ingrediënten: zo min mogelijk broodverbeteraars, want dat is niet nodig als je het product gewoon de tijd geeft om te rijpen. Degelijk: heeft de tijd gehad om te rijzen en plaatselijk gemaakt, geen diepvriesbrood en dan afbakken zoals bij de meeste Nederlandse bakkers.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gistquote:Op vrijdag 12 november 2021 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat versta jij onder 'degelijk'? Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?
In Nederland?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:17 schreef Jan_Onderwater het volgende:
voldoen aan de franse broodwetten, ergo, meel, zout, water en gist
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?quote:
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:28 schreef sirdanilot het volgende:
Zou wel fijn zijn als Nederlands brood gewoon van bloem gemaakt wordt en niet van broodverbeteraar dat gemaakt is van mensen- of varkenshaar vind je niet?
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeikquote:
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:32 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Voor jou natuurlijk met een extra scheut Amsterdamse azijnzeik
In ierland zijn er bijna geen bakkers. Het concept vers brood van de bakker is hier niet echt bekend. Brood is hier meestal gewoon dit:quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Hou jij het maar bij dat Ierse brood.
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Pietje toch, ik woon al 36 jaar niet meer in Amsterdam.
Ben jij een kloon van pietverdriet?quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Jij vraagt "Waaraan moet het volgens jou voldoen en hoe moet het dan met welke ingrediënten precies gemaakt zijn?" en als je daar van twee mensen een duidelijk antwoord op krijgt waarop dat volgens hun moet voldoen loop je te azijnzeiken.
Kortom, wat wil je nu eigenlijk behalve zuigen?
tut tut tut niet zo kattig doen schatquote:
Nee, dat vroeg je niet, je reageerde met "In Nederland?" en "Hou jij het maar bij dat Ierse brood."quote:Op vrijdag 12 november 2021 17:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vraag gewoon of de Franse methode ook geldt voor Nederland. Daar is niks zeikerigs aan, Piet.
Dat maak jij ervan.
Dat valse nichtere van jou komt dan toch weer opeens naar boven.
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.quote:Op vrijdag 12 november 2021 16:14 schreef dexamfetamine het volgende:
zelfde verhaal altijd in NL. alles draait om winstmaximalisatie, en er is niet eens een nederlands alternatief voor kaas zonder plastic korst.
Was vandaag bij de lokale bakker en ik moest aan KvW denken. Ik had een stokbrood vast en vroeg aan de medewerker of ze iets kon vertellen over wat er in zat, hoe het deeg is gerijst enz. Ze vroeg me waarom en ik zei dat ik een degelijk stokbrood zocht omdat stokbroden in de supermarkt heel klef en niet luchtig zijn.
Zegt ze: deze zijn niet Franse stijl. Maar ze durven er wel godverredomme 2 keer zoveel voor te vragen voor hetzelfde inferieure product. Het is toch belachelijk dat je niet eens een degelijk stokbrood kunt kopen bij de bakker? Had er desnoods 3/4 euro voor willen betalen, maar nee
Leren de "ambachtsmensen" al zo op school, de kleindochter van Cees Holtkamp vertelde dat ze op school leren banketbakkersroom met poeier en water te maken. Maken Croissants met margarine, want dat werkt beter.....quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Dan ga je naar de verkeerde bakker.quote:Op zaterdag 13 november 2021 04:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
In Nederland is alles 'fake'. Het enige verschil tussen de bakker en de supermarktbakker is de "marketing". Alles bij de bakker in de stad is evengoed afbaktroep of gemaakt van broodmixen.
En dat geldt ook voor de zogezegd "ambachtelijke" boerderijen die zelf hun kaas, kwark, weetikveel maken. Die doen het op dezelfde manier als de grote fabriek.
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.quote:Op maandag 15 november 2021 15:31 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Dan ga je naar de verkeerde bakker.
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.quote:Op maandag 15 november 2021 16:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Denk dat je in de meeste Nederlandse steden, dorpen geen ander soort hebt.
Dat is fijn voor je, prijs je gelukkig, maar jij weet ook dat het meestal niet goed is.quote:Op maandag 15 november 2021 16:32 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De mijne bakt al zeker 45 jaar, zijn brood smaakt ook lekkerder dus ik gok dat hij er nog 1 van de traditionele stempel is. Ook de enige die fatsoenlijke eierkoeken kan maken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |