeerden in de toeslagenaffaire dreigen opnieuw slachtoffer te worden van onjuist overheidshandelen. Advocaten van de gedupeerden trekken aan de bel omdat ze vrezen voor een tweede affaire, 'maar dan in het kader van de compensatieregeling'. Ze komen nu met een brandbrief. "Hoeveel geduld wordt er nog verlangd van gedupeerde ouders die wachten op compensatie en herstel?"

De raadslieden trekken aan de bel omdat gedupeerde ouders en zijzelf nauwelijks gehoor krijgen bij de teams die hun zaak over de geleden schade behandelen. Zo worden dossiers niet verstrekt, of pas maanden later, nadat een besluit is genomen over de uitkering van een vergoeding. Dan zijn ze vaak ook nog onvolledig en is het onduidelijk waarom een besluit is genomen.

Daarnaast wordt het ook niet duidelijk welke schade wel en welke niet wordt gecompenseerd. Uitspraken over de toekenning van schadevergoedingen aan andere gedupeerden worden niet openbaar gemaakt, ook niet geanonimiseerd.

Nieuwe onzekerheid
"De situatie is al jaren zorgwekkend voor alle gedupeerden. Gedupeerden worden, na eerst jaren in onzekerheid te hebben geleefd vanwege het handelen van de Belastingdienst waardoor de affaire heeft kunnen ontstaan, nu weer met een nieuwe onzekerheid geconfronteerd", schrijft de Werkgroep Toeslagenadvocaten.

Het is niet de eerste keer dat gevraagd wordt om snellere compensatie, zoals hieronder te zien is:

De advocaten willen dat de nieuwe staatssecretaris, VVD'er Aukje de Vries, zorgt voor 'snelle en ruimhartige compensatie van schade en rechtsherstel voor de gedupeerden'. Zij doen daartoe zelf een voorstel in de brief. "Wij adviseren om een andere grondslag te kiezen voor compensatie en herstel, namelijk onrechtmatige overheidsdaad."

Omkering bewijslast
Daarbij kan volgens de advocaten worden gedacht aan bijvoorbeeld de wettelijke omkering van de bewijslast, zoals ook gebeurt rond de schade door de gaswinning in Groningen. "Een ouder wordt geacht te zijn getroffen en schade te hebben geleden. Daarbij wordt in beginsel dan een causaal verband aangenomen tussen de gestelde schade en het handelen van de Belastingdienst tenzij tegenbewijs wordt geleverd."

https://www.rtlnieuws.nl/(...)faire-vrezen-affaire

:') :')
Om te :r dit
  zondag 20 maart 2022 @ 00:53:37 #62
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204146926
Update van Omtzigt

Schokkend

Update toeslagenschandaal hoofdstuk; geroofde kinderen

6 maanden wachten op reactie omdat na 6 maanden de kinderen niet meer terug geplaatst worden volgens de regels :( :( :r

Rutte is een crimineel met bloed aan zijn handen
pi_204407231
Weer een update. Weet u nog dat onderzoek naar discriminatie bij de Belastingdienst? Daar was dus geen onderzoek voor nodig, de belastingdienst wist dit namelijk al. Stond zelfs in hun handleiding. Die handleiding was ook gewobt. Maar geheel zwart gelakt aangeleverd…..

twitter
  maandag 11 april 2022 @ 20:37:08 #64
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_204407367
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2022 20:23 schreef DarkwingDuck het volgende:
Weer een update. Weet u nog dat onderzoek naar discriminatie bij de Belastingdienst? Daar was dus geen onderzoek voor nodig, de belastingdienst wist dit namelijk al. Stond zelfs in hun handleiding. Die handleiding was ook gewobt. Maar geheel zwart gelakt aangeleverd…..

[ twitter ]
Dit is echt genant.

