Ze willen lekker kunnen zeurenquote:Op donderdag 3 februari 2022 20:47 schreef svann het volgende:
Waarom niet ook een verpakking bij een chinees zaakje gehaald?
De Italiaanse pasta stamt dan ook uit China dus zo gek is dat niet.quote:Op woensdag 2 februari 2022 16:19 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Mie is onmisbaar in de Chinese keuken en Italiaanse koks kunnen echt niet zonder tagliatelle. Beide ingrediënten lijken verdacht veel op elkaar: allebei zijn het lange, platte slierten van tarwe. Bovendien worden ze in de supermarkt vaak gedroogd verkocht, opgerold als vogelnestjes in een kartonnen doosje.
In Nederlandse huishoudens staan mie en tagliatelle ook vaak op tafel. Maar als beide ingrediënten zo veel op elkaar lijken, waarom eten we dan toch geen bami carbonara of tagliatelle rames? Dat vragen de onderzoekers van Keuringsdienst van waarde zich ook af.
Zij nemen deze keer de Chinese noedels en de Italiaanse pasta onder de loep en constateren meteen al een groot verschil in prijs. Maar ook verder blijkt: de ene sliert is de andere niet.
Euh, nee, dat doet het niet. Dat Marco Polo de pasta uit China heeft meegenomen is een verhaal dat een Spaghetti fabrikant in de VS bedacht. In Italie werd pasta al lang voor de romeinen, door de Etrusken gegeten. Verder was Pasta in China rond 1200 toen Marco Polo daar was (waar in de chineese literatuur uit die tijd niets over te vinden is) de pasta uit rijst gemaakt, een ander product.quote:Op zaterdag 5 februari 2022 09:30 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
De Italiaanse pasta stamt dan ook uit China dus zo gek is dat niet.
Volgens mij komt het ook van de Perzen, daar komt graan tenslotte ook vandaan. Niet uit azie.quote:Op zaterdag 5 februari 2022 09:38 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Euh, nee, dat doet het niet. Dat Marco Polo de pasta uit China heeft meegenomen is een verhaal dat een Spaghetti fabrikant in de VS bedacht. In Italie werd pasta al lang voor de romeinen, door de Etrusken gegeten. Verder was Pasta in China rond 1200 toen Marco Polo daar was (waar in de chineese literatuur uit die tijd niets over te vinden is) de pasta uit rijst gemaakt, een ander product.
Ik ken Salami ook van wild zwijn (in de Toskane, heerlijke zachte salami met venkel gekruid), en in Frankrijk, op Corsica en Sardinië van Ezelvlees. er is ook van Lamsvlees, van rundvlees, maar je kan er over strijden of het daardoor geen salami is.quote:Op woensdag 9 februari 2022 17:21 schreef golfer het volgende:
Morgen:
In de schappen in de supermarkt liggen salami en cervelaat, maar veel Nederlanders weten niet wat het verschil is. Salami is altijd van varkensvlees en bevat knoflook, terwijl cervelaat op smaak wordt gebracht met peper en zout en regelmatig meerdere soorten vlees bevat.
Om een antwoord te vinden op alle andere vragen gaat de Keuringsdienst naar Italië, het land waar salami vandaan komt. Salame - het enkelvoud van salami - betekent letterlijk gezouten vlees. De Italianen laten trots zien hoe ze het product maken en aan welke kwaliteitseisen de worsten moeten voldoen. Hoe goed is de salami in Nederland?
Ik dacht dat salami van oorsprong van paardenvlees werd gemaaktquote:Op woensdag 9 februari 2022 17:30 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik ken Salami ook van wild zwijn (in de Toskane, heerlijke zachte salami met venkel gekruid), en in Frankrijk, op Corsica en Sardinië van Ezelvlees. er is ook van Lamsvlees, van rundvlees, maar je kan er over strijden of het daardoor geen salami is.
Cervelaat, werd oorspronkelijk met varkenshersenen gemaakt, vandaar de naam, Cerveau is Frans voor hersenen.
Ken ik niet, maar zie dat het in NL gemaakt wordt.quote:Op woensdag 9 februari 2022 18:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik dacht dat salami van oorsprong van paardenvlees werd gemaakt
Dan schaam je je toch altijd kapot als Nederlanderquote:Op donderdag 10 februari 2022 20:21 schreef NoCigar het volgende:
Ik hoop dat ze met een NL-supermarktpakje cervelaat of salami bij een ambachtelijke slager diep in Italië op bezoek gaan, dat lijkt me echt verrassend.
Ze spreekt inene geen Italiaans meer?quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:35 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Dan schaam je je toch altijd kapot als Nederlander
Soshaquote:Op donderdag 10 februari 2022 20:38 schreef golfer het volgende:
Nieuw meisje bij de KvW.
Sasha en ze spreekt goed Italiaans.
Niet de echte uit Calabrië.quote:
Niet mijn probleem.quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:54 schreef golfer het volgende:
[..]
Niet de echte uit Calabrië.
Daar zit geen knoflook in.
Beetje vreemd was dat.quote:Op donderdag 10 februari 2022 20:38 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ze spreekt inene geen Italiaans meer?
e vaker: dan hebben ze een of twee Italiaanse zinnetjes uit hun hoofd geleerd, maar als ze improviseren moet het in het engels.quote:
Typo.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |