abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_201846182
quote:
Kaag vandaag voor de rechter wegens beschuldigingen aan adres van boeren: ‘Er kleven meerdere schandalen aan haar’

D66-leider Sigrid Kaag moet donderdagmiddag voor de rechter verschijnen omdat ze zich schuldig gemaakt zou hebben aan laster en smaad. Haar wordt verweten dat ze boeren valselijk beschuldigd heeft van het plegen van strafbare feiten, nota bene terwijl ze zich zelf aan allerhande zaken schuldig gemaakt zou hebben.

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) zou door Kaag zijn weggezet als ‘een soort terroristen’. In januari zei ze in het televisieprogramma Nieuwsuur: ,,Farmers Defence Force, die eerst de hekken omrijdt, journalisten bedreigt en uiteindelijk dan wel door het kabinet ontvangen wordt. Dat vind ik ondenkbaar.’’

FDF-voorman Mark van den Oever uit Sint Hubert ontkent dat FDF iets met die kwesties te maken heeft. Zo zou Kaag ook gezegd hebben dat zijn actiegroep eind 2019 tijdens boerenprotesten in Groningen een deur uit het provinciehuis zou hebben gereden. ,,Maar dat waren wij helemaal niet.’’ Het was een actie van boerenbelangenorganisatie LTO, stelde Van den Oever eerder dit jaar al.

Schadevergoeding van 50 mille
De beschuldigingen zijn voor de FDF reden om de oud-minister voor de rechter te dagen en een schadevergoeding te eisen. Ze willen dat ze haar beschuldigingen terug neemt en eisen een schadevergoeding van 50 mille.

Advocaat Max Hazekamp van FDF denkt dat de zaak tegen Kaag, die eerder al aangaf niet te willen reageren, erg sterk is, omdat ze de uitspraken deed in de periode dat ze nog minister was. ,,Ze heeft burgers beschuldigd van vrije ernstige strafbare feiten’’, zegt hij, ,,terwijl voor een overheidsdienaar de onschuldpresumptie geldt.’’ De onschuldpresumptie verbiedt een vertegenwoordiger van de overheid iemand te behandelen als schuldig voordat zijn schuld in rechte vaststaat.

Klimaat van straffeloosheid
Daar heeft eerder het Europese Hof zich ook al over uitgesproken in een vergelijkbare zaak rond twee Griekse staatslieden, vertelt Hazekamp. ,,De vrijheid van meningsuiting gaat ver, maar juist een minister moet ook rekening houden met de rechten van de burger. Kaag verweert zich door te wijzen op het algemeen belang, dat ze haar uitspraken deed omdat er sprake zou zijn van een klimaat van straffeloosheid.’’

Maar aan dat klimaat waarin mensen die overtredingen begaan daar mee lijken weg te komen draagtz e zelf juist bij, zal Hazekamp vanmiddag te berde brengen. Zo noemt hij onder meer de passiviteit van Kaag toen D66-leden klaagden over seksuele intimidatie in de partij en de kwestie rond voormalig Kamerlid Sidney Smeets die werd beschuldigd van grooming. ,,Er zijn meerdere schandalen die aan Kaag kleven en aantonen dat ze juist zelf ook bijdraagt aan een klimaat van straffeloosheid.’’

Opsporing Verzocht
De FDF won eerder ook al een rechtszaak tegen de overheid en omroep AVROTROS, Die werden veroordeeld tot het betalen van duizenden euro’s wegens een uitzending van Opsporing Verzocht waarin werd gesteld dat iemand die banden heeft met de FDF mogelijk iets te maken zou hebben met drie brandstichtingen bij het RIVM in Bilthoven. Dat bleek ten onrechte.

Advocaat Hazekamp deed in de kwestie Kaag eerder al een poging om de rechter te wraken, omdat die volgens hem vooringenomen zou zijn. De advocaat zou informatie achtergehouden zijn, maar de wrakingskamer zag geen reden de rechter te vervangen.
Bron.

Gaat lekker met haar. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_201846307
Kijk dit zijn nog eens berichten.
  donderdag 21 oktober 2021 @ 14:36:49 #3
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_201846329
Er blijft weinig over van Kaag haar imago op deze manier.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_201846351
quote:
7s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 14:36 schreef Scorpie het volgende:
Er blijft weinig over van Kaag haar imago op deze manier.
Dat mens moet gewoon ermee kappen en verdwijnen.
Kan ze mooi door de npo als de redder van Nederland geprofileerd worden maar niemand zit op dit Hillary achtige arrogante wijf te wachten.
pi_201846400
Kaag die zich schuldig zou maken aan laster en smaad?
Dat doet ze anders toch ook nooooooit :wtf:

Nou ja, ze zal eind van de middag wel een flinke borrel nemen.
pi_201846413
Rechter zal ook wel een D66'er wezen.
Nieuw is niet altijd beter.
  donderdag 21 oktober 2021 @ 14:50:43 #7
200994 Kriegel
Ik ben overrated
pi_201846435
Er is wel vaker iemand die nieuw leiderschap beweert te zijn in een rechtbank beland, dat pakte toen relatief goed uit dus Sigrid hoeft zich weinig zorgen te maken.
Maximaal 4 regels
Maximaal 250 tekens
(te kort? neem een abonnement)
pi_201846548
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 14:50 schreef Kriegel het volgende:
Er is wel vaker iemand die nieuw leiderschap beweert te zijn in een rechtbank beland, dat pakte toen relatief goed uit dus Sigrid hoeft zich weinig zorgen te maken.
Ik vind deze opmerking kwetsend voor "joodse organisaties."
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_201846557
Uithangbord van de bourgeoisie. Fijn dat ze snel lijkt te gaan verdwijnen op deze manier.

Erg mooi
pi_201846590
Ik eis 20 jaar cel voor haar.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 21 oktober 2021 @ 15:34:21 #11
116015 SicSicSics
Crushing Cranial Contents!
pi_201846818
quote:
0s.gif Op donderdag 21 oktober 2021 14:46 schreef ikbennieuwopfok het volgende:
Rechter zal ook wel een D66'er wezen.
Mooi, daar denkt 'kamp Kaag' precies heel anders over: :')
quote:
Advocaat Hazekamp deed in de kwestie Kaag eerder al een poging om de rechter te wraken, omdat die volgens hem vooringenomen zou zijn. De advocaat zou informatie achtergehouden zijn, maar de wrakingskamer zag geen reden de rechter te vervangen.
Ben wel benieuwd wat de rechter vindt.
Fine, fuck you then! - Getrouwd met Mohmi
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
pi_201846832
Dat logo van ze staat voor mij als symbool voor oproer. Maar even flink counteren in de rechtbank die lui.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')