abonnement Unibet Coolblue
pi_202144259
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
ingrediënten: zo min mogelijk broodverbeteraars, want dat is niet nodig als je het product gewoon de tijd geeft om te rijpen. Degelijk: heeft de tijd gehad om te rijzen en plaatselijk gemaakt, geen diepvriesbrood en dan afbakken zoals bij de meeste Nederlandse bakkers.

https://www.npo3.nl/keuri(...)6-07-2020/KN_1715180

[ Bericht 10% gewijzigd door dexamfetamine op 12-11-2021 17:13:05 ]
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:17:10 #102
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144386
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:19:54 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144426
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:

voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
In Nederland?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:28:32 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144537
Trouwens ook over stokbrood is er een aflevering geweest: https://www.npo3.nl/keuri(...)2-11-2018/KN_1702675
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:28:56 #105
414785 sirdanilot
pi_202144545
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:19 schreef golfer het volgende:

[..]
In Nederland?
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet? :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:30:22 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144560
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:28 schreef sirdanilot het volgende:

Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet? :')
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:32:36 #107
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144591
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:19 schreef golfer het volgende:

[..]
In Nederland?
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:34:59 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144642
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:35:07 #109
414785 sirdanilot
pi_202144645
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:30 schreef golfer het volgende:

[..]
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit:



Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:38:06 #110
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144694
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:34 schreef golfer het volgende:

[..]
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam. :{w
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:39:47 #111
414785 sirdanilot
pi_202144722
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ben jij een kloon van pietverdriet?

Ik heb hele foelie hier thuis, die maal ik soms en gebruik ik ipv nootmuskaat.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 17:47:02 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202144792
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven. :{w
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 12 november 2021 @ 17:55:05 #113
414785 sirdanilot
pi_202144878
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:

Dat valse nichtere van jou
tut tut tut niet zo kattig doen schat :*
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 12 november 2021 @ 18:03:23 #114
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202144982
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:

[..]
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven. :{w
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood."
En daarop aangesproken ga je de vermoorde onschuld spelen en mij voor valse nicht uitmaken.
pi_202145049
jongens laat je niet opfokken door een boomer :D

Komt hij uit Amsterdam ja? Amsterdammer zijn is net als herpes, het sluimert op de achtergrond en eens in de zoveel tijd gaat het jeuken en ziet het er lelijk uit. Goed voorbeeld dat Amsterdammers kut zijn, ook al wonen ze 36 jaar niet meer in Amsterdam.
  vrijdag 12 november 2021 @ 18:40:56 #116
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202145584
Zuid Europa, Salami, witte schimmel
Nederland, Salami, wit plastic
:P
  zaterdag 13 november 2021 @ 04:41:04 #117
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_202153559
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst. :{
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.

Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee ;(
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.

En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zaterdag 13 november 2021 @ 08:54:34 #118
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202154195
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.

En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter.....
pi_202175808
Nieuwe aflevering Keuringsdienst van Waarde: ‘Er zit helemaal geen keuken in Teun van de Keuken’

https://speld.nl/2021/11/(...)-teun-van-de-keuken/

_O-
Uw ADH vitamine Worst
Met vriendelijke groenten
pi_202188602
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.

En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 15 november 2021 @ 16:25:01 #121
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202189427
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 15:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
pi_202189518
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  maandag 15 november 2021 @ 16:39:31 #123
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_202189579
quote:
0s.gif Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is.
  donderdag 18 november 2021 @ 13:12:44 #124
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_202229431
Vanavond:

Pasta carbonara: een op het oog simpel klassiek Italiaans gerecht dat nog verdraaid lastig is om te maken. Althans, als je het originele recept volgt. De Keuringsdienst Van Waarde merkte dat er tal van recepten zijn en dan met name van de romige, witte saus die over de spaghetti wordt gegoten. Daar komt bij dat er tegenwoordig ook carbonarakruiden worden verkocht en er zelfs diepvriespizza’s carbonara in de schappen van de supermarkten liggen.

De grote vraag is: wat is nu de echte carbonara? Moeten er op het eind rauwe eieren door de pasta worden geroerd? Mag er eigenlijk wel room, of zelfs melk bij? De Italianen gebruiken zo min mogelijk ingrediënten en zijn nogal strikt als het gaat om de bereiding. Zelfs de kaassoort is heilig voor de perfecte carbonara.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Tettenkoning donderdag 18 november 2021 @ 13:18:44 #125
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_202229525
Er hoort idd geen room in een authentieke carbonara, daar zitten maar 5 ingrediënten in:

• Guanciale (wangspek)
• Pecorino Romano
• Eieren
• Peper
• Spaghetti
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')