abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 18 oktober 2021 @ 21:53:46 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_201811995
Airbnb verliest driekwart woningen in Amsterdam door registratieplicht

Allen gegroet,

In de betere kringen en dito Haerlemsche families :Y), waar zowel ik *) als andere dito graag geziene personen rondgaan in belangrijke sferen :Y) :9, realiseert men zich ook dat verhuur via het gebruikelijke platform Airbnb en andere wervelende aanbieders *) sinds april jl. in goed overleg aan banden is gelegd.
Onder andere in het licht van alom geleden en voortdurende woningnood voor deze of gene :blauwoog: :wtf:, is met de registratieplicht voor particulieren het een en ander veranderd. Er bestaat er nog wel een wezenlijk verschil tussen massaal opkopen van panden door beleggers en vaste eigenaren. Laatst genoemde woningbezitters wonen ergens al tientallen jaren of zelfs al hun hele leven, en zien om bepaalde redenen het nut ervan in kamers te gaan verhuren. :7~

Dat laatste houdt niet direct in dat mede door ons ondersteunde opkoping van woningen door beleggers snel tot het minimum beperkt zal worden. *)
Behalve vakantievierders die vooral in de zomermaanden best veel geld in het laatje weten te brengen dat vervolgens de economische weg tot publiek welzijn prima weet te vinden *) tot zelfs in uw portemonnee aan toe :Y), zijn expats dus ook erg gewild in de hoofdstad en andere Randstedelijke gemeenten. :lijstje:
Uiteraard k in het culinaire Haarlem waar de onzen vaak rondgaan :Y) weet men bezoekers met vaak een goed gevulde portemonnee sinds jaar en dag hartelijk te verwelkomen en tevens flink in de watten te leggen. :z

Beide soorten goedgeluimde bezoekers, waaronder economisch onderlegde expats in hun soort *) B:)B die vaak een consumptie nuttigen op de Zuid As :Y), brengen immers niet zelden financieel gewin met zich mee. *) Het voldongen gegeven dat toeristen overlast kunnen geven is iets van alle tijden, dus zal een registratieplicht daar weinig aan kunnen veranderen.
Daarentegen kunnen alle grote gemeenten en middelgrote gemeenten best wat toeristen gebruiken die consumeren en legio andere uitgaven doen. :s) :s) :s) :Y) B:)B :9
Wanneer gemeenten en daaraan gelieerde organisaties financieel ng beter zitten *), kan uiteindelijk ook meer worden gedaan aan de woningnood door goedkopere evenals winstgevende effecten op het een en ander. *)

En beste lezers, onlangs was er in Amsterdam Zuid een bijeenkomst waar veel beleggers in vastgoed deel van uitmaakten. *) Ook de sympathieke en dito zeer goed zakenman prins Bernhard jr. was van de partij. :Y) Hoewel men niet echt zat te juichen over de registratieplicht met als gevolg een verlies van driekwart van alle woningen bij Airbnb :lijstje:, lijkt ons deels behoud van verhuuradressen vooralsnog een redelijke deal. ;)
En ja, het aantrekkelijk houden voor bezoek aan de grotere steden door toeristen en waardige expats blijft om genoemde functionele redenen uiteraard gewenst en derhalve op locatie een veelbesproken item. :7~

Goed, tot zover. Ik beindig nu de OP en wens u allen nog een fijne (late) avond!

Scjvb

ANP

quote:
VANDAAG, 07:02

Verhuurplatform Airbnb is ruim driekwart van het woningaanbod in Amsterdam kwijtgeraakt. Die vermindering komt door de registratieplicht die Amsterdam heeft ingesteld. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt de berichtgeving van de Volkskrant daarover.

Uit de peilingen op 28 maart en 4 oktober blijkt dat het aantal verhuuradressen op het platform is gezakt van 16.648 naar 2924. Samen met andere aanbieders, zoals Booking.com, Expedia, Tripadvisor en VRBO, ging het totale aantal adressen in Amsterdam van 18.715 naar 4128.

Registratieplicht

Particulieren die in Amsterdam hun woning als vakantieadres willen aanbieden, moeten zich sinds april registreren. Ze kregen daar tot begin deze maand de tijd voor. Ook moet iedere huurder vooraf bij de gemeente gemeld worden. Wanneer er toch ongeregistreerde huurders komen, riskeren de verhuurders een boete. Een week voor het verstrijken van de deadline hadden ruim 5000 mensen een registratienummer aangevraagd, zegt de gemeente.

Met de maatregel hoopt de hoofdstad overlast door toeristen te beperken. Eerder probeerde de gemeente al beperkingen in te stellen, zoals een maximale verhuurperiode van dertig dagen per jaar en maximaal vier huurders per keer. Maar omdat verhuurplatforms geen gegevens delen, was dat moeilijk te controleren.

Airbnb bevestigt tegenover de Volkskrant dat alle advertenties zonder registratienummer zijn gedeactiveerd in Amsterdam. De Airbnb-directeur in Noord-Europa stelt dat het bedrijf vrijwillig meewerkt aan de verscherpte maatregelen.

https://nos.nl/artikel/24(...)or-registratieplicht
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_201812209
Terecht :)
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_201812226
En in plaats van het verhuren aan toeristen kunnen ze nu de huizen verkameren en studenten uitknijpen ;(
Water towers can fly! :D
pi_201812234
begrijp ik dat amsterdam weer van de amsterdammers is?
Klier? Ik? Kijk lekker naar je zelf !
  maandag 18 oktober 2021 @ 22:24:51 #5
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_201812318
Amsterdam gaat er altijd prat op zo open, gastvrij en divers te zijn. Decennialang koketteren met De Wallen, coffeeshops, het internationale karakter, de vrijheid, etc. Amsterdam als epicentrum van Nederland waar alles om draait. Echter worden structurele problemen met allerlei hier permanent gevestigde bevolkingsgroepen niet expliciet benoemd en met de mantel der liefde bedekt.

Maar ze hebben er geen enkel probleem mee om toeristen als veroorzakers van overlast te typeren en uit de stad te willen weren. Toeristen die geld opleveren en waarvan de overlast bestaat uit wat verkeersdrukte, openbaar dronkenschap en wildplassen. Amsterdam voor de Amsterdammers, eigen volk eerst. Dan heb je je prioriteiten goed op orde. :')
pi_201812427
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:17 schreef Speekselklier het volgende:
begrijp ik dat amsterdam weer van de amsterdammers is?
Amsterdam is al een tijd niet meer van de Amsterdammers, maar van Brabo's, Drentenaren en weet ik 't wat nog meer. Door toeristen te weren ga je dat niet veranderen.

quote:
16s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:16 schreef Starhopper het volgende:
En in plaats van het verhuren aan toeristen kunnen ze nu de huizen verkameren en studenten uitknijpen ;(
En dat.
pi_201812490
quote:
1s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:24 schreef Repentless het volgende:
Echter worden structurele problemen met allerlei hier permanent gevestigde bevolkingsgroepen niet expliciet benoemd en met de mantel der liefde bedekt.

Ik vroeg me al af hoe lang het zou duren voordat het topic richting allochtonen gedraaid zou worden.

Post #5 dus.
  maandag 18 oktober 2021 @ 23:02:49 #8
483379 Repentless
Live fast, on high
pi_201812670
quote:
1s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:41 schreef Heph844 het volgende:

[..]
Ik vroeg me al af hoe lang het zou duren voordat het topic richting allochtonen gedraaid zou worden.

Post #5 dus.
Waarom vroeg je je dat af?
pi_201813511
Tis wa
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_201813529
quote:
16s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:16 schreef Starhopper het volgende:
En in plaats van het verhuren aan toeristen kunnen ze nu de huizen verkameren en studenten uitknijpen ;(
Met airbnb zullen de inkomsten een stuk hoger liggen.

Verder een nietszeggend bericht omdat alles uitgeschreven is wat het afgelopen jaar niets verhuurd heeft, het afgelopen jaar wat geplaagd werd door corona, en dus bijna geen toeristen.
pi_201813651
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 23:02 schreef Repentless het volgende:

[..]
Waarom vroeg je je dat af?
Omdat het al 4 posts niet gebeurd was en het een oude traditie op NWS is om onderwerpen die niets met allochtonen te maken hebben toch over allochtonen te laten gaan _O-
pi_201813660
quote:
0s.gif Op maandag 18 oktober 2021 22:17 schreef Speekselklier het volgende:
begrijp ik dat amsterdam weer van de amsterdammers is?
Wat denk je zelf, pauper stad waar nergens meer nederlands gesproken wordt, iedereen spreekt je aan in het engels.
pi_201813830
Nu is het alleen nog maar een yuppenstad, met die onmogelijke huizenprijzen dankzij o.m. de huisjesmelkers.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')