abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 12:30:37 #101
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_201859172
Niet bepaald chique, maar als het systeem dit toelaat dan weet je dat er altijd mensen zijn die er misbruik van maken.
pi_201859649
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 12:30 schreef WheeledWarrior het volgende:
Niet bepaald chique, maar als het systeem dit toelaat dan weet je dat er altijd mensen zijn die er misbruik van maken.
En als het systeem waterdicht moet zijn gaan we met zn allen (terecht) janken over privacy.
pi_201859943
Ik begrijp zulke mensen niet.
Waarom laat je je überhaupt testen als je toch niks doet met de uitslag... dan had hij zich ook niet hoeven laten testen, had hij het niet geweten.
Maar ook dat vind ik asociaal.

Dat iets kan, betekent niet dat je het dan ook maar moet doen...

Volgens mij is het nog steeds bij klachten testen en als je positief test, blijf je thuis. Ingewikkelder is het niet toch?
Mama van 2 lieve meiden :)
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 13:41:27 #104
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_201860251
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 12:30 schreef WheeledWarrior het volgende:
Niet bepaald chique, maar als het systeem dit toelaat dan weet je dat er altijd mensen zijn die er misbruik van maken.
Het probleem is dat het nooit goed is. Zet de overheid geld opzij alvast voor die booster-shots, loopt men te gillen dat we nooooit van die vaccinaties afkomen en zie je wel big pharma. Leggen ze geen geld opzij, hebben ze niet vooruitgezien. Mag je je laten prikken, willen mensen dit niet. Komen daar te veel besmettingen uit voort en moeten er beperkingen blijven gelden dan moet er meer drang/dwang komen. Moet je je laten prikken, dan is dit een inbreuk op je lichamelijke integriteit. Wil je je laten prikken dan ben je een schaap. Mag je naar binnen met een test, dan willen mensen dat niet. Mag je niet naar binnen zonder test dan wordt er een tweedeling gecreëerd in de samenleving. Laat je je testen en bevalt de uitslag je niet, dan doe je gewoon alsof je een broodmongool bent en zwaai je met je QR-code en gaat toch doen waar je zin in had.
pi_201860639
Broodmongool _O-
Tap tap tap
pi_201860685
Boeit toch ook niet zoveel als je naar buiten gaat met COVID , alleen ongevaccineerde hebben hier last van, maar die moeten sowieso oppassen en afstand houden.
pi_201861664
quote:
1s.gif Op woensdag 20 oktober 2021 08:43 schreef Salina het volgende:
Het stel zou komende maandag gaan vliegen toch? Althans, zo lijkt het er te staan, aangezien het artikel van gisteren dateert en er over "maandag" gesproken wordt.

Het is nog maar afwachten of ze daadwerkelijk het vliegtuig inkomen. Straks bij het online inchecken krijg je vanzelf de gezondheidsverklaring die ingevuld dient te worden, met vragen als "bent u recent positief getest?" En dergelijke.
Tja, dan kun je liegen en valsheid in geschrifte plegen, of je vult in dat je inderdaad positief getest bent.
In dat geval wordt de online incheckprocedure afgebroken neem ik aan.
Je mag gewoon niet vliegen als je positief getest bent. Helaas pindakaas.

Verder heb je natuurlijk nog de DLPF's die eveneens ingevuld dienen te worden voor het land van bestemming.

Ook hier weer: bewust foutief invullen komt neer op valsheid in geschrifte en is strafbaar.

Veel succes met vliegen. Al denk ik niet dat vliegmaatschappij, medepassagiers, de mensen in het land van bestemming en de gasten en personeelsleden van het hotel waar ze wellicht verblijven zo happig zijn dat ze komen.

Ben wel benieuwd hoe het afloopt. Dus als iemand even de nieuwsberichten in de gaten houdt... :@
Je kunt vrij makkelijk wegkomen met dat leugentje in dit geval. Het is niet alsof de luchthaven of de luchtvaartmaatschappij toegang heeft tot de gegevens van de GGD of zo. Lijkt me maar goed ook. Even los van dat dit lang niet bij alle vluchten gecontroleerd wordt bij het inchecken, en dat er ook niet veel gecontroleerd wordt op de gezondheidsverklaring.

Je zou hooguit tegen de lamp kunnen lopen als je naar een land gaat wat temperatuurchecks en/of steekproefsgewijs sneltesten doet bij aankomst bij X% van de reizigers. En dan nog kun je gewoon je leugen volhouden, het is ook niet alsof het personeel op Antalya inzage heeft in de gegevens van de GGD, of Spoedtest, of wie dan ook. En ook wat dat betreft zou ik zeggen dat dat vervelend is in dit soort situaties, maar nog altijd te prefereren boven het alternatief (wereldwijde registratie van coronatesten die met allerlei bedrijven gedeeld wordt).

'Valsheid in geschrifte' klinkt in dit verband heel gewichtig, maar dat geldt dan ook voor iedereen die zich maandenlang op een vakantie verheugd heeft, en op de dag van vertrek toch een beetje keelpijn voelt, wat strikt genomen een reden zou zijn om niet te mogen vliegen, en dan toch 'nee' invullen en gaan. Maar die gaan daar, net als deze man, natuurlijk niet echt mee voor het hekje komen. Denk niet dat je hier ooit nog iets over in het nieuws gaat teruglezen.

Ik vind het op zich wel asociaal wat hij doet maar het verbaast me ook niet. Dit komt natuurlijk ook na maandenlange berichtgeving in de trant van: "Dit is een technische beperking, we willen echt geen voordeeltjes verbinden aan gevaccineerd zijn, maarrrrrrr..." (vette knipoog). Je kunt niet als maatschappij enerzijds zeggen dat gevaccineerden gewoon weer vrij de wereld rond moeten kunnen vliegen (zelfs naar code oranje), en daar anderzijds weer allerlei mitsen en maren aan verbinden, en dan boos worden dat gevaccineerden daarnaar gaan handelen. Je hebt mensen die sinds het begin van corona nog niet naar het buitenland op vakantie zijn geweest, die er nu tijd voor hebben vrijgemaakt, en die zich er niet van laten weerhouden door een kuchje en positieve test. Ja dat is heel vervelend en asociaal, maar het zou ook niemand moeten verbazen.
pi_201862864
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 oktober 2021 15:08 schreef Vasilevski het volgende:
Je kunt vrij makkelijk wegkomen met dat leugentje in dit geval. Het is niet alsof de luchthaven of de luchtvaartmaatschappij toegang heeft tot de gegevens van de GGD of zo.
Maar als je eerst de krant haalt met dat verhaal en het dan alsnog flikt dan komt het toch wel heel erg uit en ga je echt voor de bijl lijkt mij.
  vrijdag 22 oktober 2021 @ 17:27:00 #109
8369 speknek
Another day another slay
pi_201862992
Mag ik dit een asociale lamzak noemen @DonDruiper, of ben ik dan zeer eng bezig en de tweedeling in de samenleving tussen coronapositieven en coronanegatieven aan het vergroten?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')