Hele top van Belastingsdienst dient hun ontslag in te dienen of anders verwijtbaar ontslag. Opgerot.
  dinsdag 12 april 2022 @ 12:27:28 #65
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204412565
Belastingdienst verzweeg discriminerende criteria

Om te bepalen of iemand mogelijk fraudeerde, selecteerde de Belastingdienst op afkomst, leeftijd en geloof, bleek twee weken geleden uit onderzoek. Maar dat was al lang bekend bij de fiscus, en het ministerie van financiën.

quote:
De Belastingdienst weet al meer dan anderhalf jaar dat er gewerkt werd met discriminerende criteria om frauderisico’s te bepalen. Ook het ministerie van financiën is daar al meer dan een jaar van op de hoogte. Dit werd ondanks herhaalde vragen vanuit de Tweede Kamer en journalisten niet gemeld.
Staatssecretaris Marnix van Rij reageerde twee weken geleden ‘geschrokken’ op onderzoeken van PricewaterhouseCoopers (PwC) waaruit de discriminatie bleek. Maar bij de Belastingdienst werd intern in juli 2020 al alarm geslagen, zo blijkt nu uit documenten die vorig jaar al zijn vrijgegeven door het ministerie na een Wob-verzoek van Trouw en RTL Nieuws.

Controle op nationaliteit, afkomst en geloof
Onderwerp van onderzoek was een handleiding die door een klein clubje analisten van de Belastingdienst werd gebruikt, en waaruit PwC talloze voorbeelden van discriminatie haalde. Zo moesten hoge aftrekposten voor giften alleen onderzocht worden als deze aan moskeeën werden geschonken. Ook de nationaliteit van burgers, de wijk waarin zij wonen, of een allochtone achtergrond zou volgens deze handleiding bepalen of er sprake is van risico op fraude.

De handleiding is geschreven door een medewerker van de afdeling Datafundamenten & Analytics (DF&A), die risicomodellen en algoritmes bouwt voor de Belastingdienst. Na overleg met de directeuren van de afdelingen Particulieren en Centraal Administratieve Processen (Cap), verklaart zijn directie het document in juli 2020 direct ‘informeel’ en stelt dat hij ‘ongeldig wordt gemaakt en niet meer gebruikt mag worden!’.

Als de Tweede Kamer in de maanden daarna vraagt of er bij de Belastingdienst sprake is geweest van selectie op nationaliteit of afkomst, vermeldt toenmalig staatssecretaris Vijlbrief niets over de discriminerende criteria. Vragen van Trouw en RTL Nieuws worden nooit beantwoord.

‘Niemand sloeg hierop aan’
Een woordvoerder van staatssecretaris Van Rij erkent dat binnen de Belastingdienst meerdere directeuren op de hoogte waren. “Maar voor zover wij hebben kunnen achterhalen, is die informatie toen niet gedeeld met het ministerie.” Dat had wel moeten gebeuren, zegt hij.

Maar ook het ministerie van financiën zelf weet al sinds januari vorig jaar van het bestaan van de handleiding. Die werd namelijk gevonden naar aanleiding van een Wob-verzoek van Trouw en RTL Nieuws. Volgens de woordvoerder van Van Rij ‘lijkt het erop dat er ook binnen het ministerie toen niemand op is aangeslagen’. Uiteindelijk wordt pas in juni besloten tot het onderzoek door PwC, na aandringen van Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk).

Van het document van 89 pagina’s zijn er 78 geheel weggelaten :') , omdat openbaarmaking daarvan ‘niet zou opwegen tegen het belang van inspectie, controle en toezicht door bestuursorganen’. Van de resterende elf pagina’s is het merendeel weggelakt op basis van dezelfde weigergrond. Trouw heeft bij het ministerie geprotesteerd tegen deze weigergrond, omdat het document al niet meer werd gebruikt in controle en toezicht. Het ministerie zegt deze week te besluiten of de handleiding, en alle versies daarvan uit vorige jaren, alsnog wordt vrijgegeven.

‘Discriminatoir’
Intern bij de Belastingdienst wordt er verbaasd gereageerd op de conclusie van PwC dat een reconstructie van de selectiegronden niet te maken zou zijn. “Er wordt gedaan alsof een enkele medewerker zelfstandig heeft besloten allochtonen als fraudeurs aan te merken”, zegt een bron. “Maar de betrokkenheid van verschillende directies laat zien dat het organisatorisch was. Je kunt niet zomaar in je eentje dit soort selectiegronden erdoor drukken.”

quote:
In een reactie op het onderzoek van PwC wilde staatssecretaris Van Rij niet spreken van racisme, maar noemde de voorbeelden ‘discriminatoir’. Een paar weken geleden liet hij nog in antwoord op Kamervragen weten geen specifieke aandacht te geven aan discriminatie in programma’s om de cultuur bij de Belastingdienst te veranderen.
:')

https://www.trouw.nl/binn(...)e-criteria~b62758d9/

Toen dit allemaal speelde was Wopke de baas, gelukkig is hij nu gestraft en heeft een beroepsverbod is hij minister op buza om daar de beerput dicht te houden :r
pi_204412676
quote:
0s.gif Op maandag 31 januari 2022 14:05 schreef L3viathan het volgende:
niet te geloven al die onkunde :r
Het is niet alleen onkunde, maar ook corruptie en kwaadaardigheid.
pi_204412785
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2022 20:23 schreef DarkwingDuck het volgende:
Weer een update. Weet u nog dat onderzoek naar discriminatie bij de Belastingdienst? Daar was dus geen onderzoek voor nodig, de belastingdienst wist dit namelijk al. Stond zelfs in hun handleiding. Die handleiding was ook gewobt. Maar geheel zwart gelakt aangeleverd…..

[ twitter ]
omtzigt is dat niet die vent die altijd naar openheid en eerlijkheid streeft behalve als info omtrent hem en sywerts mondkapjesdeal openbaar moeten worden?
  dinsdag 12 april 2022 @ 12:55:12 #68
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204412840
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 12:38 schreef Homey het volgende:
Het is niet alleen onkunde, maar ook corruptie en kwaadaardigheid.
En daar worden ze keihard op afgerekend :')
Met ontslag, vervolging straf rechterlijk, beroepsverbod voor het leven
Oh wacht :! promotie en op naar volgende blunder |:( |:(
pi_204413179
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2022 12:49 schreef fubaaar22 het volgende:

[..]
omtzigt is dat niet die vent die altijd naar openheid en eerlijkheid streeft behalve als info omtrent hem en sywerts mondkapjesdeal openbaar moeten worden?
Je bedoeld hier;

Dan moet je nog eens goed kijken. Als de onderzoekers zijn data nodig hebben zal hij thuis geven geeft hij aan. De enige twee die hier door de mand vallen zijn VVD en D66. Oppositie kamerleden aanvallen en de Jonge de hand boven het hoofd houden. Nieuwe bestuurscultuur in actie.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-04-2022 13:34:09 ]
pi_204417913
quote:
6s.gif Op dinsdag 12 april 2022 12:55 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]
En daar worden ze keihard op afgerekend :')
Met ontslag, vervolging straf rechterlijk, beroepsverbod voor het leven
Oh wacht :! promotie en op naar volgende blunder |:( |:(
Ik verbaas me over de mensen die serieus denken dat het allemaal ongelukjes zijn en dat die ambtenaren alleen maar per ongeluk fouten maken.

Geen idee van de notie dat corruptie, bewuste misleiding en met opzet kwaadaardig handelen ook zeer leeft in de ambtelijke molen en politieke top. Stamt nog van vroeger dat dat soort taferelen alleen gebeuren in andere landen, maar niet hier hoor!
pi_204679467
Donderdag het debat over de uithuisgeplaatste kinderen vanaf 10:30 uur.

https://www.tweedekamer.n(...)viteit?id=2022A00354
pi_204679516
Blijf het verrassend vinden dat er nog geen serieuze geweldsincidenten zijn geweest bij de belastingdienst als gevolg van deze affaire. Dat het bij de betrokken ouders nog nooit zwart voor de ogen is geworden mag wel een klein wonder heten eigenlijk.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  Moderator maandag 9 mei 2022 @ 16:53:41 #73
54278 crew  Tijger_m
42
pi_204679640
quote:
15s.gif Op maandag 9 mei 2022 16:44 schreef xpompompomx het volgende:
Blijf het verrassend vinden dat er nog geen serieuze geweldsincidenten zijn geweest bij de belastingdienst als gevolg van deze affaire. Dat het bij de betrokken ouders nog nooit zwart voor de ogen is geworden mag wel een klein wonder heten eigenlijk.
Doe je dat wel dan kan je echt wel vergeten dat je die kinderen nog terug krijgt, he?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  maandag 9 mei 2022 @ 17:01:24 #74
487228 Draak31
Een jonge frisse vent
pi_204679745
Beetje overdreven gedoe dit allemaal hoor. Rutte heeft zijn excuses aangeboden, de zaak wordt opgelost. Klaar nu. Stelletje blauwapen.
pi_204679789
quote:
4s.gif Op maandag 9 mei 2022 17:01 schreef Draak31 het volgende:
Beetje overdreven gedoe dit allemaal hoor. Rutte heeft zijn excuses aangeboden, de zaak wordt opgelost. Klaar nu. Stelletje blauwapen.
Er is nauwelijks iets opgelost. Sterker nog, er kwam naar buiten dat er veel kinderen onterecht uit huis geplaatst zijn die nog steeds niet thuis zijn. Er komt alleen maar meer vuil naar buiten.
Wat betreft excuses, de slachtoffers van de toeslagenaffaire zagen het kabinet aftreden en precies hetzelfde kabinet terugkeren.
  maandag 9 mei 2022 @ 17:11:59 #76
489794 Poem_
Brightness of Loss
pi_204679851
quote:
4s.gif Op maandag 9 mei 2022 17:01 schreef Draak31 het volgende:
Beetje overdreven gedoe dit allemaal hoor. Rutte heeft zijn excuses aangeboden, de zaak wordt opgelost. Klaar nu. Stelletje blauwapen.
Opgelost? :D
  woensdag 11 mei 2022 @ 13:06:09 #77
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204704245
1675 kinderen van toeslagenouders uit huis geplaatst sinds 2015
Begin dit jaar waren nog 555 kinderen van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire uit huis geplaatst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook vorig jaar zijn er kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire uit huis geplaatst, stelt het CBS. Vorig jaar meldde de instantie dat tussen begin 2015 en eind 2020 in totaal 1115 kinderen van toeslagenouders uit huis waren geplaatst. Dat aantal is in 2021 verder opgelopen naar 1675. Het merendeel is of terug of inmiddels volwassen, maar van hen zijn er 555 nog niet thuis.

Volgens een woordvoerder van het CBS zijn er ook wel kinderen in 2021 uit huis geplaatst, maar wordt de toename tot 1675 voor een groot deel veroorzaakt doordat het statistiekbureau nu nieuwe cijfers heeft over de jaren daarvoor.

Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft beloofd alle dossiers van deze kinderen met voorrang te laten behandelen om te zien of zij met hun ouders kunnen worden herenigd. De aandacht die dat vraagt, zal weer ten koste gaan van anderen die wachten op jeugdzorg, erkende hij.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het probleem. Partijen vinden dat het veel te lang duurt voor al die dossiers zijn afgehandeld. ,,Nadat de regering over het schandaal is gevallen, is het aantal uit huis geplaatste kinderen van slachtoffers in het toeslagenschandaal in het daarop volgende jaar dus toegenomen’’, reageert Kamerlid Pieter Omtzigt.

Kritiek
Er is al jaren kritiek op het hoge aantal kinderen dat in Nederland door jeugdbescherming (tijdelijk) uit huis wordt geplaatst. Vaak gebeurt dat na goedkeuring van de rechter, soms stemmen ouders er zelf mee in. Het aantal schommelt al jaren rond de 40.000 kinderen.

Het probleem kreeg vorig jaar extra aandacht in de nasleep van de Toeslagenaffaire. Het CBS meldde dat het aantal kinderen van gedupeerde ouders was oververtegenwoordigd in de cijfers van het aantal uithuisplaatsingen. Dat getal kwam uit een datavergelijking; wie de kinderen zijn en waarom zij zijn weggehaald, is niet helder. Schulden alleen zijn geen reden om een kind bij de ouders weg te halen, stelt het kabinet, maar ze kunnen wel de oorzaak zijn van andere problemen, zoals een vechtscheiding.

Het CBS benadrukt dat de onderzoekers geen zicht hebben op ‘de keten van gebeurtenissen rondom de uithuisplaatsing en de problemen met toeslagen in deze gezinnen, de relaties daartussen of de volgorde ervan in de tijd'. Ook beschikt het CBS beschikt niet over informatie waar het kind gaat wonen na afloop van de uithuisplaatsing.

https://www.ad.nl/politie(...)sinds-2015~aa3f1fd7/

En weer is de beerput dieper dan gedacht :(
Morgen debat, maar Rutte is er toevallig dan ff niet :r :r :r
pi_204704281
quote:
4s.gif Op maandag 9 mei 2022 17:01 schreef Draak31 het volgende:
Beetje overdreven gedoe dit allemaal hoor. Rutte heeft zijn excuses aangeboden, de zaak wordt opgelost. Klaar nu. Stelletje blauwapen.
vind ik ook. Als iedere dader nu sorry zegt dan is er geen politie meer nodig.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_204704288
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2022 17:11 schreef Poem_ het volgende:

[..]
Opgelost? :D
Gedane zaken kan je niet oplossen :r
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  woensdag 11 mei 2022 @ 13:10:09 #80
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_204704296
quote:
6s.gif Op woensdag 11 mei 2022 13:06 schreef ikweethetookniet het volgende:
1675 kinderen van toeslagenouders uit huis geplaatst sinds 2015
Begin dit jaar waren nog 555 kinderen van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire uit huis geplaatst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook vorig jaar zijn er kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire uit huis geplaatst, stelt het CBS. Vorig jaar meldde de instantie dat tussen begin 2015 en eind 2020 in totaal 1115 kinderen van toeslagenouders uit huis waren geplaatst. Dat aantal is in 2021 verder opgelopen naar 1675. Het merendeel is of terug of inmiddels volwassen, maar van hen zijn er 555 nog niet thuis.

Volgens een woordvoerder van het CBS zijn er ook wel kinderen in 2021 uit huis geplaatst, maar wordt de toename tot 1675 voor een groot deel veroorzaakt doordat het statistiekbureau nu nieuwe cijfers heeft over de jaren daarvoor.

Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft beloofd alle dossiers van deze kinderen met voorrang te laten behandelen om te zien of zij met hun ouders kunnen worden herenigd. De aandacht die dat vraagt, zal weer ten koste gaan van anderen die wachten op jeugdzorg, erkende hij.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het probleem. Partijen vinden dat het veel te lang duurt voor al die dossiers zijn afgehandeld. ,,Nadat de regering over het schandaal is gevallen, is het aantal uit huis geplaatste kinderen van slachtoffers in het toeslagenschandaal in het daarop volgende jaar dus toegenomen’’, reageert Kamerlid Pieter Omtzigt.

Kritiek
Er is al jaren kritiek op het hoge aantal kinderen dat in Nederland door jeugdbescherming (tijdelijk) uit huis wordt geplaatst. Vaak gebeurt dat na goedkeuring van de rechter, soms stemmen ouders er zelf mee in. Het aantal schommelt al jaren rond de 40.000 kinderen.

Het probleem kreeg vorig jaar extra aandacht in de nasleep van de Toeslagenaffaire. Het CBS meldde dat het aantal kinderen van gedupeerde ouders was oververtegenwoordigd in de cijfers van het aantal uithuisplaatsingen. Dat getal kwam uit een datavergelijking; wie de kinderen zijn en waarom zij zijn weggehaald, is niet helder. Schulden alleen zijn geen reden om een kind bij de ouders weg te halen, stelt het kabinet, maar ze kunnen wel de oorzaak zijn van andere problemen, zoals een vechtscheiding.

Het CBS benadrukt dat de onderzoekers geen zicht hebben op ‘de keten van gebeurtenissen rondom de uithuisplaatsing en de problemen met toeslagen in deze gezinnen, de relaties daartussen of de volgorde ervan in de tijd'. Ook beschikt het CBS beschikt niet over informatie waar het kind gaat wonen na afloop van de uithuisplaatsing.

https://www.ad.nl/politie(...)sinds-2015~aa3f1fd7/

En weer is de beerput dieper dan gedacht :(
Morgen debat, maar Rutte is er toevallig dan ff niet :r :r :r
Maar Rutte heeft sorry gezegd, dus alles is weer goed toch?
Just a fool will play tricks on Angus McSix
pi_204704419
quote:
6s.gif Op woensdag 11 mei 2022 13:06 schreef ikweethetookniet het volgende:
1675 kinderen van toeslagenouders uit huis geplaatst sinds 2015
Begin dit jaar waren nog 555 kinderen van ouders die gedupeerd zijn in de toeslagenaffaire uit huis geplaatst. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ook vorig jaar zijn er kinderen van gedupeerden van de toeslagenaffaire uit huis geplaatst, stelt het CBS. Vorig jaar meldde de instantie dat tussen begin 2015 en eind 2020 in totaal 1115 kinderen van toeslagenouders uit huis waren geplaatst. Dat aantal is in 2021 verder opgelopen naar 1675. Het merendeel is of terug of inmiddels volwassen, maar van hen zijn er 555 nog niet thuis.

Volgens een woordvoerder van het CBS zijn er ook wel kinderen in 2021 uit huis geplaatst, maar wordt de toename tot 1675 voor een groot deel veroorzaakt doordat het statistiekbureau nu nieuwe cijfers heeft over de jaren daarvoor.

Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind heeft beloofd alle dossiers van deze kinderen met voorrang te laten behandelen om te zien of zij met hun ouders kunnen worden herenigd. De aandacht die dat vraagt, zal weer ten koste gaan van anderen die wachten op jeugdzorg, erkende hij.

Donderdag debatteert de Tweede Kamer over het probleem. Partijen vinden dat het veel te lang duurt voor al die dossiers zijn afgehandeld. ,,Nadat de regering over het schandaal is gevallen, is het aantal uit huis geplaatste kinderen van slachtoffers in het toeslagenschandaal in het daarop volgende jaar dus toegenomen’’, reageert Kamerlid Pieter Omtzigt.

Kritiek
Er is al jaren kritiek op het hoge aantal kinderen dat in Nederland door jeugdbescherming (tijdelijk) uit huis wordt geplaatst. Vaak gebeurt dat na goedkeuring van de rechter, soms stemmen ouders er zelf mee in. Het aantal schommelt al jaren rond de 40.000 kinderen.

Het probleem kreeg vorig jaar extra aandacht in de nasleep van de Toeslagenaffaire. Het CBS meldde dat het aantal kinderen van gedupeerde ouders was oververtegenwoordigd in de cijfers van het aantal uithuisplaatsingen. Dat getal kwam uit een datavergelijking; wie de kinderen zijn en waarom zij zijn weggehaald, is niet helder. Schulden alleen zijn geen reden om een kind bij de ouders weg te halen, stelt het kabinet, maar ze kunnen wel de oorzaak zijn van andere problemen, zoals een vechtscheiding.

Het CBS benadrukt dat de onderzoekers geen zicht hebben op ‘de keten van gebeurtenissen rondom de uithuisplaatsing en de problemen met toeslagen in deze gezinnen, de relaties daartussen of de volgorde ervan in de tijd'. Ook beschikt het CBS beschikt niet over informatie waar het kind gaat wonen na afloop van de uithuisplaatsing.

https://www.ad.nl/politie(...)sinds-2015~aa3f1fd7/

En weer is de beerput dieper dan gedacht :(
Morgen debat, maar Rutte is er toevallig dan ff niet :r :r :r
Het is toch verdomme om van te kotsen. Rutte IV heeft wat mij betreft nog een maand of 2, dan zitten ze een half jaar. Is het ze dan nog niet gelukt mogen ze wat mij betreft weer opbokken om daarna vervolgd te worden door justitie wegens ontvoering van kinderen en andere zaken die tot zelfmoord hebben geleid.

Rutte is er mogen toch wel bij? Daarom is het iets verplaatst zodat het in de agenda paste.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-05-2022 13:20:34 ]
  woensdag 11 mei 2022 @ 15:53:36 #82
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204706104
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2022 13:18 schreef DarkwingDuck het volgende:
Rutte is er mogen toch wel bij? Daarom is het iets verplaatst zodat het in de agenda paste.
Dat was dit sujet niet van plan en had tactisch :') gekozen om juist op dat tijdstip en dag Zelenski toe te spreken :')

Rutte komt toch naar Kamer voor debat over gedupeerde 'toeslagenkinderen'

Premier Mark Rutte zal zich donderdag tegenover een kritische Kamer verdedigen voor de uit huis geplaatste kinderen wier ouders slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal. Een ruime meerderheid van de Kamer steunde al een verzoek daartoe van Kamerlid Pieter Omtzigt.

Namens het kabinet zullen verder minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) en staatssecretarissen Aukje de Vries (Toeslagen) en Maarten van Ooijen (Jeugdzorg) het woord voeren over dit gevoelige onderwerp.

Vrijwel de voltallige oppositie zei dinsdag ook te verlangen dat Rutte erbij is, aangezien zijn vorige kabinet is gevallen over het toeslagenschandaal en de compensatie van gedupeerden keer op keer vertraging oploopt.

Rutte spreekt donderdag op verzoek van president Volodymyr Zelensky het Oekraïense parlement toe via een beeldverbinding. Die plannen zegt Omtzigt met zijn verzoek niet te willen doorkruisen. Hij oppert om desnoods het debat daar een uurtje voor te schorsen. Anderen sluiten zich daarbij aan. "Wij hebben de hele dag", aldus SP-leider Lilian Marijnissen.

https://www.nu.nl/politie(...)eslagenkinderen.html

Maar door druk van de 2e kamer komt dit sujet toch even langs en vergeet zijn actieve geheugen mee te nemen :r
Kaalgeplukt in de gevangenis hoort dit sujet al jaren :7 Wopke ook als min van financiën destijds :(
pi_204706477
Nieuw leiderschap. En door.
  donderdag 12 mei 2022 @ 12:15:40 #85
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_204716921
Resultaat van het debat: Rutte zegt nogmaals sorry, dit gaan we nu echt beter doen. Veegt achter de schermen zijn reet ermee af en gaat op dezelfde voet verder

ruttelacht.gif
Just a fool will play tricks on Angus McSix
  donderdag 12 mei 2022 @ 12:29:18 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204717033
Ze hebben 70 miljoen gereserveerd voor de slachtoffers dat is mooi

Oh wacht dat is 50.000 x 1.400 euro omdat ze bij geen van de dossiers de termijn hebben gehaald :o

Tering je zou ze toch wat aan willen doen dat tuig })
pi_204718338
Ik hoorde net op het nieuws dat de slachtoffers die op de publieke tribune zaten boos zijn weggelopen, omdat de nieuwe minister Ruud Verkuijlen niet onderbroken wilde worden tijdens zijn praatje.

Uiteraard weer een VVD'er. :')

https://www.ad.nl/politie(...)-bij-debat~a199f001/

twitter
  donderdag 12 mei 2022 @ 15:17:04 #88
55581 L3viathan
Hollywood Hootsman
pi_204718450
de VVD probeert weer alles om geen poot uit te hoeven steken :r
wat een minachting weer
Just a fool will play tricks on Angus McSix
pi_204718494
15:20 Tweede termijn

quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 15:05 schreef Stikkelbaars het volgende:
Ik hoorde net op het nieuws dat de slachtoffers die op de publieke tribune zaten boos zijn weggelopen, omdat de nieuwe minister Ruud Verkuijlen niet onderbroken wilde worden tijdens zijn praatje.

Uiteraard weer een VVD'er. :')

https://www.ad.nl/politie(...)-bij-debat~a199f001/

[ twitter ]
Is gebruikelijk bij een, in goed Nederlands, maiden speech.

Hermans zit overigens wel in de zaal.
pi_204718546
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 15:22 schreef Nober het volgende:
15:20 Tweede termijn
[..]
Is gebruikelijk bij een, in goed Nederlands, maiden speech.

Hermans zit overigens wel in de zaal.
Goed moment ook voor een maiden speech. :')

quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 15:22 schreef Nober het volgende:
15:20 Tweede termijn
[..]
Is gebruikelijk bij een, in goed Nederlands, maiden speech.

Hermans zit overigens wel in de zaal.
Mevrouw Hermans is een waardeloze fractievoorzitter. Je zag haar al angstig kijken toen Omtzigt haar naam noemde.
  donderdag 12 mei 2022 @ 15:43:47 #91
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_204718696
Niet alleen de de VVD moet zich kapot schamen, maar ook al die burgers die op deze partij gestemd hebben. Die mensen hebben ook schuld aan de voortzetting van deze trieste affaire.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_204718935
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2022 15:22 schreef Nober het volgende:
15:20 Tweede termijn
[..]
Is gebruikelijk bij een, in goed Nederlands, maiden speech.

Hermans zit overigens wel in de zaal.
Gebruikelijk ja, het is een fatsoensregel zodat een kamerlid een persoonlijk verhaal met enige retorische kwaliteit van afsteken. Het is onfatsoenlijk om dat voor politieke spelletjes te gebruiken en Bergkamp liet zich weer van haar partijdige en onbekwame kant zien door die 'regel' te gaan handhaven maar die bevoegdheid heeft ze helemaal niet want het is geen regel, het is een gunst van alle kamerleden.

quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 15:43 schreef deedeetee het volgende:
Niet alleen de de VVD moet zich kapot schamen, maar ook al die burgers die op deze partij gestemd hebben. Die mensen hebben ook schuld aan de voortzetting van deze trieste affaire.
Ik kan er niet meer tegen. Een deel van mijn familie is zo'n beetje een VVD-afdeling en heb ik gewoon geen zin meer om ze nog te zien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 12 mei 2022 @ 16:19:01 #93
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_204719011
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 15:28 schreef Stikkelbaars het volgende:
Mevrouw Hermans is een waardeloze fractievoorzitter. Je zag haar al angstig kijken toen Omtzigt haar naam noemde.
Wordt zelfs binnen de vvd uitgekotst _O_ _O-
https://voorburgsdagblad.(...)eider-sophie-hermans
pi_204719043
TT wijziging vereist aldus Omtzigt, het is een SCHANDAAL en geen AFFAIRE!
  donderdag 12 mei 2022 @ 16:24:10 #95
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_204719055
De Overheiid doet net of de neus bloed en gaat verder met de volgende spook jacht , en met miljarden smijten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 12 mei 2022 @ 16:25:14 #96
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_204719069
Nieuw elan jongons
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  donderdag 12 mei 2022 @ 16:52:32 #97
491303 Yon_Wip
Horecatopper
pi_204719304
man man man, dat dit nog niet volledig is fout gegaan. Ik had allang de belastingdienst opgeblazen of de incassobureau meneers kort en klein gemaakt met een machete.

De totale minachtig van de zittende partijen is ongelofelijk en iedereen maar weer stemmen op die hufters.
pi_204719323
Mensen die op een van de kabinetspartijen hebben gestemd zijn medeplichtig aan het ontvoeren van kinderen.
  Mooiste FOK!fotoboek van de vrouwen 2022 donderdag 12 mei 2022 @ 16:58:14 #99
165264 Puzzie
C'est La Fucking Vie
pi_204719364
Walgelijke vertoning
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  donderdag 12 mei 2022 @ 17:00:07 #100
491303 Yon_Wip
Horecatopper
pi_204719383
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2022 16:54 schreef Glazenmaker het volgende:
Mensen die op een van de kabinetspartijen hebben gestemd zijn medeplichtig aan het ontvoeren van kinderen.
Absoluut, hoe haal je het in je botte kop om op de VVD66 te stemmen of op die marginale Christelijke partijtjes. Je krijgt precies wat je de vorige 10 jaar ook kreeg. Junkies die beterschap beloven zitten 2 weken later ook gewoon weer aan de coke.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')